Navštíveno 4889x

Zdarec je zde spoustu odborniku:-)
Potrebuju poradit ohledne zesileni signalu k tv. Zda ta vubec jde popr. doporucit nejaky vyrobek.
Oc jde. Mam LCD tv + set-top box a antenu na strese a kdyz je spatne pocasi tak mi nejake stanice kostickuji nebo prestanou jit uplne.
je tedy nejaky vyrobek nejspis zesilovac, ktery bych dal mezi box a kabel od anteny?? A hlavne aby to fugovalo.
Diky
Předně bych začal kvalitní anténou a kabeláží. Otázka je co tam máš?
Jinak zesilovačů je spousta, dnes už dokonce i s filtrací toho nesmyslného LTE co ruší TV signál, ale pokud budeš zesilovat už chybový signál z antény, tak vznikne jen větší chyba na výstupu..
Přesně tak, tohle nejde radit od stolu, záleží na lokalitě.
Já používam věci od Terozu, nízkošumové zesilovače, kanálové propusti a napájecí zdroje.
Dal bych zesilovač Teroz č.434 20dB, napájecí zdroj Teroz 100mA 12V (nekupuj ty polský šmejdy) a případně ještě pásmovou propust kvůli zádrži na LTE. Ale může tam být tak špatný signál, že ti žádný zesilovač nepomůže, buď musíš zkoušet nebo si to nech profesionálně zaměřit a případně rovnou zprovoznit.
ok.
bydlime v RD u ZR. antena nevim co je zac:-) ale je to nejaka uz postarsi. a kabel je tam od pocatku. Bohuzel vse je vedeno v husim krku a je tam odbocka v husim krku vede jeste satelit a pc sit. takze do tohodle bych nerad vrtal. Z toho co jste mi napsali mi vypliva ze budu muset jit jinou cestou.
Tady bych si tedy asi zesilovac nepomohl co.
Napadaj me 2 moznosti.
1, pokojova antena, ale nevim zda byto bylo lepsi.
2, doma mame pevnou linu tak neco pres 02. ale zas je problem jak to dovest k tv.
Proste chci jit cestou co nejmensiho odporu tz. zadny bourani, vrtani a nevim co jeste:-)
Pokojovou anténu určitě ne, pokud to na anténu na střeše hraje špatně, tak na pokojovku zpravidla vůbec.
Zesilovač ti může pomoct, ale to takhle nejde říct jistě. V kabelu většinou problém neni, pokud tam teda nemáš nataženo 50m, spíš jde o to, aby šel od antény přímo k TV, často jsou problémy v různých rozbočovačích nebo spojích.
Nechal bych si to zaměřit, vyjde tě to cca do 500Kč a máš jistotu, případně ti to rovnou daj dohromady a máš to i se zárukou.

11.01.2015, 19:05 |
fredh pořádně si zkontroluj koncovku do set top boxu. Měl jsem to samý. Pěkně jsem to zapojil, odstínění kooaxu dobře zakončil atd. Stopro budeš mít problém tam.

11.01.2015, 19:16 |
PcGamer | Upraveno: 2015-01-11 19:18:19
Ono kdyz je hezky tak to hraje pekne. Je to hodne zavisly na pocasi. Vetsinou jdou aj programy v HD. Myslim ze zapojeny to mam dobre. Z boxu do tv jedu pres HDMI.

11.01.2015, 19:18 |
fredh Ale do boxu ti jde starej koax ne?
jj ale ten sem kupoval v obchode origo zalitej, ten mi jde primo z odbocky ze zdi do boxu.

11.01.2015, 20:20 |
Tuner#2 | Upraveno: 2015-01-11 20:23:22
Pokojovka total nesmysl...
Kabel origo zalitý vyhodit, to je vevnitř tkanička bez stínění...
Koupit kvalitní kabel (Draka, Belden) s měděným středem a nejlépe i měděným hustým opletem (dneska se prodávají kabely co mají železný střed pouze poměděný a to je kabel opět na ho*no) a koncovky udělat s F konektorem a zakončit to redukcí F/IEC. Pouze touto změnou kabelu a náhradou starého orezlého síta anténou Fraccaro LP45 jsem tátovi zajistil kompletní příjem bez výpadků.
O2 není řešení, kvalita obrazu nic moc a platíš za to... To už si rovnou můžeš koupit satelit.

11.01.2015, 21:54 |
fredh Tak tak. Origo zalitej kabel jsem taky vyzkoušel a ten je úplně k ho*nu. Dej tam pořádnej koax a uvidíš.

12.01.2015, 13:12 |
Conan | Upraveno: 2015-01-12 13:12:50
Teď jsem to řešil u našich, TV signál z antény pobrala, ale SetTopBox-y mají malou vstupní citlivost.
Na střechu přišly dvě antény BLU420F
[ Link ] (každá směrovaná na jinej vysílač).
Na půdu hned pod střechu přišel zesilovač se slučovačem (a rozbočovačem)
[ Link ] a odtud vedou dva koaxy po baráku.
Zdarec, uz sem to tu resil, ale nemuzu najit to tema.
Tak to davam sem.
Nekdo mi psal jak "preladit" zesilovac na "lepsi" vykon
Poradite??
Diky
Jinac uz se chystam na vymenu toho koaxialu. Tak sem zvedav