Navštíveno 2401x

Nemáte tady někdo reálné zkušenosti s čipem u Škoda 1.6TDI 77kW r.v. 2010?
Mam cip od Cimbu ted je to 2 roky a najeto na nem skoro 60tisic ... cip probihal, kdyz auto melo najeto 65tisic...
A ty máš od nich tu 103kW variantu? Jinak podle toho co píšou na jejich webu, tak je dobře, že jsem hned od začátku přešel na pevný interval (15tis.) výměny oleje.

06.03.2015, 09:37 |
Losky Cimbu ale nepatří mezi zrovna etalon kvality, spíše do středu. Měl jsem taky chiplou O1 96kw na cca 125kw a jela moc dobře, hlavně to tahalo skoro jako benzín. Chipována jako nová a prodával jsem ji s 230t km, akorát bylo měněno turbo a setrvačník.
Losky: Proto se ptám na reálné zkušenosti. On je Cimbu i cenou docela vysoko. Zatím jen sonduji jaké jsou možnosti. Nikdy jsem čip (a to aut jsem vystřídal nespočet) neřešil, ale u tohoto motoru mám takový pocit, že by se dal lépe "vyladit" a určitě nechci extrémní hodnoty.

06.03.2015, 10:18 |
gizmi Kdyz ladena nafta, tak dieselpower.. Kolik z tech milionu firem ma simulaci chlazeni na turbo? Kolik z tech firem ma takovou praxi? Ja sel na jistotu a jsem spokojeny. Ano, muzu mit u konkurence daleko "ostrejsi" mapu, ale kdyz mi na brzde ukaze, ze to proste bude mit problem s chlazenim a turbo mi udela papaaa (jako spouste lidem), tak dekuji pekne..
Harry: jojo mam... pocitove se s tim jezdi lip... i kdyz samo na turbo benzin to nema :-) ale treba jezdeni po dalnici se tim vyrazne zlepsilo a i takova ta tupost je pryc... jestli to ma 103kW netusim... ale zmena to urcite byla :-)
gizmi: v dobe kdy se cip delal byly jedni z mala co umeli udelat 1,6CR TDi... dieselpower tento motor neumel..

06.03.2015, 11:30 |
gizmi MiniMike:
je mi to jasne, protoze Richard jen "nenaleva" stazene mapy, ale odladuje, coz pri novem motoru nejakou dobu trva. ;)
Tenhle motor se dělá na nějakých 100kW (135k) a 315Nm. Blbý je že je tam Continental jednotka, která se dělá trochu jinak. Respektive musí se udělat proces před tim než je možný vůbec něco ladit.. Znamená to tedy jednotku ven - v tom "špatným" případě.
Taky jsem měl Oi od Cimbu a po 220tkm no problem.