Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > přepis auta na ZTP

o Navštíveno 5969x o
o 30.05.2015, 14:03 | Jerry.s
Zdravím lidi, na tohle téma už se tu toho asi napsalo mraky, ale nevím, zdali bych tu našel něco o tomhle konkrétním případu.

Mám dvojkového golfa v polopřevodu kterého potřebuji do 30.6. přepsat jinak mi ho vyšoupnou z evidence.
Problém je ovšem v tom, že při přepisu by mi napařili plnou pálku za ekovýpalné 10 000,-.
Mám tu možnost auto přihlásit na člena z rodiny který má průkazku ZTP který je od tohoto poplatku osvobozen jak je již známo.
Dokázal by mi někdo poradit co vše budu potřebovat k tomu abych to na něj přepsal, aniž by semnou musel lítat po úřadech?
Předpokládám, že to bude určitě plná moc (neověřená) ale nevim co dál?
Evidenčka musí být taky na něj?

Auto je odhlášené na mé jméno, ale přihlásit bych ho chtěl na jiné.
Má s tímhle prosím někdo nějaké zkušenosti?
budu rád za každou radu

o 31.05.2015, 09:28 | Luke-Jeep | Upraveno: 2015-05-31 09:28:57
Plná moc už musí být ověřená! Teda respektive podpis na ní... (Stačí czechpoint), originál (!!) jeho ztp průkazu, kopie (?) jeho občanky, evidenčka (dneska už může být třeba na matku Terezu), zelená karta psaná na něj, komplet doklady od auta.

Přesně si to najdeš na stránkách úřadu kam půjdeš u ořepisů vozidel...
o 31.05.2015, 10:30 | gizmi
Luke-Jeep: presne jak pises, jen ta evidencka musi byt taky na nej (na toho kupujiciho) - alespon ted naposledy to tak po me bylo vyzadovano, ale to staci na evidencce dat papirek "na koho".. ;)
o 31.05.2015, 11:56 | Lubak
Evidenčka musí být na kupujícího, zelená karta záleží na úřednici, teď jsem byl pakrát přepisovat auta a občas stačí zelená karta původního majitele (platná samozřejmě) a někde po mě chtěli už zelenou kartu kupujícího
o 31.05.2015, 12:27 | AR
tu evidenčků přece teď měnili aby se dala vystavit na kohokoliv.
o 31.05.2015, 12:45 | HIGHTOWER
blbost :-D Platí to teď tak, že klidně přepiš na 10 ZTP, ale jakmile se pak přepíše na ne ZTP, tak se EKO doplatí... Muselo by to trvale zůstat na ZTP
o 31.05.2015, 15:53 | Luke-Jeep
On se neptal na zrušení ekodaně vysokávězi ;-)
o 31.05.2015, 15:56 | HIGHTOWER
tak ono to tak bylo dříve děláno prostě přepis na ZTP a pak hned na ne ZTP a tím neplacení, takže jen doplnění, kdyby to tu pak někdo našel, aby věděl, jak to je ;-) Jinak pravda, neptal se na zrušení EKO :-)
o 31.05.2015, 21:01 | Jerry.s
jasnačka, nechal bych to trvale přepsané na člena rodiny.
Jak je to teda s tou evidenčkou? musí být udělaná na jméno kupujícího? Momentálně ji mám čerstvě udělanou na mé jméno. A s tím přepisem nevadí, že je auto v odhlášce na mé jméno?
o 31.05.2015, 22:12 | Luke-Jeep
Nově by měla být evidenčka platná 14dní (10 pracovních) a nemělo by hrát roli na koho je psaná. Odhláška by měla být jedno - navíc to, podle toho co píšeš, budeš řešit ty... Pak by to mělo být ok.

Nicméně jak jsem už psal - informuj se na svém úřadě... Né vždy přímo na úřadech ví, co mají vlastně vědět ;-)
o 01.06.2015, 22:04 | Jerry.s
tak dneska jsem volal na dopravní inspektorát a bylo mi sdělěno následující:

- evidenčka musí být na kupujícího
-ověřená plná moc pro přepis
-originál kartička ZTP
-čestné prohlášení že auto bude provozovat někdo jiný než já(kůli tomu že je v odhlášce na mě)

akorát jsem se zapoměl zeptat jestli musí být i povinné ručení na nového majitele nebo není třeba..

tak, že znovu na evidenčku, pár papírů a frčim k přepisu. Snad to stihnu do konce června!:o)
o 01.06.2015, 22:58 | AR
no vidíš jak české úřady fungujou...přitom s tou evidenčkou už pravdu nemají, ale oni se to doví tak za pul roku nejdříve.
o 02.06.2015, 08:27 | Pepíno_Honda
v LBC i CL musí být EVK na nového majitele... Zelená na kohokoli, ale platná :)
o 10.06.2015, 19:17 | Jerry.s
Ještě se zeptám. Na té plné moci musí být ověřené oba dva podpisi nebo jenom toho, kdo se přepisu nezůčastní?
o 10.06.2015, 19:26 | jura.j
kyjov evidenčka na novýho majitela
podpis teho,co u teho nebude
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3032 sekund.