Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Venkovní žaluzie info?

o Navštíveno 3894x o
o 24.03.2015, 19:05 | BMW_318iS
Je tu někdo z oboru?

Jsou nějaký razantní rozdíly v kvalitě různých výrobců (prodejců)

Řeším Z90 od Lomaxu nebo Svět Oken který má teď slevu.

Bohužel nejsem znalý této problematiky a jelikož firmy nabídky posílají když dobře tak po měsíci tak ani nemám moc možností zjistit jak dobrou cenu jsem dostal atd.

o 25.03.2015, 22:03 | tappaja
Musi to bejt zaluzie? Protoze jsou pomerne jakoze napikacu,lepsi jsou rolety.

Vem si, zacne trochu foukat a uz je automatika bude vytahovat nahoru.
Rolety slouzi i jako dalsi bezpecnostni prekazka.
o 25.03.2015, 22:28 | Kamil07
Taky jsem to resil a ze vsech stran jsem slysel, ze zaluzie urcite ne a jedine el. rolety.
o 25.03.2015, 22:42 | Luke_288
máme v bytě venkovní rolety. chtěli jsme je jen kvuli horku v létě na což je to super. do baráku budeme dávat venkovní žaluzie, Z profil na kolejnicích. tou roletou si nepřistíníš, to je pouze světlo/tma (jde jí nedorazit až dolu, ale těma perforacema moc světla neprojde).
myslim, že u žaluzií jde hlavně o profil, ty nejlevnější Céčka asi nebudou nic moc.
o 26.03.2015, 09:18 | BadyS
mám na celém domě 3roky Z-70 od CLIMAX někde od Vsetína výrobce....prodávají přes své obchodní zastoupení a naprostá spokojenost.

ano, je potřeba počítat, tam kde je větrno, tak automatika bude žaluzie vytahovat, pokud neplánuješ automatiku, tak stejně ten rachot který při opravdu větrném počasí dělá žaluzka tě donutí ji vytáhnout....toď jediná negativa...pak už samá pozitiva jak píše Luke....mám okna po 6m2 takže bez žaluzii je to skleník, kde se před montáží žaluzií nedalo vydržet - se žaluzkama studené sklo a vevnitř krásný chládek.
Dle mého cenu nažene pouze u samotných žaluzek typ motoru a typ ovladačů, hliníkové lamely bouchá na metry jedna fabrika....pohlídej si aby lamely měly silikonová těsnění pro tiché dovření (polská verze neměla). u montáže je pak rozdíl, zda vodící kolejnice jsou zapraveny do fasády (slušná drbačka) nebo jen přichycené kolejnice do okna.
o 26.03.2015, 09:29 | AR
a dokáže někdo shrnout pozitiva a negativa co je lepší? Zatím máme v plánu rolety. Nemáme megaskleněné plochy krom jídelny která je prosklená celá.
o 26.03.2015, 11:16 | BadyS
Roleta: tepelná izolace, bezpečnostní prvek = pevnost, odolná vůči větru, nevýhoda: vytažená / zatažená = regulace světla přes den téměř 0.

Venkovní žaluzka: regulovatelná stínící technika, sklopené žaluzky přes celý= dobré stínění pohledu dovnitř - nepotřebuješ záclony a jiné humusy, tepelná izolace (nenahřívá se okno), design. Nevýhoda :pevnost-vítr, není to bezp. prvek, cena.
o 26.03.2015, 21:04 | BMW_318iS | Upraveno: 2015-03-26 21:05:18
Tak už se nám to tady trosku rozjelo, to je fajn.

Pro upresneni, jedna se mi pouze a jen o venkovni zaluzie, potrebuju funkcni stineni, jelikoz stavim pasivni dům ktery ma pomerne velke sklenene plochy z jihu a tak pro me rolety nemaji zadny opodstatneni jelikoz bych rád pres leto taky koukal ven ;)

Nějakou zkusenost se zaluziemi od svet oken tu nikdo nemá? Mám od nich nabídku na 8 zaluzii Z-90 o celkove ploše kolem 30 metrů čtverečních motorový pohon za 80 tisic. Podomitková montáž, kolejnice ve fasade.

Lomax porad urguju ale bez odezvy, tohle moc nemám rád. Myslel jsem že zákazník náš pán, ale v některých firmách to moc nefunguje. Svět oken prave docela ochotní, za dva dny nabídka na Cčka a kdyz jsem volal že chci i Z90 tak poslali druhej den.

Jen bych rád zjistil na co si dát pozor, abych nekoupil nejakou sracku a pak si to vycital.
o 26.03.2015, 21:29 | tykeev
Super, tohle téma mě teď aktuálně taky zajímá.
Sám to zrovna zjišťuju a jsem ve fázi hledání té správné firmy....
Já tedy ještě nejsem 100% rozhodnutý zda žaluzie či rolety, ale určitě elektricky ovládané.
Plocha cca 55m2 a nejlevnější nabídky mi začínají na 220 tisících.... Být to za těch 80 a nějaká slušná kvalita, tak do toho jdu hned :-D

Téma budu sledovat, kontakty na rozumné firmy uvítám.

Co se týče rolet s možností dávkování světla, je tu i tato varianta, ale cenově to je trochu horší.

[ Link ]

Poptávku jsem jim posílal zrovna včera, takže zatím nedokážu říci, jak to vychází přesně cenově.
o 26.03.2015, 22:22 | BMW_318iS
tykeev: hele tak si na www.svetoken.cz zadej poptávku a uvidis co ti nabidnou. Kazdopadne si musis pospisit protoze akci maji jen do konce tohoto mesice. Me rikala pani od nich která mi zpracovala nabidku že mám 2 mesice moznost se rozhodovat nez vyprsi jeji platnost a kdyz budu mit zajem tak mohu slozit 20 procent zalohu a dodaji mi to kdy budu chtit, klidne za rok.

Jak jsem psal, resim ale ted i lomax akorat me uz nejak nebavi je porad prosit o nabidku a doufat jestli teda neco poslou.

Kdyz jsem poptával okna tak se taky naslo pár firem který na to vyložene srali, a to bych rekl ze to nejsou zrovna male a neznáme firmy. Holt je dnes uz asi jiná doba.
o 26.03.2015, 22:25 | Luke_288 | Upraveno: 2015-03-26 22:30:45
BMW: a urguješ jak? byl jsi tam osobně nebo jen mejluješ? ono to je taková móda poslední doby, rozeslat poptávky na 10firem mejlem a čekat, že do druhého dne všichni odpoví, nabídnou režijní cenu a namontované bude do týdne. podle mě se prioritně věnujou těm, co se přijdou poptat, podívat, prostě osobně, protože úspěšnost uzavření kšeftu po mejlu je minimální.
pokud jde o svět oken, okna eu apod, tak s nima mám osobní zkušenost když jsem poptával plastový okna. vzorky na ukázku skoro žádný, profily ty nejlevnější, cena samozřejmě nejnižší, ale zároveň rozměrový omezení z výroby obrovský. v první nabídce hned 65% sleva...prostě za mě shit. na druhou stranu ty žaluzie budou jen přeprodávat, Z90 jsou gut, takže tam bych se asi nebál.

osobně budu brát odsud www.frami.cz zetta90
ale mám obavu, že ten se na tvorbu nabídky bez osobní návštěvy vykašle.
edit: jo a stejně jako píše tykeev níž, tak i tenhle si nechá dobře zaplatit.
o 26.03.2015, 22:28 | tykeev
Jinak já dnes dostal od jednoho schopného odborníka kontakt na tuto firmu, sám tam budu zítra posílat poptávku:

[ Link ]

Zaručil se mi za ně. Nepatří mezi nejlevnější, ale zase používají opravdu kvalitní věci.
o 26.03.2015, 22:38 | BMW_318iS
Luke_288: urguju primo telefonicky primo konkretni osobu která mi to má vypracovat. Osobně není v mých silách jezdit po celé ČR a všechny navštěvovat. V několika firmách jsem byl a jen málokdo je vůbec ochotný s tebou jednat. Tohle mě pak lehce přesvedci o tom ze s touhle firmou teda nechci jednat radsi o nicem. Napriklad moje zkusenost s firmou SLAVONA tady v brne, vic mi ten clovek uz nemohl dat najevo ze ho obtezuju a ze uz by rád kdybych vypadl. Po 3 urgencich mi teda poslali nabidku, jelikoz jsem jim napsal ze potrebuju vybrat okna do projektu.
o 26.03.2015, 23:49 | Luke_288
já na to jdu vždycky trošku jinak- vybírám si firmy z blízkého okolí, který si snadno můžu objet. to poslední co chci je, aby mi něco montovala firma 150km daleko a následnej záruční/pozáruční servis budu čekat měsíc.
ber to tak, že v týhle době je spousta "opruzů", který chtějí jen další nabídku do svýho pseudoporovnání z 20ti firem.
samo, že jsem narazil i na vyloženej nezájem, ale jsou to moje prachy a nutit je nikomu nebudu, konkurence je veliká.
to cos zažil se slavonou, já zažil se světem oken. sice nabídka druhej den, ale odfláknutá jak prase
o 27.03.2015, 07:52 | BadyS
tykeev: proklima je obchodní partner CLIMAX, takže já mohu doporučit, jak s výrobkem tak servisním poradenstvím climaxu....montážní firma si nakoupila špatné kotvení do fasády, par telefonu do climaxu a druhý den tam byly správné držáky....hloupost montážní firmy, ale náprava byla rychlá, což jsem nečekal, vzhledem k termínu výroby cca 3 měsíce
o 27.03.2015, 07:56 | tykeev
to BadyS:
super, díky za potvrzení reference :-)
Dnes se na ně hodlám obrátit, tak jsem sám zvědav.
Budu doufat, že budou cenově alespoň trochu přijatelní, přeci jen dávat přes 250 jen za stínění mi přijde docela dost...
o 27.03.2015, 08:11 | BadyS
7 el.rolet, 2 ovladače somfy, cca 31m2 Climax 2 nabídky a rozptyl 90-110tis. 3 roky nazpět.

Poud někdo máte velkého francouze s posuvným oknem (výstup na terasu),rovnou si tu žaluzku rozdělte na 2ks, né jedna veliká, tohle jsem udělal špatně.
o 27.03.2015, 20:01 | BMW_318iS
Tak jsem dnes skouknul LOMAX žaluzie, posbíral info na co si dát pozor a v pondělí půjdu porovnat výrobky ve světě oken, pak dám echo.
Každopadně všestrané možnosti rozšíření a kvalita výrobku u LOMAXU mě překvapila. Jednání naprosto profesionální.

Ceny prislusenstvi (motory, dálkove ovládání, programovatelné ovladače, atd)lepsi nez u sveta oken

Jsem zvedavej na kvalitu lamel u nich proti LOMAXU.

Záruka na motory a komplet žaluziový systém u lomaxu 5 let.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.332 sekund.