Navštíveno 1950x

Mám doma NTB, nějaké HP, nějakej základní model s Intelem a integrovanou grafikou.
Projevuje se na něm následující závada.
NTB se kdysi čistil, protože se přehříval.
Normálně sem ho pustil, fungoval a on se sám vypl. Úplně. Když ho chci pustit, rožne se na 5vteřin a zase se vypne...takže se člověk ani do Biosu nedostane.
Kamarád ho včera rozdělal, odpojil klávesnici, ještě dočistil a NTB se rozel. Donesu ho domů, pustím, funguje 20 min bez problémů a vypl se. Když ho chcu pustit, tak zase se rožne na 5 vteřin (kontrolka že jede) a vypne se.
Napadá někoho, co s tím?:)

25.02.2015, 13:49 |
War Běží ti ventilátor?

25.02.2015, 16:30 |
xSam Taky bych se podival ne vetrak... Po cisteni mi to delalo to same a problem byl v tom, ze jsem vetrak zapomnel zapojit.
No...ventilator normalne bezel, kdyz to jede. Ted na ty 4s po startu ne, to neni slyset nic.
Dal ti tam novou pastu ? Me to dělalo to same a stačilo dat nějakou chladicí pastu na procesor..

25.02.2015, 19:48 |
mista Fouká to teplej vzduch? pokud moc ne, zkontroloval bych spojeni procak vs chladic.
pokud se dostanes do biosu, mrkni na teploty, lecos napovi...
Pastu urcite nedal.
Kdyz to jeste jelo, foukalo to normalne, takze vetrak jel a byl slyset.
Do biosu se nedostanu. Za ty 4sekundy nic nestihnu.
Tak bych viděl problém v tom.

25.02.2015, 20:21 |
vomy7 Obvykle při čištění notasu není potřeba oddělávat chladící blok od procesoru. :) Když ho necháš odpočnout, tak pak zase běží nějakou dobu? :)
Ale je to zase dovny, kdyz ntb jel 20 min a pak se hned vypl....po rozdelani zase jel a to stejny
Nebezi vubec prave...na 4s se zapne kontrolka ze sviti avypne
jakej mas presne notes? par modelu je pruserovejch..
popripade pokud chces muzu ti na nej mrknout v patek budu v brne..
HP 630, to je ntb svary na net.
Pokud by se ti chtelo a nejak sme se potkali...zadarmo to nechcu:-)

25.02.2015, 23:47 |
FBS měl jsem HPčko, kde byl problem se studeňákem a dělalo to samý - samozřejmě ta závada nejde najít, jsou to nějaký třívrstvý desky, v každé vrstvě cestičky, takže u mě pomohla výměna motherboardu...
Par let zpet mi to stejne delal jeden HP, me pomohlo ho zapinat tak dlouho, dokud se nerozjel, pak jel v pohode a vypl se az treba za tri hodiny.
Nicmene jednoho dne jsem se opet chystal na zdlouhavy start, ale najel hned a od te doby byl normalne funkcni.
tohle vypadá na špatnou desku, už mam dva takový noťasy v šuplíku
hmm, to jste mě moc nepotěšili :o)
Kdyz ti bezel tech 20 min, neyhbal si s displejem? Nepremistoval notebook? Nektere modely maji hlidany FLEX kabel od LCD a kdyz neni kontakt (je poruseny) tak se z bezpecnostnich duvodu vypinaji.