Navštíveno 5382x

Vybírá se nějaké auto, ktere objezdi stavbu RD, tem tam treba prevezt nejaky matros, bordel, naradi, delniky....
Libilo by se mi pro tyto ucely některé z vyse uvedenych aut s podmínkou, že se bude jednat o 5mistnou verzi.
Vzhledem k omezenemu rozpoctu, max 50tis budu asi muset upoustit od Caddy, nebo Incy. Tyhle se mi libi nejvice, jenze par jsem jich v teto cene videl a vzdy katastrova. Vše zhnilky, vyzite. Motoru se ani nebojim, intros me nezajima,ale nechci auto, ktere uz dneska ma diry v prahach, podlaze, nosnikach....
Proto se koukam po Berlinku, partneru. sice ty francouze vubec nemam rad, ani vzhledove s mi 2x nelibi, daji se koupit za prijemne penize v celkem solidnim stavu.
Celkem by se mi libila zkusenost nekoho, kdo takove auto ma nejaky ten patek at muze neco popovidat.
Z motoru by to mela byt 100% nafta, bud 1.9 nebo 2.0HDi, u koncernu klasika traktor 1.9
Z vyhod u koncernu je, ze ma vzadu pero, tak snese slusny naklad, na druhou stranu, jestli je zhnila kara, tak je to uplne jedno :-(
Díky za tipy, rady, názory. Popr za tip nějakého slušného auta. Inzerce mam probehnute.

17.02.2015, 08:43 |
Burns Berlingo sice v benzinu máme nějakých 7let, zakoupeno jako ojetina z DE. Největším problémem je asi zadní torzka, ta potká snad každého, dále teklo topení a nefungovala regulace rychlosti větráku (dá se opravit za 20Kč výměnou součástky na plošňáku) ale jinak jen spotřební věci olej, brzdy, výfuk. Auto celkem pohodlné a s korozí zatím není problém.
Osobně bych se zkusil ještě mrknou po opel combo kolem roku 2002 nebo fiat doblo 1,9jtd

17.02.2015, 08:44 |
BadyS záleží v jaké jsi fázi stavby, ale rozhodně já doporučuji něco většího pokud si nákupy materiálu chceš realizovat sám....co dáš to těhle malých pickupu ? to je pro řemeslníka na přepravu nářadí vrtaček apod, ale materiálu ? nic kam nevleze paleta a 1,2-1,5t nákladu bych nechtěl....sám jsem na stavbu pořídil Boxera 2008 a nemůžu si vynachválit, stavbu odjezdil a tzv se zaplatil...jasně cihly, dlažby to ti dovezou kamiony zadarmo, ale co sádroše, obklady, vata, pytle lepidel, plot z betonu atd atd atd.
U mě taky bylo velkým plusem pro rozhodnutí, že jsem vyřešil i problém nutnosti tažného nad 2t
S tou cenou nemáš uplně pravdu. Koupil jsem incu 1,4, 2002 najeto 125 tis se serviskou za 37 000.- Kč
Auto uplně v pořádku, jen bylo zarezlý horní uložení pružiny. Dlouho to stálo. už to mám 2 roky a šlape jak hodinky.
Tak že do 50ti se sehnat dá. Chce to počkat si.
Ty Renulty jsou podezřele levný.

17.02.2015, 10:11 |
gizmi Za me berlingo nafta bez turba. Otec je verny tehle znacce uz hooodne dlouho (1x C15 700t, 1x C15 500t) a aktualne ma od novoty Berlingace (rikame mu bouda budka) a opet trefa do cerneho. Nic se nekazi a nikdy ho nikde nenechal. Aktualne 300t najeto a krome zadni napravy ve 150t a spojky ve 200t je stale vse puvodni. Obcas zazlobi nejaka kontrolka (u citroenaku se rika, ze si proste auto jen povida), ale technicky absolutni spolehlivost. Auto uz odtahalo na tyci mraky lidi (bohuzel kdyz tahal jednou kolegu s daleko tezsim autem, tak dal zabrat spojce a proto ve 200t vymena), ale jinak pohoda. Auto koupene tenkrat jeste s mrizi, tu jsem mu pomohl sundat a uz mame nauceny grif jak sundat zadni sedacky + ma v kufru stary koberec, takze auto stale jako nove. Koroze: zadna krome kapoty, kde auto dostalo kaminkem a zacina to hnit, coz je ale bezne. Co se tyce interieru, ceka nas nahaneni predni sedacky, protoze od nasedani a vystupovani se zbortila bocnice (na 300t u delnika asi OK)..
Jinak dalsi varianty: kamarad (mistni clen OnlyOne) mel tatru betu a tam se toho vejde o mnoho vice a necha se pak korba vyvapkovat (auto je z lamina), coz je super. Dily kombinace favorit a hyundéééé (soused bude zavidet :D :D ) = ceny za par korun. Jen ji to chce sehnat za par korun.
Badys: na dodavky jsem se dival,ale u me je podminka osobniho auta, musi to mit sedacky, u jen proto, ze jsem tim chtel nahradit normalni auto a pak je problem s parkovanim. bydlim v dost blbe zone, kde je zakaz parkovani nakladakum, vzhledem k tomu, ze mistni jsou dementi, tak kazdou druhou noc vidim botu na dodavce, pickupu... picus zavola mestaky a ti zabotkujou. proto jsem chtel neco, co ma alespon v tp osobni. Dival jsem se jeste na něco typu vita, galaxy,ale takova caddyna mi prijde ideal. neni to moc velke,ale nejake zakladni veci prevezu. mame doma valnika, kterym tatik jezdi,takze se da velke auto kdykoliv zajistit, jen bez boudy, no....
Rocco: nechtel jsem benzin, a hlavne jsem chtel prosklenou verzi, tech neni zas az tak moc. Ty renaulty a peugeoty se mi libi tom, ze jich je mraky, za par penez a lidi si to celkem vychvaluji. Treba toto nevypaa uplne zle
[ Link ] nebo
[ Link ]
Beta je vtipně úžasné vozítko, ale sehnat s neshnilým rámem už je v podstatě nemožné a rekonstrukce je spíš pro fandu a rozhodně neekonomické. Tam se vyplatí ty berlinga a spol.
zas takovy fanda abych si koupil betu, nejsem :-) jakoze mam milion at co mi stoji po garazich,jako fajna,ale bez bety se obejdu:-)
Strejc ma malou stavebni firmu a vzal si na to, co popisujes Fiat Doblo a je spokojenej. Vzadu vozi kde co a 5 sedacek to taky ma. Co vim, tak zavada zadna a jen spotrebak.
Mám toto:)a má to i listové péra
[ Link ]
Mam jako druhe auto Peugeot Partner 2.0HDi, rv03 prosklenou, 5ti mistnou sfini, dve posuvne dvere.
Od rv03 jsou ty facelifty, po tech bych pokukoval.
Auto je to docela pohodlne az me to mile prekvapilo.
Jejich bolest co je:
- posuvne dvere
- spojkove lanko (dementni samostav)
- zadni naprava
- elektrina (proste francouz, obcas si zije svym zivotem)
- starter
S autem jsem uz najel pres 30t km a na pohodu. Koupil jsem ho jako pracanta ale nedalo mi to a davam ho postupne do kupy a vylepsuju (predni mlhovky, tempomat, palubni PC atp..). Spotreba je ok 6-7L
A je jendo jestli to bude Berlingo nepo Partner, krom loga to je uplne stejna kopie defakto ;)
nevim no.... ale do Berlinga se blbě nastupuje dozadu:) pokud bude ten řemesník "udělanej" tak Ti ty šoupačky vysadí:)

19.02.2015, 12:28 |
Hanes Sám jsem na tyhle účely koupil citroen jumper osobní devítimstné auto kde mám stabilně vyndanou třetí řadu sedaček, odjel jsem s ním několik dovolených v šesti lidech, zrekonstruoval jsem s tím celej barák, je to auto k nezaplacení, desky sádroše do něj dáš, vše co jsem potřeboval jsem odvezl. Teď už jen stojí, jezdim s ním tak jednou měsíčně, ale když ho prodám bude mi chybět.
Když jsem ho kupoval tak jsem měl jako osobní auto právě berlingo 5 míst po faceliftu a v tom toho moc neodvezeš a už vůbec něco těžkého.
Každopádně chci říct že když budeš stavět je auto velikosti berlinga malé a bez nosnosti.
Kdyžtak se ptej mohu poreferovat, třeba po mailu.
Raději osobní dodávku.
takze postupem casu, dvou dnu, jsem upustil od berlinga a partnera, dneska jsem se byl podivat na Opel combo 2005 a jsem nadseny. libi se mi to jak byk, mista jak superbu vzadu, vepredu to taky jde, kufr nic moc,ale i tak nejakych 1,8metru na delku bude(po sklopeni sedacek). fakt se mi to libi, a neni to zadna darda cenove.
Zitra se jeste jedu divat na T4 9mistku 1.9 50kw, pokud to bude vrak, jdu pro combo. a pokud ne, tak vemu trandaka i combo :-)
mate nekdo zkusenosti s tema t4, vsichni je chvali, teda az na korozi, je mi jasne, ze to bude traktor a vubec nepojede,ale treba to bude vdecne auto...

20.02.2015, 08:10 |
Hanes T4 s 1,9td je v městském provozu svižnější než 2.4D která je sice výkonější a má víc Nm, ale rozdíl veváze motorů je fakt znát, takže za mě pokud bude v pořádku tak ano.
Podívej se jestli nemá popraskané zadní pružiny-horní a spodní závity tam obvykle nebývají.
Z koroze-přední nosníky, prahy, nášlap a kolejnice šoupaček k tomu si musíš lehnout, zbytek bývá jen z venku. Nosné části pod autem jsem ještě schnilé neviděl, spíš jen vnější plechy.
Když bude při jízdě vrzat, jsou špatné vrchní čepy, ne každej je umí vyměnit, jinak servisně je to auto v pohodě.
Na 1.9 motoru rády praskaj hlavy, auto něco váží tak se občas zapotí, po ohřátí by neměly být tvrdé hadice na vodu. Motor je až na držák u rozvodů stejný s III golfem a není problém sehnat cokoli.
To jsou poznatky z T4 co servisuju.
Sám jsem měl 1.9d 45kw a byl jsem spokojenej.
Díky za rady. dneska rano v 7hodin zakoupen T4, tri hodinova cesta se snad vyplatila. je to sice orezlika zvenku,ale uvital jsem realny najezd 330tkm, hotove rozvody, velice zachovaly interier. auto je vicemene puvodni, takze zadne lakovani, zadne bodycko na prahach atd. nejaka rez je. neco malo i dole, aleni nic, co by se nedalo jednoduse zachranit. jede to pěkně, tahne jak ma, nic nevrze, netriska, vse funguje, pozdeji nafotim a poslu, pro predstavu. jedna se o 9mistku, letni zimni sada pneu, rv 1996, Long