Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: jak zakonzervovat gumy

o Navštíveno 2434x o
o 01.02.2015, 09:50 | Arnie_one
Ahoj Všem,

snažil jsem se prodat gumy, s těměř 80% vzorkem, bohužel to co za ně lidi nabízejí je nereálné a "zadarmo" je prostě nechci dát.
Jde nějakým způsobem zakonzervovat gumy, abych je mohl použít třeba za 3 roky a bezproblému je nazout na auto ?

Říkal jsem si gumu impregnovat silikonovym sprejem zabalit do igelitu a snazit se, aby tam zbylo co nejmene vzduchu a dat je na tmavou pudu.

Proč ? Jasně pro někoho nesmysl to řešit, ale protože guma stojí 5500 kus nová (Michelin Latitude Diamaris 19/285/45), tak ji chci prostě zachovat.

Neřesil bych to, ale predchozi majitel koupil prostě 4 stejné a vepředu má být prostě diametrálně jiná guma a ježdění s tím není nic moc.

o 01.02.2015, 10:31 | Honza2.016v | Upraveno: 2015-02-01 10:32:26
nejsem gumař, ale v práci jsme občas nechávali dělat testy "stárnutí" na pryžovejch dílech (SBR, EPDM, EPDM2)

ideální skladování dle toho co nám v tesech vyplynulo je ve vaaku, zamezit přístupu tepla, mrazu a UV záření, chemie, a v pozici, kdy nedojde k nějakejm trvalejm deformacím kostry...
o 01.02.2015, 10:52 | Leveler
Za 3 roky ti pak zase každej řekne, že sou starý takže to je těžký:))
o 01.02.2015, 13:32 | kozlustechnykus
Ale on je za ty 3 roky chce jezdit a ne prodat.
o 01.02.2015, 14:44 | Arnie_one
Ano chci je za 3 roky jezdit, presne tak, nebo je radši vyhodím do popelnice, než je někomu "věnovat", tak jak to vidím každej den to chování a jednání našeho národa.

Honza2.016v, díky.
o 01.02.2015, 17:39 | Komba
Já skladuju pneumatiky ve tmě,chladnu a suchu.Celkem stálá teplota,jelikož je to bývalej chladící box,nemůže na ně slunko a nic podobnýho.Takhle by si měli udržovat svoje vlastnosti asi nejlíp.Bohužel jsou teď skladovaný na sobě,ale řeší se regály z trubek,protože nejlíp je,když jsou na stojáka vedle sebe.Když jsou na sobě,tak se propadaj patky a blbě se to obouvá.
o 01.02.2015, 18:14 | vomy7
Komba a nebude z nich pak šiška, když budou dlouho stát?
o 01.02.2015, 18:47 | Komba
Nemam to vyzkoušený,ani poznatky jiných,ale když je budeš třeba po čase otáčet,tak se jim nic nestane.Guma zase neni tak těžká,aby si vyseděla placku.To spíš tu placku si udělá,když bude na rovné ploše a né mezi trubkama.Takhle to vídávam i v pneuservisech.A vždy když jsem bral starší gumu,nebyl problém.Chce to prostě ty dobrý klimatický podmínky a ta pneumatiky nebude nějak pracovat :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3452 sekund.