Navštíveno 1790x

03.04.2015, 20:55 |
rcman Ahoj,
v práci jsem přešel ze zajetých Windows XP na new pc s Windows 8.1 Pro. Tak ňák si pomalu zvykám. Je to teda vcelku posun, ale zatím dobrý...
Může mě tady někdo vysvětlit jak rozchodit abych na tom pc spustil normální DVD s filmem???
Už jsem tam instaloval Windows Media player, VLC a jetě ňákej DVD přehrávač. Ale nikde to stím DVDíčkem nedokáže ňák normálně pracovat. DVDíčko je v pc vidět. I správnej název disku (podle filmu) to píše... Ale otevřít to jde pouze jen jako složky Audio_ts a Video_ts. Ale soubory uvnitř to spustit v ničem nejde...
Asi to potřebuje kodeky (nebo jak se to jmenuje)... Pokud možno mě někdo polopatě řekněte kde co stáhnout a co a jak kde nastavit, ať není vidět že jsem strašná pc lama.
Děkuju moc za rady a porady...

03.04.2015, 21:21 |
AR Protože ti chybí ten správný přehrávač pro tento typ médií. To samé by ti udělaly i čisté XPčka. Nahoď si asi nějaký lepší DVD přehrávač např. PowerDVD

03.04.2015, 21:21 |
AR A jako složky to samo budeš vidět pořád ale měl bys tam mít pod pravým tl. i položku "přehrát"

03.04.2015, 23:34 |
rcman AR: Dík. Zítra to testnu. A sláva! "Přehrát" to je ta funkce která mě chybí ke štěstí!

04.04.2015, 08:17 |
rcman Tak Power DVD se tváří že by asi byla dobrá volba. Bohužel se musí stáhnout ze stránek vydavatele, a to mě nepustí instalování dokavaď se na pc nepřihlásí administrátor. ¨
Co je na Windows Store si můžu instalovat bez administrátora, ale všechno mimo je pro mě tabu...
Ještě ke všemu mě dneska kleknul záložní noťas. Tak ted už si ty dvdíčka nepustím vůbec na ničem...
VLC určitě ty DVDčka přehraje taky. Jenom ho spusť, zmačkni CTRL+D a vyber mechaniku.