Camron: Co je nejasného na tom "osobně bych Touarega nekoupil, ale někdo v rámci rodiny ho chce, tak hledám info?"
S nome úplně nesouhlasím.
Osobně si myslím, že nejspolehlivější je verze V6 3.2 bez měchů a nějaké extra výbavy, tam už opravdu zůstává jen málo strašáků a upřímně 98% lidí nepozná rozdíl mezi V6 a Turbem.
Máš pravdu, já jsem ho měl, byl to můj sen od té doby, co Cayenne představili a cca dva roky zpět jsem si ho splnil, když jsem ho vyměnil za RangeRover L322.
Koupil jsem verzi Turbo téměř v plné polní (chyběli jen zadní el. vrata - mělo to jen dovírání)
Pro zajímavost
[ Link ] Pro zajímavost pár info, původní cena 4,5mio, kupoval jsem to od prvního majitele, mám pocit 6 nebo 7 let staré a pán nechal na servisu dalších 1,5mio :)
Co k tomu říct, zátah motoru a možnost svižné jízdy byl opravdu parádní, na SUV v té době to myslím nemělo konkurenci, alespoň co jsem měl možnost vyzkoušet například RRS S/C atd.
Ale co osobně očekávám od SUV je pohodlné svezení a prostor, ani jedno Cayenne nenabízí :)
Ke spolehlivosti nic psát nebudu, tady je to o kusu a těch 50k Ti může stačit na pět let stejně jako to nemusí stačit ani první týden :)
Další věc jsou díly, je to převlečený Touareg, spousta věcí je shodná, ale co je potíž, tak Porsche si druhovýrobu "hlídá", tzn. když jsem řešil například filtr a těsnění pro převodovku, tak nikde v druhovýrobě "neseženeš", což znamená, že prostě nikde u žádné sady neuvádí kompatibilitu s Cayenne, přestože to tam ve finále bez problému pasuje :)
Musím říct, že mě to auto velmi rychle přestalo bavit, vnitřní prostor nic moc, o pohodlí se bavit moc nedalo (ono Turbo má ještě tvrdší podvozek + 20" kola) a ikdyž nemám problém s vyšší spotřebou, tak tady to bylo fakt dost, pod 15l jsem se nikdy nedostal ikdyž jsem se pokoušel o eco run (myslím samo dálnice nebo okreska), Praha byla 30+ stabilně, ale to není nic tak neobvyklého.
K servisu, například diagnostika, tím myslím plnou diagnostiku, nikoliv jen načtení chyb je také průser, nikdo to nemá, musíš do Porsche, kde se to tvrdě zaplatí a výsledek stejně není zaručený (vlastní zkušenost, potřeboval jsem něco nastavit, což nastavili ale dojebali zase jiný nastavení...).
Co mi ale vadilo úplně nejvíc, byl ten efekt, co to auto vyvolává. Ač jsem měl dost původně drahých aut, tak nikdy nic nevyvolalo takové emoce jako Cayenne a tím nemyslím úplně příjemné :) Každý v Tobě vidí vraha, minimálně zloděje a nikdo si neuvědomí, že je to auto v ceně nové fábie, která stojí vedle.
K LPG, v inzerci je vidět dost S/Turbo Cayenne s LPG, které mají i velký nájezd, já bych se toho nebál ;)
Takže jako výsledek bych napsal, že záleží na co to ten dotyčný chce, pokud se předvést, je to perfektní auto, jinak si myslím, že člověk dokáže vybrat lépe. Já se například vrátil k Range Roveru L322, je to auto, které dokáže nabídnout fakt moc (troufám si tvrdit, že nemá konkurenci co se pohodlí, prostoru, luxusu a při tom i offroad schopností týká) a přesto je to uservisovatelné.
A jestli mu tohle auto fakt sedí, docela bych řešil, zda nekoupit Touarega, ano, za stejné peníze bude mít méně prestižní auto, servis bude stát to samé, ale bude mít prostě "klid" ;)
Další věc je pojistka (HAV), u Porsche jsou parádní koeficienty :D