Navštíveno 2250x

Často mi chodí na určitý věci, který prodávám, nabídky z týhle IP. Něco sem o tom četl, ale stejně nechápu. Může to něco znamenat?

02.02.2015, 19:37 |
AR adresa localhostu, to ti chodí kam na mail?
od zájemců, kteří mi posílají poptávku, skrze formulář na sbazaru

03.02.2015, 14:21 |
Mr.Scully | Upraveno: 2015-02-03 14:21:57
Adresa 127.0.0.1 je tvoje adresa, pokud máš server. Pokud to přijde z Sbazaru, tak je to asi IP adresa "localhostu" Sbazaru. Nevím, jak jinak pomoct :-) Je to asi jako kdyby ti přišla odpověď od "Tento počítač".
nemám server (aspoň myslím :D) Mám na Sbazaru několik účtů a na všechny choděj IP adresy, přímo těch konkrétních lidí, jen na jeden účet, co tam mám, je cca půlka od lidí s touhle IP adresou a to je mi divný...

03.02.2015, 18:52 |
kuja Ono to divny neni. Pokud to jsou lidi, co maj mail u seznamu, tak neni moc neobvykly, ze probiha komunikace lokalne na jednom serveru. Pripadne pokud lidi pristupujou pres webmail a nebo odesilaj emaily pres smtp servery provideru a ne poskytovatelu freemailu,tak to muze klidne davat jako zdrojovou IP adresu localhost (127.0.0.1)

03.02.2015, 20:52 |
AR kuja, silně pochybuju že lokálně bude poštovní server a sbazar ;)

03.02.2015, 21:17 |
kuja Ja tam ale nepsal o nicem takovymhle. Nicmene smtp relay ti neco rika? Pokud ma sbazar a seznam mail spolecnou farmu smtp serveru, je to porad localhost, ikdyz to jsou ruzny "fyzicky stroje".
Nehlede k tomu, ze skryvat se da cokoli na L3-L7, tak aby to vypadalo, ze to nikdy neopustilo jeden stroj. Ale to verim, ze si dovedes dohledat.
Nicmene abych nebyl uplne mimo, tak sem si stopro jistej, ze postovni servery seznamu a aplikacni a webovy servery sbazaru budou mit k sobe bliz, nez si myslis ;) Asi jako jakakoli jina aplikace jednoho providera ve stejnym datacentru....