Navštíveno 4685x

Požádám o radu, kdo má zkušenost:
X5, (zřejmě) hliníkové nášlapy (sportpacket) s plastovými špuntíky.
Je to zašlé a já chci pořádnou nigga-kchár, máte někdo prosím tip, jak ten hliník trochu oživit a nenechat na tom ruce alá "Silichrom a lešti"?
Meguairs all metal polish nebo jina lestenka na kovy
Rajdlos> Meguairs nezabral, jako leštěnka na oživení snad, na hard job typu zašlý hliník bohužel.
Nějaký další tip?
Tak brusnou pastu a filc na vrtacku. Pote prelestit madlajzem. Jinak je to zvlastni. My s tim lestime zaoxidovane vyfuky, sani atp.
Kyselina fosforečná, reaguje s hliníkem a čistí ho. Stačí udělat roztok vody s KF, stačí tak 30% a vydrbat košťátkem, nechat reagovat pár minut, vydrbat znovu a důkladně splachnout ideálně WAPKOU. Hliník bude jako nový.
hasky>neudělá to něco s lakem, třeba že by mi zmizely celé prahy nebo tak něco? :D
Tak ty nášlapy jsou holý hliník a nejsou lakované, ne? A na karoserii to přeci dávat nebudeš. Pak je potřeba to hlavně důkladně všude opláchnout i místa, kam to mohl třeba naházet tlak vody z WAP. Čistím takhle roky hliníkové věci na trucku, kola, nádrž atd.
Na fotce je 8 let staré alu kolo s 750tis km umyté po zimě. Bylo úplně černé od soli. Jde to pak ještě normálně filcákem a pastou vyleštit.

hasky> děkuji za tip, vyzkouším a poreferuji
hasky> čéče rada asi dobrá, ale kdekoli se ptám na kyselinu fosforečnou, tak v lepším mi řeknou že nemají a neumí objednat, v horším se na mě podívají jako na feťáka s chutí experimentovat :D
V lékárnách jsem se ptal, prý to taky nepoužívají.
Prosím tě, kde se to dá sehnat?

25.04.2015, 10:03 |
haskyvr6 | Upraveno: 2015-04-25 10:03:43
Třeba tady:
[ Link ] Normálně jsem to dal do zboží.cz a vyběhlo mi několik odkazů. Varianta 2. je zajeď si někam na myčku pro trucky, 90% z nich používá speciální přímo chemii na hlinik, buď ti to rovnou vyčistí, je to práce na 5 minut nebo za cigára odlejou do lahve ;)

26.04.2015, 08:23 |
hanx Abych nezakladal nove tema, zeptam se zde. Mam alu kola s nejak lestenou celni plochou. Ta po letech jakoby zkorodovala. Je to zasle a vypada to jako seda rez, jsiu to sedocerny tecky po cely plose. Da se to odstranit nejak rucne s necim, co se da koupit v obi tak, aby cely nakup vseho nepresahl max 500 kc? Vic do toho davat nechci, zas takovou cenu nemaji.

26.04.2015, 11:32 |
walish | Upraveno: 2015-04-26 11:33:50
možná by to šlo isopropylalkoholem. Prodává třeba soray na DS.