Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help IT: Nod32 Blokuje Firefox

o Navštíveno 2207x o
o 30.05.2015, 23:39 | Thullo
Přátelé, jež holdujete IT - mám na vás dotaz,
na jednom z počítačů, kde je OS Windows XP SP2 jsem nainstaloval starší verzi NOD 32 - 5.2.9.12 (novou 8ku nelze na tento OS nainstalovat - tak mi to bohužel hlásí)

Problém ale je, že když zapnu Firefox, nedostanu se na žádný web. Prostě mi to hlásí:
Chyba spojení - Firefox nemůže navázat spojení se serverem seznam.cz

Aktualizace v NODu si to normálně stahuje, takže internet jede. Také, když odinstaluji NOD32, normálně net i přes firefox frčí.

Když NOD32 ale naistaluji, tak nic...

Vypnul jsem už personální firewall v NODU, ale stále je to totéž.
Strčil jsem i seznam.cz do výjimek, ale nic...

Prostě se nikam na web nepodívám.

Dá se to nějak totálně vypnout, tedy povolit přístup na web?

Díky všem za rady a tipy ;o)

foto k příspěvku  od Thullo

o 30.05.2015, 23:43 | Ghofig
Ja bych zacal od toho XP SP2.
Spousta antiviru se s tim moc nema rada. Mohl bych napsat treba spoustu zazitku s Mcaffe, ktere je v nasem korporatnim standartu a na SP2 proste dela totalni psi kusy...

Kazdopadne da se uplne vypnout kontrola protokolu HTTP.
Je to v pokrocilem nastaveni...

foto k příspěvku  od Ghofig

o 31.05.2015, 01:54 | maresk
Thullo: nejdříve vyhoď 5ku NODa/ESS, není moc povedená, stáhni verzi 4, licence je stejná napříč verzema (jméno a heslo).

druhý krok - nainstaluj SP3, je to poměrně nutné, Eset produkty s SP2 dost blbnou (vlastní zkušenost, navíc jsem Eset partner :-D).

vypnutí kontroly moc nedoporučuju kvůli nově objeveným a neřešeným chybám v XP :-(

Jinak - poradím Ti jak "prodloužit" aktualizace na XP do roku 2019, je to velmi jednoduché a rychlé:
1) nainstaluj SP3
2) vytvoř si textovej soubor, kterej ulož s koncovkou .reg a do něj vlož toto:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001

pak standartně spustíš windows update a můžeš aktualizovat do aleluja :-D
o 31.05.2015, 09:02 | Thullo
2 Ghofig:
Díky - toto jsem dělal, ale nepomáhalo mi to - až když jsem PC restartoval, už mi web frčí, i když nyní bez ochrany.

Každopádně SP3 na tomto přístroji asi nahodit nelze, neb tam není ten Windows XP s oficiální licencí (je to starší PC, které mělo v sobě OS 7ku, ale děsně se to trhalo, tak jsem to přeinstaloval touto SP2 verzí XP, kterou mám ještě z dob krále klacka) :o) myslím si, že dát aktualizaci na SP3, tak mě to blokne, ne? To fakt nevím - neřešil jsem to ještě nikdy...

No a jinak ještě mám jeden stroj, kde je také SP2, naprosto stejný NOD 5ka a tam vše frčí bez problémů :o)

2 maresk:
viz výše - SP2 tam je, ale na SP3 se bojím jít, aby mi to neblokli komplet :o)

Skoro se na web na tomto PC nepujde, prakticky se téměř ani nezapíná - je to jen pro strýčka příhodu a běží tak 2x do roka :o)

Frčí zde kompletní ochrana PC (maximální zabezpečení) tak si říkám, že i kdyby, tak se to snad pak nějak vyléčí/zkaranténuje :o)

Každopádně zaujalo mne to, co jsi psal o té aktualizaci XP. To se jedná prosím tě o jaké aktualizace? Tedy čeho? A je podmínka to SP3? Díky za info
o 01.06.2015, 21:14 | maresk | Upraveno: 2015-06-01 21:14:43
Thullo: ad SP3 - bez SP3 nelze nainstalovat další aktualizace - nejjednodušší řešení - zajdi si na sběrnej dvůr a jukni do PC odpadu, zda tam není PC s nálepkou s odpovídající verzí XPček - není to košer, ale alespoň budeš mít "licenci"; přes prográmek, kterej se jmenuje KeyUpdateTool_cze.exe (přímo od MS) si změníš číslo a aktivuješ xp, poté můžeš v klidu nasypat SP3ku :-)

ad ty další aktualizace - je to úprava, která dělá to, že se systém vůči aktualizačnímu serveru tváří jako PC pokladna - na XP má MS dva systémy pro pokladny - WinPOS a POSReady, které jsou vlastě čistá XP, jen s přidanou podporou čteček čár. kódů a pokladních tiskáren. Protože MS za ně nemá prozatím náhradu, je u nich podpora do roku 2019, čehož se využilo při této úpravě - ty systémy jsou stejné a instalujou se aktualizace pro WinPOS a POSReady :-)

Jak jsem psal výše, SP3 je bohužel nutnost pro tyto aktualizace :-(

Pokud se Ti nechce bastlit s tímhle PC, zkus nainstalovat Eset ve verzi 4.2, mělo by to fungovat bez potíží :-)
o 03.06.2015, 09:57 | Petura
Thullo: a co do toho kompu místo XP dát xubuntu? věřím, že to bude svižnější než XP a antivir nepotřebuješ, firefox si nainstaluješ taky ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3231 sekund.