Navštíveno 3130x

Pozoruju, ze muj NTB je strasne linej, muzete mi nekdo rict, jestli tenhle HW je fakt na vyhozeni nebo bych s tim moh neco udelat?
pred vanocema jsem to komplet vymet, naformatoval disk, dal cistou instalaci Win7, zakazal aero, pridal jsem RAM (4GB mam ted)
A stejne, kdyz ma NTB svuj den, tak na neco kliknu a cekam treba 10 vterin.
Prohlizec mam chrome (mam tam otevrenejch treba 30 zalozek, ale dela to i kdyz mam treba jen 4), postu Thunderbird...
Havet zadna, ale klidne to projedu znova a znova. (resil jsem to kdysi na viry.cz)
Konfigurece viz screeny
Start systemu jako takovej je rychlej, W7 najedou pomerne rychle. Ale pak treba spustim Chrome a cekaaaaaaam 2 vterin.
Takze co, je dvoujadro 2,26GHz fakt mrtvy, ze se to tak seka?
Diky!

tak v dnešní době to je docela staré železo, pokud chceš zrychlení, tak kup SSD, nebo vyměnit celý stroj..
Ja vim, ze je to srot, ale behalo to s tim pomerne svizne, nechci od toho zadny herni vykony, nepotrebuju prehravat HD videa, mam to na postu a internet.
Myslel jsem, ze by to mohla delat posta, jeji velkej archiv, ale takhle se to chovalo i po reinstalu.
HDD tam mam WD Scorpio Black BP - 750GB WD7500BPKT
750 GB, 7200 otáček/min, buffer 16MB, rozhraní SATA 3GB/s.
Chyby nehlasi, SMART parametry jsou OK.
Muzu zkusit 64bitovou verzi W7, az budu mit cas a chut na reinstal, to by podle kamose melo pomoct.

19.05.2015, 10:40 |
koren na vyhozeni to urcite neni, ja bych spis hledal zradu nekde jinde (programy na pozadi, nastaveni napajeni...)
Napajeni jsem dal na "vysoky vykon"
Programy na pozadi, tam mi nic moc nebezi, nic procesor nevytezuje, pameti je dostatek, fakt uz nevim.

19.05.2015, 11:09 |
Losky Mám nově sestavený pc na hry a první spuštění Chrome je taky pomalý. Pokud jedu pres Firefox, tak jede rychle. SSD ale nic nezkazí :)

19.05.2015, 11:49 |
Bucci tappíku, ač zastánce chromu, tak poradím zkus mozillu, on je chrome totiž dost nenažranej co se týče paměti a každej jeho další přídavnej modul žere víc a víc a víc
moje firemní železo je +- stejný (jen 8GB ram + Win 8.1 a běží v pohodě)
Pust si tam performance logování aby jsi zjistil, která komponenta to dělá při práci (procesor, paměť disk)
Na 64 bych sel, protoze ted uz nevyuzijes cele 4gb.
Procesor je slusnej, ten by to delat nemusel
MOhl by to delat disk a na to ti odpovi zase ta performance, treba tam neco hodne zapisuje
A chrome uz je pekny prase.
Aplikace se spusti jenou, ale zaroven ma 16 procesu spustenejch na pozadi, takze to zere pamet.
Uz rok jsem zpatky u Firefoxu a IE

19.05.2015, 21:35 |
koren Scorpio Black je dobrej disk
Libore, co bych tam mel dat za parametry? Nebo mam pustit ty preddefinovany? Umel bys to vyhodnotit, prosiim?

20.05.2015, 10:25 |
sotek Ještě bych zkusil utilitu Crystal Disk Info, jestli nemá disk přemapované sektory.

20.05.2015, 11:22 |
Augi tappaja: Mně nechutným způsobem pomohl SSD.
Hele tak za to moh asi ten Chrome, jedu mozillu a lita to pomerne slusne, zadny dramaticky lagy, jen si ji musim dotvorit k obrazu svymu (speed dial atd...)
Muzete mi jeste poradit s jednou veci? Pouzivat nebo nepouzivat strankovaci soubor?
A jeste k te pameti, mel jsem nainstalovanejch 3GB, ukazovalo to, ze je k dispozici 3GB. Dokoupil jsem druhej 2GB modul, takze mam 4GB, ale hned po nainstalovani si 1GB ukrojila graficka karta, hledal jsem to na microsoftu a nasel jsem tuhle odpoved. Tak nevim, jestli by mi pomohlo prejit na 64bit, vic pameti tam cpat nebudu
(v 32bit systému je max. velikost operační paměti 2^32, tzn. 4096MB, u 64bitových systémů je limit přes 16 miliónů TB (2^64)
Strankovaci soubor pouzivej, mas malo pameti na to aby jsi ho nemel.
Problem je ze ti samozrejme zacne zpomalovat disk.
Celkem dobry a levny reseni je pouzit flashku a ReadyBoost, tam ho zacne pouzivat "na flasce" misto na disku. Resil jsem tak starickou T43 s 1GB pameti. Prijdes sice o 1 usb port, ale pomuze to. Resp. da se to jednoduse vyzkouset a otestovat, vetsinou je nejaka 4gb usb2 flash doma.
Všeci utíkaj z chrome na firefox, protože je chrome pomalej...
Já utekl z firefoxu na chrome, protože je firefox pomalej...
Jestli ono to nebude všechno tím rozšířením (pluginama) v prohlížečích....

21.05.2015, 13:16 |
Bucci jako cr4sh3r... mám tam defacto jen pushbullet, addblock a gesta myší
sync s droidem je vestavěnej a jsem spokojen...
jedinej problém chromu, kterej mě fakt štve je přístup do clipboardu win8.1, kterej v IE i FF funguje... tzn. kopírování obrázků je pro mě špatenka
hmm to je samozrejme mozne, ale v mem případě ne, protože na obou používám 2.
ABP a LastPass.
Mam Dell 7400 s i7, SSD a 16GB paměti.
Me systemove prostredky netrapili, jen jsem se divil co zere kolem 4gb pameti pri nejkych 20-ti zalozkach. Tak jsem chvilku delal performance logování a srovnání a v tu chvíli jsem řekl chromu papa
Hele je to asi tim, co nemam chrome, tak mi to chodi zas normalne. Mam dojem, ted si zpetne uvedomuju, ze v nastaveni chromu je neco jako "po vypnuti nechat bezet program na pozadi", to by mozna vysvetlovalo, proc to bylo liny i po vypnuti chromu. Kazdopadne kdyz jsem pred lety zkousel mozillu, nesedela mi. Ted je to o 1000% lepsi, vypada jak Opera a chodi dobre...