Navštíveno 3109x

Nechci fušovat našemu HR do řemesla, ale tak nějak musím, protože to co k nám chodí na pohovory, je jedním slovem tragédie. Chodí sem chlapci, co umí zapnout Facebook nebo sní o tom, že napíšou apku na mobil a zbohatnou přes noc.
Sháníme vyloženě juniora do našeho IT týmu. Stačí buď střední s IT vzděláním nebo 2 roky praxe. Požadavky jsou celkem triviální, víceméně vše nového kolegu naučíme. Důležitý je mít alespoň ánung o tom, že nad změnama v entrprise řešení se prostě musí přemýšlet :)
Link na inzerát:
[ Link ] Práce na jihu moravy )Hodonín), troufám si tvrdit u nejlepšího zaměstnavatele v okrese. Kdyby měl někdo chuť nebo ste o někom věděli, klikejte, přeposílejte.
Díky

24.02.2015, 13:42 |
Shr3k "chodí sem chlapci, co umí zapnout Facebook nebo sní o tom, že napíšou apku na mobil a zbohatnou přes noc" ROFL
to je jasny ze se nad zmenama v entrprise musi premyslet staci malo a warp pohon te posle pres pul galaxie ani nemrknes bez nohy a ruky :)
Mě by docela zajímalo, jak je to platově ohodnoceno? Nástupák? po roce praxe? když všechno jde podle očekávání.

24.02.2015, 17:47 |
ps Good luck
Hledáme prakticky něco totožného s platem 30 - 50k, ale ještě tu nebyl nikdo, kdo by si to zasloužil, samí ňoumové pro které práce končí v 15:29:59 a pak konec. Za posledního 1/4 roku nic.
Jak já říkám - šikovný človek si práci nehledá, práce si hledá jeho...
Shr3k: boužel je to tak. Ono je to dneska těžký, když si "správce sítě" říká snad každej, kdo má do prdele díru a několikrát v rodině použil nějakej "tool" na "čištění" pc, kterej udělá to, co schopnej admin ručně za pár minut :)
Osobně, kdyby mě bylo profesně o deset let míň, tak naši nabídku beru jako "dream job".
ps: díky, to štěstí budu potřebovat, protože sem to zrovna já (senior), kdo bude mladýho učit ADDS (hlavně GPO), DLO a Exch2013. Dle tvý poslední věty usuzuju, že na LinkedIn máš stejně jako já, minimálně o jednoho headhuntera týdně víc ve spojení :)
Downland: samozřejmě, pokud zapomeneš na převaděč spojitosti, tak se ti to vymstí raz dva :)
cr4sh3r: na požadavky velmi dobře, boužel pro přesebevědomělé týpky, co chtějí bez přičinění brát páďo, nosit kravatu, dělat důležitý magory za excelem a jebat zbytek osazenstva, že nemaj reporty, který stejně nikdo nečte, by to mohlo být zklamáním :)
Ps - tak pokud by byla pracovni doba do pul 4, tak na to proste v pul 4 seru a je to ne? Nebo jako predstava je ze si praci vezmu domu a budu se s tim gratis drbat do vecera? :D
PS to myslel tak, že je dneska hromada, a teď s prominutím, protože neumím použít slušný slovo, upřímě vymrdanců, co stojí u docházkovýho terminálu a čumí na to několik minut, aby si pípnul přesně. Takový kokůtky samozřejmě taky nechceme. A takový, co budou měsíčně mít fond pracovní doby o 5 hodin víc (klasika je tak 20 a člověk s dobrým šéfem a IQ větším než je dnešní datum si to schovává pro nenadálé situace) a bude řvát, že chce zaplatit přesčasy už vůbec :)
Vůbec se kolikrát HR nedivím, že berou člověka spíš dle prvního dojmu, než podle know-how.

24.02.2015, 20:41 |
kuja Tomasek: Dle odpovedi asi nedelas v IT a nikdy si nedelal :) Realna pracovni doba totiz neznamena vubec nic. V IT je doba dle potreby a dle toho, co clovek umi a zvladne o realnou pracovni dobu :) Nehlede k tomu, ze drtiva vetsina odstavkovejch akci se dela o vikendu a v noci :)
Milhauzz: A to budte radi, ze shanite nekoho na wintel. Shanet nekoho na unixovej system a nebo na aplikacni servery je mnohem horsi :(
Tak tak, systémovej admin nemá vlastně hotovo nikdy, protože ze svý povahy pořád něco vymýšlí.
kuja: máš recht předsedo, máš recht ...

24.02.2015, 20:58 |
Tomášek | Upraveno: 2015-02-24 21:05:45
Tak ale urcite i IT pracovnici maj rodiny a nejsou v praci do noci denne ne? :)
firma co mi neproplati prescas mi muze :) :D seru na to ze mam x podelanych hodin na konte ja je potrebuju proplatit z hodin se nenazeru :)
Spomínaná oficiálna pracovná doba mi pripadá roztomilá, nech ju počujem v Plzni, na severe, alebo na Morave :-)

24.02.2015, 21:14 |
ps 2 Tomášek: Evidentně o práci v IT a roli administrátora nevíš vůbec a zhola nic, ale nemám Ti to za zlé :).
Je to jak píšou ti nademnou. Reálný příklad je člověk co dostal důležitý úkol v 16:00 (v 16:30 má "padla") a říká, že musí jet domů, že venku sněží a jel by dlouho domů, "odešel" pár dnů na to.
Práce v IT je mnohdy (v menších firmách) úvazek někdy i na 24 hodin v kuse, přeci nemůže stát výroba a další práce na tom, že ty máš v 15:29 padla a zbytek ať se nějak pořeší.

24.02.2015, 21:17 |
Tomášek | Upraveno: 2015-02-24 21:18:29
sorry, 3x omylem :)

24.02.2015, 21:50 |
DaveF Tomášek: rodina trpí, takže jí to musíš vykompenzovat jinak :-)
všechno má své meze, ale opravdu jsou profese, kde se odpracované hodiny moc neřeší
uz do toho kecat nebudu, ale kazdym svyho stesti... jak rikal dalajlama.. clovek prvne huntuje svoje zdravi kvuli penezum.. a potom, kdyz uz zdravi nema, chce si ho koupit za penize ale uz to nejde.. :)
On to každej bere po svým. Před x lety sem byl pomalu uraženej, když sem zůstával pár desítek minut denně dýl a pak se divil a hádal se, že se to nebere jako přesčas, ale jako loajalita.
Jak se říká, ryba smrdí od hlavy a tak to taky člověk musí brát. Pokud je šéf debil a místo práce se chodí jak do fabriky, kde výsledek práce je report, pak je jedno, jestli se dělá IT nebo peče chleba.
Dneska se tomu tuším říká flexibilita ne ? Připadá mi to jako job snů chodit od do za normál peníz...vážně tomu krom prodavacek v tescu ještě někdo věří ????
No nevím, oba názory mi přijdou dost extrémní. Je debilita dělat trvale přesčasy a nedostat za to nic a je stejná debilita jít v půl pátý domů, pokud je třeba ještě hodinu nebo dvě něco dodělávat.
My jsme to v IT firmě řešili tak, že jsem třeba tři dny musel být v práci o dvě hodiny dýl, tak jsem pak další tři dny přišel/odešel o dvě hodiny dřív. Prostě aby se to v rámci měsíce nějak přibližně vykompenzovalo.

24.02.2015, 23:31 |
DaveX Já zase hledám konstruktéra a je to bída :(
Mr.Scully: u nás to taky řešíme tak, že co nadděláš, tak potom deš dřív, jen se na to zatím nikdo neptal nebo sem si myslel, že to všem dojde.

25.02.2015, 08:54 |
kuja U nas se to resi tak, ze mame volnou pracovni dobu, jenom je podminka byt od 9-15 na pracovisti pripadne v tuhle dobu k dispozici na homeoffice :) A pak uz je to na kazdym, jak se zaridi :)

25.02.2015, 09:59 |
War Tak ta mince má dvě strany. Já vidím inzeráty jako jsou tyto viz. níže, kde nehledají jednoho člověka, ale asi 5 lidí na to, aby všichni odvedli 100% práci. Pochybuji, že na trhu práce existuje člověk, který má nejlépe Microsoft MVA certifikaci na servery, na předinstalace, to samé umí i na Linuxu. Pak si udělali perfektní síť kombinovanou na Cisco/Juniper a okořenili to homeless řešením Mikrotik. Takže předpokládám, že by měl ten člověk mít Cisco CCNA kříženou Juniperem a po večerech chodit s klukama klábosit o tom, co nám na mikrotiku zase umřelo. Na druhou stranu by měl mít zkušenosti od operátora na MPLS. Jako bonus mu po roce neprodlouží smlouvu na dobu určitou.
[ Link ] IT Support - Administrátor
O nás:
Jsme jedinou specializovanou pojišťovnou svého druhu v České republice. Na trhu působíme již od roku 1995 a nabízíme výjimečnou službu - právní ochranu. Našim klientům pomáháme v nepříjemných životních situacích a přinášíme pocit jistoty do každodenního života.
IT Support - Administrátor zabezpečuje bezproblémový chod centrálních prvků infrastruktury jako jsou síťové prvky, servery a koncová zařízení, zálohovací server, VOIP ústředna. Tato role bude zodpovídat za údržbu a rozvoj stávajícího řešení.
Náplň pracovní pozice:
• Administrace síťových prvků (dohled, aktualizace firmware, aplikace bezpečnostních politik)
• Administrace serverů (WIN, Linux) - (dohled, aplikace bezpečnostních politik a servisních balíků)
• Správa koncových zařízení - centrální management PC a mobilních zařízení, aplikace pravidel pro BYOD
• Zálohování kritických dat a dohled nad záložním pracovištěm z pohledu vysoké dostupnosti
• Administrace telefonní infrastruktury - VOIP ústředna, call centrum, koncové zařízení - SIP
Požadujeme/Kvalifikační předpoklady:
• SŠ/VŠ vzdělání technického směru
• Znalost Windows server 2008 a novější, LINUX na úrovni správce systémů, znalost virtualizační platformy VMWare
• Znalost AD, Office 365 na úrovni správce
• Znalost Cisco, Juniper, Mikrotik zařízení, Síťový management - konfigurace FW pravidel, nastavení VLAN a Wi-Fi sítí, znalost MPLS sítí, konfigurace a správa DNS a DHCP
• Příprava koncových zařízení - instalace, konfigurace, správa (Win7 a vyšší)
• Znalost anglického jazyka (technická úroveň, schopnost komunikace s externím dodavatelem)
• Řidičský průkaz skupiny B, aktivní řidič

25.02.2015, 10:09 |
AR počkej vy jako ještě máte píchačky a evidujete dobu na pracovišti?

25.02.2015, 11:09 |
Chris Pride mi to totalna blbost. Ostavat dlhsie v robote a nemat zaplatene ? To je mozno v mensich firmach, kde si "manazment" ide do nezakonnych situacii a nuti zamestnancov bezplatne nadcasovat ...
Neberem teraz do uvahy mlade ucha, co cely den nic nerobia a potom este par minut pred koncom prac. domy zdrhnu.
Ale ak si admin, tak si vies realne naplanovat pracu, aby si ju pocas pracovnej doby stihol. Patching a outage su samozrejmost, ale platene ako nadcasy, inak no way.
To ze male firmy hladaju cloveka, co ma bohate skusenosti s windowsom, LNX, Citrix, VMware este aj Cisco a po veceroch sa hraje s mikrotikom je vec druha. Len ci takeho najdu = pochybujem :D

25.02.2015, 11:29 |
War Jestli ti DAS pojišťovna připadá jako malá firma... :-)

25.02.2015, 11:50 |
Chris reagoval som na vyssie komenty.
Btw. hento je skor 50:50 local support a admin job :)

25.02.2015, 12:22 |
gizmi | Upraveno: 2015-02-25 12:24:04
:o) Jinak k te druhe strane mince:
...delam pro velkou nadnarodni firmu a za posledni 3 mesice mam 180hod prescasu (zkratka 10hod kazdy den v praci) + k tomu jeste zvlast vetsina vikendu v trapu, nebo stravim treba v 5 hod rano na telefonu hodinu resenim problemu..vysledek? Je to kazdemu jedno a jeste jsou schopni mi po 3 za sebou promakanych vikendech rict, "jak jste mohl neprijet do prace na vikend, kdyz jste tu mel z rakouska kolegu???" Odpoved mel jsem to s nim domluvene a mam taky rodinu (4mesicniho prcka, ktery me ani nezna) jednatele rozzurila do ruda.. :D :D Takze i takove firmy jsou..
gizmi: a proč tam děláš? Se ti to nelíbí, tak jid jinam a nebreč. Jaký si to uděláš, tak takový to máš.
Jinak k tématu "počet hodin strávených v zaměstnání" a odcody domů a pod.
Myslím si, že se k tomuto mohu celkem relevantně vbyjádřit. Samosebou chápu, že zejména mladší kolegy nas*ru, ale nemohu za to, že jsem měl tu možnost pracovat ve státní firmě, v soukromé firmě, nyní paralelně v sukromé firmě na OSVČ a pak 14 let v zahraničí/zahraniční firmě. takže mám opravdu dost zkušeností, abych se mohl vyjádřit:
předně, pokud po mě někdo chce, abych z jakéhokoliv důvodu zůstal v práci, OK, ale nebude to zadarmo.
Dále - je třeba mít přesně a jasně definované mantinely, od kdy do kdy a za kolik. Každý ví, včetně továrníka, že zadarmo dnes ani kuře nehrabe, takže nevím, proč bych měl být výjimkou a trávit 60 hodin měsíčně v práci přesčas zdarma.
Protože jsem přeci Češi, dovedeme situaci ohledně zneužití pracovní doyb (oběma směry) dotáhnout k maximu. Ve slušné firmě toto neexistuje. Tzn.že zaměstanec si nedovolí z práce utéct, stejně tak, jak si nedovolí zaměstnavatel chtít práci nad jeho rámec povinností zdarma nebo bez jiné motivace. Pouze u nás to existuje. Každý bere jako samozřejmost, že dám na oltář vlasti ()=firmy) týdně 10 hodin navíc. OK- ale dá mi pak továrník něco za to, až vážně onemocním? Nedá, kopne tě do sedyny. Takže - kdo chce provozvat rektální aplinismus, a myslet si, že to šéf ocení, ať v práci hnípe 10 hodin denně a více a nejlépe zdarma. Komu se tohle nelíbí, odejde-práce je dost. Řídím s eheslem, než si nechat zaplatit odměnu v řádu pár set korun, tak radši nic ve smyslu "neurážej mě". Taktéž, jako hýkat blahem nad tím, když někomu zaměstnavatel přidfá 1,5% ročně do základu. To ať si narve do ku*ev - budou to lépe utracené peníze a sníží se nasr*nost lidí. Není motivace, nejsou výkony-platilo, platí a platit bude. Motivyce není 200 odměny ve výplatě. Motivací se rozumí 15. a 16. plat, 6 týdnů dovolené, byužití služebního auta pro soukromé jízdy a telefony zdarma. Zažil jse, vím, co říkám. Ale práce, kde takovéhle benefity jsou,s e dá dělat jen po omezenou dobu. Nebavím se o politicích, ty dokáží krást na svtelné roky a nic za to nechtít, jen ty benefity. Ale ve firmách, které někam míří a mají výsledky, to tak nejde.
A nyní to, čím nase/u většinu zdejšího osazentsva: úcat ke starším jedincům. MYslím tím tzv. šedé eminence. Ti, co pro firmu kopou desítky let a měli či mají výsledky, se dostanou do ochranné zóny. Tzn, většinou chdoí v kvádru a v kravatě aza těžké peníze udělují moudra. Tak to má být, mladí se msuí naučit, že bez těch starých by nikdy nermohli sedět tam, kde sedí, protože by to či ono nevzniklo. je to tvrdé, ale je to tak. Já tomu říkám "zásluhy". A další teze - makám 35 let, je čas postupně uvolnit místa mladým a řádně je vytížit. Nechají li, se OK. Nenechají, je jich za bránou plno. Až se vypracují, pak ať dělají šedé eminence. Ale nemohou přijít a žádat o ďolík za 50 měsíčně, když nic nepředvedli. Takže asi tak.
Chápu, líbit se to nebude, ale každý má stejné šance.
Teda Zden60, za 50 by som ani z postele nevyliezol... :-DDD
Jsou lidi, co se spokojí i s menší mnzdou a vylezou z postele:-)
tady z toho vlakna by si clovek skoro mohl myslet ze nic slozitejsiho a uzitecnejsiho nez delat ajtaka neni :)
osobne se pridam k nazoru ze delat prescasy zadara je blbost - nebo teda minimalne ve spojeni s tim ze se clovek ohani tim ze je zkusenej. Obavam se ze cloveku za kteryho neni snadne najit nahradu tohle zadnej sef neudela...
samo jsou funkce kde se na pocet stravenejch hodin v praci nehledi - ale to bude jinej nez probiranej pripad.
DaveX: z jakyho oboru? HPP nebo i externistu?