Navštíveno 2914x

Jelikož nastal čas výměny vozového parku, rozhlížím se po dvojkové Octávii RS combi benzín, kterou bych rád pořídil během 2 měsíců max. Na co si dát u těhle aut pozor a kdyby někdo o nějaké věděl, klidně dejte echo. Zatím mám info o jedné z moravy a na jednu jsem se byl podívat tady v Praze a ta je trochu tragická :o/
Díky :o)

13.03.2015, 19:10 |
Kapka (M)
přeju hezké hledaní nějakého normalního kusu..bude to asi trošku na delší dobu než něco najdeš..jinak se jukni na octavia forum..
[ Link ]
Někteří tyhle auta brali hodně u huby a v cca 90 000 jsem na několika autech cca 20, měnil hydraulické nadzdviháky, auta mají poměrně dojeté podvozky. přeci jen když to auto využíváš, tak ty díly trpí...

13.03.2015, 22:09 |
ps Sice nafta, ale najeto 220kkm, ve skutečnosti tak 300kkm. Měněny uložení tlumičů, ložiska, tlumiče, brzdy té jasné, turbo trochu píská, v řízení je vůle, oleje vyměněny, filtry a tak. Takže je třeba počítat, že to pár desítek tisíc sežere hned při koupi. A že v ČR to kupovat je za trest.
Zase na druhou stranu my tu naši pracantku kupovali za 169k bez DPH, takže cajk.
Dělám v autodílech, takže díly nejsou problém a opravy si udělám většinu taky sám nebo otec má servis, takže to mě taky netrápí. Ale nechci koupit auto a mít ho pak měsíc na dílně a měnit na něm půlku věcí.
Kapka: hledám už půl roku :o/ Na forum mrknu, díky.
Dnes se jedu podívat na jednu v Praze.
Kamarád má libovku, ale až v květnu se bude rozhodovat jestli ji prodá nebo ne a za kolik...
Naftu nechci, protože se mi nevyplatí jak z důvodu nájezdu, tak z toho jak daleko to mám na místa, kam jezdím nejčastěji. V práci za 10 min,nákupák 3 minuty a rodiče 12 min.

18.03.2015, 14:14 |
Fordik | Upraveno: 2015-03-18 14:14:52
Ford bohužel nic novějšího, slušnějšího, většího a aspoň trochu rychlýho nedělá :o/
edit:... a něčeho s čím nejsou problémy, který pak stojí nesmysl...

18.03.2015, 14:47 |
Lubak Fordík nedělá? nevím tedy jak moc rychlé to má bejt a jak moc nové ale 2,5 s 162 kw - 5 válec je vcelku slušné svezení.-)Myslím tedy verzi MKIV tzn. rok 2007-2009 pokud se nepletu
Lubak: a víš jaké jsou ceny náhradních dílů a spotřeba? :o) Ty myslím tenhle ročník máš, že? Matně se mi vybavují fotky a pěkné. Ale ceny dílů i po slevě a hlavně spotřeba, jsou úplně někde jinde než u té Octávky :o(

18.03.2015, 15:35 |
Lubak Fordík - měl jsem jako služební (samozřejmě servis pak neřeším), ale spotřeba mě nepřišla nikterak fatální jezdil jsem s tím denně do práce 23 km , a jezdil jsem v rozmezí 8-11 podle nohy, a to jsem se svezl.-) za kolik myslíš , že budeš jezdit s oktávkou? za 4,5 jako všichni .-)))
Mám MKIV už 2 tedy, obě chrochtavé a jaké ND myslíš?
v okolí mě jezdí 2 tyhle auta , který jsem prodával a jedno má 220 tis. a druhé 330 tis. a bez nějakejch větších investic, je fakt, že to s 330 tis. začíná krapet baštit olej .-(
Lubak:spotřebu cekam kolem 10-ti,to je v poho.Chvili sem RSem jezdil.U Forda jsou ale díly trochu dražší nez u skodovky i kdyz je to RS.Zkusim na tu motorozaci přesto mrknout.
Kapka:pres forum se dostanu k inzeratum,ale nevidim fotky ani odkud jsou,pokud nejsem člen :(

19.03.2015, 18:50 |
Lubak Ok to byla jen uvaha. Ceny dilu skoda vs.ford jsem u tehlech modelu neporovnaval,ale kdyz vyberes slusne mondeo idealne vybava titanium s tak to auta i vic nez dobre vypada a jako plus se nemusis bat to nechat u obchodaku-)))nebot je velka pravdepodobnost,ze ho tam pak i najdes.