Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > co pod plovoucku na beton

o Navštíveno 8178x o
o 05.02.2015, 22:40 | Tomášek
cus, za chvili me budou cekat plovoucky, podlahy sou betonovy. jde mi o to, jakej podklad.. nekdo rika, ze takovej ten obyc miralon, co je v rulich, neco zas nejakej miranou co je v deskach, nekde sem cetl, ze se pod to jeste musi dat separacni folie.. co byste doporucili, idealne primo s odkazem, at mam predstavu.. diky moc

o 05.02.2015, 22:58 | AR
folii a ten mirelon v deskach, dobře se s ním pracuje. Je to spíš takový polyš
o 05.02.2015, 22:59 | Tuner#2
Určitě jak parozábranu, tak fix prix podložku. Můžu se ještě přepat kolegyně co dělá podlahy, ale tohle je obecné doporučení. Nicméně bych zvážil zda je plovoučka rozumná volba. Podle mě hlavně v laminátovém provedení je to největší šunt co by mě nesměl do domu ale to je na delší diskuzi a určitě tu se mnou nebude řada lidí souhlasit jako obvykle ;)
o 05.02.2015, 23:07 | Luke_288
Klidne dej ten miralon v rolich. Je to uplne fuk, mozna tak na praci. Ty plovoucce to nijak moc nepomuze jestli role nebo desky.
me osobne to v dnesni dobe moc hlava nebere, ale asi ti plovoucka dava nejakej smysl a vis proc ji chces. Pri moznostech lina, vinylu atd bych si snad radsi na podlahu nalepil i korek nez jakoukoliv plovoucku. Muj nazor.
o 05.02.2015, 23:07 | Freerider
Tuner dvoječka :o)): já si to myslel taky, ale mám laminát tři roky v obýváku, chtěl jsem něco, co bude odolný proti odrážedlům, hračkám a podobně, a co vyhodím ihned, jakmile odrostou děti.

Na té podlaze není snad vidět škrábanec, dostává pohulit notně, je to ve spojením s podlahovkou fakt příjemný, tlumí to a ještě se to dobře udržuje :oDD
o 05.02.2015, 23:13 | Freerider
jo a jinak - parozábranu tam nemám. jen relexní fólii s polystyrenkem (tenkým) přesně na podlahovku. jinak nic...
o 05.02.2015, 23:23 | Tomášek
no, je mozny ze nekomu hlava nebere, vinyl super, ale ceny od 500kc za metr.. kdysi byla plovoucka super a kazdej to chtel.. ted prisel vinyl, zase sou z toho vsichni v prdeli a na plovoucku vsichni nadavaj, i ti, co ji kdysi jak blazni davali. at si kazdej da, co se mu libi :)
o 06.02.2015, 07:29 | Dudelina
Přesně, každej ať si vybere. Desky nebo role je asi jedno...hlavní je mít podlahu fakt rovnou...jakmile máš někde lavor, tak se to pak houpe.

Já mám plovoučku skoro 7 let a je jako nová a to mám 2 malý děti (koberce už jsou pomalu na výměnu). Jediný, co mně občas vadí je, že je studená.
o 06.02.2015, 07:37 | Luke_288
Tak ja prave tu plovoucku mam 6 let taky, nastesti drevenou, takze je tepla. I ta kombinance podlahovky a plovouci podlahy je zvlastni, ale jak pisete, kazdej at si da co chce.
o 06.02.2015, 07:52 | Dexter
Nebo tam dej hobru, na tom betonu to nebude tak chladny. A i se trochu ztisi.
o 06.02.2015, 08:30 | Tarrance
Na plovoucí podlaze bych řešil jen to, aby byla minimálně 8mm tlustá, jinak to stojí za houno. Rozhodně nepoužívej pod to mirelon (role). Je to šunt! Když jsem řešil ten samej problém, tak mě od toho podlaháři odrazovali. Prej se časem odpaří, zůstane z něj třetinová placka a veškerý izolační vlastnosti jsou v ...
o 06.02.2015, 09:02 | Dexter | Upraveno: 2015-02-06 09:05:18
Mirelon Starlon ap. v mistech kde se chodi se pomalu seslapava. Proto pisu hobru, sice je drazsi, ale nekde jinde. Nebo pak dat plovoucku 10-12mm silnou.
o 06.02.2015, 09:52 | Pavel 528
daval jsem desky a pak 15mm drevoplovoucku a je to parada

foto k příspěvku  od Pavel 528

o 06.02.2015, 10:30 | AR
tak u máti doma plovoučka, pro někoho šunt z polandu, položena v koumoušským paneláku na křivou podlahu a kupodivu stále dží. Jediny problém akorát byl když se tam šoupl nábytek tak jeden sokl měl zespoda něco ostrého a udělal do jedné desky vryp :(
o 06.02.2015, 10:49 | Leveler
Já sem dával tu klasiku + pak takový zelený desky. Něco jako polysteren.
[ Link ]
Krásně se stím pracovalo. A na to přišla plovoučka. Vybíral sem lepší. Stála nak 550Kč/m. Ale asi bych si plovoučku už nedal. Tenkrát sem ještě neměl děcka atd. Ted bych volil něco teplejšího.
No hold už je to nak 6 let:)
o 06.02.2015, 18:21 | Tuner#2
Tomášek: Tohle vůbec není o tom co je a co není módní. Plovoučka je absolutní nesmysl. Je studená pomalu jak dlažba, je to hlučné a tvrdé na chůzi, je to náchylné na poškození a úplně nejvíc je, když to dá někdo na podlahovku, na kterou je to silně nevhodné. My máme na chodbách dlažbu a jinak všude limo v roli, Tarkett supreme plus za 280,-/m2 s nášlapnou vrstvou 0,7mm což nemají ani vinyly za 600,- kde je obvykle jen 0,4mm. Za tu cenu není nic lepšího...
o 06.02.2015, 18:34 | Bulík | Upraveno: 2015-02-06 18:34:30
Tuner#2

Mohl by jsi se prosím rozepsat.Toto téma je pro mne aktuální.
Jde mi o hluk.Co máš za podklad a celkové zkušenosti odolnost apod.Myslím,že by zkušenost z provozu pomohla více lidem.
Díky moc.Hezký večer všem.
o 06.02.2015, 18:41 | Freerider
Tuner: ty jsi plovoucku na podlahovce nikdy nemel, jen jsi cetl, ze :D
o 06.02.2015, 18:51 | Tuner#2
Bulík: Máme to dva roky, malej tady řádí s autem a naprostá pohoda. Co jsem zjišťoval, tak se hojně používá ve školách/školkách, takže opravdu kvalitní a odolné lino. Je trochu tvrdší než některé měkčená silnější lina (i proto je tak odolné), ale na chůzi na boso mě nijak nevadí narozdíl od dlažby. Máme všude beton, který se jen přelil nivelačkou a lino je na ní nalepené. Co se týče hluku, tak u tchána byla dlažba, lino a měl tam i plovoučku. Jednoznačně nejhlučnější plovoučka, pak dlažba a lino naprosto bez problému. V době kdy měli psa, byla ta plovoučka strašný zlo...
o 06.02.2015, 18:58 | Tuner#2 | Upraveno: 2015-02-06 19:00:43
Freerider: Já ne, ale tchán má. Při stavbě domu jsem tam 3 roky bydlel, takže mám možnost srovnat vše. Je to to horší než dlažba, ta je alespoň v době topení teplá, kdežto plovoučka je studená pořád. Když jsem řešil topení a měl v ruce katalog Rehau, tak tam byla tabulka jak který materiál je vhodný a nebo ne a jak který materiál teplo z podlahového topení umí odevzdat a nebo co naopak funguje jak izolant. Vyloženě nesmysl je dávat masivní a nebo silnější dřevěnou podlahu, tam byly čísla otřesný no a plovoučka je něco podobného. Jako čím slabší, tím to bude asi vadit méně, ale tím zas utrpí kvalita jak už tu zaznělo. Někde možná ten obrázek vyštrachám, mám pocit, že jsem si to fotil.
o 06.02.2015, 19:02 | Dexter
Tady souhlasim s Tunerem. Urcite je lino na bydleni prijemnejsi a praktictejsi nez plovoucka. Pokud je na filcu tak i solidne teple a dokaze skryt i ne prilis idealni sterku (na rozdil od vinylu). mekcene urcite nee do kuchyne, tam se rado prosekne od padu z linky.
o 06.02.2015, 19:11 | Bulík | Upraveno: 2015-02-06 19:14:05
Tuner#2

Přeci jenom ve mne dřímá taková ta nedůvěra vůči linu.Je to asi ještě z bolševických dob.
Nejsi první,který s tím má dobrou zkušenost a přiznávám,že ho asi zahrnu do výběrového řízení.
Teď jsme na plovoučce je to pronájem,takže s tím nic neudělám,ale plovoučku už fakt ne.
Ve svým bych to rád pořešil jinak.
Díkes Jirka
o 06.02.2015, 19:19 | Dexter
Do pronajmoveho bytu da plovacku jen blazen, tam bych dal nejakay Domo od Fatry. To je nesmrtelny :-)
o 06.02.2015, 19:20 | Tuner#2
Bulík: Není lino jako lino, opravdu se jdi podívat na ten supreme plus od Tarkettu někam do speciálky, kvalitou nášlapu je to opravdu top lino navíc za slušnou cenu.
o 06.02.2015, 21:15 | AR
v současném podnámu máme lino a že by bylo nějak teplé bych neřek, teplota bych řek srovnatelná s dlažbou v koupelně. Když teď byly mrazy a netopilo se tak to bylo znát....přeci jen pod linem bude hned beton a pokud ten prochladne tak musí zákonitě studit i to lino.

U našich obyč plovoučka a subjektivně bych neřek že je to "studenější". Náchylnost na poškození teda nepozoruju, teda krom zmíněného vrypu z ostrého předmětu, což by ani vynyl či lino nepřežilo, ba troufnu si říct že by dopadlo mnohem hůře. Jediné negativum byla asi celková tvrdost lamina, takže když běželi pesani tak to "cvaká" a klouže jim to takže psum se moc nelíbí ;) i když když se chcou rozběhnout tak jim to uklouzne i na linu, jen to teda tak necvaká ;)
o 06.02.2015, 21:38 | Luke_288
Freerider: a ty mas? Ono mozna to funguje, ale ucinnost bude mizerna. Uz jen to, ze mezi kontaktni plochu a podlahu je vlozenej izolant jde proti principu podlahovyho topeni.
Studeny mi, krom dreva, prijde vsechno a to jsem zkousel lino i vinyl.
Funguje i koberec nebo nalepeny drevo v rozumny tloustce, ale plovoucka je na podlahovku spatna.
o 09.02.2015, 09:40 | Conan
U mě doma podlahovka pod plovoučkou funguje, pocitově je teplá.
Složení podlahy zde (topení je ve vrstvě 5):
[ Link ]
o 09.02.2015, 11:13 | Freerider
Luke_288: mám to v obýváku. Dal jsem pod ni reflexní fólii, přesně tak, jak mi bylo doporučeno. Hned vedle mám na podlaze dlažbu (kuchyň). Normálně bez měření nepociťuju rozdíl. Podlahovka je v pohodě, topí, laminát nestudí vůbec a je to fakt příjemný. A to není žádná podlaha za 1000 kč/m2. \Bral jsem to jako dočasný řešení, než odrostou trochu děti - odrážedla, hračky a podobně, vždyť to znáte...
A na té podlaze není nic vidět, provoz na ní je dost velký - chodíme tudy na terasu a z terasy do kuchyně v létě, malá si tam hraje, jezdí na odrážedle, na motorce, pouští po podlaze natahovací žábu, furt jí něco padá a podlaha se tlemí :oD :oD
o 09.02.2015, 12:00 | Dexter
Je i docela rozdil v papirove stejnych plovouckach. Nektery maji tendenci se pri montazi stipat (obcas stipla i v baliku), obcas se ulomi zamek, u jine to do sebe zapada krasne a bez problemu. I na rezani je znat tvrdost materialu, nekdy je to maslo. pak kdyz neni idealne rovna podlaha, tak se muze zamek ulomit, udela se hranka a ta se pak muze stipnout, nebo do ni dostavat vlhkost.
o 09.02.2015, 14:30 | schwaboid | Upraveno: 2015-02-09 14:32:21
Taky to teď budu řešit, jde mě o obývák a kuchyň v paneláku. Doteď jsme měli koberec, takže jsem zhýčkaný, měkkostí, tichem a teplotou. Korerec ale dlouho čistý nevydrží (děti, kočka, já a jiní špinitelé). Koukal jsem na lina, ne, to není moje cesta, koukal jsem na vinyl, tvrdý je to skoro stejně jako lamino, povrchová teplota není o moc vyšší. Je to víc IN, jenže 40-50 táců se mě za dvě cimry dát moc nechce. No, a lamino je tvrdý a studený. Dlažba jakbysmet. Zapomněl jsem říct, že v bačkorách ani pantoflích doma fakt chodit nehodlám. Tak a babo resp AHC raď. Uvažuju o kvalitnější laminátové podlaze. V obýváku můžu dát k sedačce a pod stůl na lamino nějakej koberec 2x3m a v kuchyni s jídelnou uvažuju o topné folii [ Link ] . Má někdo zkušenosti s tímto systémem?
o 09.02.2015, 15:50 | AR
tebou uvedená topná folie/rohož je klasické el. podlahové topení. folie se dává např pod plovoučku a je "na volno" ty odporové dráty se zase naopak zalívají do betonu.
o 09.02.2015, 16:16 | Dexter
schwaboid: nevim jak veliký máš byt, ale 40-50tis za vinyl do 2 pokojů v paneláku? Při kompletní pokládce se stěrkou je čtverák nějakých 750,-. Do kuchyně bych plovoučku nedával, tam trpí. Občas se něco vyleje, upadne... Lino je v pohodě, možná se ti nězdá v roli, ale když se položí, vypadá to dobře a vydrží. Pěkná plovoučka je třeba 12mm Eurowood Chalet.
o 09.02.2015, 17:02 | schwaboid
Počítal jsem s tím plovoucím systémem, abych si to mohl položit sám, bez stěrkování a lepení, ta stojí od 1100,- metr (x 36) plus něco pod to ..... Ta tenká lepící, stojí metr cca 500,- plus pokládka metr cca 300,- to mám skoro za 30 000,- a od betonu mě dělí 3mm, vezmu-li plovoučku metr za 400, je to 15 000,- a za 30 000,- to bude i vystěrkování a s tou topnou folií. Nicméně nijak rozhodnutý nejsem, hltám nápady i názory. dík
o 22.02.2015, 09:08 | Tomášek
Tak mam nakoupeno, vzal sem do pokoju s mensim provozem nakej ten starlon, jen se zeptam, to se k sobe musi lepit nebo to staci jen naskladat bez slepovani? Jinak do pokoje s vetsim provozem sem se rozlodl pro hobru, je sice drazsi ale myslim ze to je jinde
o 22.02.2015, 09:21 | Dexter
Normalne to vyskladej vedle sebe na tesno, jen pozor at se ti neprekryva. Hobra je dobra volba.
o 22.02.2015, 10:03 | Dolejs04 | Upraveno: 2015-02-22 10:06:56
Nedávno jsme rekonstruovali byt a jednosznačně padla volba na vinyl. Lino jsem zavrhnul a plovoučku co jsem viděl u známých po bytech nic moc. Podlahu jsem nechal vylít nivelačkou na to tkaninu a pak 5 mm vinylu,vyšlo to sice dráž ale podle všecho mám na 30 let klid. Máme doma kočku a ta po podlaze jezdí smykem a škrábance nikde nejsou,je to i hodně odolný co se týče pádu předmětů na zem. Nad náma v bytě mají plovoučku a je slyšel jakýkoliv spadnutí na zem. My máme vinyl na zámky,chce to trochu víc zkušeností není to jak plvoučka že to jde dobře do sebe ale dá se to udělat samodoma. kupoval jsem to tady a ještě dostal slevu [ Link ]
o 22.02.2015, 11:02 | AR
Tomášek: nemusíš lepit když si dáš bacha aby se ti to nerozjíždělo
o 25.03.2015, 12:22 | schwaboid
Znova jsem koukal na lina, tentokrát ve speciálce a měním názor.
o 25.03.2015, 12:33 | AR
kterým směrem?
o 25.03.2015, 14:12 | schwaboid
Našel jsem sice celkem drahý, ale velmi pěkný, zespodu s filcem, se strukturou dřeva a životnost prý 20 let.
o 25.03.2015, 18:20 | Tuner#2
schwaboid: Máš podlahovku a nebo ne?

Jinak komenty lino jsem zavrhnul a vybral vinyl za 800,- metr s nášlapnou vrstvou 0,5mm na papundeklu o síle 5mm to teda fakt pobaví :))) Tenhle výběr mě teda moc smysl nedává...
o 25.03.2015, 19:40 | schwaboid
Myslíš podlahovku jako topení? Ne, je to panelák.
o 25.03.2015, 19:49 | Luke_288
me na vystave docela zaujal tarkett, maji i pomerne mekkej naslap, na podlahovku gut a do detskych pokoju nad tim vazne uvazuju. Jen nevim co to udela, kdyz na tom bude stat zidle. Puvodne jsme uvazovali o kobercich, ale tohle vypada fajn.
o 25.03.2015, 20:49 | Tuner#2
schwaboid: JJ topení. Pokud panelák, tak ten filc asi oceníš kvůli "teplu". Mě se to nelíbílo, protože to na podlahovku moc není a navíc tyhle lina jsou víc měkčený a tak jsou náchylnější na poškození.

Luke_288: Jak jsem psal, mám kromě chodby, WC a koupelny všude tarkett supreme plus a naprosto bez problému. Malej tady řádí s bagrem, na odrážedle, máme tu 4 židle od TONu klasika s filcovýma kolečkama na nohách u PC mám kolečkovou židli a vše bez problému. Až nedávno jsem dal pod kolečkovku pro sichr plastovou podložku, ale za rok tomu linu nic není i bez ní a že tu u fotek a nebo na netu mnohdy prosedím večer.
o 25.03.2015, 21:58 | Luke_288
tohle bylo dost měkký, přišlo mi to fajn pro děti, ale myslím, že židle apod by tomu daly dost na prdel. ten supreme plus byl taky v rolích nebo to jsou pevný dílce?
o 25.03.2015, 22:06 | Tuner#2
V roli šíře 2 a nebo 4m.
o 26.03.2015, 15:53 | z0diaC
jako Freerider .... novostavba,podlahovka,podlaha strojně hlazený beton - jako podložka [ Link ] bez parozábrany - výrobce uvádí,že pokud se to správně slepí k sobě,slouží i jako parozábrana + nějaká plovoučka od Eggeru ve střední cenové kategorii - zatím naprostá spokojenost ... doma chodím bez papučí,takže teplo od nohou vnímám - mám to 40/60%:dlažba/plovoučka a nějaký velký rozdíl v tom není - schválně to změřím dokud se topí ... podle mě Tunerův tchán použil špatnou podložku - ta to ovlivní myslím dost .... plovoučku jsem bral mimo jiné i pro to,že je s námi v domě pes (JRT), a jistě bude dítě - nijak mě nebude trápit když tam někdy bude nějaká rýha,což teď po roku a něco řádění psa není ... prostě se to vymění , možná za vynil, možná ne...
o 26.03.2015, 16:02 | AR
tak ono teriér by musel mít drápy wolverina aby tam udělal vrypy ;)
o 14.04.2015, 15:27 | pepe689
panove nevi nekdo prosim jaky je rozdil mezi zelenou hobrou a hobrou hnedou neresim cenu resim spis to ze hneda se dela v 19mm a zelena pouze v 8mm.....prodejce plov.podlah argumentuje impregnaci a tim,že když se použije hobra hneda prichazi se o zaruku dekuju
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3958 sekund.