Navštíveno 5638x

Ford Transit 2.2TDCi 110HP. Dovoz německo od nějaký firmy a najeto něco kolem 230XXX.. Auto jede v pohodě..táhne to, žádný problémy ale jen do 122km/h. Přes to se to nedostane.. Pak stačí ubrat plyn třeba na 110 a zase to do těch 122km/h jede.. Tam se to zastaví. Indikace chyby na budíkách nesvítí. Napích sem to diagnozou od Delphi a zjistilo to jen P068A - ECM výkonové relé bez napájení - výkonnost příliš brzy - přerušovaný a P2265 - obvod snímače v palivu - nesprávný signál - přerušovaný. Pak tam bylo jen něco se sběrnící a s alternátorem.. To si přesně nepamatuju, ale nic závažnýho. Auto na volnoběh trochu houpe a když sem ty chyby smazal, tak to zakuckalo jak kdyby to mělo chcípnout a pak to zas běželo v pohodě. Mám tři věci který by teoreticky mohly dělat bordel. První je baterka - možná už bude slabší a bude se tam něco odehrávat - nevim jestli by to mělo vliv na tu rychlost. Druhá věc je EGR ventil - elektrickej ,třeba bude ucpanej nebo nebude správně chodit. Třetí věc je ucpanej katalyzátor - ale zase si říkám že by to nejelo už od začátku. Všechny trubky se zdaj bejt tam kde maj bejt, nesyčí to.. Nějaký nápady?
Předtím to jelo víc? Vím že transit umí omezovač jako v náklaďácích, kdysi jsme je měli dostat a vím že s tím strašili, že max. bude 120. Všechno co jsi popsal by mělo vliv i na akceleraci ne na maximálku.

10.05.2015, 17:35 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-05-10 17:36:21
hutchins: těžko říct.. je to dovoz z Německa. Od ty doby to nejede.. :D
Muzes mit aktivovanej omezovac na 120km/h - vypnes pres IDS
Kostelec nad Labem až Praha 10 Uhříněves..
Zejtra ješte zkusim nahrát jinou mapu do jednotky a uvidíme co to udělá.. :)

11.05.2015, 11:09 |
maresk | Upraveno: 2015-05-11 11:09:41
může to být ten omezovač, cca před třemi lety jsme dovezli Transita 2011ku, který sice byl koupený v německu, ale pocházel z Belgie, kde je omezovač dle dostupných informací povinný - přes známého ve fordu se to nechávalo vypnout :-)
Je tam omezovač.. respektive sem na to dneska přišel diagnostikou. Je tam maximální rychlost 120km/h s limitem 120km/h který se dá změnit na 90 nebo 100km/h ale nelze to dát na neomezeně protože je tam ta maximálka vozidla jako takovýho 120km/h.. Ani ta jiná mapa nepomohla..

11.05.2015, 15:23 |
Lubak Pokud je to bus 13/14 míst nebo 16/17 tak omezovač je nastavenej natrvalo a ani origo diagnostika ho nevypne. Pokud je to klasickej Van/kombi Van/kombík tak by měl jít vypnout přes IDS
Je to obyč dodávka, bez sedadel, prostě skříň.. Nakonec se to podařilo přes IDS dát na neomezeně.. :)
Na 160km/h predpokladam... vic mi to nikdy nejelo :-/
Tak to je nejspíš už samotnou konstrukcí vozidla a převodovky.. Co jsem zjistil tak přímo v original mapě z jednotky je 157km/h jako maximum. Pak už to rapidně omezuje naftu a všechno okolo. Přece jenom 81kW na takovou váhu - to nemůžeš čekat kdo ví jaký maximálky a navíc tohle auto k tomu nemá ani sloužit.. :)

11.05.2015, 19:09 |
dj.DEKL | Upraveno: 2015-05-11 19:10:00
Je to omezeny na 160 GPS kvuli pneu :-/ Zlatej starej 00-06 Transit :-)
no mě 06 jede 160 a to máme 85 poníků 2.0DI, pořád nechápu jak to mohl někdo koupit, už ve 100vce je v tom kravál neskutečný
taky jsem z něj vyrazil max 160:)