Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: koupě operačního systemu WIN

o Navštíveno 2035x o
o 30.03.2015, 16:55 | Kapka (M)
je tady dost IT blaznů..potřebuju na jeden NTB koupit operační systém WIN 7 nebo Win8..je možnost zakoupit třeba toto,aby to bylo legálně?bude na NTB co mám doma,ne ve firmě..
[ Link ]

o 30.03.2015, 17:07 | LordPeytl | Upraveno: 2015-03-30 17:07:53
Aby bylo vše OK licenčně, musí se použít buď GGK (legalizační sada - obdoba OEM, licence je nepřenosná a svázaná s HW) nebo FPP (krabicovka, licenci lze po zničení notebooku použít jinde).
Pokud jenom chceš legální Windows s funkčím Windows Update, stačí i toto.
o 30.03.2015, 18:26 | Kapka (M)
ja jsem koupil NTB z druhe ruky..a byli na tom Win8..ale asi nějaké crack..NTB nemá žadný štitek nic..takže nejdou aktualizovat na Win8.1 atd..proto to řešim
o 30.03.2015, 18:44 | Sau
Já sem řešil pořízení Windowsů nedávno a po přečtení všemožných názorů sem lůpil Windows 7 Professional na ebay. V německu je toto přeprodávání licencí k Windows jejich sůdama posvěcené - Microsoft sa tam jaksi s lidma ohledně tohoto sůdil a prohrál to - takže by to mělo byt v naprostém pořádku. Pokud by ťa to zajímalo, bral sem od tohoto prodejca [ Link ] za 20 Eur. Dojde ti akorát aktivační klíš, já sem mosel aktivovat po telefonu a není problém.

Řeším teď aj pořízení Office 2013, ten sa dá na ebay pořídit za 45 Eur, takže do něho asi pujdu taky [ Link ]
o 30.03.2015, 18:45 | Diner
Otazka zni, jestli je vubec legalni OEM licence prodavat... Pred X lety jsem koupil na aukru asi 2 OEM licence a asi po dvou letech si me PCR pozvala na vyslech, ze to neni uplne OK a ze proti prodejci vedou stihani (predpokladam na popud MS)...
o 30.03.2015, 19:22 | Jarda S.
v době kdy W7 vyprodávaji bych neriskoval a šel pro nový, W8 neberu v potaz ty mi vůbec nesedli
o 30.03.2015, 19:24 | Jarda S.
já bych vzal tohle [ Link ] a pak stejně legálně přejdeš na W10
o 30.03.2015, 19:42 | lukee_cz
Jarda: ale to je to same co Kapka postoval...proste preprodavani OEM licenci.
o 30.03.2015, 19:42 | riviera.kidd
Taky bych vzal v potaz co na tom ma bezet za programy a podle toho zvolit HOME nebo PROFESIONAL verzi

S win8/win8.1 uz tenhle problem odpada
o 30.03.2015, 20:10 | Sau
Diner: V Německu to 100% legální je. A není nelegální v německu nakupovat, tudíž ty Windows nutně musí byt legální aj u nás. S tím rozdílem oproti Německu ovšem, že tu u nás do sporu se soukromů osobů Microsoft prozatím nešel. A vzhledem k tomu jak dopadl v Německu, na 99,99% ani nikdy nepujde, protože výsledek sporu by byl prakticky daný.

Jarda S. : To co postuješ je to samé jak sem dával já, akorát 3x dražší...
o 30.03.2015, 20:38 | AR
tak nahoď w10 technical preview a po problému ;)
o 30.03.2015, 20:48 | Diner
Sau: Pekna teorie. Kazdy je sveho stesti strujce. Ja sve rekl a rozhodne jsem si to nevymyslel. Tecka.
o 30.03.2015, 20:53 | Sau
Diner: Nikoliv teorie, praxe. Precti si co pisu. Tys nakupoval v cesku, ja v nemecku. Neexistuje vubec zadna moznost, ze by na ten muj nakup mohl microsoft nebo dokonca snad policie cokoli rect. Ale samozrejme to nikomu nevnucuju, at si poridi kdo chce, co chce, kde chce...
o 30.03.2015, 21:17 | Sau
Nějaké info o tomto je třeba tu [ Link ] nebo tu [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3177 sekund.