Navštíveno 19020x

Cau,pisu z mobilu, rychla rada,mam doma Protherm Ray 9KW.Prijdu dnes domu a polovicka se me pta co to sviti na kotli.Sviti tam F20 udajne je to nejaky prehrati.Kazdopadne trubky od kotle uz jsou studeny a furt to blika.Mame 2mesicniho prcka a docela se mi to nehodi ze to netopi.Nevi nekdo co s tim?Neni tam nejaky tlacitko reset nebo tak?Dik za pripadne rady H.

18.01.2015, 18:48 |
xSam Jen tak pro legraci jsem cca 30sekund googlil a našel jsem jednu odpověď:
Dobrý den,
zkontrolujte tlak v topném systému (manometr na kotli). Případně dopusťte vodu do topení na tlak cca 1,2 bar. Pokud nepomůže, volejte servis.
No ale na displeji porad blika to F20 takze se ani nemuzes podivat jaky je tam tlak.Rozumime?Ale dik..

18.01.2015, 19:01 |
xSam Dobře, teď už jsem tomu dal 5 minut:-)
Havarijní termostat je uchycený přes tenký plech na vršek kotlíku, který je z tlustého plechu. Z něj je potřeba silou stáhnout gumovou fajfku s dráty. Je to na konektor, takže žádné strachy, ale lidsky, ať si neohnete ten plíšek - pak by čidlo špatně doléhalo k tělesu kotle. A pro úplnost - pokud vám čidlo vypadne opakovaně za sebou, neexperimentujte a zavolejte servis.
Zdroj:
[ Link ]

18.01.2015, 19:12 |
xSam A někde u kotle přeci musí být budík, na kterém je tlak vody, ne? Na displeji to asi nenajdeš.
Vyreseno.Diky xSam,byl to picikus pod fajfkou nahore.Dik:-)
Budik na tlak jsem nevidel.Zvenci ho nemame urcite.Jinak si ho muzes sdandardne zobrazit prave na tom displeji kde prepinas teplotu/kw/zobrazeni tlaku.Ale kdyz svitilo F20,neslo to prepnout vubec.
tlak vody ze zobrazuje na display,manometr tam neni

18.01.2015, 21:57 |
xSam Tak to jsem rad, ze jsem pomohl:-)
Jestli tam neni normalni manometr,tak to by me teda stvalo...

09.06.2015, 16:33 |
cupra.165 | Upraveno: 2015-06-09 16:34:28
Pomůže mi taky prosím někdo,mám RAY9 a začala mi svítit chyba F.55 Dle knihy slepený spinač ći relé. Už se to někomu z vás přihodilo? Nemáte někdo fígl,co tam poštelovat,co mohlo odejít?
F55 je detekce "plíživého" natápění, neboli pomalý růst teploty vody, i když je kotlovým termostatem či nadřazenou regulací vypnut zdroj, tedyspirály. Proto se to jmenuje "spečené kontakty" -že něktěré relátko neodpadlo a třetina jedné ze spirál stále "topí". Je třeba projít fázovkou nebo slušným mulťákem silovou část, jestli za některým vypnutě se tvářícím relátkem stále není na spirále fáze. Pokud to nenajdeš, je v háji deska jako taková, a nebo zato třebavůbec nemůže kotel - nevím jak to máš zapojené vsystému, tuhle závadu si lidi kolikrát vyrábí sami špatně připojeným výměníkem krbu do okruhu topení, umí takhle zlobit špatně zapojený přednostní ohřívač TUV, atd...
Radku,moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Myslel sem si,vymění se relé a jedeme dál , nebude to tak jednoduché:-/
Poslední otázka prosím, jde to opravit, když je kotel sundaný z oběhu? Leží mi teď na zemi, koupil sem místo něj nový, nicméně tento je nový a potřebuji ho opravit.
Servisák mi hovoří,že teď s tím neudělá lautr nic :-/
Jasně že to jde najít i opravit na kotli sundaném ze zdi....buď si to připojit na el a projít fázovkou, nebo se ponořit s ohmmetrem a pípákem a je to....
Super, děkuji moc. Zkusím nějakého jiného servisáka,ten jeden autorizovaný z mého okolí mi tvrdí něco jiného,stejně jako obchoďák prothermu. Ještě si s ním popvídám,až ke mně přijede. :-)
Tak jestli ten servisák neumí projít ohmmetrem pár cest a bodů na plošném spoji bez toho, aby kotel visel na zdi, tak to potěš koště, co to je za člověka...... ale ono je obecně známo, že pro firmy jako Protherm, Dakon a podobné low-endy pracují divní lidi, to je fakt :-D :-D :-D Jestli to není v záruce, a nikde nepochodíš, tak mi tu bednu přivez na Bory...
Diky moc Radku,vazim si toho. Pokud bych neuspel,tak se domluvime.