Navštíveno 12558x

13.01.2015, 16:02 |
CRK | Upraveno: 2015-01-13 16:08:19
Rozhodl jsem se, že prodám několik telefonů, protože všechny v kapse nosit nemůžu :D Tak po několika zcela nesmyslných nabídkách (a také zcela zcestných informacích, že se dá koupit levnějí - samozřejmě že nedal, idiot si spletl model :D) za jen vyzkoušený telefon se ozval konečně normální kupující, přijel, zaplatil... Tím to mohlo skončit, ale neskončilo... Dnes mi přišel od Alzáků dobropis na plnou částku a že si ji mohu vyzvednout... Frajer kupuje věci koupený na alze a dokáže je vrátit a tím krásně vydělat (od koupě telefonu uběhlo 50 dní) Zažil někdo? Zkoušel někdo?

13.01.2015, 16:09 |
tesil | Upraveno: 2015-01-13 16:09:57
Nejak nerozumim. Ty jsi prodal, on zaplatil, telefon dal do reklamace a tobe prisly love? Nekde mi chybi ten jeho krasnej vydelek

13.01.2015, 16:16 |
CRK Ty si samozřejmě nějak vyzvedne on, já jsem dostal jenom dobropis, ale vyzvednout je nemůžu, to by byl podvod, takže buď je nějak vyzvedne on nebo bude škemrat o ten dobropis, kterej mu dám (samo za malej bakšiš :D). Jestli jsem to dobře pochopil, tak odstoupil od kupní smlouvy kvůli nevyhovujícím parametrům.
tak to je hodně hustý :o))
Ale proč ne :-)
Malej bakšiš....1/2 ceny...a nebo nebude mít nic :D

13.01.2015, 16:18 |
tesil To odstoupil urcite, ale jestli je to jeho busines, to takhle tezko poznat.

13.01.2015, 16:23 |
CRK Ale nechápu tohle, telefon starej 50 dní a on ho dnes vrátí a ještě dnes vystavili dobropis... Netušil sem, že to jde...
tesil: lehce... včera mi pozdě večer říkal, jak ho dlouho sháněl levnějš a jak po něm toužil, telefon byl jak novej a plně funkční a ráno ho mrdne do krámu? To by musela bejt ale velká náhoda...

13.01.2015, 16:31 |
tesil Tak ze se to sebehlo tak rychle jsem z tvyho prvniho prispevku nejak nepoznal.

13.01.2015, 16:33 |
CRK tesil: ale přesně tak sem to myslel, tobě to nedošlo? :D

13.01.2015, 16:40 |
pepe689 | Upraveno: 2015-01-13 16:41:03
no :-))klasika znám lidi co se tím žíví -kupují s doklady telefony a běžně je reklamují a světe div se dostavaji plne castky ....věc stará 100 let :-DDD
Neměl jsi ho pojištěný proti zničení nebo krádeži? Řešil jsem stejnou věc. Kupoval jsem synovi tablet od borce někde od Vsetína. Měl připojištěnou záruku u Alzy. Je to taková ta záruka na blbost. Malému po pár měsících tablet spadl na zem. Šel jsem tedy do Alzy s dokladem, kde byla právě ta pojistka na takové případy. Všechno zaevidovali, vzali si na mě telefon a já šel dom. Po měsíci mi přišla sms, že je vyřízená reklamace formou dobropisu. Jenže dobropis šel na email uvedený při koupi, takže na borce ze Vsetína. Naštěstí se dalo domluvit na infolince, že jsem majitel já a že mám doklad o koupi atd. Vymyslel jsem si historku, že jsem ho dostal darem od přítelkyně a ona to asi řešila přes toho kluka. No ale dejme tomu, že za tablet jsem platil cca 2600 a oni mi vrátili 4200 tedy plnou cenu. Takže jako maník měl buď smůlu nebo v tom umí chodit.
výdělek obvyklý je takový koupíš S4 v zaruce ..třeba za 5-6000 s dokladem na 15-16 no a při jednoduchému počtu sedíš na prdeli a vyděláš :-jo samo ,že musí být i dobrý technik
uděláš 3-4 a více ks za měsíc :-DDD

13.01.2015, 16:45 |
CRK Webster: to bych napsal... Zadny pripojisteni a ani priplaceno za moznost vraceni po delsi dobe...

13.01.2015, 16:46 |
CRK Pepe689: to myslis presne jak?
Ten dobropis ti prijde informativne - pro pripad ze ho potrebujes do ucetnictvi ci co. Vraceli jsme ve firme zdroj, jel to vratit kolega, dali mu prachy na ruku a me prisel do mailu dobropis...

13.01.2015, 18:35 |
Duri Přeci Ti ale nemůžou vrátit peníze když jsi ho 2mesice používal...
Já tak jednou koupil na inzerát za 2000,-kč starší SSD disk který mi po nedlouhém čase odešel. nový byl kupován v Alze a ještě jsem ho měl v záruce. Byl jsem ho reklamovat ale daný model už se nevyráběl tak mi poslali nový model v hodnotě 4500,-kč a o 40GB větší kapacitu.. taky dobrý ;)

13.01.2015, 20:05 |
CRK assassin: v dobropisu je uvedeno, že se s ním a občankou mám dostavit do prodejny a dostanu peníze
Duri: asi teda můžou
Zrovna alze s jejich obratem, to je, zdá se, zcela u prdele.. :D
Taky sem takhle kupoval zene trampolinu na bazosu za tretinovou cenu, po tydnu se ji rozbila tak sme reklamovali a dostal sem plnou puvodni cenu :)

13.01.2015, 21:34 |
CRK takhle určitě ne... on tam dal plně funkční telefon a peníze byly připraveny k vyplacení ještě ten den... určitě to není bežný

13.01.2015, 22:35 |
CRK píšu, že sem si žádný prodloužený vrácení nepřiplácel...
aha, tak to jsem se přehlédl, to je příplatková... sry

14.01.2015, 10:26 |
Daryl (A)
CRK: koupil vonavku, udelal z ni cihlu a vyreklamoval :) Kdyz tam jdes osobne, tak vetsinou vyplati celou castku cash.
btw: dobrej obchodni model :)

14.01.2015, 10:43 |
Q to, že z toho udělal cihlu chápu, ale kdo mu uznal tak rychle reklamaci? to si myslím, že tam někoho musí mít. kamarádku kvůli reklamaci mobilu natahovali co to šlo a pak jí to vrátili s tím, že "do přístroje vnikla voda" a bylo po reklamaci :D :D
ja byt reklamacni technik v ALZE, tak to delam taky

14.01.2015, 16:05 |
DaveF z cizího krev neteče

14.01.2015, 16:34 |
motyc jsem asi natvrdlý :D jak teda ten borec dostal ty prachy?

14.01.2015, 16:41 |
AR poškodil founa, zanes ho na reklamaci a nechal si vrátit prachy, tak sem to aspoň pochopil ;)

17.01.2015, 21:51 |
Pekys alza reklamace v krátký době, tj. třeba do 2 měsíců od nákupu řeší okamžitě bud výměnou za stejné zboží, nebo vrácením peněz. Reklamoval jsem tam kdysi něco, nevím jestli monitor, nebo mechaniku, a šlo to taky hned.
No, Alza zase perlí :-D
Po asi 2 letech tam beru obyčejnou meteostanici, neb to mám nejblíže k vyzvednutí. Při objednání uvedeno, že to tam bude na mnou vybrané prodejně dnes po 18:30 hod. k vyzvednutí.
Kolem 15 hodiny mail, že popletli nakládku a že se omlouvají zboží tam bude až 22.12. dopoledne.
No a teď mail, že je zboží připraveno k vyzvednutí. Samozřejmě jsem s tím už nepočítal dnes a nemohu si to vyzvednout.
Opravdu se mi zase potvrdilo, že Alza je děsná firma...
Všade jsou chyby.. I ty je děláš.. Já mám s Alzou jen a jen dobré zkušenosti.. Jak objednávky,reklamace..

21.12.2016, 18:34 |
DaveX Všude dělají lidi, ne stroje. A mnohdy za směšné peníze. Trochu soudnosti.

21.12.2016, 18:42 |
M.a.R.i | Upraveno: 2016-12-21 18:45:08
Jj, s Alzou jenom super zkusenosti. Za meho mladi, kdy jsem stavel PC byl muj nej eshop Czech Computer (CZC), kteri si drzeli temer nejnizsi ceny na trhu a meli super pristup k reklamacim a objednavkam a dneska uz je Alza ( Alzasoft) prevalcovala. Skoda ze oboum dost narostly ceny a zdaleka nepatri k tim levnym eshopum. Akorat clovek kdyz je starsi tak uz tech par % tolik neresi :).
Jinak me alza prekvapila ze vykupuji telefony a jine elektro a treba u rok stareho tel s komplet balenim a v dobrem stavu daji cca 70% kupni ceny :) (v pripade poukazu do jejich shopu). Jinak myslim 60% cash. Nabidli mi to na prodejne.
Hightower: stalo se mi to stejne. Asi chyba v Matrixu.

22.12.2016, 17:22 |
Atrey
Alza je v pohodě, aspoň dají hned vědět co je s dopravou zboží. Jiná liga je pošta, balík do ruky měl dorazit mezi 13:00 - 19:00, už v 12:25 mi dorazil email, že jsem nebyl zastižen a mám si dojít na pobočku.

22.12.2016, 17:30 |
AR Sice je to o Alze ale hodil bych zkušenost s CZC. V úterý večer objednáno, mělo dorazit ve čt. Objendáno doručení toptransem. CZC svévolně změnilo na DPD bez udání důvodu (tajná interní informace) ve středu notifikace DPD že převzali a budou ve čt doručovat. No nedoručovali ani žádná notifikace už nebyla. Dovolat se do DPD unreal, telefony mají povypínané, max automat. Sledování balíku hlásí že balik je na svozovém depu, resp. na cestě na rozvozové depo. Stránky DPD hlásají že přijaté balíky po 16.12 do 24.12 zřejmě nedoručí....

22.12.2016, 17:34 |
AR A pro srovnání česká pošta. Balík podaný v úterý, hned avizace o převzetí, ve středu avizace o doručování a ve středu odpoledne doručeno.

22.12.2016, 17:47 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2016-12-22 17:53:59
AR: no má zkušenost s Toptransem je jediná a už nikdy více, ten už nikdy nechci... DPD toho bude mít teď tolik, ostatně jako všichni, že jsou až po uši ve sr*čkách...
Dnes jsem byl v Alze, lidí plno, ale že tam na té pobočce bude jen 1 automat a ještě jen pro hotovostní platby (byl jsem i v Mall a tam 4 automaty!)? Karty bral jen 1 člověk, takže 2 fronty, vlnící se sem a tam, ten automat nijak neoznačen, že bere jen hotovost, takže dost lidí, včetně mě, si vystálo frontu a zjistilo se, že smůla, musí se do druhé, karetní, fronty - taktéž neoznačené, že pro platbu kartou.
Výdej po zaplacení upřednostňovány hotovostní platby, asi 10 lidí, co platilo časově po mě v automatu hotovostně (já platil kartou) bylo odbaveno dříve jak já. To potěší, fakt že jo!
Doma jsem rozbalil, pro co jsem byl a hle, uvnitř to bylo rozbalené, mimo sáčky s bublinkami. Zm*di!

22.12.2016, 18:08 |
CRK | Upraveno: 2016-12-22 18:15:19
jestli kupujete dárky, nevěděli jste to náhodou nejméně rok předem, kdy budou?!! :D :)))
EDIT: za všechny pozdě dodané dárky může worm03 :D

22.12.2016, 18:18 |
AR HT: hele tohle bude problém DPD, sou tam šašci do nedokáží organizovat. PPL v pondělí bez problému převzali a v útery mě to vezli, přeložil jsem na středu protože sem nebyl doma a ve středu bez problému dovezli. Pošta taky funguje. S toptransem sem teď problémy taky neměl. Jen DPD nefuguje. Super je hlavně ta nekomunikace. To že bude větší nápor zásilek se snad dá předpokládat a pokud vidí že to nezvládají tak by je mohli odmítat.

22.12.2016, 20:28 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2016-12-22 20:28:35
CRK: na toto si já nestěžuji, mě bylo jedno, zda bude ten den nebo ne, ale že napíší jedno datum, pak to změní na jiné jako závazné a nakonec je to to původní, to mě na tom vadilo... Stejně jako když jsem jim před 4 roky vrátil jednu věc a oni mi vrátili peníze a po týdnu došel mail, že mám něco dodat ještě a pak mi budou peníze vyplaceny (a já je měl už týden v ruce, komplet, a vše jsem kompletně vrátil dávno).
AR: ono asi jak který konkrétní řidič, depo. Mě třeba řidič PPL hodil přes plot balíček a odjel, doma 3 hafani a ty to komplet rozkousali. Kdyby tam bylo sklo nebo pod., tak bych se neudržel a asi by nejednu facku schytal a chtěl bych po něm náhradu za léčbu psů. Prostě je to o lidech, jako všude a všechno...
Netuším o jaké nekomunikaci AR mluví, my s DPD posíláme denně x balíků a vše dodané do druhého dne z 99% a to i do ciziny včetně Slovenska. Jejich appka dokáže přes email super trackovat balík včetně polohy GPS a jak se blíží řidič k zákazníkovi. Teď jsem to využil třeba na balík z Mall. Používali jsme dříve PPL, GLS a to byla hrůza.
Tohle jsou opravdu výkřiky do tmy a před Vánoci nejsou na místě. Je to jen o lidech. Všude pracují idioti.

22.12.2016, 21:47 |
AR Rajdlos: výkřiky do tmy? Tak si otevři stránky DPD, najdi libovolné tel. číslo a zkus tam zavolat. Schválně jestli ti to někdo zvedne. Balík je czc, je to služba 24h, takže dnes měl dorazit a světe div se nedorazil. A očividně nemám jediný tento problém, viz. fb slavného dpd. Jejich trackování může být super, nicméně k ničemu když tam celý den visí hláška že info nedostupné že se dělá aktualizace stavu.
O Vanocich, že by opravdu prepravci nestihali? To je divne, to se mi nezdá :)))) Stranky? Ja narozdil od Tebe jsem je četl, pro slepé tam mají vykřičník a upozornění jako kráva. Najdi mi dopravce, kteří nemají špatné reference. Lidi se zrovna tím, že dostanou balík včas zrovna nechlubí.

22.12.2016, 22:13 |
AR Představ si že tu hlášku sem četl. Já si DPD nevybral, já zvolil TopTrans, změnu dopravce si provedlo samo czc.
A to že nestíhají je jejich problém. Kdo by to byl čekal že v téhle roční době bude těch zásilek více? Stačí si nastavit procesy tak abych přijal tolik kolik zvládnu a né že si narvu sklad a pak nestíhám.
A jak jsem psal, jelo mi v pondělí PPL, v úterý Česká Pošta a oboje bez problému dorazilo do druhého dne.
A pokud bych se měl řídit sledování balíku DPD tak podle toho snad ani ještě nevyjel z nakládkového depa, ale notifikaci o doručování už posílali.
Aha, takže usuzuješ, že DPD stojí celé za hovno kvůli tomu, že ti 3 dny před Vánoci nedodali včas balíček. Dál asi spolu nemáme spolu, co řešit :) Zapomněl jsem, jsme v Čechách.

22.12.2016, 22:27 |
AR Ano pokud si nedokážou nastavit procesy tak aby fungovali tak stojí celé DPD za hovno. A stačí se kouknout na komentáře, jako doručovat balík celý prosinec a nakonec zákaznikovi říct že mu jej nedoručí i když jej do přepravy přijali třeba 12.12 to už je trošku moc ne?
A myslíš si, že tyhle problémy jiní dopravci neřeší? To jsi opravdu tak naivní? :) posílali jsme s GLS, PPL a to byly zážitky. DPD z nich funguje s minimálními problémy. Jejich doručování je 24h. včetně Slovenska. Né o Vánoce.

22.12.2016, 22:43 |
AR omg, tak to zkusím ještě jednou, pokud vím že nedokážu doručit dle závazku, tj. 24h tak to nedeklaruji. A pokud si četl zase jen některé řádky tak ti to napíšu znova s PPL a TopTransem a dokonce i poštou v poslední době žáden problém, ppl doručí i dříve než 24h včetně sobot. A dokonce dokáží fungovat i teď i když by měli dle tebe mít problémy.
Tak si otevři jejich facebook, uvádějí to samé. My posíláme denně poštou a balíky chodí i 10 dní poslední tři týdny. To, že Tobě dojde jeden balíček neznamená, že takhle funguje celá firma. PPL to uvádí také u sebe, akorát ty to vidět nechceš, protože si napsal totální stupiditu, kterou nedokážeš ani racionálně obhájit.
DPD
Balík podán 12.12.16 a doručen 23.12.16 :)
Komunikace v pohodě, člověk musí vydržet 20 min na lince a pak mi řekli, že je to seklé v depu.
Zase na druhou stranu další balík přes ně odeslán 13.12.16 a doručen hned.
Stane se ale seknout balík na týden no :)

23.12.2016, 08:56 |
AR Tak ono taky záleželo kudyma ten balík šel. Jejich pražské depo to prostě nezvládlo

23.12.2016, 10:15 |
CRK | Upraveno: 2016-12-23 10:20:30
Tak chlapci, každá přepravní služba někdy něco nezvládne a zrovna teď se nedivím... Jinak přidám svojí zkušenost s Českou poštou (je to jen skutečně malá část zážitků...)
1. Balík Praha-Kladno (mimo svátky) 15 dní!
2. Přišel mi balík z ciziny a balíkář mi ho nepřiveze, protože teď nesměj vozit cizinu, pošťačka mi ho nepřinese, protože ho neunese, tak jedu na poště a tam mi ho nevydaj, protože jim to nejde, tak jim dám hodinu, přijedu znovu a stále jim to nejde a že mám přijít zítra, tak to už sem je zarazil, dal jim prachy (Hrabišovný), vzal balík a ať si to dořešej, jak chtěj...
3. Šel jsem pro více zásilek a dopisů a na poště mi dali podepsat papír o převzetí i dopisu, kterej mi nakonec nevydali (z mé strany bylo velice špatně kontrolovatelné bez náhledu do jejich počítače a v tom množství), který mi nevydali a tak se vrátil zpět. No, a za dva týdny se vrátím domu a na dveřích samolepka od ČEZ. Bylo to totiž doúčtování za elektriku... A výsledek? 5 dní bez elektriky a platba za připojení....
.
.
.
69. oznámení ve schránce, že mám na poště obyč cizinu. Tak tam jdu a tam řekli, že tam není a že tam maj i nějaký řemeslníky a že prostě není a že se mi můžou maximálně omluvit a tak, že se mi tedy omlouvaj...
.
.
.
.
.
.
.
.
785. případ :) ale až jindy :D
Největší "bordel" v předvánočním shonu v tom dělají hlavně adresáti! (je jedno u které přepravky) A dělají to zejména tím, že přesouvají časy doručení a druhou velkou množinou jsou Ti, kteří si to objednají na více místech, pak nepřebírají (balíky zabírají nejen místo na depu, v autech, ale i čas zejména koncových doručovatelů) Hlavně nechápu, že lidi nechávají vše na poslední chvíli a nechápou, že procesy, lidi, auta nejsou nafukovací do nekonečna a chyby se pak stávají. Když nejde o zdraví, jde o hovno!
Je to jak kde. Třeba s doručením službou GLS jsem neměl zatím problém já a to mi přivezli v posledním měsíci dva balíky.Oba jak měli být.
Před týdnem z neděle na pondělí jsem objednal nějaké věci z druhé strany Německa a FedEx mi to doručil ve středu dopoledne? Takhle rychle to fakt kolikrát nejde ani po ČR.
Jako je jasné, že před svátky toho mají za celý rok nejvíc, ale taky to pokaždé vědí rok dopředu a můžou se na to připravit (změnit logistiku, vzít lidi na příjem i výdej), vzít další řidiče. Ale jak psal Rajdlos - všude dělaj idioti a je to fakt jen o lidech.

23.12.2016, 11:42 |
Šroub Posta na severni Morave: vcera objednano ve 13:00 a dneska v 8 rano, jeste nez jsem dorazil do prace, uz to Ceska Posta predavala kolegum.
AR:
Jojo, teda skoro, Velké Přílepy
Posilame GLS a druhy den je na 98 procent doruceno - obcas se ted pres Vanoce stalo ze byla prekrocena kapacita trasy... doruceni tedy pak treti den.
Já včera nechal poslat balík z Řecka a dnes ráno UPS dovezlo. Je to prostě o náhodě dost. Jen mě udivují ty každoroční nářky o tom, jak přepravci nestíhají, u DPD dokonce rozváží nyní i manažeři a desítky externistů, protože prostě nejsou lidi, já se ani nedivím, kdo by to šel dělat, poslouchat dementy, co nechají nákup dárků na poslední chvíli a pak si vylévají svojí absolutní neschopnost a hloupost na doručovatelích nebo info linkách.

23.12.2016, 12:58 |
CRK Rajdlos: jak říkáš...
Ne vše co si člověk nechá poslat před Vánoci je dárek :)

23.12.2016, 13:13 |
CRK Ale ti co jo, tak zdržej zásilky těm, co ne :)
Souhlasím, ať si to jde nejdřív vyzkoušet a pak mektá :-) Jinak já v úterý navečer objednal díly ze státu a ve čtvrtek odpoledne mi je DHL doručilo vč. proclení. To nezvládá ani česká pošta po republice. Ale zase jiný balík plný nemetrických šroubků zůstal na celnici viset tři týdny a celníci si vymýšleli hromady kravin, které bylo potřeba doložit.

23.12.2016, 21:31 |
JA kiklop
vrátil jsem se z Německa a zrovna na to koukám...DPD je tedy mazec.. :(

24.12.2016, 00:31 |
vypuk K tomu pozdnímu objednávání na poslední chvíli, dnes jsem si vzpomněl na vtip, který solidně popisuje, jak se všecko dělá na poslední chvíli:
Na otázku: " Za jak dlouho se naučíte čínsky? " odpovídají postupně studenti Harvardu, Karlovy University a student Strojní fakulty VUT takto: Student Harvardu: " Potřebuji čtvrt roku učení a čtvrt roku stáže" Student Karlovy University: " Potřebuji půl roku učení a půl roku stáže" A student Strojní fakulty VUT se ptá: " Jsou na to skripta?" " Ano jsou " " Kurva, to zas bude perná noc." ;)

24.12.2016, 11:58 |
Rudi Musim souhlasit s Rajdlosem, u DPD jsem posílal poslední 4 roky a opravdu měli 99% doručení do druhýho dne i v předvánoční čas.
Oproti tomu pošta už koncem listopadu, začátkem prosince prodlužovala doručení z 1 dne až na 2-4dny, což bych čekal až poslední tejden, ale každýho jsem na to upozorňoval a nic jsem nereklamoval, ikdyž bych na to měl nárok.
AR - v tvým případě bych reklamoval u CZC, proč ti měnili přepravce a vůbec nechápu, proč tady fňukáš, když už i samotný DPD předtím varovalo, že to do Vánoc nebudou asi stíhat.

24.12.2016, 12:40 |
Mr.Scully | Upraveno: 2016-12-24 12:41:07
Ty služby závisejí hlavně na oblasti a lidech... třeba u nás v krajském městě mi DPD ještě nikdy nic nedoručila, prostě prej mají málo řidičů a pokaždý akorát pošlou SMS, ať si pro balík sjedu na depo a vystojím tam frontu. Tragédi největšího kalibru. Naopak PPL a pošta vzorní. Je to prostě jak kde.
Protože PPL je proti DPD kapka v moři, moc malý přepravce. Ono to záleží dost na povaze zboží, malé zásilky jsou doručovány téměř hned, ale prostě velké nenacpou do auta díky velkému objemu, a raději doručí více malých než pár velkých. Sám nám to avizoval řidič, který k nám jezdí. To samé ČP. Musím naopak pochválit ČP, kde mi šlo pár zásilek a vesměs vše do druhého dne. Oproti tomu naše firemní, jak jsem psal i 10 dní. Záleží na velikosti zásilky a do jaké oblasti se posílá, na menší města nebo vesnice to bylo bez problémů, do větších bohužel katastrofa. Každopadně dnešním dnes to skončilo, takže vášně mohou opět utichnout.

24.12.2016, 16:59 |
vypuk