Navštíveno 2461x

Hladam nejaky univerzalny kompakt pre manzelku. Pouzitie klasika dovolenky a nejake vylety,nic profi. Zatial mam vyhliadnuty Sony DSC-HX50V. Nejake skusenosti,pripadne odporucenie niecoho "lepsieho"? Cenovo do 200€.
Vdaka za rady

mám něco hodně podobného. Vzal jsem tady z inzerce od Scullyho Sony WX300 a přesně mi vyhovuje. Malý do kapsy, velký zoom, pro mě dostačující fotky. Přepnul jsem ho na 10MPx, režim Auto+ a od té doby jsem snad na nic nešahal. Za tu cenu pro mě slušné...akorát se dívám, že tenhle bude asi hrubší a máš o kolečko víc :-).
diky,kolecko na viac sa vzdy moze hodit :-DD

29.05.2015, 10:24 |
Losky Co Olympus XZ-10? fotí pěkně, jen je škoda, že zoom je malej
Pokud ultrazoom, tak Sony HX50V je podle mě dobrá volba, sám jsem ho vloni doporučoval tátovi. Sony mají obecně velmi kvalitní videa a dobré algoritmy pro automatické cvakání pro laiky.
no ked ja sam neviem co vlastne chce. Najlepsie nieco co netreba extra nastavovat a je univerzalne pouzitelne, foti rada kvety,budeme ho tahat na moto vyjazdy a dovolenky. Proste na bezne pouzitie. HX50 ma zaujala prave tym zoomom. Necham si ale poradit a pripadne tipy na nieco ine uvitam.
Hele v rámci daného žánru (zoom, pro laika, cena) asi nic moc lepšího sehnat nejde. Seženeš samozřejmě spoustu lepších foťáků, ale budou dražší a/nebo to nebudou ultrazoomy.
diky Mr.Scully, toto som potreboval pocut. Takze je jasno. ;-) Diky vsetkym zucastnenim.
Já si nechci hrát na vševěda, trh foťáků sice sleduju pravidelně, ale spoustu modelů pochopitelně neznám. Ale když jsem vloni vybíral foťák pro tátu, kde byly požadavky: solidní obrazová kvalita, ultrazoom, dobré video, cena 6-7k, relativně kompaktní rozměry - tak mi z toho postupně vypadnul tenhle konkrétní foťák. Táta si zatím nestěžoval, tak snad dobrý :)
ja prave do toho nevidim vobec, uz 2roky co potrebujem odfotim mojim Galaxy S3 a som spokojny. Prave preto radsej teraz chcem kusok zainvestovat aby som mal na par rokov pokoj z fotakom. Tak hadam sa zadari a manzelka bude spokojna.