Navštíveno 2131x

Pls poraďte mi s výběrem auta čistě do města, na nákupy, jízdy se synem na koníčky apod...
Zatím mám ve výběru Clio, Pažouta 206 a Citróna C3, vše s motory 1,1 nebo 1,2.
Cena okolo 50 max. Díky
Já s evyjdářím k 2 autům, se kterými jsem měl tu čets. S jedním dokonce dodnes mám.
P206 HDI - jede, klepe, řve, drnčí, hlučí, netopí, težký na předek, trpí předek.
Clio 1,2 (model rok 2005/06) máme doma - jede, tiché, nežere (5/100) za dva roky 0 investic mimo oleje, rozvodů a benzínu, nepočítám li asi půl hoidny za opravu přehlodaného svazku k váze vzduchu. Jídzní vlastnosti o hodně lepší, než P206. P206 je o něco lépe proveden uvnitř, zejména sedadla nemají tu ocelovou výztuž v boku sedáku, kde se to v Cliu dost odírá-sedačky je hluboká (ale zase se v ní lépe sedí, než P206). Řízení je o třídu lepší v Cliu,. než v P206.
Zbytek +/- to samý, ale já porovnávám hrušky jablka - benzín Clio vs. nafta P206. Výhoda obou - nehnijí. Na našem bombarďáku, který nezná garáž, jen občas umytí a Turtle wax (a trenýrky a zátěžový koberec:-))) není po 9 letech, nebo spíše 10, ani náznak žádné koroze ani na prazích zespod, ani na lemech, prostě nikde. Za mě do mesta na skákání výborná volba a v poslední době jsem spíše víc jezdil Cliem, než "lepším" autem, když byla sůl či posypy a eriziko nehody. S Clime jedu bez stresu, i když poněkud sprtánsky. Ale nízká spotřeba a žádné starosti u mě mají velké plus. Takže v zimě (kupodivu na dobrých gumách to jede neskutečně dobře) radši vytýhnut "trahče" a jedeme na hory radší s ním, přestože v garáži mi stojí 4x4 Subaru .-)))
C3 má kamarádka,co vím,enom benzín,olej,ostřikovače a jedny brzd.desky.
motor žere nula nula nic,a to ježdá enom po městě.

01.02.2015, 13:04 |
Alííí Vsechno je to vesmes stejne, francouz taky nezna ten zazrak. :-) Navic v cenove hladine do 50k budou minimalni rozdily v kvalitach vozu.
Pokud by byl zajem, svagr bude prodavat Clio 1.2 16V, r.v. 2008, koupeno nove v CR, servis pouze Renault, serviska, 5 dveri, najeto necelych 80.000km. Samozrejme komplet vcetne zimnich i letnich kol. Cena ale bude spis kolem 100k
Zde60 díky za info.
Nechám si případně poradit něco jiného. Důraz je cena, najeto do 100tis a benzín motor.
Zatím mám pár favoritů:
C3 kdyby ji nechali za leasingovou cenu:
[ Link ] Clio:
[ Link ] [ Link ] 206:
[ Link ] [ Link ]

01.02.2015, 18:10 |
Duri Zdeny60: ty posledni 2 radky jsi myslel vazne? Nevim kolik Vas je, predpokladam 3 a vic a jedete na hory radsi Cliem?
...jestli jsi to fakt myslel vazne tak uz se v Tobe a v tvojim pohledu nevyznam vubec
...bud to Subura 4x4 musi byt absolutni tragedie (4x4 nefunguje jak ma, sjete zimni pneu, hodne zere, min mista uvnitr nez v Cliu) nebo fakt me nenapada jedinej rozumnej duvod proc brat pro 3 a vic lidi Clio nez Subaru

01.02.2015, 18:23 |
Veider | Upraveno: 2015-02-01 18:24:04
Duri, jízda na hory pro někoho znamená dvě hodiny v autě, pro někoho 15minut ke sjezdovce....
Jen prosím žádný flame o využitelnosti a vhodnosti typů aut, pokuste se prosím držet tématu když už. Díky
Duri: ve dvou a 20 minut. Bez lyží - chodíme teď pěšky.
neboj, Subaru má své místo u nás, nehledej v tom složitosti. Ale když je náledí a na silnici stáda divočáků, vezmu bombarďáka a jedu v klidu a pohodě.
Žena jezdí Subem denodenně.
PS: včera cesta z prahy do Hlinkska v Č přes Seč - kod ta,m bydlí, ví, jak vypadá cesta do Trhové kamenice přes proseč a HOrní bradlo. Subíček ukázal, jak se má v zimě jezdit:-)Bylo tam víc sněhu, než te´d u nás a cesta převážně led.Na nových Michelinkách jsem si jen medil.
Takže tak, Duri.
Alíííííííí: má to klimu? Bourané - možná bych bral pro kluka do prahy na skákačku.Fotky by nebyly?

01.02.2015, 20:06 |
Duri Zdeny60: ok...v poradku:-)...dekuju za vysvetleni:-)

01.02.2015, 20:29 |
Alííí Zdeny60: Nebourane, odreny zadni naraznik na pojistovnu - vymena za novy, stary je v garazi k nahlednuti.
Klimu to ma. Fotky zkusim poptat, zatim resime protiucet v Praze za Octavii, ale kdyby to neklaplo nebo Octavku nekdo vyfouknul..
Jen připodotknu - C3ky se bohužel dost kradou, kamarádova žena o ni přišla v Praze Modřanech, druhá kamarádka v Plzni, třetí kamarád pro změnu v Praze Bubenči, známým to drze loupli zpoza vrat na zahradu v Praze Krči - podle mého se to krade na díly :-((((
maresk díky za info, byť nepotěšilo :-( čekal jsem, že citróny nebudou středem zájmu.
Tak P206 jsem vyřadil s zůstává Clio a C3, Clio mírně navrch
No já se 206tky po zkušenostech s elektrikou ve 406tce celkem bál. Jenže, žena se v tom shlídla a chtěla ji za každou cenu. Když už, tak sem jí teda pořídil SWčko (taková ta parodie na kombi) a výbavu XS (digiklima, automat, pal. pc ...) s motorem 1.6 80kW. Je to sice malý, mě se to extra nelíbí, ale na svoji váhu je to celkem svižný. Před osobní zkušeností bych nikdy neřekl, jak malý auto může být zábavný. Teď si říkám, jak je dobře, že sem jí nekoupil nějakou ukňučenou, utahanou, línou a nepraktickou 1.2 bez výbavy.
za pade se dá už i Honda Jazz.. na ty žabožrouty bych se vykašlal
[ Link ]
To sice ano,ale hniloba u techto japonciku je dost zasadni problem.
Jazz je na tohle docela odolnej a technikou je uplně někde jinde