Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Peugeot 307 - kape olej, hlučný motor

o Navštíveno 2697x o
o 13.05.2015, 21:54 | kasko
Potřebuji poradit se zapeklitým případem jménem Peugeot 307.

Máme ho jako druhé auto, motor 1.6 80kW. Najeto 60tis.
Problémy:
nepravidelně kape olej. jsou to vždy jenom kapky. šroub a filtr je OK. Kde by mohl být další problém?

Co mě ale štve více, je hlučnost motoru.
Když je v zátěži, např. v kopci, tak hučí jako by byl prasklý výfuk.
Výfuk je OK, vzduchový filtr a všechny hadice jsou OK.

PLS, v čem by mohl být problém???

PS: neříkejte, že v celém autě, to jsem taky přečetl na Peugeot fóru, ale co už nyní?

PS2: nevyzná se v tomhle motoru někdo z okolí Zlína, popř. nemá někdo i diagnostiku?

Díky

o 13.05.2015, 22:07 | /// MiŠeL ///
tak pod to vlez a podívej se odkud to kape :-))
o 13.05.2015, 22:23 | tappaja
Olej muze kapat z prasklyho nebo nejak poskozenyho intercooleru, hadice, hromadi se to tam. A ten hluk by tomu mozna odpovidal. Na volnobeh to muze byt OK, zkusil bych pricpat vejfuk a proturovat, jestli se to nejak neprojevi...
o 14.05.2015, 08:07 | CervinVega
spis dat klin, rucku a 2ku, dobrovolnika do otevreneho mot prostoru a poustet opatrne spojku (davat plyn, aby sel motor do otacek/zaberu), samo dotycneho neprejet a pod... na volnobeh to nemusi nic delat, jak pise tappaja, ale v zatezi ta dira v hadici nebo IC bude videt/slyset hned...
o 14.05.2015, 08:22 | mr.brain
Odkud jste vydedukovali, že je to nafta? Já to tam nikde nevidím :D Stejně výkonná se dělala i zážehová 1,6...
o 15.05.2015, 06:11 | Zdeny60
Žádnej IC tam není, je to benzínová 1,6.
Kdysi mi ukapávala náplň z manžety poloosy, když se ohřála po dlouhé jízdě. Po krátké to nedělalo, protože se tak neprohřála. Než jsem na to přišel... :-) Mrkni se na spoj motor-převodovka-poloosy.
Hlučný = vyběhaný. Případně se podívej na svody, pokud se ti zdá, že to je od výfuku, nebo jiná netěsnost výfuku.
o 15.05.2015, 12:11 | kasko
je to tak. je to to benzín :), to jsem zapomněl dodat...

Když ucpu výfuk, vše je OK, ale zkusím to ještě jednou, uvidíme, co najdu...
o 27.05.2015, 18:43 | kasko
takže jeden nejmenovaný dobry servis opravil a závady:
- vysypaný kat - v první fázi vytlučen, bude nahrazen novým
- olej kapal z převodovky, nové gufero.

Nyní vše šlape jak má...
Tak kdyby měl někdo problém s Francouzem, tak to může být i tohle :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3113 sekund.