Navštíveno 5010x

Přítelkyně shání nějaký povoz do práce a nějaké ty poskoky po městě.Líbí se jí Peugeot 206. Benzín nechce tak připadá v úvah 1.4 hdi 50Kw. Nemáte to někdo doma nebo nějaký informace k tomu. Nechci abych se v tom víc hrabal než aby jezdila. Frantíka jsem nikdy neměl.Tak každá informace dobrá.

11.03.2015, 10:46 |
Drtič Bratranec měl, nepamatuju si, že by se to vysypalo, spotřeba do 5. Ale co si pamatuju velice dobře, to byla jízda na Šumavu od Zlína a doufám, že už nikdy nebudu muset nic takového trpět. Naprosto nepohodlný. Ale tak, že jsem v životě nejel v ničím horším, za hodinu řízení mě bolela noha, záda, prdel, naprosto vše. A mohl jsem řídit, nebo jen sedět jako spolujezdec. Aj vzadu aj ve předu. Největší cestovní utrpení, co jsem kdy měl možnost poznat. Jen z tohoto důvodu bych si to NIKDY nekoupil.Ale na skákání po městě a pro ženskou asi OK
ja jsem ted mel na 14 dni na jezdeni yarisa 1.0 50kw a kdybych mel kupovat nejake babske auto na litacku do prace, tak by to vyhral. podvozkove parada, motokara, vykon stacil, vevnitr mista dostatek a spotreba mesto do 5l benzinu. koroze zadna a to byla 2001. jak jsem na to auto nikdy nebyl, tak fakt na me udelalo dojem
Jenže Jarouš nebude za hubičku.

11.03.2015, 23:05 |
Komba 206tka v pohodě povoz,mě se v tom jezdí dobře,ani mě nic nebolí.Máme doma 1.4hdi a za ty leta(cca 5let)jen olej,brzdy,výfuk,žhavičky apod.,prostě spotřební věci.Nic vážnýho se stim neděje naštěstí,vstřiky a čerpadlo drží.S autem se jezdí deně a jezdí se kolem pěti.A nechválim to jen proto,že jsem pozitivní na peugeoty.Třeba taková 406 je hroznej sráč,tu už doma nechci vidět:D
A to byla 406 nejlepší model, co kdy pežoti vyrobili,,,
Měl jsem to jako služební auto někdy v roce 2008-2009. Tu hrůzu si budu pamatovat do smrti.
406tka ... 2.0HDi super, o motoru sem nevěděl, ale z elektriky mám dones špatný sny :) Sem "rád", že se s ní trápí už někdo jinej ...
206tka doma (pro ženu), s 1.6i a dobrý zatím ... ťuky, ťuky, ťuk ...

12.03.2015, 22:39 |
Komba Já ty auta beru hodně z pohledu jak se na tom pracuje a komplikovanost a u těch čtyrkovejch řad je to vždycky na flašku vodky než du něco dělat:D teď se dá říct,že renovuju 405 a to je taky o nervy.Jinak ty auta sou hrozně pohodlný a vykompenzuju si to tim pohodlím při jízdě:)
No vidíš, já měl v letech 1995 - 2010 všechny pežoty, co kd yvyrobili, s výjimkkou řday 307 a to vč, 605/607/807 a na 406 naopak nikdy nezapomenu. Ta byla na světelné roky před vším, co PSA kdy vyrobilo. 2,0HDI 80kW byl v té době Pan Motor. Koncern jen tiše záviděl. Auto absolutně spolehlivé a zejména vrcholně pohodlné. Jezdil jsem v té doně do Milána do firmy a 1220km jsem dával na "jedno nasednutí". To v Oktávce (v to době jsem si k jedné odskočil) se nedalo ani omylen. Už v Insbrucku jsem musel hodinu ležet na lavičce u pumpy, abych cestu přežil.
Ve 360tkm šlo auto do šrotu, neb manželka kamaráda, co 406 ode mne odkoupil, ho totálně vybydlela, ale motor ještě pod lisem jen vrněl.:-)

13.03.2015, 07:30 |
Komba Motory ty sou fakt povedený,kam se na to hrabe PD a neřikam že neni pohodlný,to ono je hodně,taky mě z něj nikdy nic nebolelo.Ty první HDi si budou vrčet pořád,byly dělaný ještě na výdrž ne aby ve 150 udělali pápá:)

13.03.2015, 08:15 |
Hanes K 1.4 hdi jem toho napsal už hodně, stačí když si dáš do vyhledavače 1.4hdi a najdeti to mé příspěvky.
1.4 hdi jsem koupil ženě a má ho v 307 sw s nyní 556 000Km najetými.
Jako mechanikovi mi Km nevadily,bral jsem to jako výzvu.
Na motoru je vše původní, tím myslím i turbo, trysky a čerpadlo.
Jinak 206ka není pro paní špatné auto, má ale svoje mouchy:
Zadní náprava, pokud nebyla udělána repase, tak čeká tebe, je to cca 5-7tis Kč+práce a pak je nadlouho zase klid. Obvykle důvod prodeje je, že nechtějí investovat do nápravy.
Přední náprava ramena dohromady s čepem a když chceš něco co vydrží jsou drahá.
Popřemýšlej o koupi krátké 307.
Zadní nápravu má jak jedničková octavia tedy s vynutými pružinami.
Na předku jsou čepy jednotlivě montované jak na 406ce
Servisně je to auto přirovnatelné právě k té octavii, jak výdrží tak cenami náhradních dílů, až na ložiska zadních kol.
Snad jsem pomohl. :-)