Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Audiofilové help: Editace FLAC souborů

o Navštíveno 4739x o
o 04.04.2015, 17:51 | 323Marty
Prosím, poradil by někdo...
Většinou si stáhnu CD ve formátu flac tak, že jednotlivé písničky jsou již oddělené, takže pohoda. Ale někdy si stáhnu CD ve flacu, kde je pouze jedna skladba jako celek a k tomu pár dalších souborů nejčastěji textových, kde je napsáno od kdy do kdy je jaká skladba + jejich start sektor a end sektor. Dá se pak nějak ten jeden velkej flac "rozsekat" na ty jednotlivý skladby?? Jak? Moc díky.

o 04.04.2015, 18:05 | madmaik
Ja bych se vetrel z dotazem,ktery se ne kazdemu bude libit.existuje nejkay flac forum?klidne mailem..
o 04.04.2015, 18:05 | ZoRG
Ja pouzivam toto:
[ Link ]
o 04.04.2015, 18:06 | LordPeytl
Treba pomoci CUETools [ Link ] nebo CUE Splitteru - [ Link ] atd.
o 05.04.2015, 00:48 | 323Marty
Chlapi moc díky! Stáhnul sem ten CUE Splitter a je to fakt výborný!
A když už sem byl u těch flaců, říkal sem si, že testnu rozdíl přehrávačů ve Windows. Vždycky sem používal jen klasickej media player, ale co sem tak pročítal, tak velmi oblíbenej je Foobar2000 prý pro dobrý zvukový výstup, tak sem ho stáhnul a pustil nějaký naposlouchaný písničky a upřímně... rozdíl neslyšim. Vlastně ani nevim proč bych měl? Ty jedničky a nuly přece musí každej přehrávač přečíst stejně ne? Má někdo jinou zkušenost?
o 05.04.2015, 07:32 | Zdeny60
Najdi si na high-end forum.cz porovnání SW přehrávačů. Foobar patří mezi ty nejhoprší, ale má nejlepší možnosti nastavení. Píše to tam Aleska, což je člověk, o kterém nelze v této věci pochybovat, neb se tím zabývá desítky let a je to prostě odoborník na slovo vzatý.
Jinak abys slyšel rozdíl, je třeba mít nejen aparát, ale i poslechové zkušenosti.
Jinak 0/1 jso reproduktovány pokaždé s jiným výstupem - o důvodu,proč to tak, je, se tam dočteš.
o 05.04.2015, 09:31 | wefa | Upraveno: 2015-04-05 09:42:40
Zdeny, nemyslel jsi spíše na HiFinazory.cz, konkrétně [ Link ] ?
o 05.04.2015, 20:06 | Zdeny60
Je to možné...To víš, věk se hlásí:-)
o 05.04.2015, 22:11 | 323Marty
wefa: děkuju! Prohledával sem high end forum asi tři hodiny :o( Každopádně si myslim, že lidi, který se tomuhle věnujou jsou totální pacienti. Mám kvalitní hudbu rád, ale podle mě musí mít zase člověk trochu soudnosti. Vim, High End forum je pro jiný lidi, než sem já. Ale aby někdo řešil, že nejlepší zvukovej výstup má pouze PC s určitejma parametrama a nejlépe, když na něm není uloženo nic kromě hudby a samotného přehrávače... radši no comment. Každopádně stáhnul sem tedy i v podstatě vítězný HQ Player a srovnával sem. HQ Player si s mym PC nerozumí - občas blbne a jeho výstup není ničim lepší, než ostatní. Kvůli tomu ale do aparatury za x mega prostě nepudu :o) Podstatné je, aby měl člověk stažené kvalitní flac ve vyšším rozlišení a to bohatě stačí. Tam je rozdíl opravdu markantní. Každopádně díky všem za pomoc!
o 05.04.2015, 22:16 | wefa
Nemáš zač! Tohle je kolotoč a vždy bude. Mohou se vést dlouhé debaty, ale každý si musí udělat obrázek sám, co pro něj má či nemá smysl.
Já například rozdíly v aparátech slyším, ale je to spíše na škodu - leze to do peněz :D Ta moje neslyší nic a je spokojená se vším... tiše závidím :) Ale jak píšeš, kvalitní nahrávka je základ.
o 05.04.2015, 23:58 | noclue
aj tak som tommu neprisiel na chut dat x tisic za aparat a potom usetrit par euro za cd
o 06.04.2015, 08:38 | 323Marty
noclue: zkus se na to podívat tak, že třeba moje aparatura je sháněná z druhé ruky, takže zesik mám za 300 eur, CD za 100 eur, DAC za 150 eur a bedny, který sem si stavěl sám před sedmi lety vyšly v materiálu na 800 eur + necelej rok práce protože na to nebylo moc času. Do kabeláže sem taky nechtěl dávat žádný horentní sumy, přesto málokdo z mého okolí dokáže pochopit, že reprokabely vyšly na 80eur a signálové tak nějak podobně. No a teď když na tu hudbu mám aspoň trochu času, bych měl jít kupovat CD, nebo ještě lépe SACD, který ani můj přehrávač nedá a zkoušet, jaká hudba se mi bude líbit a nebude líbit a za pár nosičů utratit 1000 eur a pak si to pustit jednou za měsíc a ještě zjistit, že se mi z toho líbí pár skladeb?? No tak to si sakra rozmyslim. To mi přijde mnohem lepší si občas něco stáhnout ve kvalitě 24bit/96000Hz a užít si to přes slušnej DAC a věř, že když se mi to bude hodně líbit, tak pak klidně i zvážim nákup originál nosiče, ale bude to tak jedno album z dvaceti. Bohužel pro fotra s hypo a ženskou na mateřský je i těch "pár euro za CD" dost peněz.
o 06.04.2015, 14:56 | noclue
skor to myslim tak, ze si nieco vypocujem z webu a ked sa mi to paci, tak si kupim orginal. Urcite nikomu neradim kupovat nablind orginal cd za 35€....

Inak vela cd mam z motuslab a pod z druhej ruky cez ebay a spol... super kvalita za normalnu cenu. Apropo situaciu so zenou, dietatom a materskou poznam :)

o 07.04.2015, 09:37 | RedBaron | Upraveno: 2015-04-07 09:42:32
Já používám AIMP3, zvukovka doma USB SoundBlaster HD [ Link ] ,signálové RCA Audioquest Golden Gate [ Link ] , v práci zvukovka Behringer UCA222 [ Link ] a tyhle kabely [ Link ] , většinu oblíbené hudby mám ve FLAC, některé kousky i 24b 96kHz. Reprodukci doma řeší vintage receiver Sansui 7070 [ Link ] na Xaviany Bonbonus, výstup v práci řeší receiver Marantz MR215 [ Link ] rovněž na Xaviany Bonbonus [ Link ]

Opravdu na první poslech pozná člověk hlavně MP3 s nízkým datovým tokem, na rozdíl mezi 320kbps MP3 a FLAC už se člověk musí dost soustředit, ale rozdíl tam je - ve výškách, konturách basových nástrojů, prostorovosti. Ne však něco, co by člověku extra zkazilo poslech. Další vylepšování už je jen stotisícový hon za jednoprocentním rozdílem, nejdu do toho ;-)
o 08.04.2015, 00:42 | noclue
RedBaron: plny suhlas... mam v tom 25k a za 2,5k bolo na 95%,. Teraz mam tak 99% ;)
o 08.04.2015, 06:51 | RedBaron
Jinak FLAC+cue sheet umí rozsekat i Audio Converter přibalený k AIMP3.
o 08.04.2015, 08:39 | 323Marty
S tím jednoprocentním rozdílem za statisíce bych byl opatrnější. Zas je potřeba bejt malinko sebekritickej, protože když budu svou sestavu chtít srovnat s tou sestavou, o které jsme se s klukama v jiném příspěvku shodli, že hrála nejlépe z výstavy, tak v případě té výstavy hrála možná o to procentíčko lépe, než ostatní. Ale ve srovnání s tím, co máme doma, je to prostě jiná dimenze :o( Ale sme zase u toho, že je to jiná dimenze za šest mega...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1774 sekund.