Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Sprchový kout Ravak SmartLine

o Navštíveno 2291x o
o 01.05.2015, 11:44 | Kamil
Nemáte někdo zkušenosti? Čeká mi výměna sprchovýho koutu a líbí se mi právě čtvrtkruhový Ravak SmartLine. Nikde se mi ale nedaří dohledat nějaký reference/zkušenosti, tak to zkusím tady. Budu rád za každý poznatek.

o 01.05.2015, 18:00 | Zdeny60
POkud tě zajímá dávná historie (asi 2002-03), tak ji zde dohledáš včetně fotek:-))
Sice dodnes mám Ravak, ale pokud budu měnit, tak už nikdy víc nic podobně debilně zkonstruovaného. To se už vyplatí koupit no-name číňan za 1/3 cenu a bude to to samý. Umýt se to nedá, milion dílů...

Tvůj typ neznám a ani ho nebudu hledat, ale moje zkušenost s RAVAK je tragicvká a ještě horší byla práce jejich servisního technika pana K. Dojel k nám asi na 5. urgenci, dojel samosebou pozdě, bez nářadí a navíc smrděl jako cap, protože tak tejden se asi nesprchoval. Humus.

Jinak moje anabáze se týkala dodávka 1/4 kruhovýho sprcháče s vaničkou. problém 1. - usazení vaničky v PU lůžku - za dva roky totál prošlapaný, tím pádem vanička pružila ve vzduchu a teklo kolem obvodu, protože silikon se zákonitě urval. problém drhý - po výměně vaničky vše OK (to jsem si už udělal sám, vaničku podložil ytingem, na něj dal kus tvrdý gumy) a drží už 12 let, aniž by se silikon urval a nebo s evanička prošlápla (jako kamarádovi). Ovšem problém největš se objevil asi po 2,5 letech, i když podezření jsme s mnaželkou pojali už dalekodřív a nakonec se vše potvrdilo - skla nebyla z nám ani firmě neznámého důvodu opatřena antikalkovou ochranou za dva roky čirá skla byla totoál zničená tak, že byla mléčně neprůhledná. Následovala výměna, ovšem původní typ už nebyl, takže se trhal rám, no děs běs. Skla sice jsou po 13 letech znát, že nejsou nová, ale díky enormní péči mé drahé polvičky vypadají daleko lépe než u kdekoho, kde jsem byli kdy jna návštěvě a měli je 2-3 roky stará.
Takže nikdy víc žádný sprchový kout, ale pouze zástěn, na zemi unidrain, žádná vaničky nikdy víc, nikdy žádný otvírací kouty. Styl Skandinávie-tam to funguje a navíc je nádherně snadná údržba.

Toť moje zkušenost.
o 01.05.2015, 20:37 | Kamil
Zdeny60 - ano, na tvůj příspěvek ohledně špatné zkušenosti s Ravakem si pamatuju, tak trošku doufám, že už to bude lepší. Vaničku plánuju z litýho mramoru, usazená bude na origo nožičkách + ytong. Skla mají nějakou úpravu povrchu proti usazování.
o 01.05.2015, 21:10 | cupra.165 | Upraveno: 2015-05-01 21:14:52
Skla u Ravaku jsou potazena ochranou vrstvou anticalc..je to něco jako když mas auto navoskovano..
zkus se podivat k vyrobci Ronal,ten ma ty skla s hydrofobni vrstvou zapecena při vysoke teplote,sklo je vyhlazeno s minimem poru a je to dozivotni. Snadnejsi udrzba do budoucna. Servis u obou firem funguje,nahradni dily taktéž.

Vanicka z liteho mramoru je dle me jako druha nejlepší volba po zlabku,ta se schvaluje.Jen si pohlidej dobry sifon s dobrym odtokem,jelikoz lity mramor ma nizkou hloubku. Hledej sifon s odtokem kolem 52l
o 01.05.2015, 21:50 | Kamil
cupra.165 - díky, mrknu
o 05.05.2015, 12:22 | CervinVega
na skla se da pouzit stejny prostredek jako tekute sterace na auto, dal jsem to i na steny (obklad je dlazba-pory), funguje to dobre, voda rychle steka, minimum vodniho kamene/map na skle...
jen na podlahu/vanicku bych to nedaval :-))
o 05.05.2015, 14:29 | cupra.165
Pravdu má Honza :-)
Přesně tak funguje i anticalc u Ravaku.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3237 sekund.