Prosím pěkně, potřebuji se ubezpečit, zdali v Accordu 2,4i r.v. 2013 je hydroměnič? Snad ano - není tam doufám nějaká modifikace bezestupně alias CVT?
Díky. Nechchi se přehrabovat tisícem příspěvků na hondaclubu.
Nějaké zkušenosti s AT v Accordu? Potažmo s benzínem 2,4i v této kombinaci? POruchy, závady....Nemám teď čas to študovat, odcházím na koncert a do zítra se musímn vyjádřit:-(
"The ninth-generation Accord offers the following powertrains: A new direct injected "Earth Dreams" 2.4-liter 16-valve DOHC four-cylinder engine rated at 185 hp (138 kW) to 181 lb·ft (245 N·m) of torque paired with either a six-speed manual or continuously variable transmission, an updated 3.5-..." viz. [ Link ]
da sa tam flashnut soft z motora a prevodovky z TSX a potom motor ma viacej konikov a prevodovka rychlejsie radi, plus vytaca jednotku do obmedzovaca pri kickdown. Origo to nerobi.
It was a version with wagon body. The concept vehicle was unveiled in 2007 Frankfurt Motor Show.[4]
Production version included 2.4L DOHC i-VTEC engine rated 206 PS (152 kW; 203 hp), 5-speed automatic transmission with paddle shifters.
The vehicle went on sale on December 5, 2008 in Japan.[5] The Tourer was also released in the US as the Acura TSX Wagon in Fall 2010 as a 2011 model.[6]
Takže - tohle je hydroměnič.. A mluvím o 8. generaci. Motor 147kW. Nesedí výkony motorům přesto že píši evropská verze.
CervinVega i já si myslím že v mým Accordu těch 190 koní není a to mám manuální šestikvalt. Hondy mají strašně lineární křivku točivého momentu,je to takový elektromotor. A automat jak řadí plynule ten pocit ještě umocňuje. Prostě není to TDI kde to je NIC,pak stovky Mm a zase NIC...
RedBaron co to povídáš? Jasně že jsou točivý,ale od 2 tisíc do 7 tisíc zrychlují strašně plynule,kor i-VTECy,takže se nekoná nic takového jako u TDI. TDI je mrtvé a pak najednou sepne turbo,cítíš jak tě to zatlačí do sedačky a říkáš si to jede,u té 2.4 od Hondy to od nejakých 2 tisíc plynule táhne až k 7 tisícům,žádný náhlý prudký zatlačení do sedačky necítíš,až si říkáš kde je těch 190 koní.Když ale sleduješ rychloměr... :-)
Tak jsem to asi špatně pochopil, tak to je ta dvačtyřka přesně takový motor, jaký mám rád a 190 koní se tam nebude zdát být jen tomu, kdo je líný řadit a točit ;-)
kedze som predtym ako som bol pozriet jeden Accord s K24 pred FL ale na LPG, jazdil na Fobii 1.9 TDI 101PD plus trosku poladena.
Porovnanie ? Accord mi prisiel krutakom okolo 2000-3000 rovnako (aj napriek o 200kg vacsej vahe) s tym, ze tocil do cez 7000 ot a pri 4000ot bol jemny narast. Ci na benal alebo na LPG to bolo skoro rovnake, bez vyraznych rozdielov.
RedBaron to jako že jsem línej točit a řadit? Já Hondama žiju,jezdím s nima 12 let,kdyby mi nevyhovoval kultivovaný Honda motor,tak jezdím ropákem. Jinak výhoda toho i-VTECu je že není mrtvej v nízkých otáčkách,takže se ta 2.4ka nemusí točit,pěkně se sbírá už od 1500 otáček,možná dřív,je tichej,prostě jsem spokojen. Holt někomu chybí ten okamžitej zátah,tak si myslí že to ty koně nemá. Ale to je spousta lidí,kteří se motor bojí točit a tak jezdí turbonaftou. Nejlepší je když pak máš trošku reprezentativní auto a z pod kapoty tu jde zvuk jak jezeďákovi s traktoru...
Nedopadl - prodejce se stavěl na zadní a tlačil mě ke zdi v pátek odpledne ve 4 s tím, že cestu z Opatovic do PCE už nedá, že není čas a kdesicosi a že v sobotu má přijít "pán", co to 100% koupí. Do smlouvy mi nechtěl naspat co původně tvrdil. Na etstovací jízdu jsem měli asi 10km, z toho manželka asi 500m, že není čas a že je na bazaru sám a další řeči. Tak pravím OK - pokud pán v sobotu složí prachy na dřevo, prodejte ho. QA výsledek? Pán nic nesložil, protože chtěl to samý co já - kontrolu v Hondě v PCE.
Zítra má přejet další "pán", co chce zase tu kontrolu v autorizáku. Takže pokud pán přijede, prohlédne a zaplatí - OK, je jeho.
Upřímně - s Accordem jsem jel již celkem 4x. Z toho 2x s MT a 2x AT. Nemohu ale 100% říct, zdali je to přesně co, za co bych Legacy vyměnil.
Nechchi tu rozebírat důvody, protože jednka by se řada lidí smála a druhá půlka by to nepochopila. Ale jedno vím jistě - auto je perfektní, zvenku nenese stopy po havárce, vše funguje, km by byly garantovány smlouvou, dojem luxusu uvnitř proti Subaru je obrovský. Ale bohužel dost ho zabíjí AT a to je jeden z důvodů, proč asi ne, ikdyž pro ženu by to byla možná výhoda na courání do práce, ale já osobně už další auta jen s manuálem a dále, Accord nedosahuje pohodlí jízdy ajko Legacy a nvíc je hlučnějčí a udrncanjěší, i když ne nijak moc. Navíc 200HO motor se nijak zvlát nepředvádí, prostě AT to totálně utlumuje. V manuálu to bylo o něco lepší, ale ani tak jsem 200HP nijak moc necítil. Asi tomu chybí nějaká špička, výkon negraduje, jen pomalu leze nahoru. A dále kladu si otázku, jak je možné, že necelé dva roky starý Accird v Excutive se prodává se clem, ziksem obou bazarníků za tuto cenu, když prostě jinde jednak nikde Accordy nejsou a když jous, tak stojí daleko více v tomto stáří. Proč se někdo zbavuje takového auta navíc s odpočtem DPH?
Tak zítra mám zavolat, jak to dopadlo, pak se uvidí. Ve hře zůstává Outback MT a nová Mazda 3 165k, předběžně. Kdyby se našla Mazda 6 GTA 2,5 HB z posledního roku výroby před tou současnou a s malým nájezdem a neburaná, je to asi největší kandidát. Bohužel-nejsou. Po opůl roce hledání jsem zjistil, že SUbaru nemá co nabíddnout a navíc MT modely mají už dost hodně najeto, Accord - viz výše plus jsem zapomnel tragicky neskladný kufr - takže dvě kola jako do Legacy ani omylem, ani jedno, Mazda 6 není, němce nechci, Avensis není, Auris nejede (1,6), Pežot 508 by mohl být, ale 1,6 od BMW nemá dobrou pověst. Možná ještě Forester s MT, občas se vyskytne, ale je jich strašně málo, a to pouze předposlední generace, neb ta nová se nám vůbec nelíbí (ne že by ten do roku 2013 byl extra krasavec).
Moje volba by byla - ač tomu sám stále nemohu uvěřit - problémy s korozí opředená Mazda 6 do roku 2013. Ta nová se mi už nelíbí. Jednu hezkou mi prodali na podzim, o tom jsem tu psal. Naštěstí na koupi nespěchám a v záloze mám M3 165, se kterou jsem se byli svézt na opředváděcí akci a velmi mile nás překvapila. Uvidíme...
ANo, mám z toho také divný pocit, ale hledám auto, které se bude hocvat podobně, jako Legacy. Podovzkem-to především, komfortem, spotřebou i spolehlivostí. Mazda 3 je potenciální kandidát díky supr podovkzu, ne moc udušenému motoru, VZHLEDU - mně i ženbě se prostě líbí, cenou, ale má své omezení - je menší (zase ale jezdíme z 99% jen dva) a kola se dají na nosič. A navíc nové auto lez mít v účtu jen 3 roky, aniž bych cpal prachy Babišovi , ojetinu musím mít 5 let, což je s dnešními nájezdy docela dlouho.
Ale jak říkám - neví, co bude, nikam mě nic netalčí. Lego je po serviosu a je vyměněno vše, co šlo- brdzy, výfuk, nějaký čepy, rozvody, atd... takže blízká investice až ve 240.000km a to jous svíčkyx a olej v převodovce. Takež pohoda. Navíc jsem koupil nový zimáky, fakt auto bez investic, ale i (zatím) bez nástupce.
Zdeny a můžeš mi říct, co na tohle nekonečný vybírání říká tvoje manželka? nebo už jsi jí nakazil tou svojí "nemocí" ? ta moje, by mě už asi dávno zabila :-))
rencek: paradoxně nejsem to já, kdo brzdí výběr auta. Já už bych měl taky vybráno, být to jen 100% na mé volbě. Ona nechce Lego dát pryč, no:-) Má volba by byla Mazda 3 165. Ale kdo ví...
Zdeny, jestli chceš pohodlí, tak si kup mercedes a jsi v pohodě. Teď jsem jezdil 14 dní s Éčkem kombi 2014 a ten je komfortní parádně a kufr asi jeden z největších v třídě. No a když ho vemeš ve 4matic, tak na horách bez problému. Jezdil jsem pouze s 220 cdi AT, ale za mě super. Pokud chceš větší výkon, tak šáhni po 320 cdi a je klid.
a mimochodem nevím, proč se bráníš automatu... Já bych už kvedlat nikdy nechtěl. Když potřebuju něco řešit, jsou tam pádla pod volantem, takže v klidu a pohodlně
Ani ta F10 není vůbec špatná, jen ten komfort je o něco nižší, než u Mercedesu. Přeci jenom je to laděné více sportovně, což na naše cesty nemusí být vždy to pravé. Ale i BMW je prima. A je fakt, že je to o něco dražší :-)
:-) Chlapic, zhmotňujete sice své krásné sny, ale na blbém místě. Shání se auto pro ženu na ježdění do práce:-) A uznejte, nemohla by jezdit lepším autem, než má direktor a jeho poskoci. To by nedělalo dobrotu a neomhla by pak jít žebrat o 1% zvýšení platu:-)))
Ne. Hledá se varianta "normálního" auta, nejlépe japonské značky, bohužel však japonci nemají v současné době co nabídnout, aby se jednak líbilo, pak aby nebyly na každém kousku cítit snahy o šetření a aby sed alo koupit ideálně jako 1-3 roky stará ojetina a podmínkou přes kterou nejede vlak, je benzín. A tady se prostě naráží, protože vše jsou jen dýzly a nebo 1,6 a podobné. Otom jsem už psal.Proto mi v současné době ta M3 vychází jako kompromis mezi cenou i za nové auto, pohonem, podovzkem a hlavně se nám oběma velmi líbí. 3MPS jsem měl, tak asi tuším, do čeho bych šel stran servisu a spolehlivosti. Mazda 6 s benzínem v slušné ojetině a hlavně nebořené prostě není, je ještě příliš brzy a nejsou ani předváděčky. Ten Accord byl fakt bez chyby (nebo resp. nenašel jsem žádnou), ale prostě nebylo to auto, ke kterému bych přišel a řekl bych - beru ihned. Prostě čekal jsem (oba jsem čekali) že nás chytne víc za srdce, ale stále tomu něco chybí. Cena super, výbava, stav, ale jak říkám, AT to prostě zazdil. Být to v MT, asi by už byl doma, nebo resp. určitě by byl. S 2,4 a mT jsem jelo na podzim a to bylo dobré, zase to byl sedan a navíc první rok v totmo modelu, takže do účetnictví se to nevyplatí.
Tak díky za nabídky na BMW či MB, ale tudy fakticky cesta nepovede:-)
Zdeny, co takhle Dodge Grand Caravan/Chrysler Grand Voyager s 3.6? Je velmi pohodlné, prostorné, jezdí se s tím parádně a určitě nikoho neurazí;) Zkus se jen tak mrknout ;)
Ano, přesně tak. Je jezdit do práce a jezdit do práce. Nikde si nepsal, jestli jezdí 5 nebo 50km. Navíc to auto má mnohem větší užitnou hodnotu, dáš tam vše, jezdí se s tím parádně a spotřeba je velice rozumná. A automat bude za chvíli velmi vyhovovat :) Tak se nečerti, vezmi ženu na předváděčku a uvidíš sám. Stejně Tě to baví, tak proč ne :)
Bavit mě to baví, ale jak píšu kousek nahoře - japonec, manuál.Jinak jedna cesta jí trvá 22km.A já s tím jezdím po fabrikách. 2000km/měsíc. Kdybych chtěl, ať jezdí do práce komfortně, tak jí vnutí Infinit:-) Stejně ted stojí jen v garáži. Ne, vážně to vypadá nakonec na tu M3. Čím víc čumím do prospektů a na nět atd., říkám si, že asi nao. CHtěl jsem zůstat u SUbaru, ale nemá nyní vhodný model a XT s manuálem za skoro mega je totál ůlet, navíc Otesánek, takže Subrau ač nerad opouštím.
mrazik: možná že jo. Nevím. Jinak těch je dost, když bude nejhůř. S tím autem budu jezdit paradoixně víc km já, ale méně často. A já rád kvedlím. ANo, mám Lgo a Infi G37 4WD. Accorda řeším jako náhradu za Lego. Má svůj věk.