Navštíveno 2043x

Zdravim místní cyklo guru, budu si pořizovat silničku a mám možnost mít následující dvě kola pro co se rozhodnout? nebo případně jiná alternativa?, díky první :
[ Link ] druhé:
[ Link ] můj nájezd nebude nic velkého po 12letech začínám...
tak hlavní je aby ti seděla velikost rámu, prostě si to kolo zkusit... 19mm obutí na vysokém ráfku vypadá hodně efektivně, ale 23mm je daleko pohodlnější a nijak na tom časově ani energeticky nestrádáš...

27.05.2015, 19:55 |
Dexter | Upraveno: 2015-05-27 19:57:13
Z tech dvou bych sel do Gianta. Ma aspon Shimano 105. Za ca. 25tis by se dalo sehnat neco lehce jetyho a o neco kvalitnejsiho.Ja najezdim rocne tak 30tis. :-)
ten Lapierre má snad řazení z dob krále klacka...
trojpřevodník a 8mipastorková kazeta...
no z těch dvou radši Giant
osobně toho najezdím taky dost (před chvílej jsem se vrátil z časovky)
a to co už bylo zmíněno
- osazení alespoň shimanem 105 /sram Rival
shimano má výhodu v "kompaktech" - jednodušeji řečeno kopce nebudou díky lehčímu zpřevodování tolik bolet..základní sram je 53/39 a 11-23 což není zrovna ideální na začátky.. (osobně mam vzadu kazetu 12-28 a s tím už se dalo žít i v horách, kde na 11_23 to bylo utrpení..)
- rám na normální ježdění preferuju hliník, přední vidly karbon (často už standart i u takto levnejch kol), sedlovku karbon (tu si musíš často dokoupit), 23mm pláště, normální ráfky..
občas se poštěstí natrefit na nějakou mírně, nebo vůbec nejetou karbonovou meridu do 30000na 105... teď v novým městě měli nějaký v relaci do 20000,- ale už byly jetý... karbon na normální ježdění nee..nevěřím tomu na závoďáka možná (ale tam jezdím ocel...a to jak na silnici, tak i na bajku)

27.05.2015, 20:50 |
Libor Tak z těchto dvou jednoznačně Giant, u Lapierre je dost žalostný osazení.
Taky jsem sháněl kolo ale nakonec jsem si ho postavil z lehce jeté rámové sady s karbon vidlicí, zánovní komponenty, řazení 105 2x10, kompakt kliky, kazeta 12-27, alu kokpit, záplety vysoký 29mm s 23mm pláštěma. Hmotnost bez pedálů lehce pod 9kg a vyšla na necelých 18 000. To jen pro srovnání :)
tak jsem si dovezl toho Gianta tak mě čeká dokupování bot, a nějaké drobnosti..:)