Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jak se taxikaří v Praze

o Navštíveno 8956x o
o 02.03.2015, 10:56 | nome | Upraveno: 2015-03-02 10:56:54
docela zajímavé video

[ Link ]

nedělám si iluze, že by to nebylo i jinde, ale stejně dobrá ostuda ...

o 02.03.2015, 12:11 | Milhauzz
Jsou ti dobří, i ti špatní, i já mám "skvělého souseda" taxikáře.

Jelikož souseda trápí extrémní fluktuace (spíš vlastnost), dal se o víkendu na taxikaření. Mno, mě osobně by to až tak nevadilo, přece nebudu nikomu bránit, aby se uživil jak může.

To že má živnost napsanou na otce , který je v důchodu, aby neplatil zdravotní, sociální a silniční, to bych rozdýchal. Ale s jeho parkováním auta už tak sdílnej nejsem. Parkuje příčně, mezi cestou a barákem kde žije. Jenže zrovna na straně, kde končí můj barák a jeho úžasně hlučné 1.9TDi PD nám budí děti (mají hodně lehký spaní). Když sem se s ním o to bavil, arogantně prohlásil "tak si přestěhuj ložnicu".

Kokot. Prakticky situace neřešitelná. To že si položením kachlí na travnatý povrch obecního pozemku dal kachle a udělal z toho parkování před domem legalizuje místní MP. Stanoviště taxi vyhláškou danné u nás není, to že jeho živnost dělá hluk nikoho nezajímá a ani zajímat nebude. Posílat na něj živnostenský úřad a finančák, jak to udělal on mě, když sem ten abrák koupil a blbeček mi asi záviděl že se mi daří, neudělám, protože se nebudu shazovat na jeho IQ, který není vyšší jak dnešní datum.

S kokotama prostě člověk nic neudělá, ani kdyby se rozkrálej. Ale karma funguje, v pátek do něj kdosi vrazil a má to aspoň nabouraný. Škodolibost je hrozná věc, ale patří mu to :)

Tak a já du zase makat ... :)
o 02.03.2015, 13:29 | worm03
Taxikář bejvá někdy spíš diagnóza než profese...
o 02.03.2015, 21:05 | Drtič
Jsem taxikář. A stydím se za takovýto prasata. Pač potom bohužel hážou zákazníci do jednoho pytle. Když pak na ně vybafnu, že chcu za 4 km stovku, tak se strašně diví, že tak málo a většinou nechávají dyško :-)
o 02.03.2015, 21:30 | AllInOne
A co na to ostatní místní kluci taxikáři? :-)
o 02.03.2015, 21:38 | Drtič
Jen dodám, že jsem teda z malého 7000 městečka jménem Bystřice pod Hostýnem. Asi si nedovedu ani představit, jaké prachy se tam točí.
o 02.03.2015, 22:11 | rebel
No nevím nejsem taxikář ,ale abysem stál na štaflu třeba hodinu a pak někoho vezl za 85kč .Tak to by sem raději takovou práci ani nedělal.(auto a čekání :( )

Co je dnes 85kč to nejsou ani cíga

Neříkám že je pěkné platit misto 120 kč 560kč Osobně sem takovou prácinikdy nedělal,ale i tak by sem udělal prostě minimum platbu 200kč a pokud se to lidem nezamlouvá a chteji jet za 85 kč tak at si koupí lístek na metro za 35 kč a pak at šlapou pěšky. Bohužel sem Vás nepotěšil,ale je to můj názor když chci tágo a nemam auto tak zaplatím(ne 4násobek to né)
o 02.03.2015, 23:07 | Drtič
Souhlasím. Je to otročina těžká, kor tady na malém městě. Jsme tu dva. A musíte byt nonstop na drátě, protože když 2x jednomu a tomu samému řekne, že nemůžu, nebo neberu tel, tak jde k tomu druhému a dokud mu neudělá to samé, tak bbude jezdit s nim. Nicméně tady se jezdí za 25 na km. Je to na pokraji chudoby. Lidi si neuvědomují, že neplatím jen palivo, čim často argumentují. Neuvědomují si, že to není jen palivo, ale aj socka, zdravka, daně, povinné o 100% dráž, silnička, každý rok stk, amortizace, cejchování taxametru atd. Nehledě na to, že životnost taxikářského auta je cca 4 roky, pak je to neprodejné, pač je interiér zlikvidovaný, dodrápaný atd. Takže co cca 4 roky jiné auto. Na nové tady nevyděláme, tak kupujem nějaký krám tipu octavia v hodnotě max 130tis. Prostě auto dostává zabrat- jak když se vozí v 90% ožralci. Což u nás bohužel je. Ale jak jsem psal, když vezu nějakého turistu, tak většinou čumí, že jsme levní. Ale najdou se aj takoví, co mi nadávají do hajzlů a podvodníků atd. Bohužel. A nevysvětlím jim to, co jsem psal výš. Ale jsem rád za tuhle práci, u nás velice nic nejde sehnat.
o 02.03.2015, 23:22 | lukee_cz
sem si taky rikal, jestli tam uvidim nejake AHC tvare :D
o 02.03.2015, 23:49 | Downland
jakto myslis co je dnes 85 na hodinu ? :D Kdyz napisu ze sem delal za min tak me tady akorat zmrdate ze sem ocas a ze sem to delat nemel mate dvoji metr :D Takze podle nekterejch zde dobre jim tak nemaji to delat maji jit do fabriky :D
o 03.03.2015, 01:29 | pepe689
No zkrácenĕ ....stačí vydělit cca 75 000 Kč cca 180 hodinama vyjde kolik by měl byt příjem za hodinu hrubý a je jednoduchý to dopočítat. Za další v Čr není svoboda podnikání a každý taxikář musí byt odsouzen za úmyslné nedodržení a porušovánī živnostenského zakona....Nevím jak by se prodejcům čehokoli líbila marže kterou by jim určil stát.K ekonomické úvaze -))) takže leasing 0 akont 22000 vysílačka cca 13-20 000 , náklady na provoz PH atd 20-25t.No a pokuty ...předražení 1000000Kc....no beru v potaz, že takovou pokutu nedostává ani obch.retezec co prodává závadné potraviny
o 03.03.2015, 05:53 | walish
Jinými slovy, máme vysoké pokuty, tak je třeba ojebávat lidi, co to jde.
o 03.03.2015, 07:07 | LordPeytl
Milhauzz: Marian je tvuj soused? :D
o 03.03.2015, 07:38 | Milhauzz
S tou marží má pepe689 pravdu. Vemte si všechny ty "nákupní centra", jako je Olympia, Vaňkovka a podobný, jsou to jen paláce pro pipinky s ukrutnýma maržema na roztrhaný rifle. To mi tak jednou vykládala známá, co tam dělala, cituji "Vem si, že máš mikunu za 8 stovek, dáš do výlohy nějakou profláklou ceduli s procentama, necháš ten hard za sto pade a stejně je na tom ještě 100% marže ..." A to stejný budou žrádelny od Teska až po Kuafík. Prostě se nehcáváme ojebávat kde to de. Ale to už je na trochu jinou konspirační teorii ... :)

o 03.03.2015, 07:59 | walish
Milhauzz: Jenže tam máš jasně napsáno a dáno, kolik to stojí a na základě toho se rozhodneš, zda to chceš nebo ne a tolik platíš na pokladně. Zaplatil bys to, kdyby byla cena 200,- a na pokladně by chtěli 900,-? Takovému taxikáři rozbít držku a zapálit auto. Je to odpad společnosti, stejně jako se takoví lidé najdou v každé profesi. Obecně je mám rád, většina příjemná a nemají to jednoduché, ale tohle prostě ne
o 03.03.2015, 08:05 | Milhauzz
walish: souhlasím, asi mi to ještě nemyslí po ránu, kafe ještě neproběhlo :)
o 03.03.2015, 08:29 | Rocco.
pepe689 : to máš sice pravdu, ale tvůj ůhel pohledu z tvé situace.
Mám kámoše, co jezdí u Nejlevnejsitaxi - pracuje 10 hodin 22 dní v tejdnu a bere za to 31 000.- čistýho. Paušálně, na smlouvu.
To jako sorry, ale to jsou krásný prachy za to, co děláš. Když třeba kuchař v Praze dře jak kůň ve vedru, celej den na nohou stres jak prase.. a když nějakej kuchař má 31 000.- tak to má na starosti celou hospodu ...
A taxikář..? Co jako, sedí na prdeli v klimatizovaný oktávce a jezdí po Praze.

Já vím, že ty to máš nahovno a houby si vyděláš s nákladama jaký píšeš, ale jak vidim, tak jinak za jiných podmínek to jde... a dobře.
o 03.03.2015, 08:42 | AR
že tady ještě nepadlo oblíbené když se ti to nelíbí bež dělat něco jiného?
o 03.03.2015, 08:44 | Rocco.
Já to nedělám. Jen mám možnost porovnání, kluk 15 let vařil, pak šel jezdit s tágem...
o 03.03.2015, 08:48 | mr.brain
Milhauzz: marže kolem 100 % je na potraviny, bohužel, celkem běžná (ovšem zas jak na co, bylo to ale vidět na vejcích, když producenti zdražili na cca 3 Kč/ks tak v obchodech byla cena kolem 6-7 Kč/ks).

AR: už padlo :)
o 03.03.2015, 09:48 | gizmi
Rocco.: otazkou je, co varil :D Jestli to byl pernik, tak taxikarina je jiz pouze konickem :D :D Neee, jen jsem to precetl a prvni co mne napadlo :D

Jinak co se tyce taxikariny, stale tu padaji jen finance!!!! A co nervy s opilcema, fetakama, atd. ? Ruku na srdce, kdo z Vas vyuziva taxika? Ja treba nikdy v zivote a kdyz uz ano, tak zelvu. Takovych lidi je podle me vetsina a typove lidi co jezdi taxikem nejsou vetsinou prijemny typy. Ano, stane se ze nekdo normalni potrebuje taxi, ale kolikrat za zivot? :) Nevim, ja v tom podnikani vidim docela podstatny nebezpeci.
o 03.03.2015, 11:29 | Rudi
Dělat 22 dní v tejdnu, tomu říkám výkon :-D
Nicméně jo, je to dřina a každá práce má svoje ale. Když se mu to nelíbí, ať změní obor, třeba bude spokojenější.

Jinak jako walish
o 03.03.2015, 11:53 | gizmi
Rudi: to mi pripomina "budu delat 25hod kazdy den!" "ale den ma 24hod ??" "no právě! Budu dělat o hodinu víc!" :D :D :D

AR: Rudi te "potesil" podruhe :D :D :D
o 03.03.2015, 12:31 | Davados
Jak se taxikaří v Praze? Blbě,ale moc mě to baví,sedim si klimatizovaný kanceláři a poslouchám SQělou hudbu ;-) a ke klientům se chovám,tak jak chci aby se ke mne chovali oni,takže uctivě a s jistou dávkou tolerance a respektu.Problemový zákazníky spočítám na prstech jedný ruky :)
o 03.03.2015, 12:34 | gizmi
Davados: v kufru velky "subáč" a kdyz je nekdo problemovy, tak "tumaaaaas" :D :D
o 03.03.2015, 12:36 | Drtič
O tech ozralcoch nema cenu se bavit. Jestli si nekdo mysli, ze prijde nekdo do Auta, slusne poprosi, at ho odvezu tam a tam, podekuje,zaplati a odejde, tak se kurevsky plete. Min 50% je arogantnich, agresivnich, smlouva, nechce platit, nadavaji mi, nekteri triskaji do auta. Ale jak jsem psal vys. Tak je to aspoň u nas. Ve vetsich mestech to bude pravděpodobně jine. ale pres toto všechno mam tu praci rad, jezdim uz 6 let.
o 03.03.2015, 12:36 | Mr.Scully
Určovat někomu marži je samozřejmě v principu svinstvo, na druhou stranu taxislužba je prostě regulovaná městem, tak to je a město má právo si určit pravidla. Bohužel taxikáři jsou ti, se kterými se turisté setkávají nejčastěji a bohužel taxikáři jsou zároveň ti, kteří dělají téhle republice největší ostudu v zahraničí. Myslím, že málokde se krade ve větším měřítku (myšleno na počet lidí). "Naštěstí" se to asi týká jen Prahy, v Plzni už mám vybrané své lidi a ceny jsou tady normální. A mám pocit, že to zas tak blbá práce není, když vidím, kolik lidí se do toho hrne a chce to dělat. Argumentovat pořízením vysílačky nebo amortizací auta je trošku trapné, já ve svém oboru utrácím taky statisíce ročně za techniku a nenapadlo by mě tím argumentovat.
o 03.03.2015, 12:42 | Drtič
Argumentovat tim aspon ja musim. Si zkuS spočítat, kolik mi po odecteni vseho zbyde pro me. Nejde porovnavat velke mesto, kde to nazenou kilometrama, ja bohuzel najedu max 50tis rocne a to vc soukromých jizd. Pokud bych najel dvojnásobek, tak ok. Su vysmaty. Bohuzel u nas to tak neni
o 03.03.2015, 13:37 | Losky
Taxíky jsou problém spíše cizinců a po Praze taxíkem nejezdím, tak je mi to celkem šumák, ale víc co mi vadí, jak poslední dobou obchází paneláky podomní prodejci dveřních zámků. To jsou zmrdečci. Babču kdysi napálili a vysolila 7t za fabku v hodnotě 1t. Kolegovi z práce se to stalo minulý týden u tchýně, ta vysolila 12t. Když tam druhý den volal, ať si to demontujou, tak ok a ať zavolá druhý den. Druhý den pán ztratil paměť a o ničem nevěděl. Dnes dopoledne u sousedky zvonek a nějaká debata, tak poslouchám za dveřma a samo, že nějaký ten prodejce. Řekl ji, že ve vchodě vykradli byt a že nabízí zabezpečení za 5t. Důchodkyně řekla, že nemá peníze a zmizel. Aspoň, že byl relativně "slušný" a nenaléhal a vypadnul. Čekal jsem, jak se k tomu postaví a případně bych zasáhl.
Neskutečný
o 03.03.2015, 15:07 | Mr.Scully
Drtič - já chápu, že je to region od regionu. Ale to je snad u každé profese. Já třeba mj. fotím a zákazník taky očekává, že si každé dva roky koupím výbavu za 300 tisíc a pak někde v dešti s rizikem poškození techniky budu fotit za tři stovky na hodinu (ani omylem). Každý si holt musí sám zvážit ten poměr toho, kdy se byznys vyplatí a kdy riziko nebo výdaje jsou moc velké. A je jasné, že někde v Praze u hlaváku asi bude kšeftů o řád víc než na malém městečku (o to víc je smutnější, že nejvíc těch zlodějů je právě v Praze).
o 03.03.2015, 16:23 | Davados
Jenze kdyz si Drtič koupi novej "foťák" za 300tisic město ho omezí cenou na 300 v desti,snehu,horku.Ty si svoji cenu muzes urcit
o 03.03.2015, 16:24 | Drtič
Jj, chápu. Problém je, že já abych byl spokojen, nemohu jezdit za 40 kč na km, to by mě zlinčovali :-) Otázka je, za kolik ty pak prodáš použitý vercajk. Já ojeté dojebané auto skoro za nic...
o 03.03.2015, 16:27 | Drtič
Jinak teda...nikdo nám tu cenu nereguluje, mohu jezdit za co chcu, ale problém je, že prostě nejde zdražit. I když zdražím o korunu na km, tak lidi vřískají jak kdybych zdražil o 100%. Tak se tady jezdí celých 6 let vpodstatě za to samé s tím, že náklady vzrostly o X procent...bohužel. Nemám teda jen taxislužbu, tym bych se už uplně asi u nás neuživil, ale mám to napůl s dopravou. Abych to teda uvedl na pravou míru.
o 03.03.2015, 16:40 | Mr.Scully
Davados - jasně, rozumím. Jenže prostě určité profese holt patří mezi regulované (ať už do míry rozumné nebo extrémní), potřebuješ licenci, potřebuješ splnit nějaké podmínky atd. Tak to prostě je. Pokud by se to nevyplatilo, tak by to logicky nikdo nedělal a město by muselo podmínky změnit. Navíc to, co předváděli taxikáři v tom pořadu, nebylo nějaké desetiprocentní zdražení nebo občasná chybějící účtenka, ale úplně regulérní loupež.
o 03.03.2015, 16:44 | Davados
v Praze je maximalni cena 40 nastup,28 za km a 6 za minutu cekani.Bez rozdilu stari tridy a hodnoty vozu.Takze 4dverova volha ma stejnou sazbu jako např. 4dverovej S class :( 4 dvere jsou jedna z podminek na vuz.To jen k tomu omezeni ceny v Praze
o 03.03.2015, 17:50 | Sau
Drtič: 25 Kč/km? To buď eště ráz že nejezdíš tu u nás... :) [ Link ]
o 03.03.2015, 17:57 | Drtič
No...tak po městě máme taky nepsané pravidlo půl sta. Už to je takové, že mi z teho zbyde možná dvacka...než tam dojedu z domu, odvezu kam chce a jedu zase domů...to je průměr nějakých 6-7 km. Beru, že pokud mají někde v centru taxikáři stanoviště, tak se celkové km sníží třeba na polovic. Ale u nás stát se nikde nevyplatí. Třeba dnes jsem neměl ani jednu jízdu. Su doma na telefonu a nic.
Ve Valmezu jezdil borec za tuším 12 kč na km....hádejte, jak to dopadlo? Rozflákali mu řidiči 4 auta, a borca udajně zabásli, pač to měl pouze jako pračku, co jsem slyšel. Každopádně už nejezdí. A nemohl vydělat, nemohl zaplatit ani lidi. Ale to už je jiná písnička.
o 03.03.2015, 18:00 | Drtič
Jinak se dívám na ty ceny...vychází to OD 17 kč/km. By mě zajímalo to slovíčko OD :-) Pač já taky povezu klidně za 10, ale jen barmanku, co mi pravidelně dohazuje kšefty. A zas....Uherský Brod je kapku větší než naše prdel světa :-) rozhodně tam mají lidí víc peněz něž u nás....
o 03.03.2015, 18:01 | Sau
Jo, po městě je to za těch 40 ale aj mimo Brod je to, podle ma, až za fakt málo, za 15 Kč/km.
o 03.03.2015, 18:03 | Sau
Já s taxíkem zásadně nejezdím, takže nemožu přímo potvrdit že ty jejich ceny opravdu platí, nebo kolik sů v reálu, ale co sem slyšel tak to tak prý opravdu je.

Btw. ta taxi firma je, co vím, enom hooodně malý vedlejšák vedle hlavní, nesčetněkrát větší činnosti té společnosti. Proto asi tak nízké ceny, zisk z toho jich nijak netrápí.
o 03.03.2015, 18:06 | Drtič
No jo, to je ono. Pokud ho to vyloženě neživí, živí ho jak píšeš něco jiného a toto má pro "zábavu", tak je to pak těžké tomu konkurovat. Náklady má totiž stejné jako já + řidič. By mě zajímalo, jak mu to může vycházet :-)
o 03.03.2015, 18:09 | Sau
Jezdí eště na CNG, pro které majů vlastní benzinku, myslím že. Netuším jak jim to vycházá, každopádně takto fungujů už možná 2-3 roky.
o 03.03.2015, 18:18 | Drtič
levnější palivo udělá jen pár procent z celkové kilometrové ceny....s SDičkem mě km stojí cca 1,6 kč (čistě v palivu), na CNG kolik? 1,2 ? tím chci říct, že v celkové ceně, co mi lidi platí od km je to malej rozdíl. Samo, že při nájezdu mých 50tis by tam byl rozdíl 20 000,- ,což je dovolená, ale snad chápeš, co tim myslím. Když zdražíš o kačku na kilák, tak se ti zaplatí veškeré palivo na kilometr :-)
o 03.03.2015, 18:22 | Sau
Njn, chápu :) Holt, jak říkám, zisk si nahrabů jinde, asi.
o 05.03.2015, 18:33 | spek3d
no hodne slusnny:-D treba v MB si to nedovolim ani na cizince ale par kolegu znam co jsou schopny si rict za dva km i 2kila.pekne kazej jmeno
o 05.03.2015, 21:38 | Davados
Vetsina taxikaru je v ramci moznosti cenove v poradku (jelikoz vozej čechy a ty nejsou pri penezich.Tohle se stane pouze cizincum ci figurantum na znamejch mistech v centru:( a pak sou tu cikani taxikari a ti se s tim neserou ani u čechů kdekoli.Vypravela mi holka jak v desti cekala v Dejvicich a asi 20min nic nejelo (mohla si zavolat dispecink,ale prej nemela kredit) a pak cikan,dohodli se na 2kilech na Petřiny a kdyz tam dojeli rekl si o 900 ze nevedel ze je to tak daleko...Prej mela strach tak mu to dala.Ptam se ji co by delala kdyby u sebe nemela 900,tak prej ze nevi.Tak ji rikam,co kdyz to udelam taky tak? Prej vy ne,vy jste hodnej...To jsem,ale kdo je na tom lip?:(
o 10.03.2015, 09:19 | LukeFab
Další díl [ Link ]
o 10.03.2015, 13:07 | Drtič
Já to nechápu. Jaká kauce? Tak snad dám pokutu a ne kauci. Dyt nám tam mohou dat takovou pokutu, při které já okamžitě zbankrotuju. Čili nechápu kauci.
o 26.03.2015, 12:03 | AR
tak sledujete ten seriál ? docela síla co ty hovada předvádějí: [ Link ]
o 26.03.2015, 12:20 | nome
jo každej díl je lepší a lepší :-) no holt když ty peníze tečou do kapes na magistrátu tak proč by s tím něco dělali ...

na druhou stranu cena 28kč za kilák mi přijde jako totální nesmysl, v prace a kor centru bych to viděl tak za 35-40

no snad se začne něco dít protože to co je vidět v těch reportážích je docela ostuda pro celou republiku
o 26.03.2015, 12:25 | AR
no ostuda to je docela slušná, když taxikář je pro většinu turistů první člověk koho po příletu/příjezdu potkají.
o 26.03.2015, 12:27 | AR
jinak ad cena, proč by to nešlo za 28? jančurovi to jde i za 25kč/km ;)
o 26.03.2015, 12:33 | nome
no jde za 25 .... řidiči se tam střídají jak na běžícím páse a za podmínky jaké mají tam rozumnej člověk asi pracovat nepůjde.
Tohle je ale celkově problém Jančurova "impéria" zaměstnanci firemní politiku v tomhto ohledu moc nechválí ..
o 26.03.2015, 12:37 | AR
tak vždy se najde někdo komu práce bude smrdět že ;) s jeho tágy jsme jezdili před vánoci a docela sranda ;) a jaké pak bylo prozření když jsme na stejnou trasu zpět vzali jiné tágo a taxametr ukázal o nějaké to kilo více :(
o 26.03.2015, 12:42 | nome
no to je samozřejně o něčem jiném,

co sem chtěl říct bylo to že pokud by Praha zdražila o pár korun kilometrovné tak by se možná tak nekradlo i když .... v Čr je všchno trochu jinak :-))
o 26.03.2015, 12:52 | AR
no jak v tom videu poznamenal jeden taxikář, kradl jeho děda, jeho fotr tak proč by nekradl on že ;)
o 26.03.2015, 13:00 | Only_One
jak v samotářích..

Hanka: Nech toho! To vypadá, jako kdybys mu říkal, že krade.
Jakub: Vy fakt kradete, jo?
Hanka: Nech toho!
Jakub: Co? Dyť… Proč? Dyť ať krade… dyť to je super!
o 26.03.2015, 13:55 | walish | Upraveno: 2015-03-26 13:56:35
vždyť tady takový parchant funguje i na fóru, prodává věci pochybneho původu, všem jenom nadává, nikdo nic nedělá a funguje tu normálně dál bez povšimnutí, tak proč by neměl koule na to okrádat cizince, které vidí jednou za život? tady ho ještě někteří brání, takže se vůbec nedivím, ale je pravda, že je to stejný odpad společnosti. Naštěstí jsou i lidi jako Drtič
o 26.03.2015, 14:47 | pepe689
99% vi o problematice kulovy....jinak k TT proto je na Bohdalci tolik Audin.Nejsou ridici a z dotaci se super podnika.Jo v Brne se jezdi mnohem draz ....
o 26.03.2015, 14:53 | AR
tak o problematice netřeba vědět něco podrobného, stačí vidět jak borec za 2km jizdy si veme 5ti kilo a když se o to začne někdo zajímat tak dělá mrtvého brouka a chová se jak vietnamec "ja nerozumim cesky, ja nerozumim cesky"...
o 26.03.2015, 15:00 | Mr.Scully
Je to ostuda národa a taky všechny známé varuju, když jedou do Prahy, aby si dali pozor a volali jen prověřené firmy, které jim kolikrát radši i předem napíšu.

(Místní taxikářská polomafiánská klika na AHC je samozřejmě taky důkazem toho, jakou inteligenci ti řidiči mají a jak se chovají v reálném životě).
o 26.03.2015, 18:16 | schwaboid | Upraveno: 2015-03-26 18:17:08
a seš mutfej..... :-)
o 02.04.2015, 11:56 | AR
oooo další díl a hlava mě to nebere....dobrovolně se přizná na kameru ke krácení daně, k ojebu apod :(

[ Link ]
o 02.04.2015, 12:17 | Davados
Viděl bych to tak,že když "krátí" Praha budou krátit i oni...a daň zaplatěj až z vyhraných soudů o ušlej zisk,který maj podaný v Haagu
o 03.04.2015, 23:37 | Kamil07 | Upraveno: 2015-04-03 23:38:26
[ Link ]

Dnes novy dil, nechapu, ze se ke vsemu verejne prizna.
Jinak za me je teda prasecina, ze mesto reguluje cenu za kilometr, ale na druhou stranu si za to muzou taxikari sami, kdyby neojebavali, tak by je nikdo nereguloval.
Nicmene co je komu do toho, jestli jezdi za 15,- nebo za 200,- kdyz by to mel vylepene na dverich a platil by radne dane.
o 04.04.2015, 00:03 | Mr.Scully | Upraveno: 2015-04-04 00:04:03
Podle mě je regulace nutná, protože tohle není volný trh - zkus si sehnat koncesi a pak se jít postavit někam k Hlaváku nebo do Pařížský, podle mě lukrativní místa s vysokou frekvencí turistů ovládá mafie a i když jsou firmy, co jsou za ty regulované ceny schopny jezdit se ziskem, tak nemají šanci se prosadit, zvlášť když mafiánům šéfuje přímo šéf odborů.

A to, že ty ceny jsou v přepočtu nejdražší v Evropě, je mimořádně smutný. Jestli chce protestovat ojebáním zákazníka, tak ať jezdí za 40 Kč za km a třeba lidi přivřou oči. Ale ne že předraží desetinásobně a ještě se chlubí, jak neplatí daně...

Nejsmutnější ovšem je, že magistrát to evidentně moc netrápí a z měšťáků si mafiáni dělají akorát prdel.
o 04.04.2015, 00:34 | Kamil07
Smutne na tom je, ze i kdyby jim to ted uplne stopli, tak maji za ty roky nahrabano tolik, ze jim muze kazdy polibit prdel.
Ja bych jim to napalil nepodminene jako organizovany podvod a pak by se dosmali.
Zase je vyhoda, ze jsou vypatlani a delaji to tak okate, alespon je to jednoduche na odhaleni.
Kazdopadne urcite v tom bude mit prsty i nekdo z Magistratu, protoze neni normalni, ze tohle muze delsi dobu fungovat.
S mafii to nema nic spolecneho, je to jen hrstka blbounu co si nahrabali a mysli si, ze muzou vse, ale jsou to jen tupe opice.
Jde to videt i tady na AHC, pohybuje se tu par pomatenych taxikaru, kteri si mysli, ze jsou nejlepsi, nejbohatsi, nejvetsi bitkari, zerou kazdy den kraby, nosi nejlepsi obleceni atd. a pak frajer neumi poskladat ani srozumitelnou vetu, protoze zna jen obruc a palubovku.
o 04.04.2015, 00:40 | noclue
V Mnichove jazdia za 1,8€ kilometer Eckove MB. Tarif urcilo mesto. Takze ti kluci prazski beru viac ako kluci mnichovski.
o 04.04.2015, 16:28 | Mr.Scully
Kamile, jenže z hlediska "ulice" bohužel rozhoduje to, kdo ti rozbije držku a to je obvykle ten větší idiot (tzn. taxikář). Tam inteligence nevítězí. Tady musí zvítězit právo, ale to by se hoši na magistrátu museli začít snažit. Zatím mám pocit, že v tom někdo z nich jede taky. Ale fandím tomu reportérovi, nebojí se toho.
o 08.04.2015, 03:50 | pepe689
kdyby náhodou :-))
[ Link ]
jinak těším se na díl o směnárnách :-))
o 08.04.2015, 03:54 | pepe689
pro tady ty ekonomicky vzdělané :-daně při 28Kč platit nejdou :-)a platit se nebudou
o 08.04.2015, 07:47 | BadyS
pustil jsem si na pozadí 2h bonus - celý ten rozhovor, no zajímavé povídání, jsem zvědav, jak dlouho bude pan předseda fungovat
o 11.04.2015, 00:27 | Kamil07 | Upraveno: 2015-04-11 00:28:23
[ Link ]

Dalsi dil, zacina to byt zajimave.
Kazdopadne neverim, ze za tim stoji nejaka "mafie", snazi se chudaka zastrasit, protoze vidi ze se boji.
Kdyby mu neco chteli udelat, tak nikdo nemluvi a uklidi ho.
Frajer jezdi v 10 let stare S klade a mysli si, ze je veka :-D
Ale je nepochopitelne co si ti potkani dovolujou.
o 11.04.2015, 14:22 | Veider
Nejhorší na tom je, že ten předseda Jelínek má naprostou pravdu, nestane se vůbec nic. Popularita a mediální známost toho pořadu je velmi nízká a pokud to není v prime timu nějaký televize, tak síla toho o co se snaží je mizivá. Aby odkryl ty, co drží karty tohohle celého molochu v rukou, k tomu se stejně nedostane a to že Jelínek říká co říká je jen dáno tim, že si přesně tohle uvědomuje. A bohužel v TV místo kluka co má potenciál raději budou dávat senilního Klímu, který fakt už řeší "kauzy" hodný jeho věku.
o 12.04.2015, 08:28 | nome
Mozna by ses divil jakou sledovanost a navstevnost stream ma, myslim ze lecktera televize by jim mohla sledovanost nekterych poradu zavidet :) pokud se stim nic nestane tak duvod bude nekde jinde nez ve sledovanosti :( jinak mrknete na jejich facebook na posledni video kdy mu vyhrozuje, docela sila
o 12.04.2015, 09:55 | Collin
noname: MYslíš to co sem dal Kamil?
o 12.04.2015, 21:39 | nome
Jj to je ono
o 18.04.2015, 21:27 | Rocco.
Očekávám další díl, měl vyjít v Pátek ....
o 18.04.2015, 21:33 | Kamil07
Taky cekam a nic, snad to nevzdali.
o 18.04.2015, 23:00 | Rocco.
jestli to někdo fakt nezatrhnul...
o 18.04.2015, 23:28 | basstard
Tady k nám jezdil na chatu jeden taxikář z prahy. Vyloženě sympaťk :mercedes,černý brejle, ověšenej zlatými řetězy jak nějakej raper, tetování ala kriminál, pupek že nemohl vylézt ani z auta, neustále jezdil opilej z hospody a do hospody (protože byl tak línej jít tam pěšky).
Mam je opravdu rád tyhle rádoby podnikatele...
o 19.04.2015, 00:58 | Davados
Na staromáku,hlaváku a okolí,to vypadá beze změny akorát v karlovce auta moc vidět nejsou
o 19.04.2015, 22:53 | crestik
...další díl
o 20.04.2015, 17:54 | Collin
Lidi to asi moc nezajímá,každý díl má menší sledovanost..
o 20.04.2015, 22:22 | AR
ten poslední díl byl bych řek trochu slabší...
o 20.04.2015, 23:43 | Kamil07
Posledni dil stal za prd.
o 21.04.2015, 07:03 | Only_One
tak on je problém, že to už nebude nijak gradovat a v podstatě se nic nestane. Takže jaksi už není moc duvod se na to dál koukat..
o 21.04.2015, 08:26 | Milhauzz
Tak sem se včera na pana Jelínka díval. Mno, má koule chlapec, ale narozdíl od těch politickejch paňáců to říká jako chlap chlapovi.

Než všichni začnem tohle kritizovat, šáhněme si do svýho svědomí - kolikrát z nás kdo chtěl službu nebo zboží "bez papíru". Jak chcete danit věci bez papíru? Drtivá většina chce s daňovým přiznáním vydrbat, aby nám "stát" vrátil co nejvíc. Takže je úplně jedno, jestli s tím člověk vojebává před přiznáním nebo něm.

Intelignece, kdosi to tu plácl. Kdo má IQ větší jak dnešní datum a chce se svést levně z bodu A do bodu B tak buď použije svoje auto nebo MHD. Kde je poptávka, tam je nabídka, chceš být za debila, seš línej a chceš se nechat okrást? Jasně, pak sedni v praze do taxíku. Je to jak s automatama, šlapkama, pančovaným chlastem.

o 21.04.2015, 09:19 | DaveF
on se ten problém dotýká relativně malé skupiny lidí, takže není velká poptávka to nějak řešit

co mě zaujalo, jak si každá takováhle komunita vytvoří a obhajuje svoji představu o morálce, poctivosti atd.
o 27.05.2015, 18:12 | CRK
Tak pokračování...
[ Link ]
o 27.05.2015, 20:24 | worm03
DaveF: takovejch je, třeba teď jsem narazil na tohohle šmejda a to je lahůdka a jemu to připadá úplně normální [ Link ]
o 12.07.2015, 23:43 | crestik
začíná to být zajímavé
[ Link ]
o 13.07.2015, 01:22 | Kamil07
To jsou omezenci :-D
Hlavne ten trpaslik s igelitkou, pry "kurva jedna stara", rekl bych ze timto stylem toho moc nevyresi.
o 14.07.2015, 12:17 | AR
i tento další díl je super: [ Link ]
o 14.07.2015, 20:07 | Rudi
Musim souhlasit, že po dlouhý době konečně zajímavý díly :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1906 sekund.