Navštíveno 2531x

Potřebuju radu a to jak vyřešit wifi po bytě, následně po baráku. Stávající router je buď nějak KO, nebo nevím, ale v paneláku přes 2 zdi už nemám příjem, takže chci něco lepšího co využiju za pár měsíců i v baráku, kde se bude jednat o dřevostavbu, 2 patra + sklep a samo bych rád aby to dosáhlo i na třeba na zahradu. Co dooporučíte za zařízení ? díky
Za mě ASUS RT-AC87U AC2400, měl jsem doma a super, přátelské rozhraní pro toho kdo neovládá např. Mikrotiky atd. Je sice krapek větší, ale na druhou stranu pokrytí a hlavně stabilita perfektní. Akorát ta cena :-)
Myslim, ze bude stacit zmenit kanal. Nejspis je to jen zaruseno... Casty problem panelaku a 802.11n routeru, ktere rusi vsechno a vsude.
Takze poprepinat kanaly a nemusis ani kupovat nic noveho.
Jako Ghofig: Prvne bych hledal zaruseni v baraku a prestehoval se na jinej rozsah.
Z jednoduchejch reseni napr. Tenda W303R.

20.04.2015, 16:34 |
Kapka (M)
mám doma ASUS RT-N66 ..a naprostá pohoda..a znáš náš železobetonový bungr v čem bydlíme..a v pohodě dosáhne i ven na dvur atd..
Kanály sem poměnil a řekl bych že to tím není, nikdy žádná změna. Vím ale že jsem kdysi měl nějaký prográmek na zjištění použitých kanálů v okolí a ted to nemuzu nejit, nevite nekdo ? Aby to bylo na IOS. Díkes

21.04.2015, 08:53 |
Kapka (M)
na aindroid používám Wifi Analyzer..naprostá pohoda..umí i pásmo 5 MHz prohledat
johanik: taky jsem hledal, nakonec jednoduchý řešení zvítězilo :-) - ze store si nainstaluj AirPort utilitu, v hlavním nastavení si ji pak najdi a zapni tam wifi skener, po spuštění klikneš na hledat wifi vpravo nahoře :-)
maresk : super, díky.
Vypadá to že to fakt zarušený není, jen můj router na kanálu, jinak nic, ale přes pár zdí fakt žádnej signál...
Nemas tam nastavenou automatickou sirku pasma nebo automaticky kanal? Nekdy to dela celkem bordel...
Jinak na PC je fakn soft na skenovani tohle:
[ Link ]