Navštíveno 3823x

Sakra, úplně mi to vypadlo. Díky za připomenutí, rozhodně jdu.

24.03.2015, 09:19 |
duke Já jdu v sobotu. Pár let jsem nebyl, tak jsem zvěda co bude, snad to nebude akustikou místností tragédie.
Dokončuji Hypu 17 a Hypu 1 s OLED řízením od customworks.cz tak chci nabrat nějakou inspiraci na design, ikdyž už mám skoro jasno.
Duke: tak to se pak pochlub ;)

24.03.2015, 20:30 |
duke Něco sem dám až bude hotovo, ještě je ve stavbě DAC 1 USB od customworks, VMA-1 SL od VMaudio a stavím svůj gramofon s phono předzesem...
Snad bude vše hrát do prázdnin :-).
Díky,taky půjdu asi v sobotu

29.03.2015, 22:59 |
Tuner#2 | Upraveno: 2015-03-29 23:01:46
Tak jsem zahlédnul Pagoše a Rosťu VR6, ale byl u měření sluchu a nechtěl jsem obtěžovat.
Nejlepší zvuk? Podle mě jednoznačně Accuphase přes Sonus faber. Accuphase z těch beden udělal úplně jinou dimenzi, jen škoda tak malého pokoje, kde byl znát problém na basech díky místnosti, ale jinak to bylo famózní. Opět jsem se přesvědčil, že prostě umí...
Co podle Vás?

Taky sem byl

pokud někde překážel "vandrák" v kapsáčích a "drobnou" odraznou plochou na blesku, tak se moc omlouvám :)

30.03.2015, 09:59 |
duke Za mne také Accuphase nejlepší poslech.

30.03.2015, 10:00 |
duke

30.03.2015, 10:00 |
duke
Tak to čumim! Nečekal bych, že zde najdu jen dva názory na nejlepší zvuk. A už vůbec bych nečekal, že se všichni shodneme! To, co předvedla tato místnost ve mě zase na dlouho zanechalo hořkou pachuť mojí chudoby :o) Pro spoustu lidí by se jednalo o sci-fi, ikdyby cenovky jednotlivých komponent byly v korunách. Každopádně ale na této výstavě byla kombinace Accuphase + Sonus Faber, ale i Accuphase + Elac naprosto zvukově výjimečná a pro mě uplně neuchopitelná. Neumim zvuk popisovat, ale tahle místnost mě tam nutila sedět do zavíračky a prostě se nechat kulantně vyhodit. Nebyl sem schopnej se zvednout. Mimochodem, všiml si někdo té asistentky, která tam za tuhle firmu byla? Byl sem z toho špatnej 2x :o)

Velmi příjemně na mě působil i zvuk těchto skvostů...

A co mě naopak malinko zklamalo byly právě legendární šnečci. Ale mám pocit, že za to mohla poslechová místnost, která mi pro ně připadala moc veliká, repráky byly od sebe podle mě až nepřirozeně daleko a právě snad kvůli velikosti místnosti na mě zvuk působil hodně "přebuzeně", což mi bylo moc líto.

A nakonec ještě jeden povzdech :o)
Co mě totálně odrovnalo byl tento pohled...
Každej správně vyšinutej hifík investuje neskutečnej balík do kabeláže jak reproduktorový, tak napájecí. Není problém sehnat napájecí kabely za několik desítek tisíc korun, protože to je prostě nejvíc nej. A pak tyto napájecí kabely pro systém zapojíme kam? Přece do psa z OBI za 59,-!!!

co je u šneků ten nejmenší reproduktor?nebo tam jsou 2 výškáče?
Davados: jsi nikdy neviděl středovou kalotu či co? Je to klasická čtyřpásmová konstrukce - basy, nižší středy, vyšší středy a výšky.
Pokud se ti libily sonusy a fejz,pak se ti nekohly libit sneci.ale divim se,ze se ti pak libil sroll a vivid.
Celkem chápu, ten charakter zvuku byl opravdu jinej. Abych se správně vyjádřil, tak samozřejmě až na vyjímky tam z mého pohledu všechno hrálo příjemně. Na nějaké soudy by člověk musel strávit u každý sestavy hodiny a zkusit vícero vlastních naposlouchanejch CD. Občas sem si řekl, že bych svou aparaturou ze starého železa mohl konkurovat něčemu, co tam bylo vystavené, ale nestalo se to moc často :o)
A Ty ses byl podívat Zdeny?
Jsem byl v čajně😕ale na poslednich 2 jsem byl a bylo to jasne.vividy=numero uno a k tomu audionet,v roce 2011 pak analogovy tapedecky y orig. Masterpásem a starý bedny Canton.
A ja opet nebudu souhlasit se Zdenym...
1. Accuphase je proste TOP znacka jak konstrukcne (podivejte se na nejaky rozebrany komponent), tak zvukove. Neni duvod o ni psat nejak opovrhovane...
2. Nautilus je pres 22 let stary reprak a byt je to stale vlajkova lod, tak zvukove a konstrukcne je davno prekonany. Eurostar by udelal lepe, kdyby vystavil nizsi radu Nautilus 800D, kde je mnohem lepsi vyskac, stredak i basove reproduktory a dali k tomu poradne krmeni...
3. Vivid audio hraje zcela jinak a lepe nez Nautilus. On je totiz stvoril puvodi konstrukter nautilu a posunul je o poradny kus kupredu, takze se neni treba divit, ze Nautilus nezaujmul (nota bene ve spatne konfiguraci) a Vivid naopak ano.
4. Napajeci kabely maji svuj vyznam, ale v komplexnim resenim s rozvody. Ta fotka LOL...
323 neviděl....Díky za vysvětlení ;-)
Dovolím si opět nesouhlasit s Tunerem2:-)
Asi to špatně chápu, ale cítím, že Tuner má dojem, že odsuzuji značku Accuphase. Ovšem to se zdaleka mýlí mílovými kroky! Co tvrdím a znovu to zde pokud možno srozumitelněji (nechchi říct přímo polopatičtěji) zopakuji, je to, že Acc má "svůj" zvuk, který je zvukomalebný, leč šálivý. Není totiž oproštěn od jisté míry umělé líbivosti a to u žádného z typů zesilovačů, ať integráčů, tak konců. O bednách SF snad nebude polemizovat ani Tuner, protože ty prostě hrají "tu svou" tak okatým způsobem, že líbit se mohou jen vyznavačům "šmidlibojs", tedy houslovým vrzálistům. Barví jako feny, když mají své dny. A já jen dodám, že na to, jaké jsou v nich používané měniče stojí horrorové peníze.
Naproti tomu stojí syrové, tvrdé, bez příkras a umělého tepla hrající Audionety, které jsem zmiňoval já, v kombinaci s naprosto neskutečně úžasně neutrálními Vividy´, které pro mnoho lidí zní nepřístupně, odtažitě a hlavně nezajímavě, protože bez umělého cukru, a proto se rozplývají nad opačným zvukem Sonusů, Serblinů a dalších (Naimů Ovatorů a jim podobným).
K 800D se nebudu vyjadřovat, k 802D2-II už tuplem ne. Ale naspat o šnecích, že je dávno překonaný, to chce kus odvahy:-)Je možné, že jsi je, Tunere, neměl možnost hrát jinde, než na domrvené instalaci výstavy v Praze. Já to štěstí měl a povím hned, tohle bych mohl mít doma a neměl bych nutkavbý pocit začínat obměny aparátu u těchto beden. pravda, Vividy G1 jsou dál a proto pro moji maličkost jsou to zatím bedny Nr. 1. Dal bych jim přednost před Dynaduio Master Evidence-II a jim podobných modelů. Jejich neutralita je totiž zatím nedostižitelná a podání hudby jako celku prostě bezchybné.V tom se spolu, Tunere, shodujeme.