Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: Starší zrcadlovka pro začátečníka

o Navštíveno 1984x o
o 23.02.2015, 18:45 | Only_One
Měla by smysl ještě postarší zrcadlovka Nikon D60 a objektiv 18-55? Nikdy jsem nefotil, ale možná bych začal, ale určitě se mi nechce dávat finance do zařízení, které bych zcela určitě plně nevyužil.
Případně co by bylo vhodné pro začátečníka?

o 23.02.2015, 18:57 | gizmi
Only_One: mohu ti pujcit na víkend svou D7100 se zakladnim a pak se slusnym teleobjektivem. Ver mi, neni nad to si to zkusit. Dale doporucuji v Plzni Bauera, protoze ted opet porada skoleni s profikem od Nikonu, kde te za pakatel nauci zakladum a muzes si na miste osahat veskerou techniku od Nikona. Ja tam treba propadl telaku za cenu auta, ktery dokaze na dalku zazraky. Cena byla tusim 500,- a byla v tom svickova v restauraci + zakusek + veskere piti (ja mel 2 coly a 2 kavy) + pekna modelka a super straveny den venku, kde ti radi a pomahaji..
o 23.02.2015, 20:57 | Tuner#2 | Upraveno: 2015-02-23 20:58:23
Přesně na tomhle jsem začínal, dokonce jí mám doma a klidně bych jí i pustil :-)

[ Link ]

Tady v té staré galerii je většina fotek z D60 a třeba ten Egypt tam jsem jí měl v ruce prvně, takže dá se s tím žít a naučit.
o 23.02.2015, 21:10 | Milhauzz
Já sem začal s 5100 a setovým objektivem. Neměl sem žádný ambice fotit, spíš sem těžký amatér bez kompozice v oku, ale zvládající techniku - žena je přesnej opak. Výsledek? Máme hezký fotky z dovolené a jak nám rostou děti :) Pár starších Nikonů sem taky držel v ruce a dobrý ... ale k tomu ti asi víc řeknou lepší fotografové.
o 23.02.2015, 23:09 | Mr.Scully
Obecně kupovat starší tělo má podle mě význam jen tehdy, pokud třeba využiješ vlastnosti starší poloprofi řady oproti základní a zároveň máš omezený rozpočet.

Začátečníkovi bych doporučil koupit něco relativně novějšího a klidně lowend. D60 je 7 let stará. Budeš nasranej už při koukání na LCD :-)
o 24.02.2015, 09:53 | Only_One
já myslel, že u zrcadlovek se používá optickej hledáček ne? :-) to by mě asi žíly netrhalo.

Tuner co za něj? pro orientaci?
o 24.02.2015, 11:07 | CVakk
čistě kdyby náhodou mám doma tuto sadu [ Link ]

o 24.02.2015, 11:17 | Only_One
díky, ale od sony mě stačí jejich herní konzole :) Foťák bych rád od Nikonu
o 24.02.2015, 11:39 | gizmi
Mr.Scully ma pravdu ;) Jinak nejde o hledacek, ale jde o kontrolu vyfocene fotky (kvality)..
o 24.02.2015, 11:46 | Darker
Nedavno sem si ji koupil jako druhej fotak, kterej vozim v batohu nebo ruzne taham a musim rict, ze sem spokojenej, fotky to dela rozumny :-)
o 24.02.2015, 11:48 | Mr.Scully
No i ten hledáček bude u starších těl asi horší než u novějších, ale není to podstatné... ale prostě já osobně když udělám fotku, tak je zatraceně velkej rozdíl, jestli pak koukám na LCD pravěký nebo novější. Na tom starém absolutně nepoznám, jestli jsem zaostřil správně atd. Ale to je jen můj názor. Já bych tělo starší než dejme tomu tři roky nechtěl.
o 24.02.2015, 15:59 | CervinVega
jako Scully, divej se spis na D80-90, mel jsem D70 a oproti D90 je to rozdil jako Lada Samara a Oktavia II...
o 24.02.2015, 17:46 | Tuner#2
Only_One: netuším, když koukám na inzerce, tak min. 5tKč bych za to chtěl: [ Link ] -

Mám tělo, objektiv, nabíječku, dvě baterky (jedna origo, druhá neorigo) a malou brašnu tuším Fomei. Níž nepůjdu, to může dál ležet ve skříni jako záložní tělo kdyby se náhodou nedej bože něco stalo s D90tkou.

S LCD jsem neměl problém, jak říkám fotky z odkazu jsou z 90% z 60tky a myslím, že to tak velký průšvih není. Na naučení a pochopení věcí co focení obnáší to stačí až až. jasně D90 má CMOS snímač, má lepší LCD, má stavový displej, ale rozhodně bych neříkal, že dnešní bakelity na úrovni 3xxx jsou lepší. Naopak mám pocit, že plasty, chod tlačítek atd. jsou model od modelu horší...
o 24.02.2015, 19:10 | LoboCrew
D 90 nebo D5100 z druhe ruky ti muzou fungovat jeste peknou radku let a nijak extremne za ne pri pripadnym prodeji neproteces a hlavne je v pohode prodas.
jak pisou nademnou kvalitni display je na kontrolu fotek podle me dost dulezitej.idealne se sklem 18-105mm do zacatku.cenove je to cca kolem 10k
o 24.02.2015, 19:15 | gizmi
No hlavne je treba pocitat s mraky investicema, protoze to neni jen koupit a cvakat.

x kvalitni karta
x batoh / ulozny obal
x objektivy

...me treba jeste ceka nakup blesku a kazda kravinka nestoji radove stokoruny, ale spis tisice..
o 24.02.2015, 20:59 | Mr.Scully
Technické zpracování (plasty apod.) novější nižší řady bude pravděpodobně horší než u starší vyšší řady, ale pořád je prioritou kvalita výstupu - a i když pominu LCD, komfort používání a další věci, tak třeba procesory a algoritmy jdou dopředu docela rychle a na velikostně stejném snímači dokážou dneska prostě vyčarovat prostě lepší kvalitu. Nebudu říkat, že je to tak automaticky vždycky, ale i dva roky jsou obvykle hodně poznat. Natož pět nebo sedm let. Člověk si to nemusí uvědomovat, ale když pak fotí něčím novějším, tak se k tomu staršímu už fakt nechce vracet, je to nebe a dudy.
o 24.02.2015, 21:21 | Tuner#2
Mr.Scully: Ale já srovnávám stejnou řadu, D60 je předchůdce dnešních 3100/3200 a prostě čím novější, tím u mě horší. A co se týče vývoje čipů, zas tak bych to nepřeceňoval, zlom přišel s přechodem CCD na CMOS, tam je to znát ale jinak se zázraky nedějí.
o 24.02.2015, 21:31 | Mr.Scully
Aha, já se v Nikonech neorientuju, v tomhle je Canon trošku logičtější, tam (snad) pořád platí, že jednička je víc než pětka, což je víc než šestka, sedmička, desítková, stovková, tisícová řada. Aspoň myslím :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3359 sekund.