Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: cvičení (doma)

o Navštíveno 2840x o
o 04.03.2015, 14:33 | hanx
Ahoj, poprosím o rady. Mám 180 cm, 75 kg. Normální postavu. Potřebuji trochu zlepšit fyzičku, posílit záda, zvětšit ruce (protože mám široký hrudník).

Google mám projetý, ale nepoznám, co je dobré a co ne. Zaručených návodů a postupů je tuna, nevím, co si vybrat. Ideální třeba i videa na youtube.

Mám doma nakládací jednoručky. Něco dalšího, pokud by mi to hodně pomohlo do začátku, bych si případně i dokoupil.

Do fitka chodit nechci.

Ohledně stravy se také snažím sbírat informace všude kde se dá. Co třeba i nějaké doplňky stravy - něco co by mi to ze začátku zefektivnilo. Má to cenu? Případně konkrétní tipy.

Díky všem.

o 04.03.2015, 14:39 | Downland | Upraveno: 2015-03-04 14:42:48
zkus si nekde stahnout p90x je to na doma jak delany . Je to slozene z kliku drepu druzne poskakovani pritahy na hrazde a zvedani jednorucek. Vypada to smesne ale zahul to je 45 min denne +- a telo to zpevni. Na svalovou hmotu se asi bez posilky neobejdes.

A jidelnicek nevim jak si na tom ale obecne plati co nejmene tuku a klasickych cukru pridat bilkoviny a sacharidy.

U toho p90x nepotrebujes zadnou konzoli jsou to jen videa.
o 04.03.2015, 14:41 | Lucni.konik
www.domaciposilovna.cz
Tam hledám nějak inspiraci já.
Vcelku je záhul i od NIKE na xbox cvičení:
[ Link ]
o 04.03.2015, 15:05 | Wasp
na záda nejlépe hrazda a popis cviků na hrazdě je všude hromada, netřeba odkazovat na videa :-)
Jinak ruzné provedení kliků udělá taky zázraky. Někomu se lépe dělají s "podstavcema" na kliky (nevím jak jinak to lépe nazvat) a návodů zase všude hromada.
S jednoručkama bicepsový zdvih, Arnoldovy tlaky a případně Arnoldova 21.
Na břicho doporučuji YT videa 8 ABS Workout. Jsou vytvořena v různých stupních zátěže a pokročilosti. Je to ale celkem záhul i ten základ. :-)
Na nohy dřepy, klidně s jednoručkou za krkem at máš zátěž, ale zase dej si pozor na správnou techniku at si nedoku*víš záda nebo si neuděláš svalový hrb na zádech :-)
Pokud ale chceš růst, je potřeba se dovybavit určitě železem a minimalně dlouhou tyč, velké koutouče a lavici. Posilovat musíš všechny partie a rozhodit si to na každý den jednu či dvě partie například. Určitě se nejde zaměřit pouze na ruce a i přestože máš "široký" hrudník jak píšeš, tak se na zbytek vykašlat. Efekt to bude mít akorát jediný, za chvilku budeš stagnovat protože tě bude limitovat síla okolních svalových partii.
Nejideálnější si zaplatit trenera někde ve fitku, který tě naučí techniku a nastaví ti nějaký treninkový plán podle tvé postavy a potřeb.
o 04.03.2015, 15:07 | muSlim
Freeletics
o 04.03.2015, 15:13 | Downland
Wasp: a proto mu doporucuju to p90x jsou tam drepy vseho druhu kliky vseho druhu pak tam je hrazda taky ruzne pritahy na ni jednorucky a jejich ruzne zvedani na bricho je tam dost brutalni 15 minutove videjko po kterem se dva dny nehne ale za to to bricho bude jak kamen :) Osobne vynechavam to protahovani na zacatku :) Kazdej den se cvici neco jineho napr ramena zada nebo prsa nohy atd pak se to opakuje a postupem casu meni a pridavaji jine variace. Tohle sem dal nasemu firemnimu fotbalistovi a rikal ze to je super na to ze ma prej fyzicku tak mel co delat a nejvic se mu libilo zrovna to cviceni na bricho.
o 04.03.2015, 15:25 | Wasp
Download: Jasně já to chápu, už pár lidi mi o tom říkalo, ale zatím jsem to nezkoušel :-) Nejspíše ale zkusím když je to tak opěvováno :-)
já se mu jen snažil nastínit co vše je potřeba brát v potaz a na co se soustředit. Zase nemůže slepě jenom důvěřovat aplikaci, kterou vyvinul taky jenom člověk, pak by mohl dopadnout jako řidiči kamionů co slepě důvěřovali navigaci pro osobáky a ještě se diví, že strhnou trolej :D *joke :-)
o 04.03.2015, 15:38 | jura.j
se trocha přiseru.
uložil sem si na zimu (už nevím kerů)na pupek zásoby a včíl bych se jich aj rád zbavil,ale jak na to ?
dík
o 04.03.2015, 15:40 | Downland | Upraveno: 2015-03-04 15:45:13
Wasp: :D. No jeste mi bylo nedavno doporucene nake video mel to na starosti nakej dredatej cernoch a to bylo na houby tam se moc skace a kdyz je clovek tezkej nebo nema fyzicku tak ho zadnou bolet nohy a slachy a ruzny upony na nohach.

TAdy se mi prave libi jak kazdej den delas jinou cast tela tak se nemusis byt ze nekterou budes pretezovat. A pokud muzu doporucit je to na cztorrentu nebo na klasickem kickasstorent nebo mozna v nejakem eshopu

a z jidla za me vynechat uplne pecivo veskere a testoviny taky. Udelat si jidelnicek kde bude 1,3 nebo 1,2 g bilkoviny na kg tve hmotnosti napr 1,2*85kg tim se zajisti nezadouci ztrata svaloviny. Jist brambory a ryzi jako prilohu. Zelenina se nepocita ta se ji normalne podle hladu nebo chuti. Z masa doporucuju tunaky ve vlastni stave, kureci maso, pangease kruti atd proste sucha libova masa. Vynechat susenky a jina sladka peciva. Pak to jde dolu uplne samo + to cviceni :)
o 04.03.2015, 15:51 | blázen
Doma svalovou hmotu těžko přibereš, jde jak o velké váhy a jejich pestrost, tak o obměnu cviků, obojím si doma omezený. Pokud máš v dojezdu či dosahu nějaké vybavené fitko, tak tam zavítej, neb po chvíli cvičení doma,tak stejně učiníš.. Já jsem kdysi asi rok cvičil taky doma, dnes jednoznačně fitko, je to nesrovnatelné po úplně všech stránkách. Naprosto dostačující je 3 max 4x týdně. což je nic. Trénink doporučuju zvládat za mín než 1,5hodiny. Osobně si dávám pauzy 20-30s víc ne.
o 04.03.2015, 16:40 | VladaTDI | Upraveno: 2015-03-04 16:41:13
Já tedy cvičím jen doma, a určitě jsem za dobu cvičení (3.5 roku) značně přibral svalovou hmotu cca (20kilo), fitko je pro mě zbytečné, těch 100-130kg činku může mít doma každý a pro 90% lidí stačí správně cvičit základní cviky + rotoped na kardio. Stejně je důležitější strava...
o 04.03.2015, 16:52 | Downland
blázen: VladaTDI: pravdu mate oba dva doma se cvicit da pribrat svalova hmota taky ale zase ne presne tam kde chces nektere partie a cviky se daji delat jen v posilce. Jidlo je nejdulezitejsi ale doma se daji jak svaly tak fyzicka slusne zlepsit.
o 04.03.2015, 17:15 | blázen
VládoTDi:20kg čisté svalové hmoty? Nebo 20kg váhy..to je podstatný rozdíl. přibral jsem z 67 na 89 za 5měsíců. Ale je to jen váha, která má krom svalu i hromadu toho,čeho je třeba se zbavit. Já netvrdím,že se doma cvičit nedá, jen tvrdím,že je to naprosto nesrovnatelné s možnostmi ve fitka. Za 3,5roku ve fitku bys při stejné námaze mohl vypadat třeba úplně jinak. Tělo má mnoho svalů,které se doma dají cvičit opravdu z těží. Měl jsem k dispozici více než 900kg kotoučů pro činky a stejně jsem od toho upustil a vyhledal fitness.
o 04.03.2015, 17:28 | Bladzej
Hodně info čerpám odsud: [ Link ] cviky, tréninky...
Na YT si případně najdu jak se má cvik cvičit.

Pro začátek snad:
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

Jinak taky cvičim doma, neb do fitka necítím potřebu. Nemusim se nikam tahat, můžu cvičit kdy chci, nejsem na něčem/nikom závislý...
o 04.03.2015, 17:29 | VladaTDI
Blázen: z 67kg při 13% tuku na 89kg při 11% tuku, mě osobně nevyhovuje ve fitku, cesta do něj :o), hlavně je to že dobře vybavené fitko je celkem drahé, raději si koupím kvalitní protein, bcaa atd, potom mi vadí že mě tam zdržujou ostatní když jsem rozpumpovanej a chci změnit cvik na tu samou partii, tak tam jak na potvoru někdo je. Cvičení doma má pro mě jedinou nevýhodu a to že mě nemá kdo jistit, hlavně na benchy a dřepech, chtělo by to klec ale to je zase ranec...
o 05.03.2015, 10:15 | Wasp
ještě k té stravě... Hodně lidi opomíjí důležitý fakt a to omezit sůl, která zadržuje vodu a dostatečný pitný režim. Většiná "zimních zásob", tedy nadváhy těla, je tvořena hlavně uloženou vodou.
o 05.03.2015, 12:02 | muSlim
Youtube video:
o 05.03.2015, 13:23 | camron
Konečně pěkné téma, už mě nebavilo číst o salámech, apod.

Za mě posilovna (zvedání železa, stroje) určitě ne. maximálně jako doplněk. Léta jsem to provozoval, abych zjistil, že jsem sice získal svaly, ale zároveň špatné držení těla. A taky, že v síle mě sfouknul kdejaký poloviční střízlík (doporučuji video na utube kde je srovnání gymnasty a kulturního turisty). Posilovna je hrozně jednotvárná, teď si ani nedovedu vybavit nějaký komplexní cvik - a ty jsou podle mě dost důležité.

Čili, železo omrzelo, přešel jsem na cvičení vlastní vahou. A musím konstatovat, že jsou to dva dosti odlišné světy. P90X jsem projel celé. Bylo to fajn, ale po měsíci tě omrzí pořád ty stejné kecy a vtípky (no to prostě jinak udělat nejde :)). Momentálně si jedu freeletics (takže jako muSlim) - právě jsem se vrátil z oválu 1km běh - 400 jumping jacks - 400 froggers (na střídačku po 100) a nakonec 1km běh. Celé pochopitelně na čas. Co si tak vzpomínám, takhle zničený jsem nebyl ani po 10 posilovnách.

Jo a jestli už máš něco za sebou a toužíš po výzvách, doporučím ti Insanity. Stačí ti na to malý prostor bez vybavení, ale sakra velké odhodlání. To já ještě nenašel...
o 05.03.2015, 17:12 | Chris
cvici tu niekto Freeletics ? Ak jo tak sup sem s fotkami, docela realne by ma zaujimali ci je to tak ako tvrdia.
o 08.03.2015, 08:38 | camron
chris:

Jo, teď to cvičím, jedu 3. týden. Na nějaká hodnocení a výsledky je zatím dost brzo. Každopádně nepatřím mezi jedince, co tráví víc času focením výsledků, než samotným cvičením, takže asi neposloužím. každopádně je to dřina.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.1013 sekund.