Navštíveno 4388x

18.05.2015, 11:28 |
Losky Ahoj, původně jsem chtěl koupit E36/E46, ale usoudil jsem, že pro mě bude lepší volba CC a nebudu muset ve městě řešit garáž. A i finance hrajou roli, kde zahučí 150-200t za BMW mi přišlo moc.
Takže mám v merku cca 4 typy, ale potřeboval bych poradit co a jak a na co si dát bacha.
1. P307CC
2. Mégane CC
3. 207CC
4. 206CC
Seřazeno od favorita dolů:)
Auto bude sloužit jen na výlety a občas jako druhé auto v rodině, ale to spíše výjimečně.
PS: Postřehy, jako že je to pro baby atd nechci slyšet, protože ať je to E46 či P206, vše je spíše pro ženské:)
Sorry, ale v 206CC budes vazne k nakousnuti...

18.05.2015, 11:41 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2015-05-18 11:41:29
No - upřímně - tyhle CC mají jednu velkou nevýhodu oproti klasickým cabríím s hadrou... To okno je tak dlouhý (aby střecha byla co nejkratší na složení, že i já se svejma 187cm většínou sedím ještě pod oknem... Proto bych to nechtěl ani za nic... Tohle bohužel výhody pevné střechy nepřetrumfnou :-(
206 a 207 jsou auta pro dva, ta parodie na sedačky co je vzadu je leda na tašku s nákupem, 307 jsem loni několik navštívil a než stihl koupit tak jsem auto rozbil a musel koupit jiný, ale i tak moc nelituju, protože snad každý z těch aut mělo nefunkční klimu (vždy prý jen není naplněná) ale co jsem zjišťoval, tak jsou KO kompresory, dál jako každý pežot problém s páčkama u volantu, kdy přestanou chodit blinkry, nebo pře(za)pínat světla, dál některá auta měla problém s čidly ABS,a jako největší postrach je samotný mechanismus střechy, že kamarád je pežoťák a s lecčím si poradí, tak mi rovnou říkal, že když se to posere a že se to stává, tak se to dokáže pěkně prodražit, dál nefunkční changery v rádiích nebo nečitelný displeje v palubce...
motorizaci jsem si vybral tu nejslabší a to 1.6 80kw, která prý pro CC nic moc, ale zase údajně blbuvzdorná (jenže jak víme, tak se sere i blbuvzdorná věc)

18.05.2015, 12:39 |
Petura | Upraveno: 2015-05-18 12:40:36
.

Petura | Upraveno: 2015-05-18 12:40:18
.

Petura | Upraveno: 2015-05-18 12:40:01
.

18.05.2015, 13:10 |
Losky Ono co se po těch letech nes..., že? Jinak já jsem prcek, tak pro mě problematika CC asi platit nebude, mám 177 cm. Pro mě je favorit ta 307CC. Jinak klimu určitě funkční, uchlácholit se tím, že je prázdná se nenechám, s tím jsem si už jednou naběhl. Já co jsem koukal po nějakých zkušenostech, tak zrovna u těch Peugeotů ty střechy makají kupodivu dobře, pokud auto nebylo bourané a to že si tam elektrika žije svým životem, s tím počítám. Páčky pod volantem se už dnes dají opravit a nemusí se kupovat a nějaký nefunkční changer neřeším.
307 taky vede tím, že se tam tak nějak vejdou 4 lidi, ikdyž asi spíše v nouzi, ale zase těch aut teď moc na prodej není, asi lépe by se nakupovalo v zimě.
Z uvedenych aut bych urcite sel do 307, ale jinak A4, nebo E46.

18.05.2015, 18:16 |
Proffesor_W | Upraveno: 2015-05-18 18:18:16
Tak zrovna ta 307 je z vyberu asi to nejhorsi. Pokud najde Megana po FL kolem roku 2008 tak tam uz se toho nesere tolik co pred FL. Mam sice RS kde je to dost specificky, ale co se na nich sere jsou regulatory oken (na ebay/UK forech 1000,-), vstriky (2.0t - z UK cena za 4ks je 5000,- vcetne posty) a naboje na revo knuckelu (6000,- repas obou stran) , coz u kabria neni. Jinak kdybys jel na neco kouknout bacha jestli jsou udelany rozvody a pokud ne tak hned udelat vcetne klinaku a kladek na nem. Navic kdyz najdes RS narazniky tak tam jdou napasovat celkem snadno a vypada to o dost lip.
No Losky právě o tom mluvím - jak jsi krátkej - tak ti bude okno sahat až za hlavu... Takže z cabria máš prd - jen ti táhne za krk - otevřený nebe nad hlavou se nekoná :-(

18.05.2015, 20:08 |
Losky Tak to s tím oknem jsem nechápal a teď mi je jasné o co jde. Nejdřív někoho schrastím, kdo to poblíž má a uvidím co a jak. Mě CC láká praktičností, člověk se o to nemusí ani moc bát
Jojo napsal jsem to špatně - pardon ;-)
Kamarád prodává, za auto ručím. Je to libovka.
Kdybyste se chtěli na cokoliv zeptat, dám kontakt.
Jinak majitel je velice rozumnej není to žádnej "kutil" a to auto má jen to co tam být má!
[ Link ]

18.05.2015, 21:50 |
Losky Luke-Jeep: V pohodě:) Ale co jsem na to koukal, nepřijde mi to nějak moc šílené, ale neseděl jsem v tom.

Chce si to sednout do cabria klasickýho a pak semka... Uvidíš sám... ;-) prostě nad oknem nebe nevidím a to mi vadilo... :-( (jel jsem se vśema zmíněnýma)

18.05.2015, 22:18 |
Losky Tak brouk to není:)
tak vypadá to, že už jsi se rozhodnul :-))
Mi se libi toto:
[ Link ] Ne konkretni kus, ale model. Atmosferu 1.8 v zakladu do limitu sezenes a svezeni to bude lepsi nez v Pezotu.
TT.

19.05.2015, 08:24 |
Kapka (M)
to BMW cabrio co dával odkaz TomCat je moc pěkný..až žena zase začne chodit do práce po mateřský..tak bych si něco takovýho koupil..jí nechám rodiného kombíka a pro sebe něco takového

19.05.2015, 09:36 |
gizmi To BMW je pekne, ale libovku si predstavuji jinak. Na fotce blatnik tukanec, strecha ponicena a kufr zrezlej :D Ja si tedy auto bez investice (libovku) predstavuji jinak (ale pokud je to mysleno - jede, sviti a troubi, tak to jsou v CR libovky asi vsechny auta :D )

19.05.2015, 10:19 |
Losky Na to BMW jsem koukal před měsícem, když jsem ještě přemýšlel nad pronájmem garáže. Libovka to určitě není, když vezmu v potaz interiér, blatník, páté dveře a díru ve střeše, ale na to stáří a bídu co se tady prodává, tak vypadá velmi slušně. Taky škoda, že nemá klimu, když už je sluníčka za den moc, to si upřímně moc nedovedu představit, jak se jede v hadráku černé barvy.

19.05.2015, 10:28 |
RON Já koupil letos MX-5 NB a jsem s ní nadmíru spokojen. Sice jen v 1.6, ale upaluje to solidně a i s mými 190 cm se vejdu a nevyčuhuju přes střechu. Cenovka od 70-120, podle stavu a výbavy.

19.05.2015, 22:29 |
Losky Já se svezl taky v MX5 NB s 1.6 a pocity smíšený, přišlo mi, že to nějak nejede. Problém byl v tom, že x let člověk jezdí s turbem. Ale proč ne, hezké auto.

20.05.2015, 09:21 |
Bucci asi bych zvolil Saaba 98 nebo 95
Mě se hrozně líbí tohle:
[ Link ] třeba si jednou udělám radost, až nebudou doma potřeba dva kombíky... no, ale mám kam dát hardtop. A taky to má jen dvě sedačky...
jako všichni kolem... takze to vlasne ani nemusis cist :-D
Ja bych puga nechtěl ani zadarmo, vlastne asi nic francouzskyho. Za ty peníze seženeš spoustu hezčích / zábavnějších aut ...jenže nebudou mít tu pevnou skládací střechu, pak leda BMW a hardtop.
Ta MR2jka dobry, MX5 v 1,8 bude taky dobrá volba, jede to slušně, pořád to je 150koní na 1100kg, když seženeš tu se šestikvaltem a samosvorem, skvělý auto na svezeni. Podle toho nardi volantu by to mohla být třeba tahle zrovna:
[ Link ] jina mx5
[ Link ] Do těch peněz by byla parádní E36tka nebo slušná 46tka, šestiválec, zadní náhon:
[ Link ] [ Link ] dá se i audi A4 kde by byl i diesel...
[ Link ]

22.05.2015, 11:57 |
Losky Ono dnes sehnat nějakou pěknou E36 se slušným motorem není tak jednoduché. Jsou to dost stará auta a vše většinou przněno tunerem:(
Ta modrá co je kousek nahoře vypadá fakt dobře, ale chtělo by to ještě udělat interiér, 5. dveře, setrvačník, slušnější kola a hned v tom zahučí aspoň 50t a na víc motor žádná hitparáda:(
206tku CC ma kámoše žena, s benzinovým dvoulitrem, jednou jsem s tím jel...
307mu CC si koupil bratránka syn, v nějaký naftě, vozil jsem se v tom...
Ani jedno z těch aut bych prostě nechtěl.
Starý, nutně neznamená horší, pokud neřešíš morálni zastaralost, vnímal bych i 36tku jako lepší auto. Stačí kus v pěkném stavu, max nějaký slušný kola.

23.05.2015, 00:19 |
Losky jj, začínám to zvažovat, že nakonec koupím hadráka, přes léto bude před panelákem a na zimu půjde k rodičům do garáže a nebo seženu garáž. Mě nevadí žádný rok výroby, ať je to 1990 nebo 2008, to neřeším. Hlavní je pěkný vzhled a z tak nejvíc klasika mi přijde E36 a MX5, kde bohužel Mazda je prostě malé autíčko pro dva, které trpí dost korozí a R4. Vrtule má přeci jen většinou R6 a to je prostě trošku jiný pocit:)

23.05.2015, 11:38 |
nome Co ta Pavlova audina ? Za chvilku uz bude v limitu a nebudes v tom vypadat jak na ceste na prague pride, teda ne tolik jak v tom cc :))

23.05.2015, 19:23 |
Losky A4 mě vůbec nebere
taky pořád koukám po něčem se sundavací střechou, je to jeden z ještě nesplněných snů :)
jelikož nevím jestli to u mě vydrží nebo ne, tak koukám po něčem kde by finanční ztráta tak moc nebolela a napadá mě P306, Astra G, a co se mi celkem zalíbilo je Eclipse cabrio, ale u nás jsem nenašel jediný inzerát
moje prvni kabrio byl peugeot 306.... no pro svejch skoro dvou metrech sem si v tom pripadal jako ve slapacim aute... takze maly kabria u me skoncily... ted mam Chryslera Stratus Cabrio... auto za nesmysl prachy... pětina tvýho pozadavku... ale jsem nadmiru spokojenej...

26.05.2015, 12:30 |
Losky Co to žere, pane?:)
Tak u auta na občasné výlety je to docela u prdele kolik to baští, ne? Spíš než spotřeba by ti mělo vadit, že pro normálního člověka budeš v malém CC vypadat jako buzna. Tedy pokud to není záměr .....
to je auto pro radost, tam se spotřeba neřeší ;-)
Stratuse cabrio jsem také měl jedno léto, s 2,5l motorem v automatu, a jezdilo to kolem 10l benzínu co si pamatuju.
já mam 2.0i manual.. a spotreba je nejaka mala :-)))) co pozoruju kolem 7-8l :-)
a je teda fakt ze je to kus auta a nepripadam si v tom jako spermosos.....

27.05.2015, 10:21 |
Losky Ono je to jedno, jestli je to kus auta nebo ne, stejně půl národa na to závistivě kouká a druhá půlka má v tom chlapy za teplouše, takže tohle ani už neřeším. Vždycky jsem to měl jinak, ale dvakrát jsem viděl E46 s chlapama a vypadalo i to dost divně:)

27.05.2015, 14:01 |
Etien (M)
[ Link ] a kdyz zrovna prsi, tak je na nej jeste sleva ;-)
Losky, pokud meris do 175cm, tak je to fakt jedno.... ale jinak si nedokazu predstavit sebe v nejakym takovym auticku jako sem dal ted Etien... :-D :-D to by byla komedie... kabrio beru jako styl a ne vysmech :-)