Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > HELP: Dá se obejít EKO daň?

o Navštíveno 4762x o
o 11.03.2015, 20:54 | Thullo
Vážení přátelé,
mám dotaz kolem placení EKO DANĚ. Dá se to nějak obejít?

Jen pro info:

Už jsem měl celkem různých 36 Probeček - vždy když jsem platil Eko daň, bylo to za Euro 2, tedy 3.000,-

S tím problém nemám.

Jendou jsem měl i US verzi, která neměla v TP uvedenou žádnou směrnici EHS/ES.

Tehdy jsem to vyřešil přes Ford Motor Company v Praze, kde za 2.900,- plus DPH mi doplnili do TP údaje, které jsem potřeboval (mimo tuto směrnici i spotřeby atd.)

Tentokrát mám opět jednu GT verzi a opět v TP není uvedeno nic.

JENOMŽE:

Ford Motor Company mě tentokrát odmítl s tím, že toto vozidlo nebylo určeno pro Evropský trh a tak mi nepomůžou. (do ČR bylo dovezeno v roce 1993 jako nové auto)

Na Dekře jsem podal žádost, ale přišla mi zamítnutá jako STORNO - takže ani Dekra, která dříve vesele uváděla, že Probe 2hé generace plní Euro 1 (což je kravina) mi tentokrát nepomohla.

Takže mi zbývá buď zatnout zuby a zaplatit 10.000,- to EKO VÝPALNÉ, nebo s tím nějak vyjebat! (což teda nedělám rád, ale platit to vážně nechci, když vím, že toto auto plní Euro 2)

Vím, že kdysi se to dalo obejít nějak přes osobu s tělesným postižením tedy s průkazem ZTP), ale toto jsem nikdy nedělal, takže nevím jak na to. Ani nevím, zda to ještě jde - zaslechl jsem někdy, že to nějak stopli či co - ale fakt to jistě nevím...

Poradí mi tedy prosím někdo, jak to vyřešit? Děkuji moc všem - Thullo

foto k příspěvku  od Thullo

o 11.03.2015, 21:45 | Kounect
Bohužel, žádná cesta již neexistuje.
o 11.03.2015, 22:11 | Sau | Upraveno: 2015-03-11 22:12:20
Jak ne? ZTP ho neplati snad porad, akorat ten dalsi kupujici, pokud nebude taky ZTP, uz jo, na rozdil od drivejska.
o 11.03.2015, 22:26 | Antonio
pokud to nechce mit na ztp psane vecne, takze jako by neexistovalo.

asi nezbyde nez zaplatit. na veteranskou testaci je to jeste mlade, takze opruz
o 11.03.2015, 22:29 | Sau
Njn, to uz at si posudi kazdy sam. Ja to tak mam, uz tri roky a rozhodne na tom nic menit nehodlam, v nicem ma to neomezuje.
o 11.03.2015, 22:46 | Only_One
to sau, a kdyz by nahodou dany ztp treba nahle zemrel, tak auto zdedi potomci a mas smulu...
o 11.03.2015, 22:50 | Sau
Ehm, ja su ten potomek...
o 11.03.2015, 23:15 | worm03
tak zaplatíš dědickou daň a si v prdeli :)
o 11.03.2015, 23:22 | Sau
Myslis tu, co od lonska zrusili? :)
o 12.03.2015, 03:15 | jezdec.1
:-)))
o 12.03.2015, 06:04 | Kounect
Vzhledem k tomu, že Thullo píše, že už měl 36 Probeček a všichni víme, jak udržuje českou Probe positive scénu, nepředpokládám ani v odpovědi na jeho otázku, že zrovna tohle by si chtěl nechat a tak si ho mohl napsat na někoho se ZTP, koho by ještě musel hledat a taky koho možná v příbuzenstvu ani nemá.

Za mě platí odpověď, z toho už není cesta, jak to obejít a leda zaplatit. Anebo zkoumat proč to na Dekře tentokrát neprošlo alespoň za euro1 a snažit se to dohnat tady...
o 13.03.2015, 19:44 | .mycTD
IMHO jedina moznost, najit nekoho na evidenci, kdo tam tu normu dopise i bez DEKRY
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2331 sekund.