Navštíveno 5997x

24.02.2015, 18:38 |
Dexter | Upraveno: 2015-02-24 18:42:23
V prvni rade strasny.... Ale vsude se pise a mluvi o tom, ze psychicky labilni drzitel zbrojniho prukazu zastrelil 8 lidi. Tak kde je chyba?
Mohl být normální a pak se z něj stal magor.. Taky takového znám.. A držitelem prukazu byl pravděpodobně jako normalní zdrvá člověk.. Nic těžkého na pochopení..
No znám dva co museli na lečení s hlavou.. Prostě někdy to přepne a člověk se změní.. Tím narážím nato co jsem psal,nejdříve prukaz pak vyšinutí..

24.02.2015, 19:02 |
gizmi Kdo nekdy nezazil cilenou sikanu, nikdy to nepochopi.. z uplne normalniho chlapa se stala troska a nevidel jine vychodisko...

24.02.2015, 19:04 |
motyc Máme to tu za rohem...poslední dobou je tu toho už víc jak dost...sám jsem tam byl párkrát na oběd...

24.02.2015, 20:49 |
Sau Sem jel před jednů přes koleje ke světelné a sem si říkal, co tam ti měšťáci s policajtama nacvičujů - auto měšťáků naštorc přes cestu, sanitka, policajti... ...doma sem to zjistil. Nahovno, co dodat...
Píšou, že to byl psychicky labilní člověk + psychicky labilní manželka. To asi nemohlo dopadnout dobře. A i kdyby neměl zbroják, tak zbraň by si určitě opatřil jinak.
Btw. na zbroják je nějaké přezkoušení v nějaké periodě?
Zbrojak mel driv platnost 5let a 3 mesice pred skoncenim platnosti se muselo zazadat o novy, jinak propadnul a musel se delat cely znovu, nedilnou soucasti zadosti o prodlouzeni je zdravotni prohlidka u svoji doktorky, ktera sama usoudi, jestli vas posle na psychotesty, ktere se plati cca 1200kc, pokud jste s doktorkou za dobre,tak vas tam poslat nemusí a v tom je chyba, psychotesty by mely byt taky nedilnou soucasti, ale i to.nezaruci, ze nekomu nepreskoci.Dneska je platnost zbrojaku 10 let, takze se to riziko jeste zvetsuje že nekomu v tyhle lhute hrabne :-D
Jak píše Mára. A po skončení platnosti zbrojáku by pčr měla ještě kontrolovat zbraně,čísla apod..
Prijde vam, ze kdyby mel mačetu a byl odhodlanej zabíjet, že by nikdo neumrel? Zavedeme prodej mačet na průkaz?
Me vadí treba i zakaz tlumičů u střelných zbraní... kdo jej chce na páchání trestný činnosti si jej beztak pořídí, ale myslivci nebo střelci na střelnici (resp lidé bydlící okolo) by to uvítali... v jiných zemích je to leckde dokonce povinné (společné hony, střelnice, tuším Anglie a Norsko).
Tady by se z toho průměrnej poslanec vyvrátil v pantech, stejně tak třeba laserovej zaměřovač...
Když se to zakázalo, půlka veřejnosti měla představu, že ta kulka letí po tom paprsku až na tečku na čele nebohé oběti, resp. že s tím zalehlej zákeřňák na Petříně vystřelí oko holubovi na žižkovským vysílači... a jak nás zákaz zachránil.
Zakážeme soukromé držení střelných zbraní, aby se jednou za 50 let neopakoval takovýto čin?
smutný ,ale vím o pár lidech ,,veteránech´´který mají těžce vyhrabáno,u baráku ostnaty dráty v bytech 5 zámků,na oknech special.folie---neznám jen jednoho , na mise si jezdí stát to platí a v hlavě těžce nasráno....No a to se nebavím,že závist je jejich sestra.
Věc druhá zbroják je k čemu ???K ničemu kdo chce si to co potřebuje vždy sežene..
90% vražd se stane do 24hodin od požití chleba. Zakážeme chleba? Tady žádný systémový opatření nepomůžou. Papaláši jediný co zmůžou, tak poslat kondolenci pozůstalým ...

25.02.2015, 13:31 |
Conan Kdyby nebyly povinné zbrojáky, tak hostinskej mohl mít něco pod pultem a mohl mít možnost to rychle ukončit.
Takhle prostě smůla, dostálo se pravidla že na tohle máme policii / stát, ta/ten nás "vždy" (jak je vidět) ochrání.
Jenže kdyby hostinskej měl bouchačku a odpráskl ho, po zásluze by byl potrestán a šel by bručet :(

25.02.2015, 15:44 |
.mycTD | Upraveno: 2015-02-25 15:45:05
ale pri nejmensim by to aspon byla jeho volba, jestli riskovat kriminal, nebo se nechat oddelat rovnou

25.02.2015, 16:08 |
Zdeny60 | Upraveno: 2015-02-25 16:08:31
Hlavně si kladu otázku, k čemu je komu střelná zbraň?
Chápu, že se strhne zase strašná vlna keců k této otázce, ale já to prostě vidím tak.Nebudou mezi lidma bouchačky, nebude se střílet.
Zbroják je jen canc papíru, tak jako řidičák v rukou žluťáka, který po 20 lůetech života v ČR umí stěží říct dobýden....
Nebudou mezi lidma bouchačky, nebude se střílet.
Tohle neni mysleno vazne, ze ne? Takovouhle blbost soudnej clovek napsat nemuze.
Tak něco z papírenství pro Zdenyho - co zákaz splachovat toaleťák, bude se recyklovat...
že by na to v EU ještě nikdo neudělal studii? :-)))
Já se Zdenym souhlasím, jen bych do těch zákazů přidal auta,protože při autonehodách zemře několikanásobně větší počet lidí. Nebudou mezi lidma auta,nebudou lidi umírat při nehodách,to je jasný ;-)
Ja bych zakazal hospody, takhle to dal nejde.
Myslím, že se shodneme, že zákazy jsou kravina, stejně tomu nezabrání. Vrah si zbraň stejně vždycky sežene.
Jiná věc je, že i kdyby měl nakrásně zbraň každej a byl třeba volný prodej, tak si ji asi na meníčko v hospodě stejně nikdo brát nebude (to už by byla paranoia). Tomuhle prostě zabránit nešlo žádným způsobem. I sousedi se shodují, že bláznivá byla spíš ta manželka, chlap si v klidu vybíral popelnice, takže to ani nejde nikomu vyčítat, že se něco zanedbalo.
Ve stovce lidí je vždycky jeden schizofrenik, narkoman nebo totální blázen a v těch deseti milionech lidí se to pak násobí. Takováhle věc se mohla stát stejně tak někde v polským baru nebo německým kravíně, je to úplně jedno. Jednou za čas k tomu prostě dojde a dokud to bude jednou za dvacet let, tak ani nemá cenu to systémově řešit, to je stejná pravděpodobnost jako pád velkýho dopravního letadla.
co není jasný? nebudou bouchačky, nebude se střílet. Dnes má kdejakej hňup bouchačku a výsledek je, jakej je.
Musíš ale říct i B.
To, že zakážeme držení zbraní legálně neznamená, že automaticky přestane prodej zbraní nelegálně... Extrémně by pak byl třeba zakázat i prodej a držení kuchyňských nožů, protože je víc pravděpodobný to, že Tě někdo zapíchne chladnou zbraní, než, že Tě někdo zastřelí.
To co se stalo je smutne, ale nektere nazory jsou ujete.
"Nebudou bouchacky, nebude se strilet" to je sice pravda, ale pak se budou lidi podrezavat jako prasata.
Souhlasim se Scullym, ze jakekoli zakazy jsou hovadina.
Budme radi, ze strelne zbrane jsou a muzeme se proti takovym magorum alespon trosku branit.
Nebudou bouchacky, nebude se strilet je Blbost. V Anglii to dovedli az do silenosti a nesmis tam u sebe nosit ani sroubovak nebo podobne! A co se zmenilo? Zlocinost vystrelila na dlouhodoby maxima. Zlocinci totiz na zakazy kaslou a kdyz seberes lidem vsechno, tak ti zlocinec jedine podekuje za tvoji stupiditu. Vam se to mozna zda, ze o nic nejde, ale tohle je vrcholne dulezity.
zdeny60: Hlavně si kladu otázku, k čemu je komu střelná zbraň?
Co takhle pochopit,že někoho baví zbraně..

25.02.2015, 21:04 |
Rudi Všichni naopak tvrděj, že víc bláznivá byla ta ženská jak on. Ono žijte si vedle takovýho člověka, pokud jí chtěl třeba i někam umístit, věděl, že mu dělá ostudu a všichni si na něj ukazujou, proto možná nevycházel a chodil jenom po přestupkovejch. Tak jako můžete někoho zabít zbraní, stejně tak můžete autem sundat zástavku plnou lidí a dětí.

26.02.2015, 10:42 |
Ravo Zákaz nic nevyřeší, protože zločinec na zákazy zvysoka se*e a akorát odzbrojíš slušné lidi co se chtějí bránit.
Kalouska nesnáším, ale za tohle má malé bezvýznamné plus (jen pro to že se na sebe vzal roli hlásné trouby - ovce ze stáda ho historicky rády poslouchají):
[ Link ] Bohužel si to dovolil jen pro to že je v opozici, kdyby byl "u pádla a koryta", tak by kvůli volebním preferencím většiny zřejmě mluvil jinak :-(
Doporučuji přečíst toto vč. všech na které jméno Petr Mach působí jako červený hadr:
[ Link ] P.S. - ...a na meníčko nosím stejně jako kdekoliv jinde ;-)
Myslím že budete radši když budu sedět na obědě ve stejné hospodě jako vy když se něco semele a alespoň se pokusím o to aby jsme tam všichni neseděli jako ovce na porážku.
Ravo:
" Zákaz nic nevyřeší, protože zločinec na zákazy zvysoka se*e a akorát odzbrojíš slušné lidi co se chtějí bránit."
Ten člověk byl před časem také slušný a možná se chětl jen brániot. Kdyby neměl bouchačku, nestřílel by. Neměl by čím.
Bohužel, tohle je anarchie.
Jaka anarchie? Znas vubec vyznam toho slova?

26.02.2015, 19:39 |
Draxx V Brazilii ja zakaz zbrani uz nejaky patek a pritom je tam nejvic vrazd na svete = )
[ Link ]
Moc ho nedráždi, je v podobným věku a rozpoložení :-)))

26.02.2015, 20:03 |
Rudi Kdyby neměl bouchačku, tak by nestřílel, ale všechny tam posekal mačetou, která je volně dostupná nebo se tam odpálil podomácku vyrobenou bombou nebo by prostě sundal zastávku plnou lidí. Já myslim, že možností má člověk vždycky spoustu.
Zdeny: Co to meleš.. Kdyby ji neměl nestřílel by,to je jasné.. Ale to také neznamená,že pokud by platil nějaký stupidní zákaz,že by jí nesehnal.. Kdo chce má,koho baví má je.. Něco dalšího k nepochopení tak jasných věcí?
Tihle zakazovaci si neuvedomujou jednu vec: Pro lidi se zaznamem a s nevyhovujicim psychologickym posudkem tady ten zakaz uz je. A pres ten vsemocny zakaz ty zlocinci furt svoje NELEGALNI zbrane maji. To si myslite, ze ty nelegalni zbrane nejakym zazrakem zmizi? Houby leda, jen seberete slusnym lidem moznost se branit. Tyhle zakazovaci jsou vetsi skudci, nez jeden magor s bouchackou.

27.02.2015, 08:57 |
Conan
Zákazy mají smysl jen tehdy, kdy by jejich absencí došlo k větší škodě než když je zavedu...
Typickým příkladem budiž parkování - když jej neomezíš zákazy a příkazy, i ten největší lidumil časem zjistí, že není moc funny stát z zablokované ulici nesprávně parkujícíma autama kolem nákupáku/kina/koupaliště/kdekoliv, kde je velká koncentrace lidí, protože "tam se ještě vejdu, vchod je hned kousek, tak nepojedu o 100m dál, to dá rozum..."
nebo zákaz prodávat návykové látky nezletilým, "podbízet" igelitky zákazníkům, hrací automaty, ...
Otázkou je třeba maximální rychlost na silnicích... pokud budu brát podle DE dejme neomezenou všude na dálnicích, začnou situace typu "mladej kluk v tátově rychlým autě, adrenalin s partou kámošů na max, nedej bože pár pivek" a do toho poněku roztržitý "děda v klobouku" jede jednou za rok za vnučkou po D1 a musí se připojit hned jak tam má 5ku (tzn. valí celých 60km/h)... klučina bere "loosera ploužícím se 130kou" vpravo řekněme v "příjemných 230ti", když tu se tam na_ere děda 60kou... děda s babi KO, klučina and gang KO, TV Howna, ...mladík v černém Bmw zaútočil na párek důchodců, neomezená Vmax na dálnici si vybrala další daň...
Ale zakázat lidem si koupit zbraň, se kterou chodí párkrát do roka střílet na střelnici, protože jednou za xy let se najde magor, kterýho obvoďák řádně neodhadnul a prodloužení mu podepsal...
Anarchie=to,co vidíš dnes a dennĕ kolem.
V tomhle souhlasím se Zdenym, jak může někdo porovnávat auta,nebo hajzlák se zbraní..
Auto = přeprava z místa A do místa B , k tomu bylo vynalezeno
Nůž = krájení potravy, úprava pokrmů
Mačeta = prodíraní se houštím,pralesem, kácení menších rostlin
A střelná zbraň ? k čemu byla prosím vynalezena střelná zbraň ?

28.02.2015, 09:06 |
AR na obranu, pro zábavu na střelnici? A jak rozumně uvažující člověk může souhlasit s tím že když se zakážou zbraně nebudou střelná zranění to teda nepochopím....hlavně v dnešní době kdy kdo chce tak si ten kvér prostě obstará. Znal jsem člověka co neměl zbroják, ale přesto měl po baráku/garáži pár bouchaček, pravda je to již několik let zpět, ale neřek bych že se to až tak zpřísnilo.

28.02.2015, 15:40 |
camron | Upraveno: 2015-02-28 15:43:08
Docthor:
Střelná zbraň, m.j. i kuše, luk, prak, foukačka byla dle mého prioritně vynalezena a sestrojena za účelem lovu.
Auto? Nastuduj si něco o VBIED - kam se s prominutím se*e člověk s dvěma krátkými palnými zbraněmi, kterému hráblo. Já bych ty auta raději zakázal, ptž co kdyby je náhodou někdo k tomuto účelu zneužil?
Opravdu teze, že když se zakáží palné zbraně, tak se lidé nebudou střílet, je tezí dítěte předškolního věku. Lidi se mastili odjakživa, dokonce i v časech, kdy se jim o těchto zbraních ani nezdálo. A pokud bych si měl vybrat, raději budu střelený, než vzatý sekerou po hlavě.

28.02.2015, 15:59 |
gizmi Ja treba od mala strilel z vlastni kuse a dovoluji si rict, ze ta udela hoooodne peknou spoust, kdyz se pouziji ty spravne komponenty. Pravda, uz me napadlo, ze bych par zdejsich clenu trefil, ale spise knihou po hlave, nez cimkoliv jinym.. :)) (tak a ted jdu cekat ke dverim na zasahovku...ikdyz z Brna to maji v celku daleko :D )
No, policajti se opet vytahli, machrovat na silnicich a vybirat pokuty, to jim jde, ale kdyz jde do tuhyho, tak cekaji 2 hodiny, az budou vsichni po smrti.
a ty bys tam jako člen PČR vlítnul a strejdu zneškodnil chvaty a hmaty? opravdu vážně? třeba jako otec od rodiny s tou almužnou co na vejplatnici každej měsíc ty chlapy maj?

28.02.2015, 16:54 |
gizmi Luke-288: na jednu stranu 100% souhlas (ja tu praci 3 roky delal, takze za ty chlapy se vzdy rad postavim)...na druhou stranu pribehne Zdedy se svou hlaskou "nikdo je nenuti tu praci delat"..a bohuzel take pravda.. jestlipak znas "prisahu", kterou kazdy policista musi znat z patra a musi ji pri prijimani odrikat a slibit? Mel by jit a ten zivot nasadit, protoze proto bere tech 20t hrubeho i maturitni vysvedceni drzici bedaraty kloucek.. Bohuzel dve strany mince ;)

28.02.2015, 16:54 |
motyc Doporučuju přečíst tohle ať víte aspoň trochu, jak to tu funguje...
[ Link ]
Proto nedelam policajta, ale kdyz se na to nekdo da, tak musi bojovat, kdyz nastane takova situace a nevymlouvat se na nizkej plat atd.. Vojak, co jde na misi nebo hasic do horiciho baraku, taky nese a uvedomuje si riziko, ze ho to muze stat zivot. Nikdo nikoho nenuti delat poldu, je to jejich svobodna volba.
nj, z tepla pokojíčku se tohle říká hrozně snadno. nevidím uplně paralelu s hasičem, co jde někomu pomoct do hořícího baráku a policajtem, co jde někam, kde na něj někdo cíleně střílí s úmyslem ho zabít. můj názor je, že k likvidaci těhle pomatenců jsou speciálně vycvičený týmy a ne řadovej policajt.
gizmi:
aby ses taky postavil za tyhlety. Tys byl, myslím u měšťáků, nebo ne? Ale PČR by měl bej vyšší level a tohle je taky dobře...
[ Link ] Ber to jen jako příklad a fakt nehízím všechny do jednoho pytle, ale mají ještě mezery...Reješ do mě, ale na blbým místě. A propos, jak tu někdo napsal, palné zbraně byly opravdu prioritně vymyšlené za účelem obživy, nikoliv zabíjení lidí.

28.02.2015, 18:14 |
AR tak dle mě by tam měl skočit někdo kdo je na to speciálně cvičen a určitě ne bezhlavě ale s nějakým "plánem" a né že hele ty máš čepicu a bouchačku tak mazej do kotle jako hasič do hořícího baráku pro kočku.

28.02.2015, 19:07 |
gizmi Zdeny: prave jsi me nevedomky urazil. Jsem vysokoskolak a nikdy v zivote bych nechtel byt spojovan s tupci od MPCR. Pracoval jsem u PCR - v zacviku PMJ a nasledne spisar s vlastnim rajonem...
Zdeny2: ac to nechces slyset, tak zakony jsou postavene pro smejdy = kazdy roh bez kamery a spravne padnuta pest na tvar smejda je jen a jen dobre. Je fajn mit kamery, ale ty te neukazou ostatni udaje. Ja treba v Plzni jezdil neustale na jedno misto, kde mladik s Cckem zloutenkou nejprve schvalne nakazil jednu slecnu a pak ji brutalne mlatil a sikanoval. Nekolikrat napadl cizi lidi, protoze fetoval a myslel ze na nej utoci martan a kdyz prijela PCR, tak je chtel schvalne kousnout a nakazit. Takoveho kdyz pak jedes uklidnit a venku te natoci kamera, tak je to opravdu radost. Ale mas pravdu, je treba se chovat vzorne, utahnout mu poradne kov o kost na ruce, nasadit mu vzorne vypadajici "vyhozene rameno" a jit..
Luke: myslis ten specialni team z Brna? :D :D Mas pravdu, ale je to stejna kapitola jako zneskodneni vybusniny - ten taky jede z dalky a je to k nicemu.. :(

28.02.2015, 19:33 |
gizmi Zdeny dodatek: docetl jsem toto:
[ Link ] a par poznamek k "me sluzbe" (ikdyz to tu odeme jiste nekde jiz je, protoze ac ze me nemel nadrizeny radost, tak jsem tyto perlicky poustel z vesela mezi lidi..
slouzil jsem za doby nejvetsiho nedostatku financi:
x ano, strelba se trenovala na sucho bez naboju
x zkouska ze strelby: 5 naboju a strilej. co kdyz nedam? Nevadi, dal jsi.
x vesty viz clanek, svata pravda! kolegove z PMJ maji do dneska sve vesty, protoze to chrani i proti nozi a ty ofiko se vozi v kufru vozu (3 vesty a octa ma skoro plny kufr jak jsou obrovske) Nikdy nezapomenu na partacku, z ktere si v noci udelal kolega srandu a rekl ji, ze jedeme na strelbu. Mozna bych i nasel fotku :D Ramena ji koncila cca v pulce, takze ruce mela jako panak a nemohla nic a koncila ji jako sukne :D :D Desna sranda tenkrat byla :D
x ve veste se neda dostat do auta ani jako spolujezdec :D
x sam jsem psal dlooooouhy uredni zaznam na tema "zamrzajici plastova pouzdra na zbran", kdy v zime polda proste 9tku nevytahne, nebot primrzla do pouzdra (a to stacilo jen malo!!!)
x nebylo na benzin, takze pamatuji "vyjezd" pul kilaku pesi beh v plne polni
x pamatuji "odvezeni" pachatele tramvaji
x peprak co se fasuje si klidne doprovolne striknu na jazyk, kolega s tim hubil na pokoji mouchy, takze peprak kupovan svuj
x na me nevysla tomfa (proste dosla zasoba), takze jsem si kupoval teleskop
x pasek z kuze mi nepasoval (mel jsem ho jak kovboj), takze koupen svuj
x pouzdo na klepeta na cvocek super vec, po 10m behu vsadim sve o cislo mensi vyfasovane kanady, ze upadnou, takze kupovano svoje
x termopradlo PCR nema, takze koupeno svoje
Zdeny, chlapeeee..prijed a ukazu ti, jak ma vypadat polda, protoze krome 9tky mam komplet vse doma :D :D :D Vsak i propisku si clovek musel koupit, protoze v zime ta jejich nefungovala :(
Paraela je v tom, ze radovej policajt musi pocitat s tim, ze muze nastat situace, kdy pujde o strileni a kdyz oni byli jedini, kdo mel zbran a vzali roha a nechali tam silence postrilet ten zbytek lidi, tak za to si urcite metal nezaslouzi. Hlavne, ze maji policajti malej plat, je jich malo a je treba jeste vic represe, jenze v situaci, kdy mi pujde o krk, mi stejne zadnej policat nepomuze, pac se bud nekde zasiva za bukem nebo pije kafe :).
Cekali v teple na zasahovku z Brna. Vetsi koule mel ten kluk, co po nem sel se zidli, skoda, ze se mu nepodarilo ho dorazit.

28.02.2015, 20:17 |
gizmi sanjasin: tak jednoznacne bych to tedy nevidel.. ;) Ono je snadne odkyvat neco po silne masazi z TV :( Na druhou stranu kdyz bude nekdo schovany za pultem a mirit na dvere, tak ukaz mi blazna, ktery tam strci hlavu :D
gizmi: kde jsi dělal sakra? :-D
my měli střelby 10x do roka, náboje cca 60 na střelby, střelba statická, simulace jízdy z auta, se saprem, bojová střelba (střílení, parakotoul, přebít a střelba z kleče, znovu přebít a střelba v leže..., střelba v leže na zádech, při kutálení se, nácvik střelby při kontrole vozidla, kdy vytáhne zbraň z okýnka - padnout na záda a přitom tasit a střílet..., prověrky poctivé (pudová, bojová, mířenka z 20, 25 m, střelba levou i pravou rukou, střelba s přebitím z 10 m, z 5 m 5 ran s tasením do 5 s, kdo nedal, za měsíc oprava...), střelba za tmy s baterkou v ruce apod. :-)
Výbava, no, jak co, tonfy OK, pouzdro svoje, termoprádlo jen díky tomu, že jsem byl v PJ, kanady před 10 roky pohoda, benzin omezen nebyl, ale trochu se to hlídalo, spíše lidi v pátek večer na 7 tis. město a dalších 20 vesnic jen 2 lidi, navíc v tom městě 25 hospod!!!, banky, zlatinctví, plno benzinek, 40 km dálnice apod., prostě tohle fakt parádní. Taky si pamatuju, že operační poslal jednočlennou hlídku pěšky na signál na chatu 12 km daleko, neb nebyly lidi a ani auto... Neprůstřelný vesty leda jako zátěž do auta, pepřák jeden na začátku, že je prošlý po 2 letech? není náš problém... Ale pokud to porovnám tedy s tvými zkušenostmi, jsem na tom byl tak 100x líp a rovnou bych mohl k zásahovce :-)
Luke_288: hele kolik myslis ze by tak mel policajt brat aby me ochranil kdybych se dostal do situace jako ti lide v hospode? Kolik myslis ze by mel mit aby kdyz prijdu nahlasit kradez moje veci nekdo opravdu hledal? Ten plat co maji teda staci jen na silnicni kontroly a mereni ?

28.02.2015, 20:43 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-02-28 20:44:51
28.02.2015, 20:13 | sanjasin
Policista je jen člověk, má rodinu, děti, a ani žádná přísaha mu tyto myšlenky v takové chvíli nevymaže z hlavy a tak prostě má pud sebezáchovy...
Pusť si dnešní Krimi na Primě a tam mluví provozní úplně jinak, než včera paní kuchařka. On říká, že střelba jen hnedka na začátku, za 3 minuty ticho, nic a klid, další střelba jen na tu hlídku, žádná střelba potom, co tam byla hlídka, žádné sténání, volání o pomoc po tom prvním masakru, prostě ticho jako v kostele... Dále uvedl, že neřešil nic a nemyslel na nic, jen od tamtud zmizet a to byl krytej, ano, vrátil se pro kuchařky, ale ten kluk třeba zase jinou možnost neměl, kdyby neudělal ani to, tak by už nebyl...
Já jsem akčnější a kdybych tam byl s jedním kolegou, který je taky takový, tak bychom tam asi vlítli, jde o to, co by se posr..., už bych tu nebyl, zabil by (možné) rukojmí, nebo bychom ho dostali, po bitvě je každý generál...
S tím klukem utíkalo ještě pár lidí, no nevím, já bych od tama neutekl a když už bych ho trefil židlí, tak bych ho tam domlátil, neb je jasné, že v tu chvíli střílet nemohl, a kdyby ano, tak by po nich střílel, když utíkali po tom, co ho trefil židlí, a asi by neutekli... Kdo ví, jak to přesně bylo, to se nikdy vědět nebude, jen přibližně - viz. výpověď kuchařky vs. úplný opak výpovědi provozního...
assasin: z mýho pohledu je tvoje otázka špatně položená. jsem skálopevně přesvědčenej, že tuhle situaci prostě nemůže řešit stejnej policajt (tým policajtů), kterej pak druhej den přijede prošetřovat krádež tvýho byciklu.
docela hezky je to popsaný v tom linku od motyce.
do těhle akcí by měli bejt nasazovaný experti, který jsou trénovaný na stresový situace, maj patřičný vybavení a hlavně schopnosti. nicméně to je asi systémovej problém. bylo by asi neuměrně nákladný takhle cvičit celej sbor PČR.

01.03.2015, 07:56 |
gizmi HIGHTOWER: nastup leden 2010 (na vycviku Domazlice a nasledne pul roku v Praze jsem opravdu strilel ze vseho a penez bylo dost), bohuzel v pulce 2010 prisla na PCR krize a bylo to obdobi, kdy PMJ v Praze melo 50km na sichtu :( Jednu noc jsem v minus 10ti slapal 4hod skrz celou Plzen, tam 15min bod a nasledne zpet. Tenkrat jsem se slusne kousnul s vedenim :D
assassin: asi te prekvapim, ale ja tu dobu u PCR fakt makal a opravdu jsem se snazil. Ve svem rajonu jsem znal vetsinu smejdu, vetsinu bezdaku a dost casto se chodilo na jisto. To ze vidis vykonavat praci jen dopravdu je hlavne z duvodu, ze jsou videt. Ver ze PCR ma i mraky jinych oddeleni, ktere funguji.
Jinak co se tyce toho frajera s zidli, kdo z vas si je jist, ze si to nevymyslel? :D :D :D Absolutne nikdo!!!! :D
Luke_288: ja treba v to obdobi na tohle cviceny byl a 1x mesicne jsem jezdil na taktiku. Pak to ale bylo z duvodu financi skrtnuto :( Dokonce se trenuje s vlastni 9tkou, ale vymeni ti horejsek a daji ti naboje s barvou (boli to proti paintballu silene :D )
Na druhou stranu policajt je placenej z peněz nás ostatních, tak by se podle toho měl chovat. Nikdo nikomu nebrání najít si jinou, lépe placenou a méně nebezpečnou práci, takže nějaký fňukání o tom, jak je to u policie nahovno, je k smíchu. Spíš je otázka, co může dělat někdo,kdo je zvyklej celej den někde okounět,rozdat pár pokut a pak nadatlovat hlášení, v nestátním sektoru po takovejch moc poptávka není.
01.03.2015, 08:25 | Vencaf
hezké plácání :-) Kdyby to mělo být všude, jak píšeš, tak se nic neudělá, neb všude pracují lidi, které jejich práce moc nebaví a nebo stojí pracovní, vzdělávací podmínky za starou belu, ale někdo to i tak musí dělat. Myslíš, že všichni kuchaři, prodavači, dělníci na linkách, zemědělci, lékaři atd. jsou happy? Myslíš, že v každé profesi musí být jen samý odborník na úplně všechno - každý policista musí umět úplně všechno, každý kuchař uvařit jakoukoli kuchyni, každý lékař umět operovat od srdce po transplantaci vlasů atd.? Na co je tedy pak specializace? I kuchař, lékař, zemědělec dělající deno denně svou obyč práci, kterou dělá dobře, se dostane do situace jedou za život, kdy prostě je to pro tu situaci nad jeho síly a je v koutě. Ty nevím co děláš, ale kdybys třeba 15 let dělal u PČR běžnou agendu a najednou ses dostal do tohoto, tak bys byl taky v "koutě". Lékař operující 20 let srdce a při operaci se setká s nějakou totální anomálií, bude v koutě, operaci přeruší, nedodělá nebo se do ní ani pořádně nepustí a bude se pak radit... Prostě tohle plno lidí nechápe a dělají jen a jen machry...
A kecy že v nestátním... bla, bla, bla...
gizmi: nechětl jsem se tě nijak dotknout. O tom, že nejšo MP, jsem napsla, že SI NEJSME JIST, tudíž jsem svoji jistotu, zdali nejsi MP, už v počátku zpochybnil. Jinak k těm policistům: zase jse m napsal, že NHÁHZÍM vgšechny do jednoho pytle. Jous dobří, průměrní ě špatní. Bohužel,jako všude jinde.
K tomz zhásahu v UH - jsem laik a podle toho se na to dívám: Bylo nutné zasahovat tak, aby napřed postřílekl 8 lidí??? To je to, co mi hlava nebere. CHápu, že služební zbraˇbn je dle našich zákonů jen přítěž a její použití se (asi) musí náležitě vysvětlovat, mám mezi přáteli také dv apolicatjy a jednoho celníka, tak o tom občas slýchávám. Domníváms e proto, že na tuto akci asi neměli přijet "obyčejí" policajit,. ale spciální jednotka. Možná by se to obešlo max. s jedním mrtvým, ale ne s hned s 8.
A jako kontrast jsem dal video ze Slaného, kde zasahují "experti" proti evidentně bezbrannému člověku, již spoutanému na zemi. Ať udělal co udělal, nemohu ten zákrok prostě chválit. Na to, jak má být pachatel potretsán, je souda a ne policajt. Úkolem policajde je někoho chytit a adekvátně zajistit. Nic víc.
Nebyl jsem v UH a ani jsem to neviděl, ale spíš se ptám, zdali zásah nemohl udělán tak, aby nezemřelo 8 nevinných lidí.
A ještě k tomu zbrojáku: že to je anarchie, tak o tom nemám pochybnosti, Někdo se nad tím dokoce pozastavoval a radil mi, abych si našel význam tohoto slova. Doporučuji to spíše pisateli, Kdyby totiž neexistivala taková anarchie (=ébezvládí) ve všech možných oblsatech současného života, tak lumpové nebudou mít na růžích ustláno. Že zákon těm poctivým spíše ubližuje a chrání lumpi, jsem ve svém věku už dávno pochopil. A proože zákony jsou dělané těmi, kdo nám vládnou, tak získání zbrojáku s estalo veli jednoduchým i pro psychopaty, ale stačí, když mají tučné konto. Mám známého myslivce. Dva dny zpět mi vyprávěl, co stačí k tomu, abych mohl získat regulérně a jendoduše zbroják, k tomu zbraň. A ohu být třebas i blázen zralýna zavření do Šternberka...
Ne, oravdiu si o této poslečnosi nedělám nejmenší iluze, ale co je moc, to je prostě už moc. A stále stojím za tím, že kdyby existovalo skutečně dodržování aspoň těch nedokonalých mechanismů, ať od zbrojáků, přes nákup zbraní, či jejich nelegální získaná p řízení aut feťáky a alkoholiky, tak se nebudou zdaleka dít takové věci, jak se dějí. Viz včerejší maník, co starou e39 zbořil santiku a tvrdi, že neřídil. Od pohledu člověk, kterého nikod na první phled nebude považovat za elitu národa, zjev napoví hodně. A za zabití mu hrozí - MU HROZÍ!!!! AŽ !!! šet let??? Tak kuwa, kde tohle jsme?
A ještě jeden detail: zatím žiju tak, že ani jednou jsem ani na vteřinu neměl pochybnosti o tom, že bych potřeboval doma pistoli. Tím chchi říct, že - abych tedy vyloučil ty, kteří střelbu berou jako sport - že slušně žijící člověk fakticky bouchačku nepotřebuje.
Prostě v tomhlě mámasi jiné chápání. Ale jak tu někdo operoval - zalžte auta - tak sorry, ten to fakt nemá v hlavě v pořádku. Bouchačka fakt není předmětem denního užívání, ale auto bohužel ano.
Kuwa, to je svahilština:-)))

01.03.2015, 11:50 |
petis Zdeny: prosím, rozepiš se trochu o tom získání ZP. To mě trochu zajímá. Myslím názor myslivce.

01.03.2015, 11:53 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-03-01 12:03:41
Zdeny60: to jak to co přesně bylo se dozvíme za x měsíců, neb kuchařka říká, že je "dodělával" když už tam byla PČR, provozní a pán z WC říká, že tam byla prostě střelba jen hnedka na začátku a pak už ticho, jen střelba na tu hlídku, jinak žádná, ticho, ani žádné volání o pomoc, takže z toho to zase vypadá, že je zabil hnedka. Ale prostě lidi si myslí, že je to hnedka od začátku jasné... A střelec je mrtví, tak kritiku a útoky, kdo za to může, si na něm nikdo nevezme, tak šup si najít jiného viníka. A dle názorů lidí, kdo o tom nic neví, tak vlastně by to mělo být, že ty lidi zabila PČR, když to tak čtu, ještě lépe přímo ministr Chovanec... Holt, na někom si tu "zlobu" lid musí vybít... Věř, že kdyby tam začal střílet a byla tam hlídka, tak tam půjdou, a nebudou čekat, neb to by si fakt na triko nevzali...
Je to prostě stejné jako při hokeji: Když se vyhraje zlatá medaile - MY JSME HRÁLI SUPER, MY JSME VYHRÁLI, když se prohrává - ONI HRAJOU BLBĚ, ONI PROHRÁVAJÍ. Stejně jako když někdo mlátí někoho na ulici, plno lidí okolo a nikdo nepomůže...
Můj krásný zážitek, 3 v noci, pán stál na balkóně na sídlišti, kouřil, najednou viděl, jak tam nějaký týpek vymlátil 1 auto, 2 auto, 3 auto, 4 auto, pán stále jen koukal, neb to nebylo jeho auto, pak ale rozbili okno u jeho auta a vybírali mu ho a až pak na ně zakřičel a volal PČR. Takže takto to prostě chybí, se*e na ostatní, hlavně že je v pohodě, ale nedej bože, když se to stane jemu! To je prostě klasika, byla, je a bude...
zdeny: tvl, zákon těm poctivým spíše ubližuje a chrání lumpi? lump bez lumpa- pán bez pána ne? to napíšeš ty, kterej se tu baví neustálým rejpáním do gramatiky ostatních?
ad získání zbrojáku- mám ho, zbraň ne. mám skupinu, která mě opravňuje nosit zbraň k ochraně zdraví a majetku. šlo o to naučit se teorii, žádnej kurz se absolvovat nemusí, stačí přijít ke zkouškám, napsat test, pak jít na střelbu, trefit terč a to je všechno. samozřejmě zdravotní prohlídka.
jinak si nejsem jistej jestli ten chlap držel lidi a čekal se střelbou až na příjezd pčr. jak to bylo nikdo neví.
Teď říkal na ČT1 - státní zástupce - info z pitvy: všichni byli mrtví hnedka, zranění rozsáhlá, opakovaná, do životních orgánů, nikdo nežil déle než max. 1 min. po střelbě... Ale jooo, všichni chytří kecají, jak je mohli zachránit... To je přesně ono, plno keců bez znalosti věci...

01.03.2015, 12:37 |
petis Luke: ZP jsem dělal před pul rokem. Ale spíš jsem chtěl vedět co říkal ten myslivec. Jak je to jednoduchý udělat ZP a pak i nákup zbraně.
Od 1. července 2014 jsou testy jinak.
Dělal jsem A,B,D,E. Test jsem měl na plnej počet. manipulace OK, střelba OK.
Když jsem psal test. Který přivezli od Policie vedoucí z useku zbraně a střeliva a ještě jedním zástupcem. Celou domu kdy se psal test byly u toho, každej seděl sám. Manipulace, zase utoho byl polda. u střeleb taky. vždy šel k terči.
Doktor jasný. posudek OK.
Pak následovalo proveřování spolehlivosti a bezůhonosti.
K nákupu zbraně kategorie B musí být nákupní povolení od PČR. Takže nejde si jen tak zajít do krámu pro bouchačku
Myslivci to maj holt jednoduší na C flintu, která je na ohlášku:-)
A protože mi bylo vydáno povolení k nákupu zbraně kategorie B. Ke sportovní střelbe. K ochraně zdraví života a majetku. Tak jí nosím.
Tím že člověk nosí, je mnohem víc opatrnejší a navíc když už ZP má snaží se aby mu už zůstal, toznamená dodržování rychlosti, červený, chlast atak. Dva přestupky a končíš, ztráta spolehlivosti.
Nevím jak ostatní ale já to tak mám.
Ke střelbě v UB. Když by tam byl někdo kdo nosí, ´´mohlo´´ to dopadnout jinak. Ale ted je to už vše co kdyby.
Luke_288: to jsem snad nenapsal já! Hlavu mám v písku až po ramena. To asi jak jsem byl rozčílenej:-) Kdo dál?
01.03.2015, 09:33 | HIGHTOWER
"A kecy že v nestátním... bla, bla, bla... "
Tak to je komentář na úrovni..

01.03.2015, 14:55 |
gizmi | Upraveno: 2015-03-01 15:00:38
vencaf: ja treba za pul roku kazdou sichtu "odevzdal" na urad v prumeru 2 lidi pod vlivem OPL, ktere jsem chytl se svou partou za volantem a byla to nase specializace. Za tech pul roku jsem nechytil jedinou hledanou osobu, nebo rozdal minimum flastru za cokoliv. Zkratka vysledky jsem mel "jen" v tomto. Naopak protisichta "jen" hledala osoby v patrani a nic jineho jako vysledek nenosila. Ale chapu, tak je to spatne, kdyz je nekdo v necem dobry..
Zdeny: v pohode, ja to bral se smichem :D (snad i tak pochopeno) :D Jinak odesel jsem po tom, co nejvetsi zlodej ze sveho trunu (cti Klaus) pustil vetsinu lidi, ktere jsem pracne dostal na Bory (veznice) + manzelstvi (nejde to delat dlouhodobe aby to cloveka nemenilo) + penize (PCR nezaplati vysokoskolaka a ted mam vic jak jednou tolik)
gizmi: ale o to mi přece šlo, dělal jsi u PČR, málo peněz, práce nahovno. Tak sis místo brečení, jak to je všechno špatný, našel lepší práci, protože máš VŠ, umíš cizí jazyk a jsi schopný i v jiných oblastech - OK tak to má být.
Highty mě asi špatně pochopil, nekritizoval jsem tím tu hlídku, která nevlítla do tý hospody, sám bych tam taky nešel ani omylem.

01.03.2015, 15:28 |
gizmi Vencaf: souhlas, jen nechapu hlasky o platu, protoze me 20t hrubeho pro cerstveho odchoditele skoly s maturitou (ani nejde rict studenta, protoze maturitu udela vazne kazdy, jen musi chtit) prijde jako silny nadstandard. Vzdyt jsou to deti z 99% bydlici u rodicu! Co jsem nastupoval, tak jeden si hned bezel pro novou octu na splatky, dalsi pro mobil, atd atd.. Proste 20t nastup jako prvni zamestnani je vic jak parada!!! Bohuzel pro cloveka s rodinou je to jiz horsi..

01.03.2015, 17:44 |
petis Hmm, tak nic. Čekal jsem že sem Zdeny napíše jak jednoduchy je získat ZP pro nekoho kdo má peníze ikdyž je blázen.
Je asi fakt že je mezi myslivcema hodně bláznu co střílí na vše co se hejbe. A prodlužujou zbroják setrvačností. Kdyby měli jít na psychotesty tak jich pulka muže odevzdat flinty.

01.03.2015, 22:05 |
Rudi To, že tu někdo zmiňuje, chudáci policajti, když maj najednou nasadit život při střelbě i přesto, že skládali přísahu o ochraně obyvatel, mi přijde až směšný. Když se jim nechce dělat za 20litrů, ať odejdou jako gizmi. Přijdou mi pak stejně podělaný, jako tady byli při cigánských demoškách pořádkový síly. Najednou jim strašně vadilo, že musej dělat přesčasy, že musej stát ve 30st. vedru na přímým slunci totálně propocený a maj 2 záchody na 50lidí.
Jasně, do chvíle než byli nasazený, tak si hráli maximálně někde na vojáky, víkendy volný, brali za to 20litrů. Taky bych byl nasranej, kdyby najednou měl sloužit přesčasy, ale práci sem si takovou vybral, přísahu sloužil a co už většina nepřizná, RENTA se mi každým rokem blíží.
Nám obyčejnejm občanům řekne zaměstnavatel to samý, když se ti tu nelíbí, tak si běž. Jen doufám, že bude jejich postup dobře prošetřen a v případě provinění, budou důsledně potrestáni!

02.03.2015, 08:36 |
gizmi Rudi:
x opet dve stranky mince..na Czechfetu se zasahlo (sam jsem videl na vlastni oci, jak Havlovo ditke berou do ruky sva hovna a hazi to po poldech, ktery tam jen stoji) a do dneska se koluji hlasky, jaka to byla brutalita a par z nich bylo postaveno mimo sluzbu a cekalo se na projednani. To bych se na to priste taky vysral (s prominutim vulgarismu)
x víkendy volný nemá ani jeden polda (krome spisaru), protoze se jede na sichty: 2x den, 2x noc a 4 dny volna a je uplne jedno, zda jsou vanoce, Silvestr, nebo cokoliv jineho. V mimoradnych situacich jsem delal 16tky a to samozrejme zdarma do 150hod.
x k rente: kdo na ni dosahne, tak je vetsinou zdegenerovany lempl, protoze to zamestnani kazdym rokem cloveka semila vic a vic :( Ja treba zacal byl vulgarni, startoval jsem na prvni drcnuti a bezdak co nam tu vybiral popelnice a vyhazoval to ven sel hubou na pred z dvora a ani jsem ho neoslovil. Proste clovek se hodne zmeni a ver ze dalo hodne prace se pretvorit zpet na klidase. A ted si predstav nekoho, kdo tohle dela 20 let!!! Videl jsem prevazne 8-10 let nejdele a ty lidi jsou zkratka plne mimo, protoze ziji na plno svet fetaku, smejdu a bezdaku..
x kazdopadne pravda, na obvode remcal kazdy, ale pravdu do oci Plzenskemu papalasi jsem ze vsech rekl jen ja :D Sice do dnes se o me mluvi, protoze postavit se tem nahore se kazdy bal a za 20 let jsem druhy, ale nemohl jsem se na to jiz divat a sel jsem. Jeden priklad za vsechny: 3 hod jsem stravil u pana, ktery si to hodil na pude domku a nasel ho jeho vnuk a nasledne to videla cela rodina. Na misto jsem volal zachranku, ta prijela a konstatovala exitus a odjela. Pak prijel lekar z fakultni nemocnice (po hodine), konstatoval exitus a odjel. Pak dlouho nic, prijela kriminalka, nafotila a odjela. Pak prijel havran a povida: hmmm, nemam papiry od lekare, tak budeme cekat, ale pak ho sundate a odvezu ho. Ja na to: uz tu byl 2x lekar i kriminalka. On: hmmm, ale potrebujeme papir o exitusu od jeho obvodaka. Rodina nastesti pomohla a ja zavolal ze sveho soukromeho mobilu. Doktor na dovolene, je mi lito. Hmmm, bez toho papiru ho nevezmu. Dalsi hodinu jsem se dohadoval s operacnim, co tedy dal a at pohne. ten mi po 30min oznamil, ze na misto jede sam nejvetsi Buh od PCR v Plzenskem kraji, protoze na misto jedou i media a to on musi byt na miste. No nechapal jsem. Nakonec zastizen lekar, ktery mel zastupovat, ale nemel auto. Inu sedl jsem do octy a jel pro nej. Na miste plna cekarna, tak jsem cekal az vzal ty nejvice akutni, zabalil si a jelo se. Na miste konstatoval exitus a jako jediny sel za rodinou, pronesl par milych slov, nabidl pomoc, vystavil papir a pozadal mne o odjezd. Nu coz, pan 5hod stale na lane na pude a havran ho sundavat NEBUDE. Sel jsem ho odvezt zpet a ve dverich potkal pana supergeneralnihonejvyssihoBoha. Pozdravim, on nikoliv. Jedina veta od nej: jiz jsou tu media? OMG..vazne na facku, kdyz u toho stoji rodina, ktere prave odesel tata. Nasedam do auta a odjizdim s doktorem, ktery specha do plne ordinace. Po prijezdu zjisteno, ze pana sundavala rodina, protoze nikomu jinemu se nechtelo. Zveda se mi zaludek poprve a podruhe druhy den u fotky Boha v novinach, kde pisou velkym pismem jak sam pan X jel kondolovat rodine zemreleho. :( Tohle je proste hnus hnusu a za tohle by si zaslouzil par facek...
A to je právě ta anarchie. Nikdo nic neřídí a tady to právě bylo nanjevýš potřeba.

02.03.2015, 16:29 |
Rudi Gizmi můžu jen souhlasit, lemplu je nově u nás víc než dost, ty by jinou práci ani snad nezvládli, takže to tam nějakou určitě dokopou :-)
Já s tím mám zase zkušenosti z druhý strany, když tu byly cigánský demošky. Jako u všeho se našli dobří, co trpěli, a špatní, co se v jakýmkoliv zásahu naopak tvrdě vyžívali. A můžu jenom dodat, že celej systém, resp. jejich taktika, pro mě byla jenom otevření očí, protože nasazovat i do takovejch akcí tolik tajnejch lidí, aby vyprovokovali dav a došlo k zákroku, to sem do tý doby netušil. Když sem na to poté poukázal a umístil na YT video prokazující tajně pracující v davu, začalo mi bejt naopak vyhrožováno a několikrát z YT smazáno, nikdo přece nechce, aby to lidi věděli.
O "správným" jednání by tu jistě i bafis mohl vyprávět.
A když už tu máme ty nejvyšší, nezapomenu, jak tady stál policejní prezident a děkoval v přímým vstupu do TV VDF občanům, že zůstali doma a nevyšli do ulic jako ty extremisté(opak byl samozřejmě pravdou), extrémisty bys tu napočítal do 20-50ti, zbylej tisícovej dav byli místní :-)

02.03.2015, 20:45 |
Lufas gizmi: a u vezensky sluzby je to to sami jak to tak ctu:-)

03.03.2015, 08:45 |
gizmi Lufas: me casto prijde, ze treba v Plzni kdo nebyl pouzitelny u PCR, tak sel k vezenske, takze defakto v Plzni jeste horsi. Ale je to o lidech samozrejme.. ;)

12.03.2015, 11:44 |
gizmi A je to tady :D :D
24.2. jsem to sem mistnim detektivum a katum psal a dnes se to jiz potvrzuje:
[ Link ] Cilena sikana, bezmoc a beznadej ....

12.03.2015, 12:22 |
Nora Gizmi: v jeho blízkém okolí není žádná putyka...ani tudy nevede žádná stezka opilců...
SOuhlasím v článku pouze s jednou věcí : nehledá se příčina a řeší se jen důsledek. Nic víc v něm není.
Podle slov pana plukovníka se ale příčina našla: chronické stresování a nevyspání díky tomu, že mu od okny řvou opilci.
Když to přeložím do češtiny, mně hrozí, že zastřelím pár sousedů, protože celé léto stresují se sekačkami na trávu, motorvými krovnořezy a stupidnímu hračkami pro své rozpaclé děti. Jako občan si nemám kde stěžovat. Cítím na sobě,. že míra mé psychycké odlknosti limitně klesá k hranici, kdy za sebe neručím.
To je celý výplod autora článku. Parodie, švejkárna a bůhví co ještě.
Možná panu plukovníkovi napovím: když tedy tak precizně předvedl čísla, kolik lidí se u nás povraždí a pozabíjí v autě, tak se ho ptám: proč mě za celý rok staví PČR maximálně tak jednou a otravují s tím, zdali nemám náhodou prošlou lékárniučku?
Když pan plukovník bije do toho, kolik lidí jezdí zmagořených za volantem marjánou a dalšími, proč jsem nikdy nezažil, mimo Rakouska, že zaství policajti celou dálnici a všem bez výjimky dají dejchat do pytle? proč???? protože naše policije je na dvě věci, první je na výkla a druhá na ho*no. A kde není prevence, jsou tyhle následky. Stěžovat si může pan plukovník a my ostatní slušní!!! lidé tak někam na eskymárnu. Víc k tomu snad není ani co dodávat.

12.03.2015, 16:00 |
Draxx Zastavovat celou dalnici a vsem davat dychnout, to je muj sen = ))
Jestli tebe bavi, kdyz te obtezuje PCR, prosim. Ale nevnucuj to ostatnim.
Můj sen to taky není,ale ukazuji na to, o čem píše "pán". Prevence. O ní jsem vlastně už ve svém jednom malém příspěvku naco naznačil.
Důsledek zanedbané prevence na našich silnicích je stav, jaký je. Anarchie, kdy si akždý dělá, co chce bez ohledu na nějaké normy a ohledy na druhé.
V Rakousku ne - existuje tam daleko vyšší míra prevence, než u nás.
Bu´d se budeme zabíjet na silnicicíh, nebo prostě holt kvůli nezodpovědným jedincům budeme muset trpět všichni. Věř, že opakované preventivní zásahy by své ovoce přinesly. Ovšem, nesměla by existovat korupce a toho se bojím, že by na tutuo prevenci doplatili zase ti slušní, chudí a poctiví řidiči. Bakalové, Bulawové, Trpišovští, Krejčíři a další nikoliv.Bojím se, že v současné době není naše policie a ani společnost připravená na tyto akce, jejímž výsledkem by byla tato rovnice: nadýchals = dojezdil = auto ti zabavujeme. Jako v Maďarsku. Chytí tě, jsi bez svobody (=jdeš natvrdo) a navíc mají možnost ti zabavit auto.
Bohužel na české vychc*nky musí být malý dvorek a velký bič,. jinak panuje to, co panuje. Smutné je - a to se již opakuji - že poctiví slušní na to doplatí.

12.03.2015, 16:54 |
Draxx Takze pro tebe "prevence" znamena drakonicke tresty a buzerace ? Abysme si jako srovnali pojmy.
A asi jezdim na uplne jinych silnicich nez ty. Podle me kazdej ridic vyjizdi s tim, ze chce ve zdravi dojet do cile.
Ale dost. Ty jsi silny zastance etatismu a mas pocit ze policie musi sledovat vsechno a vsechny jinak nebude poradek a bude radit ta zla anarchie. Ordnung muss sein = )
Ja da hast du recht, wirklich.
Každej chce dojet do cíle, ale hodně se podle toho nechová. Copak nečteš a nesleduješ zprávy??? Jak to je dlouho, co frajer v Praze nalitej, bez papírů, ve starý rapě odstřelil holku na zastávce? To je jedn z tisíců příkladů... Ten taky jel dokonce s tím, že asi nechětl nikoho zabít, nebo ano??!!
A něco je blbě - protože už vlastně potrestán byl, a to tím že mu vzali už papíry do čistírny. Ale asi to je málo a proto říkám, že je třeba přitvrdit. A propos, jak by ses k tomuto případu stvaěl ty, kdyby šlo o tvoji dceru??? Asi bys taky nejásla a chtěl bys důslednější postihy a více prevence. Ten příklad jsem uvedl jako ten, co má veřejnost ještě v živé paměti, ale je takových tisíce.
Jinak si nemyslím, že policie by měla sledovat všechbno, Například by měli upustit od buzerace typu propšlé lékarničky nebo nesvítící parkovačky ve světle. To fakt asi není to, na čem by bezpečnost na silnicích stála. Ale to, že se předjíždí na dálnici zprava, stopky jsou jen pro blce, červaná pro barvoslepé, 50 v obci jen pro klobouky, to je to, co si myslím, že by si měli pánové hlídat. A na prvním místě = chlast. Jednou a dost. Forever.Für Immer.
Mně by to například vůbec nevadilo. Za volant sedám s nulou v krvi a proto mám čiosté svědomí. Když mě chytí s promilí v krvi, klidně jim asvý auto dám ke šrotaci zdarma. Bohužel, je kvanta těch, co nafoukají denně.
A končím tuto diskuzi s tebou, nikam stejně nevede, ale dám ti jednu otázku: proč myslíš, že u pnakejtů rotou křížky jako houby po dešti???

12.03.2015, 19:31 |
Draxx Je treba si uvedomit, ze existuje urcite male procento lidi, ktere treba vubec nezajima nejaky zakaz rizeni. Nebo cokoliv jinyho. A ty budou delat podobny veci at uz budou tresty jakykoliv. Ty na zakon serou. Takze at ho zprisnis jakkoliv, nebude to mit vliv a tohle se bude dit porad.
A mas pravdu, na zpravy se nedivam, noviny nectu. Neustale tam lzou, manipuluji..nekazim si tim zivot.
A krizky u silnice neznamenaji vzdy nejakeho polosileneho ridice bez papiru s trema promilema.
Treba jedna z manipulaci v tom poslednim clanku je o kamionech. Podivejte se do statistik, kolika procenty se podileji na celkovem poctu nehod - par procent.
Tak odsoudit obecne media neni uplne ta nejepsi cesta, nicmene me se osvedcilo mediim neverit vsechno a dramaticke udalosti delit dvema a zatim mi to celkem vychazi.

13.03.2015, 08:35 |
gizmi Zdeny60: hromadne akce se na dalnici obcas delaji, ale co se tyce drog, tak jsem jiz nekolikrat psal, ze kdyz zastavis mladase co jede z vesnice do mesta ve stredu/patek/sobotu vecer, tak je na 90% minimalne zhuleny. Jak jsem psal, byla to ma specializace a "odlovil" jsem jich mraky. Problem je, ze drogy jiz nejsou trestnak, ale jen prestupek, coz je obrovske zlo. Aneb bylo toho tolik, ze se z toho radeji udelal prestupek.. :(
Počkej počkej, já měl dosud zafixované, že řidič nesmí sednou za volant v podnapilém stavu a nebo pod vlivem omámných látek, či jak to přesně bylo. Něříkej, že chytneš feťoše za volantem a pustíš ho jen tak s domluvou....Nebo to nějak nechápu.
mrazik: to bude asi tím, že % kamionu ve srovnání s % osobních aut je mizivé:-)