Navštíveno 2724x

Mám dotaz - dá se v pekingu na letišti stihnot odbavení z vnitrostátní linky na mezinárordní za hodinu?: Tzn. přiletět, vyjít ven, přes pasovou a celní kontrolu... Bágl dokáží odbavit až do Vídně, pasažera ne, protože se mění operátor. POkud to za hodinu nedám, budu tam viset dalších 7 hodin jak Y. Díky za radu.
PS: na letišti CDG v Parisu byla hodina a půl skoro málo:-) protože co vymyslí frantík, nemá v běžném světě konkurenci. Tak stupidně udělaný letiště aby jeden pohledal...Proto se preventivně ptám, vím, že tu jsou světoběžníci:-)

08.04.2015, 15:49 |
Sau Sice sem tam nebyl, ale dost o tom pochybuju. Resp. možné stihnůt to určitě bude, ale riziko nestihnutí je podle ma dost velké. Nicméně pokud to máš na jedné letence tak bych to zkusil, přinajhorším poletíš holt pak tím dalším letem, kterým bys letěl tak jak tak.

08.04.2015, 16:23 |
Kamil jako Sau + bych raději počítal se klasickým čínským chaosem, horší orientací atd.
JJ, myslím si to taky. Už se nemůžu dočkat:-) Zítra tam zase letím, na týden:-( ty lety z Parízu 13 hodin mě zabíjí, to je nekonečný...
Zdeny: to sis nemohl vymyslet let pres Dubaj aspon? :) taky nesnasim tyhle dlouhe lety a tak se to snazim pulit...teda pokud nejdu po cene letenky, takze uz tam mam zase 12 hodinovku nachystanu taky bohuzel :D
Pokud letis celou trasu s jednou alianci tak teoreticky ano, pokud ne, tak se o to nepokousej
Ja si taky myslel ze 1,5 hodiny v Madridu musi stacit a prd. 15 minut zpozdeni na priletu a 60 minut pred odletem uz te proste neodbavi. Sekli jsme se asi o 3 minuty.
:-))) Kdyby to šlo přes Dubaj, nebo aspoň přes Moskvu, tak to víš, že bych to bral. Jenže, když objednáváš letenky na pozítří, tak ti moc možností nezbývá. Lety do Číny jsou totál plný na X dní či spíše týdnů dopředu, ty lepší.
Tak tomu rozumim, do Singapuru sem taky kupoval 2 dny pred odletem z toho co zbylo a za tu hruzu co si rekli...holt jen takova uvaha :-D
Teď letím Vídeň-Paříž-Canton (Honk-KOng)-Jinan. Odjezd z baráku zítra (ze čtvrtka na pátek v 01:20) a příjezd na hotel v Jinanu v sobotu v 15:30.
Zpátky letím ještě přes Naning, takže Jinan-Naning-Peking-Berlín-Vídeň+autem 4 hodiny domů, takže vyletím v pátek v 8:00 a do Vídně dorazím v 22:30, díky +7 hodin.
V lednu jsem letěl přes Moskvu a to bylu supr - jen 2 hodinky na letišti v Moscow a paráda. Jenže - totál vyprodáno.
Přesně jak píše Churos.Pokud poletíš stejnou alianci a budeš mít přílet i odlet ze stejného terminálu tak by se to s odřenýma ušima stihnout možná dalo.Jinak ani náhodou.
Letěl jsem přes Peking dvakrát a jednou jsme letěli už z Holandska s Chines Airlines a pak zas ze stejného terminálu s Chines Airlines do Chang Chunu a to jsme to stíhali zcela bez problémů za cca 45 minut.Ale před tím jsme letěli z Německa Lufthansou a pak opět do Chang Chunu s Chines Airlines a přílet i odlet byl z jiného terminálu a to byla kalamita.Něco přes půl hodiny jsme hledali odkud jede autobus na ten terminál co potřebujem.Potom asi půl hodinová projížďka autobusem snad přes celé letiště na ten správný terminála pak ještě hledání odletu po terminálu.Tak že za hodinu ani omylem.
k tomu jeste trochu statistiky:

08.04.2015, 21:14 |
kasko Zdeny60
-nedá. Právě jsem se vrátil z Chiny /Shenzhen/. Letěl jsem přes Peking a 2 hodiny jsou minimum.
Check-in se zavírá 40minut před odletem. Za 20 minut bez šance, i když máš odbavená zavazadla.
My jsme tam měli 2:10 a bylo to o fous...
ja predloni bangkok - honkkong - dubaj - praha - ostrava... 49 hodin, 9 hodin celacka v HK a 7 v dubaji. Letel jsem sam, pres noc. Jedune pozitivum, ze jsem letel a380...
jinak ted letim fuerteventura - stansted - katowice ve ctvrtek a v tom londonu mam 90min coz je uplne akorat.
pred 3ma tydnama sem letel viden - istanbul - bangkok a zpet a v ist 2hodiny tak tak... zas je pravda ze mi chekovali i ponozky :)
v te asii urco 2 hod budou hrana

13.04.2015, 15:02 |
Sau 90 minut je akorát, pokud ovšem nebude mět letadlo zpoždění... :) Stansted je navíc v tomto případě netranzitní letiště, takže zdržení navíc když člověk spěchá...
Zítra se ukáže. Odlet z Naningu v 21:10, přílet Peking 0:30, odlet Moscow 02:30.
Bohužel, když jsem letěl z Jinanu do Naningu, tak už při odletu v Jinanu to byla přesně hodina a to byl let s mezipřístáním v Wauh-gou, kde jsem musel z éra na letiště a zpět a to tvalo dlších 30 minut, v čemž bylo dlších 15 minut sekyra. Takže na plánovaných 5 hodinách to bylo 1,15.
Jinak nyní jsem v Naningu (
jižní Čína, je tu 32°C a vlhkost 96% .-) Vyjdeš ven a fo minuty jis do niti. Předevčírem jsem odjížděl v Jinanu na letiště a taxík měl na střeše sněhový poprašek:-)
Jsem tu už týden a už mě žlťáci serou - jejich jendání je někdy na palici. V letadlech je to banda nevychovaných jeidnců, kteří svá´ým počínámí jen zdržují. Než si sednou na sedaldo na prdel, tak při tom stačí všechny kolem sebe umlátit asi tisícem igelitek, pak vám celou cestu chrchlají do obličeje, aniž by si zakryli hubu a když začnou při jídle malskat a chrochar, mám so chutá je vykopat. Při výstupu se všechny ty čínský báby začnou zvedat, když letadlo ještě ani pořádně nedosedlo, pak se postaví s 50 báglama do uličky, aby si vzpomněly, že nechaly kdesi vzadu poslední igelitku a teď se hlava nehlava derou přes celý letadlon zpátky, aby si ji vzaly. Klasika. Pak vylezou do chobotu a tam na sebe čekají tak, že kolem nich se nrptoáhne ani myš. A jak je člověk vyšponovanej, protože spěchá, aby stihnul další let, kuwa...Byl jsem si vyměnit prachy b National Bak od China v Jinanu. Procedura, která um nás v ŠUperku v KB zabere sotva 3 minuty, tady trvala přsně hodinu a musel jsem přitom doložit pas, vízum, ubytovací kartu z hotelu, čílso bot a obvod pasu... K tomu asi 3 papíry podepsat, nechat s e naskenovat kamerou a k tomu ti funí zpocenej černej šerif za krk, protože má dojem, že by člověk mohl vyvolat incident. Něco mají tedy "fakt vymakaný".
No, zítra adios, mám jich už tak akorát. A technický mítink, to je tedy zážitek:-))) To je silný odvar z hebrejské školy, každej řve jeden přes druhýho, no chudák koordintorka (kočka z Franice), která to sepisuje a pak to bude nějak kučírovat:)))
Tak anabázi mám za sebou. Samosebou let jsme nestihli o cca 10 minut!!! Díky čínskéjm zvyjebencům, kteří na vnitrostátních linkách naberou 1,5 hodiny sekeru díky enkázni a laxnímu přístupu as nakonec to svedou v delay listu na počasí.
Ale jinak kdyby šlo vše dle plánu, tak 2 hodiny bohatě stačí, přesun z terminálu 1 (přílet domestic) na termínál 2 (odlet international) trvá pěškobusem přesně 10minut a včera poklusem jsme to dali za 5 miunutm, ale hodinu jsme se z toho vzpamatovávali. Stejně to bylo houby latný, byrokraci jeko kráva, autobus jsme viděli asi 150 metrů od brány-stačilo vzít vysílačku a zastavt ho. Jenže kdoví, jak by to dopadlo s pasovou a celní kontrolou... Holt smolík. Zato jsme strávili noc vzdadu za doprvním pásem, tam nás poslal duty manager a to byl taky zážitek:-) Oka jsem nezamoouřili a jestli z toho nechytneme blechy, bude to zázrak. Aeroflot jsou velcí pání, na stnad přišli v 9 a letadlo odlétalo v 11:40, my bez letenky, ale poprali se s tím dobře a teď hníi na SMO v Moskvě a čekám jetě asi 2 hodiyn na let do Vídně. Ale i kdyby cokoliv,tohle už bych došel i pěšky, ve srovnání s nalítanými kilometry po Číně to je domů "za rohem".
Ale zážitky byly:-)