Zdravim,v lete bych si chtel udelat radost a jet protahnout RS do Mostu. Zajima me kdo jste byli jaky mate cas na kolo,urcite Tuner#2 bude vedet:-) kolik se tam da udelat maximalka,a kolik to vyjde.Myslim ze hodka by stacila,treba 2x po 30minutach.Pak taky co na to gumy,mam skoro nove Bridgestone Potenza a nerad bych je tam za tu hodku nechal:-) Tak zas to jsou civilni gumy tak snad by nemusely zmolkovatet atd ne? Diky za postrehy.
Most dělá několikrát do roka Free Day. Na podzim byla 1 jízda/cca 15 minut za 150kč. A za hodku snažení je tam bohužel necháš no :-( Časy si nepamatuju, ale koukni na jejich stránky. Myslim že tam maj traťovej rekord ne-závoďákama
Chris:jo jednickova 1.8T-132kw:-) Tak nedelam z toho zavodak,ale spis bych ji chtel protahnout a na silnici se mi nechce prasit,ani na dalnici uz nemam koule na top speed jako drive.Ridicak me zivi a nemuzu si dovolit o nej prijit tak proto:-) No snad to prezije ve zdravi Octule:-D
2x30min to auto dostane řádně zabrat a ty budeš mít taky dost. Pár krát jsem tam takhle byl a je to už sakra znát, navíc na normoš gumách stačí probrzdit a už ti budou zbejvacící čas jenom klouzat, standardní brzdy už pak taky přestávaj fungovat. Ideální případ je jaro/podzimm 10min/150Kč, jenom si to hald vystojíš a když budeš mít štěstí a nenatrefíš moc na brzdiče, tak se i svezeš. Já jezdil nej časy 2:09
Do Mostu se sérií je opravdu ideální na dny otevřených dveří, kdy se jezdí 10min za 150,- což je pro sériové auto ještě tak nějak bez problému únosné. Půlhodinové ježdění pokud pojedeš stále naplno na čas, tak nedají ani bzdy, ani motor (respektive sériový olej v něm)...
Nejlepší čas jsem zatím měl 2:19 a gumy tam dostanou zabrat :)
I se sériovkou se tam normálně svezeš, jen je třeba kontrolovat teploty a vždy tak po 3 ostrých kolech dát jedno kolo v klidu, a chladit. U gum sjedeš bočnice, s tim počítej, protože sériová guma se kroutí. Brzdy dostanou zabrat, proto je třeba je včas chladit a poslední kolo opět dochladit, jinak je zkroutíš nebo se vysypou destičky. Pravděpodobně jako první uvaříš brzdovku.
Za mě je teda mnohem lepší svezení na těch 25 minutových jízdách, při DOD je na trati moc aut. Kup si 1x 25 minut, bude ti to bohatě stačit.
Pokud pojedeš prvně, tak neřeš časy, zkus se naučit stopu (třeba podle videí), trénuj brzdné body a čisté průjezdy, to ti dá mnohem víc.
Já umim Most pod 2:05, ale teď budu dávat hodně krátkou převodovku a to už na okruhy asi nebude, měl bych tam pořád omezovač. :)
se sériovým autem jsem tam i při těch trackdays 10minut jednou udělal brzdy, za cílovkou jsem šlápl do brzd a jen se vyvalil oblak dýmu a já pokračoval rovně, jinak je těch 10min asi optimálních před pár lety jsem tam byl na placený 2hodinovce a stejně jsme jezdili těch 10-15min a pak chladili, voda celkem v pohodě, ale olej pak letí hodně nahoru obyčejný gumy lehce vyštípeš a hodně sjedeš bočnice
jj byly to Hankook Ventus V12 evo K110, za mě nic moc, Kumha KU36 byly lepší a stávající Federaly 595 RS-R ještě lepší, teď dumám nad nějakou sypanou rejží (slickem) nebo zas dám Federaly
Diky za reakce kluci,vidim to na tech 25 minut jak psal P.E.T.R Zajima me kolik tam dam maximalku,urcite jste nekdo byli s jednickovou Octou RS,tak se pochlubte.Jak psal Chris,piste klidne casy+auta at se muzem inspirovat a pobavit:-) Kolik toho vydrzi seriove brzdy na RS?Pripadaj mi docela dimenzovany,chlazeny kotouce na zadku nemaj ani nejaky dnesni kary:-)
2:20 Impreza RS 94kW , Kumho KU36, vzduch. filtr, rozpěry mezi tlumiči, sériový brzdy s Brombo max 2:09 Legacy RS 147kW, Federal 595 RS-R, vzduch. filtr, rozpěry mezi tlumiči, tlumiče koni, spodek komplet Whiteline, 3" cat-back, brzdy z STI včetně brzdového válce + DBA 4000 T3 + desky HAWK HP+ auto má na lepší čas = rezervy mám jako řidič + v některých místech jezdím úplně jinou stopu než ostatní
maximálku netuším, na tu se nestíhám koukat :)) radši si hlídám ostatní okolo sebe
občas pronajímáme letiště v Hoškovicích, kde si z gum vytyčíme okruh (pneu na vytyčení tam maj dost) a jezdíme... okruh byl dlouhej tak, že 2 minuty trvalo objetí 3kol s pevným startem... (měli jsme pronajatej menší plácek, s celým zadkem by kolo trvalo dýl..)
nájem 1 auto/Hodina 100kč, nyní maj ještě vratnou zálohu 500,- za 500 ,- skoro půlka dne... a celá nádrž v píp :)
1) seriový gumy letištní povrch to nedaj.. 2) seriový brzdy dle stavu ANO - je dobrý zjistit skutečnej stav brzdovky a vyměnit ji i ve třmenech (běžná prae je ta že vytáhnou nádobku a daj novou náplň.. mě ze třmenů většinou vytekla bílá sračka..)
i tak brzdy vydržej 15 minut max... pak to je o lepších směsích (DS 2500 už trvalo výrazně dýl utahat) a brzdovkách... brzdy mam i tak oproti serii zvětšený -za seriový ze silnější motorizace (větší třmen + brzdná plocha destičky a silnější kotouč o 6mm, větší brzdovej válec..)
chlazení motoru musí bejt zcela OK (dost lidí na podobnejch akcích dolejvá vodu..) chlazení oleje - pokud motor žádný nemá, vyměň olej za náplň s esterovou bází.. Mobil 1 5/15W50, Motul le mans ideálně - tam máš záruku, že to přežije teploty nad 120°C, který na náplni ve vaně budou..u turbomotoru obzvlášť
.pokud chlazení je stylem výměník voda olej, 5W50 stačí.. já mám voda Olej a 5W50 olej i teď v zimě při -9°C jsem měl v Hoškovicích stále na 115°C (2-3 a stále 4-7500)... v létě i 120°C a to bylo sakra moc..
to už je pak na zvážení vhodnej olejovej chladič, jinak to odsírá motor -první hydra (ty pak soustavně mláťěj) později nejvzdálenější ojniční ložisko od hlavní galerie.. ideální teplota oleje i v zátěži do 100°C ...
gumy jsem měl silniční Dunlopy.. ale asi budu dojíždět 16" slicky z bazaru...
Já to jezdil v MG ZS 180 132kW 2,5 V6, brzdový destičky yellow EBC, nějakej podvozek to mělo, ale jinak zcela série včetně oleje a náplní. Někde ve srazech je s dromem i téma a tam mám video, jak mě nahánělo červený Rko :-) Gumy jsem jezdil normáln silniční a ty mi odcházeli ze všeho nejvíc, stačilo pár krát probrzdit a zjevila se boule :-)
Já byl vloni se svojí 325i E30 na hodně pomalý motokárový trati v Písku, kde je maximálka 120 a brzdy to daly tak dvacet minut a pak začaly měknout, ale pořád fungovaly. Největší pecka je, že jsem na bávech zkroutil všechny ATE, Bremba, Feroda, pak už jsem byl na cestě pro originály do BMW a na cestě mě zastavil známej z Kelly, kterej říká, že na Starline maj míň reklamací než na značkový brzdy. Tak jsemse spoustou pochybností dal na něj, teď už tam jsou ty levný srajdy skoro rok a daly zatím úplně všechno, nechápu :-D
Gumy vcelku odjetý Hankooky Ventus S1 EVO II kupodivu hodně dobře, ale bylo těsně nad nulou, tak se nestačily přehřát. Odhadem dohromady tak dvacet kol, hodně boky, auto fungovalo na jedničku, bez přehřívání ani žádného dalšího problému.
Jednou jsem byl mimo trať do trávy a dvakrát jsem moc cutoval a vzal gumy nárazníkem a jednou obrubník přední nápravnicí, vana měla štěstí.
Ale na tu trať mám moc dlouhej poměr v samosvoru a dvojka na výjezdu z nejpomalejších zatáček dobrá na stočení zadku a dosměrování, ale na utržení do driftu moc ne ani s výrazným přenosem váhy, prostě nejsou otáčky a síla. Nesvor předtím jel na 1-2-3 rychlostma 50/80/110 a to by tam bylo přesně ideální, teď 50/100/150 je fakt moc dlouhý na utrhnutí, spíš cestovní, to chce dořešit dřív než další koně.
Startovný 1500 + nádrž stooktanu i s cestou z ČB, organizace výborná, lidi taky super, velká sranda za ty kačky ;-) Předtím jsem jel Lověšický serpentýny tam a dolů na čas a to bylo taky moc dobrý, startovné pětikilo, je to pod záštitou jihočeskýho automotoklubu. Rám není vyžadován, jen helma.
V Písku byli kouknout i klucí s dospělejšíma strojema, taky to maj docela hezky v ruce ;-) Youtube video:
jezdil jsem obcas stredy v Brne 30min (Vectra2,0i, Thema 2,0t16v, XM 3,0V6, Bmw 318, 328, M3... + párkrát s někým) a jen Bmw to dalo víc jak 3kola naostro, zbytek se přehříval olej nebo voda, případně brzdy KO (u Lancie se z nich regulérně kouřilo už po 1,5 kole)... pneu s vyšším profilem = totál ojeté boky...
doporučuju jet s min R17, min 1/2 nádrže (spíš víc), zkontrolovanýma provozníma náplněma (hlavně voda a olej) a dofoukanýma pneu, doma nechat vše nepotřebné a počítat s možností crashtestu (skoro pokaždé jsem viděl někoho v kačírku nebo i v pneu)...
A ja si furt rikal, proc mi pri najezdu na cilovku v Pisku tak ujizdel predek...oni si tam na ty malinky trati hoblujou gumy i dospely auta...tssss, pak to nema bejt tak nagumovany. V Sosnovy staci aby jen zaprselo, a uz se ani na tom novym asfaltu neda skoro ani chodit...