Navštíveno 4048x

21.04.2015, 19:15 |
Duri Kde a kdo umí seřídit vůle ventilů na 1.8 Civicu 8G? Nejlíp severní čechy.
Seš si jistej že by si to nezvládl sám? Sehnat jen spárový měrky, klíč a šroubovák..
Pockej, to jako fakt? To se jeste na nejakych autech steluji ventily? :)
Jsem myslel ze tyhle doby jsou uz pryc teda... co jsou hydrostely.

22.04.2015, 00:12 |
Kmoda Honda hydroštely používá jen u některých motorů a těch je jak šafránu. Jinak používá tuto spolehlivou metodu.
To je spolehlivá metoda jak řemen na 60000 místo řetězu na 600000 km :-D

22.04.2015, 08:19 |
Nora RedBaron: tak a teď ukaž moderní motor s řetězem který zvládne bez výměny 600...
limit hydroštělů je kolem 6,5tis rpm, proto používají pevné vůle...
TSI to zvládají, těch 600tis :o)

22.04.2015, 10:18 |
Duri Tak kdo mi je seřídí než se to tu zvrhne?:D
Snad každej servis by to měl umět.. :)
Ale řikám.. nic na tom není. Vezmeš si měrky, dáš si tam 0,2mm to bude ok na sací i na výfuk.. Vemzmeš si něco aby si mohl točit motorem. Pak už jen koukáš který střihaj a děláš ty naproti. Povolíš matku a uděláš vuli šroubovákem.. Zatáhneš matku a jdeš na další.. ;-)
Sto dvacítka hadr..
nevím kterou část severních čech potřebuješ, nemáš vyplněný město... nicméně třeba pan Kuhnel Volfarice je vyhlášený po celé čr
[ Link ]
Vůle ventilů se štelují vymezovacímy podložkami! To není ohv od škodovky.
nevím jak na C8g, ale na C6g se to dělá opravdu tak, jak uvedl Woko_O
[ Link ]

22.04.2015, 12:50 |
Chris zase milion kecov, 600tis na retazi nevydrzi ani TSi...
to ze pouzivaju staru ale osvedcenu technologiu, neznamena ze je to out...
pridaj sa a napis do
[ Link ] je tam par ludi co robi aj v honde, cize ti s tym urcite poradia ;)
Ja to nechtel brat vubec jako rejpani, to nee. Jen me to udivilo prave kvuli tomu, ze se to musi stelovat.
Ale po duvodu co uvedl RedBaron to chapu. Ikdyz si tim nejsem jistej. Protoze jsou motory co maji hydrostely a toci vic jak 6500RPM.
Mas vic info podlozenych?
xmichal: až tam najdeš zdvihátka abys tam mohl dát vymezovací podložku tak to tak možná udělat půjde.. ;-)
Budeš se možná divit ale i OHC má vahadla kde se to nastavuje úplně stejně.. akorát se to dneska už moc neobjevuje..

22.04.2015, 16:25 |
Kmoda RedBaron nepochopil jsem tvůj vtip. Proč sem taháš řetěz a řemen? Kde není hydroštel,nemá se co posrat. Prostě se jednou za čas zkontrolují vůle a seřídí šroubkama...
Woko_O: tak to jo, myslel jsem že japonci to dělají stejně. Mám nissana a ten má vymezovací podložky. A nikdo do toho nešahá i přes 200tis km. Není důvod.