Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > TV bzuci

o Navštíveno 3967x o
o 09.04.2015, 23:17 | kadel21
Potreboval bych poradit. Skorotchyne ma nejakou starsi CRT telku asi Sony to je asi jedno. K tomu settopbox a antenu na strese. Ta telka hrozne bzuci kdyz je na obrazovce bila barva cim vic bily tim vic bzuci. Je to dost votravny a tak se chci zeptat je to telkou, nebo to muze delat i ten receiver? Kdyz se na tom receiveru da mute tak furt bzuci. Dneska je crt tv plno za odvoz ale abych nedotah jinou a nebylo to tim boxem nakonec. Da se to zjistit?

Kadel

o 10.04.2015, 06:21 | Tuner#2
Ma na set top boxu hlasitost na maximum? Okud ne, je to nejcastejsi chyba kdy se pak ve zvuku s nizkou vystupni urovni objevi brum.
o 10.04.2015, 06:29 | kadel21
tak to nevim, musim zjistit. Sem ted od ty telky 1000km vzdusnou carou :-). Takze zkusit stahnout zvuk na set top boxu a zvysit na TV. Jak sem psal kdyz se na set top boxu dalo MUTE tak to stejne bzuci, to teda neovlivni?

Kadel
o 10.04.2015, 09:27 | P.E.T.R
Obráceně, na settop boxu zvuk naplno a regulovat jen ovladačem od TV.
o 10.04.2015, 09:27 | kadel21
tak když se dal set top box na max a snížil se zvuk na tv tak to prej bzučí víc.
Koukal sem na nějaký diskuze tam řešili i FW v STB. Davali jiny scarty. To bude asi voříšek, páč u tý TV zůstaly samý baby :-)

Kadel
o 10.04.2015, 11:26 | LordPeytl
a bzuci to od elektriky, tj. brum 50Hz, nebo vysokofrekvenci skoro piskani od civek?
o 10.04.2015, 11:32 | DaveF
zkusit přepnout výstup stb (rgb - cvbs) třeba to bude snesitelnější, zahejbat scartem, zkusit jinej kabel, zkusit jinej stb, zkusit jinou tv....

píšu v pořadí od nejsnadnějšího
o 10.04.2015, 11:33 | DaveF
je fakt, že u starých tv občas lezla bílá a titulky do zvuku, třeba je to něco podobného
o 10.04.2015, 11:50 | kadel21
LordP.:neni to od elektřiny. Jak se tam objeví trošku bílý tak to bzučí a čim větší plocha tak tim bych řek leze frekvence, nebo aspoň hlasitost. Stačí už i bílý titulky nebo tak.
DaveF: mno tak to nevim jak budu těm babám vysvětlovat :-(

Kadel
o 10.04.2015, 13:11 | M.a.R.i
kadel21: Měl jsem kdysi dávno stejnej problém a pomohl kvalitnější SCART, stál asi 10x tolik co obyč z marketu :)
o 10.04.2015, 13:16 | kadel21
M.a.R.i: i tohle psali na tech diskuzích no, že scart s pozlacenejma konektorama. Tak to holt zkusim. Televizi teda brat nebudu.
Tak díky za rady všem

Kadel
o 10.04.2015, 13:20 | M.a.R.i
Radeji si ho nekde pujc, aby si ho nekoupil zbytecne. Jinak co psal Tuner mi na jedny tv pomohlo, ale na ty 2. jenom trosku a zbytek delal scart.

A jeste jedna blbost me napadla. Zkus TV a srttopbox dat kazdy na jinou zasuvku (jiny okruh) a nebo naopak na stejny.
Mne takhle zlobili repra, ktery byly zapojeny do TV a do PC. Hucelo to jak blazen a tenkrat jsem sachoval se zapojenim do zasuvek. Ale uz si nepamatuju, jestli jsem je daval dohromady na jednu prodluzku nebo jsem ti naopak nejak rozdelil.

Ale podle ty bily co pises si spis myslim ze to bude ten scart.
o 10.04.2015, 13:40 | kadel21
M.a.R.i: ok zkusim i to kdyžtak. Tam to tušim bude všechno na jedný prodlužce. S tou bilou sem se dočet, že při tý bílý barvě se ten kmitočet dostává na frekvenci která je vyhrazená pro zvuk nebo co a pak to takhle dělá, že některým stačilo i trošku doladit ručně program.

Kadel
o 10.04.2015, 14:18 | Ravo
ještě ke scartům... nejde tak ani o zlacení kontaktů, jako spíš o průřez a stínění vodičů...a nenech se zmást robustností kabelu, výrobce uděla ultratlustý izolace a vodiče uvnitř jsou jako vlas a stínění žádný.
Něco jako "startovací kabely" z hypru

Já osobně vždycky SCARTy řešil tak, že jsem si nakoupil konektory, kvalitní stíněnou dvoulinku a vyrobil jsem si kabel na míru, třeba i hodně krátkej aby nebyly zbytečný smyčky atd. Náklady i kvalitou naprosto jinde než co je běžně v obchodech. A není to tak těžký
o 10.04.2015, 14:33 | kadel21
Ravo: mno tak dělat se s tim asi nebudu, v tý domácnosti je problém sehnat šroubovák natož nějakou pájku atd. Navíc na to nebudu mít čas. Můžeš třeba doporučit nějakou značku těch kabelů? Hama třeba?

Kadel
o 10.04.2015, 16:50 | Ravo
bohužel nemám přehled, roky jsem nekupoval SCART, když už byl potřeba, tak jsem si ho ubastlil
o 10.04.2015, 17:04 | Tuner#2
Neni mozne aby kdyz daji set top box na max, ale to brumilo vic...

Z lepsich scartu co jsou zaplatitelne k levnemu set top boxu je tohle [ Link ]

Jinak to muze delat i TV sama o sobe, jasovy signal se muze objevit v signalove ceste zvuku. Pak je to TV na vyhozeni v dnesni dobe...
o 10.04.2015, 22:48 | kadel21
T2 díky za tip na ten kabel. Co to dělalo mám jenom sprostředkovaně, prej to bylo ještě horší nevim

Kadel
o 11.04.2015, 06:57 | michall
Nebo vezmi jiny zdroj signalu (STB, video, DVD, ...) a připoj k telce, třeba i po koaxu, nebo naopak dej STB k jiné TV. Vyloučíš tak zdroj chyby.
o 12.04.2015, 19:36 | kadel21
michall: neni tam jinej zdroj signálu, jinak bych to zkusil. Uvídíme ten kabel.

Kadel
o 12.04.2015, 19:59 | soda | Upraveno: 2015-04-12 20:02:06
Jestli jsem to dobře pochopil, bzuci i při vypnutem zvuku, takze chybu bych asi nehledal v signalove casti, ale spise v napajeci casti TV. Tomu dle me svedci i to, ze se intenzita zvysuje při bile barve (vetsi odber). Videl bych to na nejakou civku,trafo apod. v TV.
PS: pokud od TV odpojis settop box apod. a zapnes ji, bzuci?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3307 sekund.