Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada silniční kolo

o Navštíveno 2043x o
o 26.05.2015, 22:34 | thepyroman
Zdravim místní cyklo guru, budu si pořizovat silničku a mám možnost mít následující dvě kola pro co se rozhodnout? nebo případně jiná alternativa?, díky první : [ Link ]
druhé: [ Link ]
můj nájezd nebude nic velkého po 12letech začínám...

o 27.05.2015, 12:15 | Petura
tak hlavní je aby ti seděla velikost rámu, prostě si to kolo zkusit... 19mm obutí na vysokém ráfku vypadá hodně efektivně, ale 23mm je daleko pohodlnější a nijak na tom časově ani energeticky nestrádáš...
o 27.05.2015, 19:55 | Dexter | Upraveno: 2015-05-27 19:57:13
Z tech dvou bych sel do Gianta. Ma aspon Shimano 105. Za ca. 25tis by se dalo sehnat neco lehce jetyho a o neco kvalitnejsiho.Ja najezdim rocne tak 30tis. :-)
o 27.05.2015, 20:09 | Honza2.016v
ten Lapierre má snad řazení z dob krále klacka...
trojpřevodník a 8mipastorková kazeta...

no z těch dvou radši Giant

osobně toho najezdím taky dost (před chvílej jsem se vrátil z časovky)

a to co už bylo zmíněno

- osazení alespoň shimanem 105 /sram Rival
shimano má výhodu v "kompaktech" - jednodušeji řečeno kopce nebudou díky lehčímu zpřevodování tolik bolet..základní sram je 53/39 a 11-23 což není zrovna ideální na začátky.. (osobně mam vzadu kazetu 12-28 a s tím už se dalo žít i v horách, kde na 11_23 to bylo utrpení..)

- rám na normální ježdění preferuju hliník, přední vidly karbon (často už standart i u takto levnejch kol), sedlovku karbon (tu si musíš často dokoupit), 23mm pláště, normální ráfky..

občas se poštěstí natrefit na nějakou mírně, nebo vůbec nejetou karbonovou meridu do 30000na 105... teď v novým městě měli nějaký v relaci do 20000,- ale už byly jetý... karbon na normální ježdění nee..nevěřím tomu na závoďáka možná (ale tam jezdím ocel...a to jak na silnici, tak i na bajku)
o 27.05.2015, 20:50 | Libor
Tak z těchto dvou jednoznačně Giant, u Lapierre je dost žalostný osazení.
Taky jsem sháněl kolo ale nakonec jsem si ho postavil z lehce jeté rámové sady s karbon vidlicí, zánovní komponenty, řazení 105 2x10, kompakt kliky, kazeta 12-27, alu kokpit, záplety vysoký 29mm s 23mm pláštěma. Hmotnost bez pedálů lehce pod 9kg a vyšla na necelých 18 000. To jen pro srovnání :)
o 28.05.2015, 23:32 | thepyroman
tak jsem si dovezl toho Gianta tak mě čeká dokupování bot, a nějaké drobnosti..:)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3404 sekund.