Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: čím vyčistit hliníkové nášlapy na autě?

o Navštíveno 4685x o
o 17.04.2015, 07:26 | dogeatdog
Požádám o radu, kdo má zkušenost:
X5, (zřejmě) hliníkové nášlapy (sportpacket) s plastovými špuntíky.
Je to zašlé a já chci pořádnou nigga-kchár, máte někdo prosím tip, jak ten hliník trochu oživit a nenechat na tom ruce alá "Silichrom a lešti"?

o 17.04.2015, 09:35 | Rajdlos
Meguairs all metal polish nebo jina lestenka na kovy
o 23.04.2015, 19:58 | dogeatdog
Rajdlos> Meguairs nezabral, jako leštěnka na oživení snad, na hard job typu zašlý hliník bohužel.

Nějaký další tip?
o 23.04.2015, 21:04 | Rajdlos
Tak brusnou pastu a filc na vrtacku. Pote prelestit madlajzem. Jinak je to zvlastni. My s tim lestime zaoxidovane vyfuky, sani atp.
o 23.04.2015, 21:23 | haskyvr6
Kyselina fosforečná, reaguje s hliníkem a čistí ho. Stačí udělat roztok vody s KF, stačí tak 30% a vydrbat košťátkem, nechat reagovat pár minut, vydrbat znovu a důkladně splachnout ideálně WAPKOU. Hliník bude jako nový.
o 23.04.2015, 22:11 | dogeatdog
hasky>neudělá to něco s lakem, třeba že by mi zmizely celé prahy nebo tak něco? :D
o 23.04.2015, 22:18 | haskyvr6
Tak ty nášlapy jsou holý hliník a nejsou lakované, ne? A na karoserii to přeci dávat nebudeš. Pak je potřeba to hlavně důkladně všude opláchnout i místa, kam to mohl třeba naházet tlak vody z WAP. Čistím takhle roky hliníkové věci na trucku, kola, nádrž atd.
Na fotce je 8 let staré alu kolo s 750tis km umyté po zimě. Bylo úplně černé od soli. Jde to pak ještě normálně filcákem a pastou vyleštit.

foto k příspěvku  od haskyvr6

o 24.04.2015, 06:57 | dogeatdog
hasky> děkuji za tip, vyzkouším a poreferuji
o 25.04.2015, 09:49 | dogeatdog
hasky> čéče rada asi dobrá, ale kdekoli se ptám na kyselinu fosforečnou, tak v lepším mi řeknou že nemají a neumí objednat, v horším se na mě podívají jako na feťáka s chutí experimentovat :D
V lékárnách jsem se ptal, prý to taky nepoužívají.

Prosím tě, kde se to dá sehnat?
o 25.04.2015, 10:03 | haskyvr6 | Upraveno: 2015-04-25 10:03:43
Třeba tady:

[ Link ]

Normálně jsem to dal do zboží.cz a vyběhlo mi několik odkazů. Varianta 2. je zajeď si někam na myčku pro trucky, 90% z nich používá speciální přímo chemii na hlinik, buď ti to rovnou vyčistí, je to práce na 5 minut nebo za cigára odlejou do lahve ;)
o 26.04.2015, 08:23 | hanx
Abych nezakladal nove tema, zeptam se zde. Mam alu kola s nejak lestenou celni plochou. Ta po letech jakoby zkorodovala. Je to zasle a vypada to jako seda rez, jsiu to sedocerny tecky po cely plose. Da se to odstranit nejak rucne s necim, co se da koupit v obi tak, aby cely nakup vseho nepresahl max 500 kc? Vic do toho davat nechci, zas takovou cenu nemaji.
o 26.04.2015, 11:32 | walish | Upraveno: 2015-04-26 11:33:50
možná by to šlo isopropylalkoholem. Prodává třeba soray na DS.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.322 sekund.