Navštíveno 2940x

Řešil někdo jaký videozvokek a jaký kabel k němu?
Našel jsem nějaké verze vyžadující 5 x 2 x 0,5 (nebo 10 x 2 x 0,5) případně některé jedou i na CAT 5e kabel, ale píšou jen do 40m? Má někdo zkušenost co připravit za kabel? Chci tam pro jistotu natáhnout k bráně i 4 x 1,5 co mě tu zbyl třeba na motor na vrata.

24.04.2015, 09:34 |
War Záleží na tom co budeš chtít. Mně by se líbilo zvonkové tablo se SIPovým účtem napojený na malou VoIP ústřednu a aby to mělo odemykání el. zámku přes chip, kartu..
Podívej se na 2N, Cantel, Adi-olympo (distributoři)
Nechám tě to vyřešit a okopíruju tě :D Ale řeš to rychle, za chvíli budu zalejvat desku :D
2N v pohode, jak pise war, tak to vse umi. Ale neni to za par. Nebo neco od fermaxu nebo bticino. Ale urcite si vyber neco sbernicovyho, at ti staci na to utepecko. Stim se da zapojit vse. Jak digital ci poe.
Vůbec netuším co to je SIPový účet a k čemu to má mít nějaký VoIP :))
Myslel jsem něco takového:
[ Link ] a tam píšou, že UTP funguje jen do 40m, takže pro mě pasé. Jak říkám tohle je segment, který mě vůbec nic neříká, budu rád za každou radu s vysvětlení proč to má mít to a to a jaký kabel natáhnout. Kabelu bude cca. 50 - 60m odhadem.

25.04.2015, 21:56 |
Ravo | Upraveno: 2015-04-25 21:58:18
Jako všichni nademnou, postavit to na regulerním IP protokolu (ethernet), máme rozchozený 2Nko a moc fajn (po zazvonění to pošle mmj. na mail 3 fotky z kamery...pěkně víš kdy (a jestli vůbec) ti u baráku zvonila pošťačka ;-)
Metalický ethernet má dosah dle normy 100m vč. napájení přes PoE. Takže natáhni klasický kvalitní Cat5E UTPčko (třeba 2x, to tě nezabije ;-) a máš po starostech.
Žádný proprientální nerozšřitelný řešení bez možnosti upgradu atd nemá smysl...
Johanik - tak to mas jeste cas, nez budes delat podlahy, ne? :D
Ravo: A můžeš teda doporučit něco konkrétního (značka, typ) + jak se to zapojuje/konfiguruje a co je třeba za kabely?
Tuner2: Ja to resil docela dlouho, vybiram tedy z levnejsi ciny. Chci 4 monitory a 3 tlacitka do 10k a co jsem vysondoval tak kazdy zvonek ma jine pozadavky na kabelaz, jak na pocrt dratu, tak na jejich prurez.. Nejvetsi problem je s videosignalem na delsich trasach. Urcite nedoporucuju natahnout pouze utp/ftp kabel, alespon ho doplnit koaxem.
Ja mam pro jistotu vyvedeny FTP 6e, 7x1mm kabel a koax. Koax bych natahl 100%, je to jistota,ze video povali bez problemu.
Tak podlahy ještě nemám, ale ven to potáhnu přes desku, tak si připravit průchodku :)

26.04.2015, 21:45 |
Ravo To Tuner#2:
2N Helios IP
[ Link ] na baráku nasazen Helios IP Vario (kvůli kameře), stačí jedno tlačítko + kamera. Protože se to jmenuje Vario, tak lze doplnit display, RFID čtečku atd atd.
Napájeno přes běžné PoE přes ethernet, takže stačí 1xUTP cat5e až na 100m. Protože to umí SIP (standard pro VoIP telefonii), tak doma to vyzvání a přenáší obraz na nějáký VoIP telefon Grandstream (lze jakýkoliv jiný):
[ Link ] Rozhodně nehoň video přes analog, budeš mít pak problémy s kabeláží atd (uvedeno výše). Budoucnost je datech ;-)