Navštíveno 6861x

Zdarec, tady se rozumi vsemu a vsechno se zde vetsinou vi, uz ste mi dostkrat pomohli. Ted shanim tudle baterku
[ Link ] umel by ju tady nekdo?? nebo neco ji hodne podobny klidne i vykonejsi. Uz sem mel podobnou ale bohuzel jsem o ni prisel. A ten ktery me ji sehnal uz to nedela:-/
Diky
Vždyť je skladem, ne? V čem je problém?
Mám Fenix Tk35. Je malinko větší, ale má úžasný světelný výkon. Kdo neviděl, neuvěří...

02.05.2015, 16:32 |
Woko_O | Upraveno: 2015-05-02 16:33:38
No jasně.. Objednej.
Dvě kila, dva až tři tejdny, někdy i mnohem mín a máš ji doma..

02.05.2015, 17:15 |
Kmoda camron: jenže zatímco ten Fenix ten výkon a svítivost opravdu má,tohle určitě ne. Co taky chtít za dvě kila,těch 910 lm co tomu píšou bych chtěl vidět :-D
ono to tu svitivos bude mit, otazka je jak dlouho, zalezi jaky to ma svetelny cip, sami jedni z cinanu co sem s nima jednal, rikali, ze umeji ledacos, ale zrovna bile led s dlouhou zivotnosti jim nejdou...., zavisi od vyrodbni technologie co je na tu konkretni pouzita
Nemáte někdo typ na baterku poměr výkon/cena do 300kč? Na Ebay? Něco odzkoušeného, je toho tam mraky.
Problem je v tom, ze jsem takhle jeste nic neobjenaval:-/ TAm to jde take na dobirku??
Radej bych neco tady od nas.
Ja uz mel slabsi a svitila dobre a neprijit o ni tak jinou neshanim:-/
klidne bych bral neco podobneho i jinou zancku
Me jde o tu velikost ze je proste tak akorat;-)
Já mám tudle a je to pecka. Používám na kole a svítím víc jak kdejaký auto:)))
[ Link ]

04.05.2015, 09:06 |
AR no na dobírku to opravdu nejde ;) dobírka je takové české specifikum :(

04.05.2015, 09:06 |
AR Leveler: jj to je pak pecka potkat takovou cyklobuznu v noci v protisměru.
Cyklobuzna hlavně nepatří na silnici

04.05.2015, 11:19 |
gizmi Pridam se..pokud by se domluvil hromadny nakup neceho osvedceneho, tak bych do toho sel taky a vyhazel doma ty stare obrovske kramy. Cena 3-4kilca, hlavne ale aby to svitilo poradne a vydrzelo. Mam zkusenost jen s baterkou za 1500,- (kupovala se za sponzorak od mesta na obvodni oddeleni) a ta byla naprosto super..
ha Leveler--- to byl určite ten cyklista co mě v autě donutil zastavit u krajnice, neb sem přes toho kreténa ale opravdu neviděl vůbec nic !
Tím jen chci říct, že byť je dobré že je cyklista vidět, že cyklista vidí, tak ale to má i své meze na silnici a není to vždy uplně zdravé a bezpečné pro ostatní účastníky provozu
Ona většinou takovádle baterka má více modů:) Když už jedu v noci po silnici což je 1x za rok, tak mám přepnuto na tlumený režim a i tak je světlo hodně klopený k zemi:)
No ale když večer sjíždím třeba stezku v lomu, tak to mám na full:))
Ale jasný, že se najdou hovada co to maj nastavený na full a ještě k tomu hezky dopředu, aby viděli co nejdál a jedou si to po silnici.

04.05.2015, 15:53 |
Kmoda Leveler: trochu přeháníš ne? Baterka za dvě stovky,která má 150lumenů svítí víc jak kdejaké auto? Myslíš ale obrysová světa u toho auta ne? Mám čelovku od Skilhuntu co má 800 lumenů
[ Link ] a tohle bych nikdy neřekl
Největší cyklobuzny si svítí čelovkama. Už jsem párkrát takového debila potkal a měl jsem 100 chutí ho srazit do příkopu...
Kmoda:>Hele nevím jak svítí ta tvoje lampička, ale já sem max spokojenej:D

05.05.2015, 00:00 |
Kmoda Leveler: tak jasně,jsou i nenároční lidé jako ty...
Kmoda:> Máš pravdu. Mám jiné priority na kterých mě záleží mnohém víc a proto mě tato baterka na kolo bohatě stačí:) Ale věřím, že tvoje čelovka musí být užasná a že ti na hlavě musí sedět jak prdel na hrnci :D
Tak at ti svítí :P

05.05.2015, 05:00 |
Kmoda Leveler: tak někdo má aktivity,při kterých potřebuje vidět,třeba v noci v lese... já neříkám že je úžasná,to ty říkáš že ti svítí jak auto :-D

05.05.2015, 08:40 |
Šroub ja mam tuhle (vypada podobne jako ma Leveler) a nemuzu si stezovat:
[ Link ] Dynamicky jde nastavit jak svitivost tak velikost a tim padem i vzdalenost kam az to dosviti, ma to dva rezimy sviti/blika, baterky jsem jeste nemenil a to to mam od lonskeho jara. Jo, je to na 3 AAA.

05.05.2015, 11:40 |
gizmi Ma nekdo zkusenost s necim z ebay.de ? Rad bych nasel neco uz pekneho..
Kmoda:> Někdy se stav večer na pivo a můžem si zasvítit:) V lese by ses určo neztratil:)
Byl by teda nekdo ochoten se toho ujmout a objednat tu baterku z meho odkazu nebo neco podobneho??

06.05.2015, 18:20 |
macek
Já když jsme byly pod stanem a blbec jsem si zapomněl vzít z domu baterku tak myslím že v kauflandu měly tuhle
[ Link ] asi za 150kč.Nic moc sem od ní nečekal ale svítí parádně. Za ty prachy hodně slušný.
Diky za odkaz, tam si asi tedy objednam:-)

23.06.2015, 09:31 |
Kapka (M)
taky pokukuju po nějaké svítilně na tokové to domácí použití..jaký je rozdíl v napájení AA baterii a 3.7V akumulatorem?
Kapka:
No,já před půl rokem koupil tu svítilnu ultrafire na ty jejich speciální akumulátory (v domnění, že je to na klasický tužkovky). A je to dost na pikaču.
Musíš mít na to speciální nabíječku, stejně ten akumulátor nic nevydrží, samovolně se mi po měsíci totálně vybil a ještě ta jejich nabíječka nešla zastrčit do zásuvky (měla moc krátky piny).
Takže znova svítilnu pouze na klasický baterky, aspoň já to tak vidím :)
Mám tuhle:
[ Link ] tenhle akumulátor:
[ Link ] tuhle nabíječku:
[ Link ] 1000lm nemá určitě
Akumulátor má malou výdrž a samovolně se vybíjí
nabíječka nejde zastrčit do EU zásuvky.
Takž strašná spokojenost :)

23.06.2015, 10:47 |
Kapka (M)
takže radši něco na klasickou AA baterii ..na to mám doma nabíječku atd..

23.06.2015, 11:24 |
Tas M.a.R.i a nechceš se té svítilny zbavit, když Ti nevyhovuje? 18650 akumulátory používám běžně a druhá svítilna na ně, by mi doma nevadila :-)
Tas:
no, zatím ne. Objednal jsem tuhle nabíječku:
[ Link ] Tak uvidíme jestli změním názor.
Jinak s tou svítivostí. Svítí to dostatečně, ale pochybuju,že tak jak píšou :)
Objednal jsem ještě tuhle mladý na kolo, tak pak můžu poreferovat:
[ Link ]

23.06.2015, 11:41 |
Bigboss | Upraveno: 2015-06-23 11:44:47
Jestli můžu poradit,tak jsem měl podobný problém když jsem shaněl baterku,čínu,ale kvalitní a opravdové lumeny.
Pročetl jsem fotonmag-forum a zjistil jsem že nejlepe vychází značka CONVOY. Mám konkrétně model C8,důležitá je nejen ledka ale i použitý driver. já volil 8x7135 2.8A. led: cree xml-u2 1a. světelný tok 900LM ale skutečných 900lm,zpracování je na skvělé úrovni.Porovnáváno s Fenixem.
Na doporučení jsem objednával zde:
[ Link ] Predtím jsem měl taky čínu co měla mít pres tisíc lumenu ale byl to samozřejmě nesmysl. Ten Convoy je ovšem úplně něco jiného a číně se dost vymyká jak zpracováním tak použitou elektronikou.
Osobní zkušenost.
Michal

23.06.2015, 11:43 |
Bigboss | Upraveno: 2015-06-23 11:49:13
M.a.R.i : To je přesně ona Convoy C8 8x7135 :-)) Jinak jak se ti ten akumulátor vybil po měsící,to jsi měl ten modrý čínský že? Velmi nekvalitní. Mám Panasonic 18650 3400mAh s pcb a tento problém nemám.

23.06.2015, 11:44 |
Bigboss | Upraveno: 2015-06-23 11:46:21
Ještě je důležité koupit značkovou baterii a né čínu. Ideál panasonic 3400mAh s PCB
Bigboss:
Asi koukáš na jinej odkaz :). Já objednal nějakou levnou čínu za pár korun. Ale díky za doporučení toho Cnovoye C8. Přemýšlím, že si ho pořídím, ale nevím proč :). Stejně mi stačí svítilna co mám, jen pořešit tu baterku....
Jak říkám,já jsem nadšený,dosvit neskutečný a zároveň slušný kužel,posvítit si do očí nejde. Jediná možná nevýhoda je že po 10min značně topí(ale to dělají všechny výkonné svítilny) ,pak stačí přejít na chvíli na střední režim. Za mě rozhodně doporužuju. předtím jsem měl ultrafire a je to srágora.

23.06.2015, 11:53 |
Bigboss | Upraveno: 2015-06-23 11:54:05
M.a.R.i : Já jsem taky ani nevěděl proč ji chci,ale ted vždycky večer machruju,v lese udělám den :-))) Nikdo nevěří že stála méně než 400,- :-)))

23.06.2015, 11:54 |
M.a.R.i | Upraveno: 2015-06-23 11:57:30
Bigboss:
A co koupit rovnou 10x7135? A nebo je to k ničemu?
[ Link ] [ Link ] Jinak měl jsem tu klasickou čína baterku, jak se dělá modrá, zelená a černá. Dal jsem na tvý doporučení a koupil teď ten Panasonic za 140Kč a uvidíme. Ale ještě k tomu bych chtěl koupit tu Convoy svítilnu, akorát nevím jestli 8x7135 nebo 10x7135
Teď jsem dokonce narazil, že 6x7135 je ještě dražší. Měl jsem za to, čím větší číslo tím lepší ne?
[ Link ]
M.a.r.i : Moment 140kč je nějak málo,má ochranu? PCB jinak je to obyč 18650 co je do el.cigarety a ta není vhodná. tak pozor.

23.06.2015, 12:04 |
gizmi Pokud by tu Convoy nekdo objednaval, tak se rad prifarim :)
Čím vyšší tím větší ampery čili více topí ale více svítí. 10x7135 bude mít malou životnost. max bych šel do 8x7135. Klidně napis na mail. Jdu makat :-))

23.06.2015, 12:06 |
Kmoda M.a.R.i koupil jsi akumulátor od Panasonicu 18650 3400mAh za 140,- ? Kde? Běžně stojí tak 3 kila bez ochranné elektroniky a 5 kil s elektronikou. Teda u nás...

23.06.2015, 12:07 |
M.a.R.i | Upraveno: 2015-06-23 12:11:43
Bigboss:
jj, sorry. Koukám, že ta 10x7135 je ultrafire a ne convoy, nějak jsem to přehlédl.
Objednám tedy tuhle:
[ Link ] Objednal jsem tuhle baterku:
[ Link ] Bez PCB nelze použít v tom Convoy C8 7135x8?
EDIT:
Kmoda: Aha, tak PCB asi neznamená jenom nějaký plíšky na kontaktech navíc že :)?
Kmoda: přesně taky se mi ta cena nezdá,ja koupil s elektronikou na banggood za 300
Tady 408Kč/2ks s PCB
[ Link ] Když to PCB nebudou mít tak co riskuju?
V baterie je cutliva elektronika,normalni článek ji muze poskodit. Jinak objednej tu z odkazu,banggood je jistota ze ti neprijde jina nez chces
BigBoss:
Ok, tak do té své levné naperu tu bez PCB a do tý Convoy tu s PCB :),
takže ještě jeden dotaz jak od blbce.
Baterii mám koupit Panasonic NCR18650B?
[ Link ]

23.06.2015, 14:31 |
Kapka (M)
ja nakonec koupim neco levného z Ebay na 3xAAA baterie..nechce se mi kupovat k tomu další nabíječku-takhle mám jeden šuplík plný různých nabíječek a najícecích baterii:-)
např:
[ Link ]
Kapka: Dobrej vtip cree Q5 a 1200Lm :-)) Ale jinak proč ne...

23.06.2015, 19:57 |
Bigboss | Upraveno: 2015-06-23 19:59:30
Dá se ještě víc rozebrat,ale to už se mi nechtělo,všude jsou těsnící gumičky :-) Jinak parabola je hliníková kvuli odvodu tepla od ledky a sklíčko je opravdu sklo.Dá se i nastavit režim kde není blikání ale kde jsou jen tři intenzity svícení a vypnutí.Jo to pouzdro je taky z banggood za 2USD a šipingfrí :-))
Bigboss:
Jseš si jistý, že ty NCR18650B jsou s PCB ochranou?
Číňan mi odpověděl, že s PCB ochranou nejsou. Našel jsem nějaký test těhle baterií viz:
[ Link ] A tam v závěru píše: "but remember that they are unprotected!"
Tady v čechách také píšou, že jsou bez ochrany:
[ Link ] "Jedná se o základní články bez elektroniky, kterou můžeme doplnit."
Tady zase číňan píše, že jsou PCB Protected:
[ Link ] Tak jak to je? :). Sice je to svítilna za 400Kč, ale nerad bych jí hned odkouřil a chci koupit články co tam mají být.
M.a.r.i: NCR18650B je ta co mám já a ochranu má. Kup ji radši někde v profi krámu a máš klid.
Na ali si můžeš vybrat i čip s jakou chromatičností chceš. Asi bych bral tu nejostřejší bílou.
[ Link ] [ Link ]
LukeFab: To i na banggood. Verze 4C denní světlo,ale nejostřejší je 1A

24.06.2015, 12:05 |
Bigboss | Upraveno: 2015-06-24 12:06:28
Tak už to mám,verze s pcb je vyšší a je zalitá dodatečně v průhledném plastu a vede po cele délce plíšek. Pro srovnani vlevo s pcb,v pravo bez.
Bigboss: Díky, tušíl jsem ntakovouhle nějakou kulišárnu :)

24.06.2015, 13:26 |
M.a.R.i | Upraveno: 2015-06-24 13:29:08
Poznám jako amatér jestli se jedná o driver 7135x6 nebo 7135x8? Myslím, až mi dorazí domů a budu kontrolovat ten ťišťák...
EDIT: viz foto :)

M.a.r.i: poznaš to na měřáku kolik je na vystupu má tam být 2.8A
Používám tuto a do kapsy ještě použitelná:
[ Link ] Ale má tedy "jen" 950lm. Ty hodnoty 2000lm apod u svítilen za 400kč jsou celkem úsměvné.
Dobrý poměr cena/výkon/provedení je třeba u této:
[ Link ]
HIGHTOWER: Měl jsem podobnou a srágora za ty peníze... Kup výše zmiňovanou a más klid.
[ Link ]

13.07.2015, 16:11 |
Kmoda Takový dotaz,přemýšlím o té svítlně Convoy C8,ale nabízí tam více druhů LED a nevím kterou vzít? Jakou máte vy?

17.07.2015, 17:21 |
PcGamer | Upraveno: 2015-07-17 17:21:41
Diky za rady, pekne se to tu rozjelo:-)
Mel bych jeste dotazek dela se i led pasek, cca 1,5m dlouhy, ale na baterie?? aby to trochu i svitilo a osvetlilo to kuch. linku. Mam trochu problem ke kuch pultu dovest elektriku. Dela se neco pouzitelnyho??
Diky
Komda: Už jsme si psali. C8 8x7135 a xml-u2 1A :-)

18.07.2015, 11:53 |
Bigboss | Upraveno: 2015-07-18 11:56:55
PcGamer: No osobně mám pod barovým pultem přesně ten čínskej RGB pásek na dálku a z něho respektive jednotky(ir čidla pro dálku) vývod DC a pak na 12v trafo,takže budeš potřebovat nějaký box a 12v baterii
[ Link ] Nebo ideál asi něco nabíjecího,ale osobně bych si dal tu práci a natáhl malou dvoulinku než řešit stále dokola baterky.
Mám tenhle už rok jen 2,5M a spokojenost,líbí se mi i že se dá upravit jas :-)
[ Link ]
Neexistuje nějáký mod,aby to šlo použít i jako světlo jako čelovka nebo na helmu na kolo?

25.10.2015, 21:17 |
nome | Upraveno: 2015-10-25 21:17:55
www.svitilny.eu/popruh-pro-upevneni-svitilny-na-hlavu/prod_264.html
Jako neco takoveho ? Je toho plnej aliexpres v x variantach asi od pul dolaru