Navštíveno 2314x

28.05.2015, 11:23 |
Losky Ahoj, už půl roku pořád přemýšlíme, že prodáme oba naše byty a půjdeme do nového či staršího domku.
Ale problém je v tom, že jeden prodáme co nejdříve a v druhém bydlíme.
Existuje nějaká možnost, že si půjčíme třeba 2mil. Kč a do roka splatíme až se prodá byt a my se přestěhujeme?
Zajímá mě, jaké jsou v tomhle možnosti, protože bydlet třeba půl roku u rodičů odmítám a do podnájmu jít nechceme.
Jedná se mi o info, jaké jsou možnosti, nikdy jsem se o tohle nezajímal, tak nevím, jak a co je potřeba.
Díky za info
Ano,zvolis si rocni fix a za rok to doplatis. Jen pozor, aby si mel ve smlouve, ze muzes doplatit zbytek bez sankce. Nekdy to banky maji tak,ze v dobe fixace muzes umorit urcity %.

28.05.2015, 11:35 |
Losky A je potřeba něčím ručit? Kolega mi říkal, že se dá taky dát byt do té zástavy a když se nedoplatí, tak si ho nechají, ale tam si myslím, že to je kravina, že to bude směšný odhad.
Jinak třeba do toho roka zaplatím roční úrokovou sazbu, třeba 2,5% z půjčené částky a asi to bude krácené, kolik měsíců jsem si půjčku vzal, ne?

28.05.2015, 11:44 |
DaveF ručit budeš koupenou nemovitostí - ale samozřejmě musíš splnit podmínky výše úvěru/hodnota nemovitosti, tvé příjmy atd.
udělej si hrubej rozpočet a začni si obcházet banky :-)

28.05.2015, 11:45 |
Ladic Tak 2 pohledy na vec, hypotéku je teba zaručit dá se stávajícím bytem nebo i danou rozestavěnou nemovitostí, existuje hypotéka, kde lze splatit 100% částky bez sankce mimo období fixae (unicreditbank - flexi tuším a možná nově airbank) anebo 2. podle mě lepší možnost, oba byty poté pronajmout a z utrženého nájmu splácet hypotéku.

28.05.2015, 11:53 |
Losky | Upraveno: 2015-05-28 11:54:17
pronajímat byty nechci, je jasné, že by to tu hypotéku asi zapláclo, ale o tohle se starat a někým dohadovat nechci, navíc 2x, takže mě zajímá akorát prodej obojího, což na pořízení nového domu stačí, případně nákupu staršího s lepším pozemkem.
PS: co znamená ta fixace?

28.05.2015, 12:31 |
X-sat (M)

28.05.2015, 12:47 |
Losky Super, jednoduše vysvětleno. Díky

28.05.2015, 19:45 |
Sau Nicmene pokud ani nevis co je to fixace, na tu smllouvu o hypotece si s sebu radsi vem nekoho zkusenejsiho, kdo vi co a jak, abys nakonec nezaplakal nad vydelkem...

29.05.2015, 10:22 |
Losky Jj, to bych pak pořešil, jen se mi jednalo o to, jestli existuje možnost uzavřít hypotéku na takhle krátkou dobu s tím, že bych to max do roka vše zatáhl.