Navštíveno 2731x

jelikož se naskytl dobrý kauf,tak asi tů motku pořídím dřív než v zimě.
enom už chytám nerva,to jejich nadšení na úřadě,že tam človek ide a neco po nich chce je neskutečný.
co si mám všecko nachystat,co mám mět a tak.
díky
PS: negde to tady asi bude,ale už od pátku zavíňuju vnitřnosti,tak je celkem prázno v hlavě.
díky moc
Dostavit se na registrační místo prodávajícího a mít:
plnou moc s ověřeným podpisem prodávajícího (pokud nepůjde přímo s tebou)
občanku či jiný doklad totožnosti
TP
ORV
evidenčku
300/500,- Kč - Registrace motocyklu do 50 cm3 - 300,-
/ Registrace motocyklu nad 50 cm3 včetně motocyklu s přívěsným nebo postranním vozíkem nebo motorové tříkolky, popřípadě motorové čtyřkolky - 500,-
zákonné pojištění - zelenou kartu
formulář na zápis změny změny vlastníka nebo provozovatele - to můžeš vyplnit tam, ale dá se stáhnout z netu
ó děkuju Ti hodný víláku :o)
Chápu to správně, že už nemůžu jet koupit auto navečer, jen si podepsat smlouvu a on mi pak pošle odhlášený velký TP na dobírku proti při koupi odečtené záloze?

23.03.2015, 16:39 |
AR přesně tak, chápeš dobře ;)
Ano ano, pojedeš tam totiž ráno v pracovní den, poté co si domluvíš dovolenou a ověříš si, že mají na příslušném úřadě otevřeno a nezapomeneš si zjistit nejbližší stanice technické kontroly minimálně 2, kdyby jedna selhala a do toho budeš mít na telefonu pojišťováka a v batůžku mobilní tiskárnu na vytištění zelené karty... nebo to pojistíš u nějakého místního žiďáka.
herdek kluci nestrašte,mašinu sem vzal,ale dyž to tak čtu,mysím napíšu plnů moc na moju,já na to nebudu měl nervy :o)

23.03.2015, 19:06 |
AR tak to tam raději ani nechoď pokud už seš teď vystrašeny ;)
spíš vynervovaný :o)
ochota úřednic je neskutečná

23.03.2015, 19:23 |
sotek a co jsi pořídil?
no bullíka přece :o)

no vida, to byla rychlost. Gratulace. Jak se ti na tom jelo?
převedení vozidla musí být do 10 dní od prodeje, ručí za to prodávající pod postihem až 50.000,- Kč, to jen doplňuji :-)

24.03.2015, 09:14 |
Losky Dobrý vědět...
tak dneskaj na úřade a ......HOVNO
plná moc na dvě ....
majitel si to mosí odhlásit v brně,tady ně to enom tak nepřepíšů :o(
vždyť to High psal hned na začátku "Dostavit se na registrační místo prodávajícího a mít":

30.03.2015, 19:08 |
jura.j | Upraveno: 2015-03-30 19:09:17
no ba,ale mysleli zme obá,že stačí moje registrační místo a plná moc od něho,no co už,ve středu to zajede do brna odhlásit :o)

30.03.2015, 20:34 |
AR no ale bacha, buť mu dáš plnou moc a on to na tebe přehlásí a nebo tam musíš jet s ním jinak ho taky pošlou k šípku ;)

30.03.2015, 20:44 |
jura.j | Upraveno: 2015-03-30 20:55:05
takže dám mu malý a velký techničák,evidenčku na mě,zelenů kartu,ověřenů plnů moc k přepisu,on to přehlásí v brně na mě a dál ?
sku.vený papírování,já to tak neznášám :o)
Dal nic.vse ti posle zpatky a je tomvyrizeny.zustane ti brnenska RZ.pokud budes vhtit jinou budes pak muset na svuj urad nahlasit ztratu nebo poskozeni a za 400 ti daj novou
už nebudu moset za místníma ochotnýma úřednicama ?
spz si nechám,B jak B.
dyž bych potem prodával,mosel bych zasej do brna,nebo si to převedů úřady mezi sebů automaticky?
díky moc
Uz nemusis.a kdyz budes prodavat odhlasis to u sebe na novyho majitele
oki,díky moc za rady.
zejtra ověřím plnů moc,kořeň se pro to staví ve středu,zajede do brna,přehlásí a bude snáď konečně pokoj :o)
ještě mu dej prachy na přepis :-)))

30.03.2015, 22:46 |
capo Tyjo, ještě že jsem to téma otevřel, vůbec jsem nevěděl že jsou nějaký změny a ve středu bych byl v prd... :)
Takže pěkně pro blbečka. Jestli to ale správně chápu, tak prostě jeden z nás dá druhýmu úředně ověřenou plnou moc. Udělá se všechno při jednom.
Pořád je potřeba evidenčka, malej a velkej TP, povinný. Vozidlo tam fyzicky bejt nemusí, kvůli tomu je ta evidenčka.
Celý se to udělá na úřadě místně příslušnému prodávajícímu.
RZ zůstává i při změně regionu původní, pokud nezaplatím za novou?

31.03.2015, 08:49 |
AR ano....btw hned po novém roce tady bylo x videí od místního člena kde to popisoval ;)

31.03.2015, 08:56 |
capo Nojo, víš jak. Máš chvilku auto, myslíš že tohle vůbec nebudeš potřebovat, a najednou buch a motorka :))