Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rozhlasove poplatky !!!

o Navštíveno 5305x o
o 04.02.2015, 17:37 | bafis
Ahoj, uz po nekolikate resim problém s ceskym rozhlasem, kterej jsem snad nikdy ani neslysel. Uz kdysi jsem podepsal na poste ze radio nemam a nikdy mit nebudu, coz je i dodnes pravda, mam jen v aute a to na me vlastne není ani napsany. Tentokrát to zaclo v srpnu, kdy prislo nejaky vyplneni ze vlastním, nebo nevlastni ...bla bla bla a at to do mesice poslu zpet. V tu dobu jsem mel tesne před svatbou, takze to nejak zapadlo a neresilo se. Ozvali se hned v lednu s tim ze jsem nevyplnil jejich dotaznik a ze mi byla udelena pokuta 5000 + ze jsem se nevyplnenim onoho dotazniku stal poplatníkem. Nasral jsem se a odepsal jim něco v tom smyslu at me okamzite prestanou vydírat, ze nechodim do kolbenky na to abych platil nekomu za něco co ani nemam a ze o de me nic neuvidej.
No a dnes prislo, ze teda me odhlasujou k 31.1. z placeni, ale ze mam uhradit tech 5000 + poplatky od zari do ledna 180 kč.
Jak z toho ven ?? Prisaham ze jim proste nedam dobrovolne vůbec nic, nejde o par korun, ale o princip...radsi dam tech 5000 advokatovi at neco vymysli. Ještě jsem si vzpomnel, ze v lednu jsem se trochu hrabal v tech paragrafech kolem toho a bylo tam nekde ze když mi posilaj ten dotaznik, tak k tomu musí byt prilozeny pouceni, ze když to do mesice neposlu zpet, tak mi hrozi ta sankce 5000 jinak ji udelit nemuzou...chtěl bych to uhrat na to ze to pouceni tam nebylo a oni mi proste nedokazou ze jo. Jen ted ten odstavec nemuzu nikde najit.
Nevyzna se někdo v tomhle ?? Televizi platim normalne, tu mam a sleduju, ale radio je proste vydirani.

o 04.02.2015, 17:38 | bafis
A sakra, prosim o presunuti do Ostatní...
o 04.02.2015, 17:53 | Tuner#2
Pokud máš TV, tak dnes chytáš DVB-T a v DVB-T je na kmitočtu ČT i ČRo, takže máš dost smůlu a platit musíš obojí...

Tady z právního hlediska není co řešit.
o 04.02.2015, 18:03 | kuchta
Rádio doma mám ale neposlouchám ho jako ty. V autě rádio poslouchám jako každý řidič. Neznám nikoho kdo by jezdil v autě s vypnutým rádiem.Poplatek platím a mám klid. Prostě když něco využívám tak za to zaplatím. Nevím jestli to někomu příjde nenormální.
o 04.02.2015, 18:37 | bafis
Sory ze mi prijde nenormalni platit za něco co nemam, nepouzivam. Udelali ze me na silu poplatníka proti moji vuli a k tomu 5000 pokutu jako bonus.
Riditel rozhlasu bere mesicne zaklad 150 000 plus odmeny a nahrady, v srpnu dostal mimořádnou premii 460 000 kc, proc to musim sponzorovat ja když č rozhlas neposloucham a radio který občas posloucham, tak zije z reklamy ??
o 04.02.2015, 18:40 | Tuner#2 | Upraveno: 2015-02-04 18:41:29
Poplatek není o poslechu rádia, ale o vlastnictví rozhlasového a nebo televizního přijímače. Takový doma evidentně máš (viz. můj předchozí post), takže opravdu nevím co řešíš.

Já taky z poplatku neskáču radostí, ale to je asi tak vše co s tím můžu dělat.
o 04.02.2015, 18:48 | Mr.Scully
Bohužel je to tak. TV máš, takže automaticky chytáš i rozhlas a musíš platit poplatky. Jsou to samozřejmě debilní zákony, ale zase je to pár korun a oni by si to vybrali jinak (na daních), takže nemá cenu to řešit. Těžko jim budeš tvrdit, že nemáš TV, když za ni platíš poplatky.
o 04.02.2015, 18:49 | riviera.kidd
To je stejny jako bys mel platit kdyz mobil umi prijem radia aniz to vyuzivas
o 04.02.2015, 18:49 | riviera.kidd
To je stejny jako bys mel platit kdyz mobil umi prijem radia aniz to vyuzivas
o 04.02.2015, 19:52 | golfista hanz
tohle nechápu ale bohužel raději taky platím.. jsou to zloději a ještě jim na to udělali zákon je to hnus..
o 04.02.2015, 19:55 | kuchta
Jo život je nefér :-D
o 04.02.2015, 20:01 | Mr.Scully
Drtivá většina daní je nefér a občas jsou to obrovské částky, takže řešit rozhlasové poplatky za pár kaček už mi přijde zbytečný ;-) A to říkám jako člověk, který rádio neslyšel pravděpodobně tak 15 let, NATOŽ Český rozhlas (ten možná nikdy, nebo jen v dětství). Všude mi jedou jen MP3/FLAC.
o 04.02.2015, 20:20 | Ladic
HEJ HEJ HEJ !!!! co to je??? bafis potřebuje poradit, a ne poslouchat moralizování o tom co je dobře a co ne, to si strčte dop....e. Podobný odpovědi se mi dostalo na nepřihlášení vozidla do 10 dnů, nevzdal jsem to a vyhrál jsem, tak si toho nechte a koukejte mu poradit. Já sám bohužel poradit neumím, ale je pravda, že když omylem naladím radiožurnál tak chytám kopřivku a přelaďuju, proto mě přijde tento poplatek taky absurdní. Bafis nevzdávej to a pak napiš co vymyslel :)
o 04.02.2015, 20:29 | Downland
pocita se tam i pc notebook tak ze dneska jsme tam asi vsichni i mobil s radiem :)
o 04.02.2015, 21:52 | Cenda
Mas zákonnou povinnost platit, at uz poslouchas, nebo ne. Staci, ze vlastnis prijimac. Pokud to chces ojebat, tak s právníke, rady na foru ti nepomuzou.
o 04.02.2015, 22:03 | Mr.Scully
Ani nevím, jak by se v tomhle případě dalo poradit. Poplatek dle zákona platit musí, přijímač má (TV), tak co chcete řešit?
o 05.02.2015, 03:34 | bafis
Ladic - diky,aspon někdo to pochopil.

o 05.02.2015, 06:22 | Tuner#2
Bafis a Ladic: Obavam se panove, ze jedini kdo to nepochopil jste prave vy dva. Tady nepomuze ani pravnik tohle bylo jasne od meho prvniho, respektive druheho postu...
o 05.02.2015, 07:04 | Bart 007
A ta výzva chodí doporučeně nebo jen obyčejně?
o 05.02.2015, 08:22 | xenonman
to je zase debata :-)

tuner on se nepta na TV poplatky, které jsou odlišné od radio poplatku...

každopaně dobrá rada, pokud chces jim nedat ani korunu, základ všeho je nepsat věci a ještě se k tomu doznávat někde na foru, nikdy nevíš kdo to čte a cokoliv řekneš bude použito proti tobě...

další důležitá věc, jestli dopis došel doporučeno do vlastních rukou na tvoje jméno, pokud ano důležité nastuovat co tam je, jestli je tam dle paragrafu máto povinost vyplnit a zaslat zpět je to docela hloupé,

v případě, že došlo klasickou cestou, tak si přece žádný dopis nedeostal? tzn nechápeš za co by si měl platit ne?

Jestli došlo doporučeně, ihned se odvolat proti rozhodnutí pokuty (jestli si nepromeškal lhuty pro odvolání a bež za pravníkem)

opravdu bych nepsal takové blbosti někde na foru
o 05.02.2015, 08:45 | AR
xenon: ač nerad tak teď se musím zastat tunera, on nikde neuvádí tv poplatky, pouze zmiňuje že dnešní TV případně STB které musí mít pokud chce sledovat TV z pozemního vysílání jsou vybaveny i pro příjem rozhlasového vysílání = má tedy přijímač pro rádio i když jej třeba neposlouchá = musí platit poplatky
o 05.02.2015, 09:04 | xenonman | Upraveno: 2015-02-05 09:05:23
reakce byla na toto

Pokud máš TV, tak dnes chytáš DVB-T a v DVB-T je na kmitočtu ČT i ČRo, takže máš dost smůlu a platit musíš obojí...

a jak ti kdo dokaže jaký model TV más? on nikde uvadí modelovou řadu tv? co když ma doma černobilou tv
o 05.02.2015, 10:29 | AR
tak v tom případě může prokázat že nemá funkční tv a neplatit TV poplatky....
o 05.02.2015, 10:36 | Bart 007 | Upraveno: 2015-02-05 10:37:19

348/2005Sb.
§ 3

Poplatník

(1) Poplatníkem rozhlasového poplatku je fyzická osoba nebo právnická osoba, která vlastní rozhlasový přijímač. Jestliže drží 4) nebo z jiného právního důvodu alespoň 1 měsíc užívá rozhlasový přijímač fyzická osoba nebo právnická osoba, která není jeho vlastníkem, je poplatníkem tato osoba.

(2) Poplatníkem televizního poplatku je fyzická osoba nebo právnická osoba, která vlastní televizní přijímač. Jestliže drží 4) nebo z jiného právního důvodu alespoň 1 měsíc užívá televizní přijímač fyzická osoba nebo právnická osoba, která není jeho vlastníkem, je poplatníkem tato osoba.

(3) Je-li rozhlasový nebo televizní přijímač příslušenstvím dopravního prostředku, poplatníkem je provozovatel dopravního prostředku.

(4) Jestliže je fyzická osoba nebo právnická osoba, která není přihlášena v evidenci poplatníků rozhlasového poplatku nebo v evidenci poplatníků televizního poplatku, odběratelem elektřiny připojeným k distribuční soustavě 5), považuje se za poplatníka rozhlasového a televizního poplatku s povinností platit, pokud Českému rozhlasu nebo České televizi (dále jen "provozovatel vysílání ze zákona") po jejich písemné výzvě neoznámí písemným čestným prohlášením opak, a to s účinností od marného uplynutí lhůty 30 dnů ode dne doručení této výzvy. Součástí výzvy musí být poučení o následcích neprokázání opaku v takto stanovené lhůtě.

(5) Práva a povinnosti právnické osoby, stanovené tímto zákonem, se vztahují na organizační složku státu a územního samosprávného celku obdobně.
o 05.02.2015, 11:28 | Zdenek (A) | Upraveno: 2015-02-05 11:34:36
Ups! Takze staci, kdyz budu propojenej k verejne elektricke distribucni soustave, tak musim platit TV i radio, ikybych tou elektrikou jen svitil a topil. Husty!!!

(edit)
Aha.... Kdyz clovek neni doma pripojenej na elektriku tak nic. Kdyz je pripojenej na elektriku, tak po nem mohou vystartovat. V tom pripade musi prokazat (treba i cestnym prohlasenim), ze nema TV / radio. Hmmm.... presumpce viny ;-)
o 05.02.2015, 11:30 | Luke_288
pokud po výzvě neprokážeš opak
o 05.02.2015, 17:17 | Vencaf | Upraveno: 2015-02-05 17:18:24
V tomhle souhlasím s bafisem, je to presumpce viny a zlodějna. Tak si mají ty svoje "veřejnoprávní" sračky vysílat na nějakým placeným kanálu, takhle spousta lidí musí platit zbytečně něčí dobrej byznys. A pokuta 5000,- je dobrá zmrdovina, takže bych taky udělal maximum pro to, abych se tomu vyhnul.
o 05.02.2015, 17:41 | Tuner#2 | Upraveno: 2015-02-05 17:44:17
xenonman: to máš pravdu, to je zas debata a tys jí na kvalitě teda moc nepřidal...

Opravdu nevím co řešíte, byl jsem i u sporu, kde v kadeřnictví měli monitor a pouštěli tam svůj spot a muselo se kolegovo znaleckým posudkem dokázat, že jde o monitor bez tuneru a že i v připojeném PC není a nikdy nebyla televizní karta (tuner). Kdyby ano, byla by to jasná prohra... (řeším je koncesionářský poplatek. Pak je tu ještě veřejná produkce a to je zas jiná písnička s OSA a Intergramem...)

V dnešní době pokud jste si neráčily všimnout už analog nefunguje, takže ano pokud doma budeš mít černobílou Teslu a nic jiného, tak to asi uhraješ na to, že nemáš žádný přijímač.

Ale jinak vše s DVB-T tunerem je považováno za televizní i rozhlasový přijímač a NENÍ tady co řešit. ;)
o 05.02.2015, 17:55 | P.E.T.R
Analog ještě funguje, sice asi už jen na kabelovce, ale pořád jsou lidi, co mají doma klasickou analogovou televizi, nemají rádio, internet ani mobil s rádiem a tam by to asi šlo uhrát. Ale i tak je to nesmysl, těch pár korun neřešim, to mi mnohem víc štou jiné poplatky než tohle.
o 05.02.2015, 18:01 | Bart 007
tak tak u nás kabelovka jede analog...

poplatku nepodléhají mj.
e) rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení.

bafis Zajímá mě, jestli to došlo obyčejně nebo dop.
o 05.02.2015, 18:10 | MazliG
přímo z jejich webu - rozhlasové poplatky ...

UPOZORNĚNÍ

V těchto případech nejste povinni platit rozhlasový poplatek:
vaše domácnost nevlastní či nedrží rádio
ve vaší společné domácnosti žije jiný poplatník rozhlasových poplatků
v posledním čtvrtletí je součet příjmů domácnosti nižší než 2,15násobek celkového životního minima této domácnosti
společnou domácnost tvoří pouze osoby postižené trvalou slepotou či hluchotou
o 05.02.2015, 18:36 | johnnypor
nevim jak vy....ale tyto poplatky jdou zrušit na České Poště....sám jsem tak učinil před 2ma lety
o 05.02.2015, 18:40 | MazliG
takový pičoviny platim ani nad tim nepřemejšlim .o) než abych se pak dohodoval - 135+45 kč - kvůli tomu si na zbojníka hrát nebudu ...
o 05.02.2015, 18:40 | Tuner#2
P.E.T.R: jasně, na kabelovku jsem ani nevzdech, řešil jsem příjem éterem ;) ale to nic na tom co píšu nemění...
o 05.02.2015, 20:26 | MazliG
nedej bože si pustit radio v ntb, tabletu, nebo mobilu ... to DÁŠ aj bez elektriky.o)
o 05.02.2015, 22:34 | wefa | Upraveno: 2015-02-05 22:35:29
Panové jedna otázka pro ujištění, zda ji chápu správně.
Bydlí-li člověk v podnájmu, kde samozřejmě má TV, ale trvalé bydliště má jinde, kde je poplatek placen jinou osobou, musí i tak platit poplatek on? Chápu-li to správně, musí platit i za domácnost, kde je v podnájmu. Je to tak?
o 05.02.2015, 23:34 | lukee_cz
wefa: Ber to tak, ze si vyjedou elektricke pripojky a jejich majitele(platce) versus lidi co plati poplatky a ten rozdil co vyjde, tak obepisou. JEste jestli si spravne pamatuju, tak se nejak rozlisuje podnajem a pronajem, ale proste jestli mas elektriku na sebe, tak bys mel, jinak to plati majitel.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3665 sekund.