Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dokumentace pri prodeji auta

o Navštíveno 3346x o
o 24.01.2015, 18:55 | Janrun
Ahoj,

Poradi mi nekdo jake doklady musim mit pri prodeji ojeteho auta?
Dik

o 24.01.2015, 21:06 | Komba
Čau,když to půjdeš odhlásit,tak bys měl mít kupní smlouvu,malý velký techničák a občanku.Někde by mohli chtít zelenou kartu,ale to nebude asi nutnost.minulý rok jsem nic za to neplatil,ale nevím co vše se změnilo teď od novýho.
o 24.01.2015, 21:30 | m
mrkni sem a Kombovi nevěř :) [ Link ]
o 24.01.2015, 21:51 | HIGHTOWER | Upraveno: 2015-01-24 21:59:03
ORV
TP
OP - tvůj
Plnou moc s ověřeným podpisem od kupujícího - pokud nepůjde s tebou
Zelenou kartu
Evidenční kontrolu psanou na kupujícího
Kupní smlouvu
Žádost o zápis změny vlastníka nebo provozovatele vozidla - dá se stáhnout na netu, na úřadech jí snad ještě nemají - [ Link ]
800,- Kč poplatek...

do 10 dnů od prodeje se musí převést rovnou na nového majitele a to na registru vozidel prodávajícího, už neexistuje odhlášení na nového a pak přihlášení, vše je jedním krokem
o 24.01.2015, 21:55 | m
jen doplňuju

plnou moc s OVĚŘENÝM podpisem kupujícího
zelenou kartu vedenou RADŠI ROVNOU na kupujícího
kupní smlouvu nepotřebuješ
o 24.01.2015, 22:39 | Komba
m:tohle mi stačilo když sem odhlašoval.Navíc plná moc není třeba,když budou u toho oba,tak bych byl v klidu když nevíme okolnosti:)Zelenou po mě nikdo nechtěl a kupní smlouva úplně není nutností,ale já to používam protože tam mam údaje druhý osoby.
o 24.01.2015, 23:01 | HIGHTOWER | Upraveno: 2015-01-24 23:02:01
§ 8, odst. 4, písm a), odst. 5, odst. 6 - [ Link ]
o 24.01.2015, 23:24 | Komba
Jo,ale ptal se co potřebuje k prodeji,odhlášení a tohle stačí,zbytek věcí potřebuje kupující.Prostě jsem jednoduše odpověděl na otázku a nic víc:)
o 24.01.2015, 23:28 | HIGHTOWER
jasně, ať klidně dá svou plnou moc, ORV, TP kupujícímu a modlí se, že to do 10 dní na sebe přehlásí a vyhne se pokutě až 50.000,- Kč, za kterou ručí prodávající. Samo, úřad se o prodeji nedozví, ale pak třeba v případě nehody to zase ods.... prodávající tím nepřevedením do 10 dní ;-) Proto neříkám jen A, ale i B ;-)
o 25.01.2015, 08:46 | Komba
Dyť jo,je to teď od novýho roku pěkně na hovno.Já sem taky kupoval a musel jsem 130km do Žatce,abych si to dohlásil s plnou mocí prodávajícícho.Svojí jsem mu dávat nechtěl,protože to bylo na dlouhý loket a už je to skoro měsíc a pořád nemáme dořešený všechny věci.
o 25.01.2015, 11:54 | HIGHTOWER | Upraveno: 2015-01-25 12:01:58
Registrační místo prodávajícího, prodávající ručí pod možnou sankcí až 50.000,- Kč za to, že převod bude proveden do 10 dní od platnosti kupní smlouvy (může být i darovací atd., ale vždy do 10 dní)

Prodávající:
TP
ORV
Plná moc s ověřeným podpisem nebo osobně

Kupující:
Plná moc s ověřeným podpisem nebo osobně
Zelená karta
Evidenční kontrola
"Registrační" poplatek 800,- Kč OA, 500,- Kč moto nad 50 ccm...
EKO daň, pokud je vyměřena - platba většinou na pokladnách příslušného úřadu

Oba společně:
Žádost o zápis změny vlastníka nebo provozovatele vozidla - 1 str. PRODÁVAJÍCÍ a podepisuje, 2 str. KUPUJÍCÍ a podepisuje, 3 str. podepisuje KUPUJÍCÍ po obdržení dokladů od registračního místa - TP, ORV...
Kupní smlouva

Zastoupení třetí osobou:
vše jako výše a plné moci s ověřeným podpisem od Prodávajícího a Kupujícího

Pokud kupuje ZTP - ZTP/P - osvobozen od platby EKO daně, osvobozen od poplatku "registračního" poplatku

Nelze při prodeji rovnou dát do depozitu, jen v případě, že jde o stejné registrační místo, jinak napřed převést na nového majitele a ten pak na svém místně příslušném registračním místě může dát do depozitu.

NIC JSI NEDOHLAŠOVAL!!!!! :-P, je to přímo PŘEVOD, žádný odhlášení, přihlášení (dohlášení) ;-) Technikum, ale tady teď po novu je potřeba říkat tomu přesně :-D

Nepíši to jen pro PRODÁVAJÍCÍHO pro Janrun, ale obecně postup a co a jak pro všechny ;-)

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o 25.01.2015, 12:16 | m
Všichni do mě valili, ať udělám návod, tak si ho kurňa aspoň sdílejte:
Návod jak na prodej a nákup vozu / auta po 1.1.2015 modelově pro všechny případy bod po bodu
[ Link ]

foto k příspěvku  od m

o 25.01.2015, 18:05 | Komba
Já mam pořád ve zvyku řikat přehlášení,odhlášení atak:) Spíš by mě zajímalo co říkal kamarád,že se nebudou muset platit pojistky na auta,který třeba nechceš používat a máš je jen doma,třeba na nich zrovna děláš generálku.Nedořešili jsme to,tak se zkusim zeptat jestl ise taky něco změnilo třeba i s depozitem:)
o 25.01.2015, 18:34 | HIGHTOWER | Upraveno: 2015-01-25 18:44:06
Jo, to lze, ale musíš na úřadě nahlásit, že vozidlo nebude nijak provozováno a bude zajištěno proti samovolnému pohybu, odcizení (garáž ve dvoře), a musíš sdělit adresu, kde to bude, pro jejich kontrolu. Ale to by mělo platit u aut v depozitu, když ho tam budeš chtít nechat déle jak rok. Dáš to tam na rok, budeš chtít nechat i po roce, oznámíš, kde auto je, jak je "zajištěno" a hotovo. Může přijít kontrola, zda tam opravdu auto je. Když převezeš auto jinam, musíš nahlásit i tuto změnu... Takovéto mám informace, detailněji jsem to zatím nestudoval...

Jinak depozit stále funguje a bude fungovat... Je na rok tedy a lze využít i v případě dlouhodobě rozebraného auta např.

Konkrétně:

§ 12

Vyřazení silničního vozidla z provozu
(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností vyřadí silniční vozidlo z provozu
a) na základě žádosti vlastníka silničního vozidla, nebo
b) zaniklo-li pojištění odpovědnosti z provozu vozidla5) a ve lhůtě 14 dnů od zániku pojištění odpovědnosti z provozu vozidla nebyla uzavřena nová pojistná smlouva o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se téhož silničního vozidla, na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění pro případ pojistné události.
(2) Vlastník silničního vozidla spolu s žádostí o vyřazení silničního vozidla z provozu odevzdá obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností osvědčení o registraci silničního vozidla a všechny vydané tabulky s přidělenou registrační značkou a předloží technický průkaz silničního vozidla k vyznačení záznamu o jeho vyřazení z provozu.
(3) Vlastník silničního vozidla vyřazeného z provozu je povinen
a) zabezpečit toto vozidlo takovým způsobem, aby neohrožovalo nebo nepoškozovalo životní prostředí, a
b) neodstraňovat podstatné části vyřazeného silničního vozidla, zejména karoserii s vyznačeným identifikačním číslem silničního vozidla a motor.
(4) Trvá-li vyřazení silničního vozidla z provozu déle než 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, je vlastník vyřazeného silničního vozidla povinen bez zbytečného odkladu po uplynutí této lhůty oznámit obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností adresu místa, kde je vyřazené silniční vozidlo umístěno a účel jeho využití.
(5) Bylo-li silniční vozidlo odcizeno, požádá vlastník silničního vozidla o jeho vyřazení z provozu bez zbytečného odkladu poté, co se o odcizení silničního vozidla dozvěděl; k žádosti přiloží policejní protokol. Doklady a tabulky podle odstavce 2 k žádosti přiloží, má-li je k dispozici. Odstavce 3 a 4 se nepoužijí.
(6) Bylo-li silniční vozidlo vyřazeno z provozu podle odstavce 1 písm. b), je vlastník silničního vozidla povinen obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností do 10 dnů ode dne nabytí právní moci rozhodnutí o vyřazení silničního vozidla z provozu
a) odevzdat osvědčení o registraci silničního vozidla a všechny vydané tabulky s přidělenou registrační značkou,
b) předložit technický průkaz silničního vozidla k vyznačení záznamu o jeho vyřazení z provozu a
c) oznámit údaje podle odstavce 4.
(7) Obecní úřad obce s rozšířenou působností ukončí vyřazení silničního vozidla z provozu na žádost jeho vlastníka, pokud
a) je k silničnímu vozidlu splněna povinnost pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a
b) má silniční vozidlo platné osvědčení o technické způsobilosti vydané stanicí měření emisí a stanicí technické kontroly.
(8) Obecní úřad obce s rozšířenou působností současně s rozhodnutím o ukončení vyřazení silničního vozidla z provozu vrátí vlastníkovi silničního vozidla osvědčení o registraci silničního vozidla a tabulky s přidělenou registrační značkou a vyznačí ukončení vyřazení z provozu v technickém průkazu silničního vozidla. Pokud byl použit postup podle § 7c, obecní úřad obce s rozšířenou působností přidělí k silničnímu vozidlu registrační značku a vydá tabulky s přidělenou registrační značkou.

Jinak mají nová názvosloví, taky trochu zmatek:

Vyřazení z registru = dání do depozitu
Zánik = zrušení auta, vyřazení (postaru) z registru trvale, prostě třeba totálka apod.

Jak je vidět, je povinnost toho, komu auto bylo odcizeno, toto oznámit úřadu a dá se "do depozitu" viz. § 12, odst. 5

Znovu vyjmutí z depozitu se musí splnit tyto podmínky:
Zelená karta - platné pojištění
mít platnou technickou kontrolu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.386 sekund.