Navštíveno 5951x

Po cestě z Mauricia jsme se rozhodli zůstat koncem dubna na jeden den v Dubaji, kde je mezipřistání. Chtěl bych se zeptat, co byste tam doporučili omrknout za jeden den. Nechceme žádný velký finanční výdaje, ani únavný cesty, ani nikam na pláž, ani nikam, kde je potřeba dress code. Jen prostě strávit jeden den ve městě, nasát atmosféru a obejít a vyfotit si pár "pamětihodností". Nějaký tip na itinerář? Bydlet budeme v hotelu přímo u letiště. Takže třeba Mall of the Emirates? Burj Khalifa? Přístav? Atd. Ideálně vše někde rozumně u metra.
Rozhodne bych stihnul freeshop.
Krabka cigar za 22,- se vyplati.

06.04.2015, 13:27 |
tesil Mall a Burj Khalifa mas hned vedle sebe. Tam bez az za tmy pokud to jde. Nevim v kolik je ta fontana. Jinak uz je to par let, ale vim, ze sem lodickou prejizdel z nove do stare casti na ten jejich zlatej trh nebo jak se to jmenuje Pro nejaky ty fejky:-)
Mimochodem jsem se tam nechal nalakat nekam stranou a jen tak ze srandy jsem zkusil koupit nejaky Omegy v edici 007. Ty hodinky byly hodne kvalitne provedeny a i hodinar se nad tim pozastavoval. Mel jsem je 5 let, nikdy jsem je nesundal z ruky a byly furt jak novy. Az jsem je ztratil. Taky si pamatuju, jak jsem tam mel v ruce iphone 5 v dobe, kdy jeste nebyl ani predstaven.:-)
Možná jsem měl ještě zdůraznit, že jsme s přítelkyní striktní nekuřáci a taky nás míjí móda :-)) Beztak nepoznám pravý od fejku, takže je mi fuk, co případně koupím. Hlavně když to bude hezký :-)
Z nákupů by mě bavila asi jen elektronika, ale z té mám asi už všechno, co jsem kdy chtěl.
A z "pamětihodností"? Myšleno různý ty největší budovy, mosty, přístavy, hotely a takový ty věci... nic jinýho tam asi k vidění za jeden den není, co? Nějaká zoo nebo sjezdovka, to asi význam nemá.

06.04.2015, 13:33 |
tesil Tak pak taxika a okruzni jizdu s taxikarem a vykladem.
Resili jsme to same, kdyz jsme leteli v breznu na Sri Lanku (meli jsme 7 hodin prestup v dubaji) a po precteni mnoha diskuzi, kdy lidi cekali 2 hodiny na razitko z letiste a pak meli frontu zase na vstupu jsme to odpiskali :D Cely den je uz asi OK.
To jen kdyby nekdo premyslel o necem takovem pri kratsim prestupu
Hele, pres den (ale i v noci) je nejkrásnější část DUBAI MARINA - je tam krásná procházka. Jinak jako tesil - Burj Khalifa a Dubai Mall (tam je akvarium na 3 patra vodopady na 4 patra, kluziště atd.
Takže bych doporučil tato dvě místa... ;o) na jeden den to je ale fakt záhul :o)
By ho obrali,jako Ti pražští :D
My přiletíme ve tři ráno a odlet máme další den v sedm ráno, takže v podstatě máme celý jeden den... takže říkáte Dubai Marina, Burj Khalifa, Mall a s tím si vystačíme, jo? :-) Napřed shopping a až večer ta fontána?
Je něco, co se tam dá koupit výrazně levněji a stojí to za to? Nemyslím cigarety :) Prý ty zlatý časy levných nákupů už jsou pryč?
Jumariah Beach, Burj Khalifa, Palm Hotel, muzeum, Marina, bazar. Stačí to.
Co se týká té fontány, tak tam buď tak půl hoidnky předem, abys měl místo na focení.
Jinak nákup zlata už není to co býval, sice koupil jsem, ale asi o pár stovek levněji než tady. Dokonce jde snad i o diamant:-)))Aspoň dle testeru.
A kdyby sis chtěl zaylžovat, máš to hned vedle vodního světa.
Nákupy mě nezaujaly, ale já nakupovat neumím.
Dopoledne bych si dal Dubai Marinu, pak se přesunul na tžnici. Svezl bych se lodičkou přes vodu tam a zpátky a před setměním se přesunul k Dubai mall a ještě před setměním vyjel na Burj Khalifa (lístky kup dost v předstihu, rychle mizí).
Potom si mrknout na dvakrát, třikrát (pokaždý jiná) a zpět do hotelu.
Metro je nejlepší, kam nejede metro, klidně taxíkem (jsou za pár korun), neokradou Tě. Ale taxikáři nebývají dobrými průvodci (občas sotva mluví anglicky).

06.04.2015, 14:32 |
Mr.Scully | Upraveno: 2015-04-06 14:33:25
Taxíka teda klidně na ulici, jo? Prý jezdí cca za 9 Kč na km. Akorát to asi chce mít proměněný eura na místní měnu. Trochu jsem doufal, že to vše zvládnu jen s kartou :-)
Dirhamy vymenis kdyztak i v praze. Moc smenaren je nema, ale kousek od vaclavaku na opletalove ulici je meli. Kolega tam byl minuly mesic a rikal, ze taxiky karty moc neberou...
Fontány jedou tuším od 16:00 co 30minut, ale večer po 20hodině už jsou co 10minut - večer jsou hezčí i se světly :o)
Marina je krásná ja k přes den, tak v noci, když svítí - ale fontány jsou hezčí večer no... takže bych si zajel asi přes den na promenádů do Mariny, pak do Dubai Mallu a jak vylezeš z Mallu, jsi hned u Khalify a fontán :o)
Ale dopoledne třeba zkus zajet na trhy (Gold Souk + Spice Souk eventuálně na druhém bvřehu Dubai Creeku na Old Souk) :o) teda pokud tam nebudeš v pátek - to mají modlitební den a polovina je zavřená :o)
Urcite si na ten den vzit nekoho kdo te tam trosku protahne.. Poprvy jsem daval denni stopover v dxb na vlastni pest, jeste pujcenym autem:)) a nestihli jsme skoro nic.. Podruhy jsme se krasne vyspali v holiday inn na letisti,za par susniku si zaplatili primo v hotelu denni okruh s ridicem a parada, vezme te na vsechny zajimavy mista a za den stihnes v klidku vsechno..

06.04.2015, 17:22 |
kuja Jestli budete bydlet u letiste, tak je nejlepsi se jet hned z rana podivat do Deiry, rybi trh + zlato s fejkama, to je tak na 2h. Pak prejet po Sheikh Zayed road na Burj Al-Arab a dojet az do Atlantis the Palm. A zpatky to vzit do Mall of Emirates a zakoncit to vecer v Dubai Mallu.
Tohle se da udelat normalne taxikem za par korun. Neni potreba platit zadny specialni vyhlidkovy jizdy :) Pokud zbyde cas, je celkem hezky se podivat do Dubai Marina a chviku se projit pod mrakodrapama :) Nejzajimavejsi auta jsou u Mall of Emirates :)
Díky všem. Okružní jízda přímo od hotelu zní slibně, ale chceme se projet i metrem a nebýt přímo na nikom závislí. (Ani nevím, jestli to náš hotel nabízí). Takže asi projedeme popořadě ty 4-5 míst, které doporučujete. Prachy si vyměníme na letišti třeba za 50-100 éček, to by na běžnou útratu na den (metro, taxi, drobnosti na trhu) mohlo stačit? Zbytek kartou.

06.04.2015, 18:30 |
Sau | Upraveno: 2015-04-06 18:33:15
Na kartu bacha, na to jak sa Dubaj rado vidi uz v tak najradsi 22 stoleti ju tam prekvapive casto neberu. Treba v blbem mekaci nebo v x dalsich obchodoch.
Jinak jak uz je tu psane, taxi a metro je levne, burj khalifu, pokud tam chcete, si zarezervujte dopredu, na miste prakticky bez sance. Ja bych jinak este na dve hodky zasel zalyzovat, toho trochu lituju ze sem nebyl
Penize si vyberes na letisti z bankomatu. Jinak s hotovosti neni problem, banka na kazdym rohu.
Taxi z letiste je drazsi, je tam nastupni taxa. Taxikari nekradou, nema to pro ne vyznam. Ale metro (hlavne cervena trasa) je asi lepsi, hlavne to jede tusim na letiste.
Tak jsem to trošku progoogloval a na základě vašich příspěvků bych to viděl zhruba následovně (budeme mimochodem na místě už tedy někdy v šest ráno).
Ráno tedy možná trhy v Deira (i když asi jen krátce na čumendu, kupovat nic nechceme)
Dopoledne Dubai Marina (procházka, obhlédnutí jachet?)
Pak Atlantis The Palm (umělý ostrov) - tam asi jedině taxíkem?
Burj Al Arab - okouknout zdálky z pobřeží
Mall Of The Emirates (pěkný auta, sjezdovka na dvě hodiny za litr)
V podvečer pak Dubai Mall + fontány
Večer Burj Khalifa (levnější vstupenky jsou od 19:30) - asi teda stačí to 124. patro za litr a nemá cenu platit skoro trojnásobek za to asi 140. patro?
Mám ale pocit, že jsem toho asi na jeden den naplánoval moc, co? Možná vynecháme ten první Mall Of Emirates. Je taky otázka, jestli má cenu jezdit k tomu Atlantis The Palm.

12.04.2015, 18:41 |
kuja Mr.Scully: To bude tak akorat :) Pokud nechces na kazdym miste stravit vic jak hodinku, tak date vsechno. Burj Al Arab je nejlepsi z Jumeirah beach :) A rovnou u toho jsou i staje kralovsky rodiny a je tam hezka prochazka :) Jenom se musite dostat pres silnici. My tenhle harmonogram rozlozily na 2 dny a bylo to tak akorat. Za den to bude hodne v letu :) Ale rozhodne to za to stoji :)
Burj Al Arab je dost o ničem, ale fotka s ním je povinná, když navštívíš Dubai.
Mall Of The Emirates - lyže mi přišly zbytečný. Je to jenom o pocitu, že jsi lyžoval na poušti.
Atlantis The Palm - to bych vynechal úplně, pokud nechceš plavat s delfínama. Přesun tam a zpět zabere čas.
Burj Khalifa - byl jsem v 124. patře a zážitek docela dobrej. 19:30 už asi nestihnete pohled na město před setměním. Než se prohrabeš nahoru chodbama a výtahem, zabere to dost času.
No od 19:30 dál je cena na Burj Khalifa zřetelně nižší než odpoledne. Tak si říkám, že sice neuvidíme město celé, ale zase osvětlené za tmy to taky bude mít něco do sebe? Nebo to máme pro jistotu dát třeba až na devátou večerní?
já už nevím v kolik jsem tam byl, ale byla už tma. Bohužel mi to jinak časově nevycházelo a jak jsem psal předtím, dost to trvá než se dostaneš nahoru.
Jestli v osm nebo deset je už asi jedno :-)
Co stihnout? První tržnici, nakoupit hodinky, brýle a pod.,vrátit se zpátky do ČR, na AHC prodat jako originály a pak tam jet v klidu na týden a stihnout všechno co chceš :-)))
Na fejky nemusím jezdit do Dubaje, to by možná stačilo se domluvit s místní mafií :-)
Každopádně všem dík. Ještě zarezervuju na netu tu Burj Khalifa a pak už to nějak dopadne :-D