Navštíveno 2263x

01.05.2015, 17:35 |
Lycron | Upraveno: 2015-05-01 17:36:12
Zdravím, má někdo z vás zkušenosti ohledně koupi auta v zahraničí přes dopravní společnost? Už jsem natrefil na druhý vůz, který někdo takhle nabízí. První byl ze Španělska, to mě odradilo, ale nyní je vůz v Německu(cca 700km) a majitel ho chce výhradně poslat přes dopravní společnost.
Je v tom nějaký háček, je to bezpečné?

01.05.2015, 17:37 |
mrazik | Upraveno: 2015-05-01 17:40:04
A vubec ti to neprijde divny ? Proboha kde jste lidi nechali selsky rozum ?
Hele poslu ti cislo uctu a posles mi taky nejaky penize ?
Samozrejme, ze je to podvod. Maji to docela vymakany, ze dokonce existuji i stranky te prepravni spolecnosti a dokonce funguje jejich trackovaci system. Ale jeste jednou, je to velice jednoduchy podvod.
Kdyby mi to neprislo divne, tak se nedotazuji zde a uz v prvním pripade posilam penize majitelovi auta ;)
Nikdy jsem o tom neslysel a proto se ptam, zda-li je to normální a vůbec to existuje. Udajne to funguje tak, ze on preda auto prepravni spolecnosti, ta ho nejak "zkontroluje", posle zpravu o aute a potencialni kupec posle pulku penez. Pri doruceni vozu se zaplati druha polovina.
Ja tomu prave neverim a proto se obracim sem.
Podvod, celkem bezny i kdyz prodavas, ozve se ti kupec z ropne plosiny a ze pro auto posila spolecnost...pokracuje to nakym poplatkem za vyrizeni toho pak onoho....ruce pryc
Děkuju, ještě jsem se s něčím takovým nesetkal.
predpokladam,ze cena auta je skvela...a prave se lidi nechaj krasne nalakat..o]]
Jak je možný se s tím nesetkat, když je to snad nejčastější internetový podvod vůbec? Pokud lidi nečtou nic na internetu, tak to jinak bylo i v novinách, v TV Nova, všude... Vždycky mě to překvapí, že i po letech na to někdo může skočit.

02.05.2015, 01:29 |
Jozzo Cože? O.o
takže jako ten pán ,co jsem mu poslal peníze předem jelikož musí zaplatit náklady na dopravu, je podvodník???
Jo to jsem resil v lednu s traktorem. Meli to fakt vymakany, spolecnost existovala v polsku, slusny webovy stranky, historie dohledana pres financni urad, ukladane zaverky. Kontakt aktivne komunikoval, skoncil kdyz jsme si chteli traktor prijet prohlednout.
Nakonec to byla prekoupena mrtva firma, ale dalo to hledani. S jinymi obrazky se stejnymi nabidkami existovalo 6 webu.
Ja už takový inzeráty přehlížím. Včera jsem zase narazil na velice podezřelý inzerát (auto s téměř poloviní cenovkou oproti téměř totožným kusům) a ze zvědavosti jsem napsal email. Přišla mi uplně tatáž odpověď: "Pracoval jsem v ČR u energetické společnosti a odjel jsem s autem do Španělska...."
Přitom v inzerátu bylo jiné jméno, město a asi i tel. číslo. Nejspíš je to dost běžný no.

04.05.2015, 21:48 |
Rudi Jako Scully, těch troubů se ještě i dneska najde evidentně dost :-)