Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Měření rychlosti v obci

o Navštíveno 8773x o
o 02.04.2015, 20:55 | Ondry 2.0 20v
Čau kluci
potřebuji radu ohledně měření rychlosti v obci, hodně se teď rozšířily informační tabule o rychlosti auta které navíc ukazují text ZPOMAL! při snížení rychlosti tabule poděkuje, Dnes jsem ale jel 58km/h a nějak jsem se na tu tabuli zakoukal a najednou se objevila moje SPZ a poděkování, na netu jsem našel že taková praxe s SPZtkou je účinná na zpomalení, řidič se lekne a příště si dá pozor protože neví zda existuje nějaké foto z případného přestupku a jestli je foto posíláno na policii nebo na obec. otázka zní, smí obec vybírat pokuty? nejspíš ne, policie ano. nevím jak je to propojené jestli s policií tak můžu čekat dopis :-/ zmíněný radar mě načapal v obci Holýšov. děkuji za rady :-)

o 02.04.2015, 21:02 | Sau
Tak toto je snad čistě informační radar té dané obec. Hračka v podstatě. Jak sám píšeš, věc která ťa má usměrnit. Nic na základě čeho by ti došla pokuta. To už bych jich musel mět doma tisíce :)
o 02.04.2015, 21:26 | Filca6
Obec vybírat pokuty smí....Je to tak u nás na JM v obci Židlochovice....tam je jak ukazatel tak i pěkný dělo(foťák) a když jedeš nepřiměřeně tak záblesk je velice fajn a pak ti přijde krásná obálka s poukazem na 500 od MěÚ Židlochovice :-)
o 02.04.2015, 23:39 | AllInOne
Přesně..v Židlochovicích to funguje dobře, musím jim to pochválit:-)
o 03.04.2015, 03:35 | jezdec.1
V Židlochovicích jsou tři radary a dokonce se to střídá, neměří všechny zároveň. Přehazují ty foťáky ve vnitř. Ty informační tabule "zpomal" jsou jen informační.
o 03.04.2015, 12:04 | Ravo | Upraveno: 2015-04-03 12:04:25
trošku OT: Asi mám na ty Židlochovice štěstí, občas přes ně jedu (od Žabčic) a nikdy mi nic nepřišlo... Tak si taky budu holt dávat pozor...kde jsou ty inkriminovaný místa?

A teď k tématu - cedule ZPOMAL s SPZ je s největší pravděpodobností jen informační, ještě jsem neslyšel že by to dělalo zároveň i pokuty (pokud v tom samém místě ale není namontovaný i ten druhý výběrčí radar)
o 03.04.2015, 15:10 | Ondry 2.0 20v
No uvidíme. Je tam kamera a pod ní infra přisvicování, našel jsem že obce na tom dost dobře vydělávají aniž by měli právo vybírat pokuty. používají slovní obrat v tom smyslu že mohl být porušen zákon ale ne že porušen byl, když zaplatíte tak ok, když ne tak se taky nic neděje. ale je to docela složitý najít na netu. žádné nové info moc neni
o 03.04.2015, 15:59 | mr.brain
Škoda, že o SPRDELi je tady půl fóra... Achjo. [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2206 sekund.