Navštíveno 4870x

Dnes jsem narazil na tuto novinku.
[ Link ] Myslíte, že to bude použitelnější na XBMC, než předchůdce o kterém jsem tady četl, že je hoooodně pomalý?
Docela mě to láká, cena taky není špatná (i když kurz není zrovna ideál).
Přemýšlím o tom, že bych "z mojí hloupé TV, udělal smart TV" :-).
Díky
minulý týden mi přišel (Raspberry Pi 2 Model B 1GB), mám i Raspberry Pi Model B+ 512 MB RAM
s openELEC 5.0.1 běhá obojí fajn ;)
[ Link ] xtreamer šel z domu :)
spokojenost maximální
všechno běhá jak má, jen nevím, proč to ukazuje 600mhz... možná se to updatem (koukám, že už je openELEC 5.0.3) spraví...

Pi1 pomale, Pi2 pecka. Zatim spokojenost.

10.02.2015, 23:48 |
Chris Mam poladeny OpenElec na p1 a v poho.

11.02.2015, 10:40 |
Ravo | Upraveno: 2015-02-11 10:42:50
Já se těším na RPi2 a hlavně na to jak na tom budou případně šlapat ty widle.
Mám rozchozený RPi1 B+ s OpenElec a Kodi(novější verze XBMC) a šlape to moc příjemně jako MMcentrum, tady nemám výtek (možná malá vyrovnávací paměť na online HD videa z netu (Stream,CT archiv atd.Ale tohle pořeší rychlejší připojení). Akorát mi tam chybí ta možnost používat to jako PC, tzn. browser atd...jako rebootnu si do Rapbsbianu ale není to ono...pomalý, neohrabaný...ale když chci zase zpětně používat MMcentrum, tak zase reboot...

11.02.2015, 12:02 |
Vonox pi 2 xbmc vpohode , rozchodil jsem i ovladac z apple tv u me spokojenost

11.02.2015, 12:22 |
AR a co takhle změna ovoce? banana pi? má to sata a TLAČÍTKO ;)

11.02.2015, 16:52 |
Chris lenze na banana pi je biedna podpora xbmc a openelec vseobecne (aspon co som pol roka dozadu)
Ono od 100e sa da kupit Intel NUC, kde je celeron, pentium a drahsie s i3. Kde uz XBMC slape ako hodinky, takisto aj x64 Widly ;)
Díky kluci, já se v tom právě neorientuju,ale co si tak pročítám různý články a diskuse, tak mě to láká a ta cena není zase tak velká. Počítám s krabičkou, bezdrát. klávesnicí atd.,ale to jsou spíš věci do budoucna.
Co to vlastně všechno umí, hlavně co se týče multimedií? hudba, filmy, vzdálený přístup, YT atd?

12.02.2015, 20:54 |
MIRA Zdravím pánové, vtírnu se sem taky s dotazem.
Chtěl bych si postavit HTPC - DVB-S,BD,DLNA,int. browser
(psáno v pořadí priority).
Můj problém - zkouším XBMC s TVheadend na ubuntu zatím v normálním PC, pokud se podaří to rozběhat korektně, postavím si to na jiném železe.
Funguje to, obraz jede, dekóduje vzdálenou kartu, jen ovládání je takové neohrabané pomalé a nekomfortní.
např. nejde ladit kanály v XBMC, musím si naladit v tv headend. někdy se zasekne při vypínání - prostě nedovedu si představit, že by to mohlo fungovat u TV jen s dálkovým ovládáním bez podpory PC a že by to mohl ovládat laik (žena, děti...).
A teď dotaz: neví někdo, nebo nemá odzkoušeno nějaké řešení HTPC s DVB-S PC kartou, které je jednoduché na ovládání( prvotní nastavení a odladění zvládnu, jde mi jen o jednoduchý provoz).
Třeba HD-BOX satelit jede na androidu s XBMC, ovladač tuneru je taky TVheadend a ladění kanálů v XBMC prostředí jde normálně, EPG lišta taky funguje, přepínání kanálů svižné bez načítání do vyrovnávací paměti. Jen kdyby byl s BD mechanikou tak žádné HTPC neřeším.
Díky za případné nápady nebo doporučení.
Zdravím, oživím téma:
Mám Rpi2 na něm mám nainst. Rapsbian a Openelec (Kodi)
Jak vůbec využíváte Rapsbian, jaké doplnkly, programy tam máte?
V Kodi už se orientuju trochu víc, mám tam nainst. CZ/SK repozitář, doplnky využívám.
Nevím si rady Soubory online je tam uložto, jak funguje, co s ním mám dělat,jak ses ním stahuje.
Na websharu mi fungují online videa, ale ulozto ne.
Napiště mi jaké jsou pro vás užitečné doplňky, pluginy.
Sorry, ze se vtiram, ale nikde jsem nenasel info, zda Rpi2 zvladne prehravat H264 (AVCHD) 1080p 60fps/50fps s rozumnym datovym tokem (25-35 Mb/s) z NAS-ky. (Jedna se o zaznamy z kamery s priponou MTS)
Diky moc za pripadne info a prakticke postrehy.